הרבה מאוד בוחרים

N a V e

New member
הרבה מאוד בוחרים

שמבינים עם מי יש להם עסק בליכוד,ומדברים על הצורך בשינוי,לא מבינים דבר משמעותי מאוד: כל קול שלא הולך למפלגת העבודה-הוא קול לאריאל שרון פשוטו כמשמעו.

resh10

New member
אז מה אתה מציע לנו?

אני תומך מפלגת העבודה, אבל אני גם מודע לכך ששרון ירכיב את הקואליציה הבאה, פשוטו כמשמעו. האם זה סימן שעלי בכל זאת להצביע בעד המפלגה? כדי שעוד עסקן יזכה לכיסא מרופד באופוזיציה? לא נראה לי. נראה לי שהפעם אני אצביע בעד מפלגה אחרת, כזאת שיש בעבורה סיכוי שתהיה בקואליציה ותשרת חלק מהאינטרסים שלי. הלוואי והקול הקטן שלי יהיה זה שימנע את הרכבתה של קואליציה עם החרדים, ממש לא בא לי שהם יהיו שוב בממשלה.

EverMan

New member
אם אתה תומך בדרך של העבודה

תצביע לעבודה. כך היא תהיה בשלטון ולא באופוזיציה. ובמידה והיא לא תזכה - אז היא תהיה באופוזיציה ותלחם ותדאג שהדרך שלך תקויים. למה שתפסיד בכל החזיתות מלבד אחת ? תצביע למפלגה שתלחם בשביל בכל החזיתות !

אבל אין לכם סיכוי קלוש להיות בשלטון

לא בקדנציה הזאת לפחות. במקום לעצום עיניים ולהתפלל לטוב תקחו את עצמכם בידיים ותשדרו מסרים עם אחריות ולא מסרים של פוליטיקה קטנה.

EverMan

New member
אם כל המצביעים כן יעזרו ויצביעו

וישכנעו - אז יש לנו מאה אחוז להיות בשלטון בקדנציה הזו.

עוד משפט חסר פשר ומשמעות

אם כל המצביעים יצביעו לכם יהיו לכם 120 מנדטים. השמאל ממש כמו הימין הוא רב גוונים ודעות ולכן לא סביר שיצביעו לכם פתאום כל מצביעי מרצ חדש והערבים כמו שלא יתכן שלליכוד יצביעו פתאום כל מצביעי ליברמן והמפד"ל.

EverMan

New member
אני מדבר על כל המצביעים שלנו

שתומכים בדרך שלנו. תפסיק להיות טיפש.

../images/Emo41.gifאני לא חושב שאני טיפש.

אני פשוט חושב שאתה עילג ולא יודע להתנסח כמו שצריך. לידיעתך גם אם 100% ממצביעי העבודה יצביעו לעבודה עדיין ישאר לעבודה אותו מספר מנדטים. יכול להיות שהאחוזים שמלמדים היום בבית ספר זה לא מה שאני למדתי אבל אני בספק.

EverMan

New member
אתה משדל בכוח להיות טיפש...

עם כל הכבוד... זה שאדם מכובד לא נותן לו סטטוס יותר גבוה בפני החוק וזה לא פוגע בשוויון. ואתה בכוח מנסה לחפש עקיצות רונן. תמצא את מקומך ותירגע.

resh10

New member
אני תומך, אבל זה לא פשוט.

כמו כל תומך במפלגה, גם אני סבור שהפתרון המדיני צריך להיות 2 מדינות ל 2 עמים, אבל להבדיל ממנהיג מפלגה שסבור שיש לבצע צעדים חד-צדדיים תוך כדי הליך לחימה בטרור, אני סבור שיש להמתין ולראות כיצד יתפתחו תנאי השטח לנוכח המלחמה הצפויה ומלחמת חמולות ברשות הפלשתינית שתפרוץ לנוכח סילוקו המתבקש של עראפת. גם אם ננצח בבחירות, אני חושב שעלינו להמתין. אני בכלל סבור כי לנוכח המאורעות הצפויים באזורנו, הופך הנושא המדיני ללא רלוונטי ובעצם עלינו להתרכז בנושאים אחרים החשובים לתומכי המפלגה. לדעתי על המפלגה להצטרף לקואליציית שרון ובתנאי שתהיה זאת ממשלת אחדות חילונית! לא עם החרדים הטפילים... אילו היה מצנע מצהיר על מוכנות להליך כזה, הייתי מצביע עבור המפלגה ללא ספקות, אבל הוא מתעקש ומתעקש... ממש לא מתאים לי. להבדיל ממך, אני לא סבור שהמפלגה תוכל להלחם מהאופוזיציה שהדרך שלי תקויים. אני רוצה שהחרדים ילכו לצבא כמוני וכמוך, אפשר לעשות את זה כאשר החרדים בקואליציה?? לא רק, אני סבור שהמפלגה שלנו בעצם תתפרק בקואליציה ואני חושד גם במיצנע שהוא תיכנן לעצמו מפלט ויחזור לראשות עירית חיפה באם (כצפוי) לא ייבחר. לסיכום: אצביע עבור המפלגה אך ורק באם יצהיר מיצנע על נכונותו להצטרפות לממשלת אחדות חילונית!!! אם לא, לא רק שאני לא רואה את עצמי מצביע עבור המפלגה, אלא שלעולם לא אסלח למפלגה שיכלה לממש את חלומם של רבים מתומכי המפלגה, ממשלה ללא חרדים. פעם צעקתי לברק: "רק לא שס´"!!!! היום אני צועק למיצנע: "רק ממשלת אחדות חילונית"!!!! בראשותך, או לא בראשותך.

ש

שלמה איזקסון

Guest
ענבר

ענבר אתה כאן?

yoavl1

New member
אם זו הסיבה שלך....

אז למה אתה מצביע שינוי? הם יישבו בממשלה הבאה?? אני אענה לך... לא!

שלדר

New member
רמאי קטן!

רמאי שמתפקד לליכוד, מצביע ליברמן, מצביע שינוי, מצביע עבודה,,,, ,,,מניפולטור ונוכל!

La Gamba

New member
כלומר

אני בוחר במנצח. אתה בוחר למען האינטרסים שלך, לא עבור דעתך ומה שצודק, מי שנותן לך ארישית יותר, זוכה בקולך.

resh10

New member
לא, כן, לא, לא.

אתה לא בוחר במנצח, המנצח של הבחירות האלו לא תהיה המפלגה שלנו. אני כן בוחר למען האינטרסים שלי וכמובן אני סבור שהאינטרסים שלי הם האינטרסים של המדינה. "צודק", זה האינטרסים שלי ושל המדינה. יזכה בקולי זה שישכנע אותי שיוכל לקדם באופן ארוי ויעיל יותר את האינטרסים שלי ושל המדינה. האינטרסים שלי הם בעיקר בתחום האזרחי, אינטרסים שכל תומך במפלגה מעוניין לקדם: גיוס שווה לכולם, הפרדת הדת מתקציבי המדינה, חוקה לישראל. ברור לי ואני משוכנע כי ברור גם לך, כי כל עוד החרדים בממשלה, לא ניתן לקדם את האינטרסים האלו, נכון? כאשר מנהיג המפלגה שלי מצהיר כי לא יצטרף לממשלת אחדות, אני נאלץ להשלים עם כך שהמפלגה שלי מוותרת על קידום היעדים האלו. אם תהיה מפלגה אחרת שתשכנע אותי כי תצליח לקדם את הנושאים האלו מתוך הקואליציה, סביר שאבחר בה ולא במפלגה שלי. לא רק! אם המפלגה שלי לא תצטרף לממשלת אחדות חילונית ותגיד לציבור: "אה... לא רוצים אותי כפי שאני, אני אראה לכם! אתקע אתכם עם החרדים בקואליציה ואז תבואו אלי "על ארבע"...." אני אראה בזה עלבון ולעולם לא אצביע בעד מפלגת העבודה!!! לעולם לא אסלח על ההזדמנות שהלכה לאיבוד.

La Gamba

New member
לא הבנתי

האם לא טענת כי לא תבחר בעבודה מכיוון שהיא תבזבז שנים ותשב באופזיציה? מכאן שאתה מצביע שינוי כי היא תשב בקואליציה, ולכן היא בצד המנצח. תמהני.... "גיוס שווה לכולם, הפרדת הדת מתקציבי המדינה, חוקה לישראל. ברור לי ואני משוכנע כי ברור גם לך, כי כל עוד החרדים בממשלה, לא ניתן לקדם את האינטרסים האלו, נכון?" שאלה, מה זאת אומרת להפריד את הדת מתקציבי המדינה? כלומר שבתי כנסת לא יקבלו תמיכה מהמדינה? כלומר שהמרכזים היהודים לא יקבלו תמיכה מהממשלה היהודית במדינה היהודית? אתה אומר שהחרדים הם מגיני הדת האחרונים והיחידים? מה שאני מסיק מכך הוא שהחרדים הם הדת, בסיס מוטעה לגמרי. (ראה זאת כפשרה, אני מסכים עם שני הדברים הנותרים, אך בדבר אחד אני לא תומך) "אה... לא רוצים אותי כפי שאני, אני אראה לכם! אתקע אתכם עם החרדים בקואליציה ואז תבואו אלי "על ארבע"...." (קודם כל, הערה בונה, כשאר יש ביטוי בתוך ציטוט, יותר מובן להתשמ בגרש ´ ) אבל זו לא התגובה, הם מדברים על כך ש"השפלתם אותנו שנים בממשלת ´אחדות לאומית´ שבהם שיתקתם אותנו, ואתם באמת מאמינים שנשוב לתפקיד הכלב?!"

resh10

New member
אשמח מאוד להשיב.

לא טענתי שאצביע שינוי, טענתי שכנראה אעדיף להצביע למפלגה אחרת, כזאת שלדעתי תשרת באופן ראוי יותר את קידומם של אינטרסים שלי ושל המדינה. יתכן ותהיה זאת המפלגה שציינת את שמה, יתכן ולא. אבל... אם יצהיר מיצנע כי הוא משנה את עמדתו בעניין הצטרפות לממשלת אחדות חילונית, כי אז אצביע בעדו ואני מעריך שרבים וטובים יצטרפו. הפרדת הדת מתקציבי המדינה: אין זה אומר שנושא הדת לא ייקבל תיקצוב, זה אומר שנושא הדת ינוהל ע"י המדינה והתיקצוב יהיה עפ"י אמות מידה שיקבעו בחוק! בלי "חוק הסדרים" ובלי "כספים יחודיים", בלי מועצות דתיות, גם שר דתות הוא מיותר. בלי מערכת חינוך נפרדת. לסיכום: הדת היא לא אויב, אבל חייבים להיפטר מכמה טפילים שרוכבים על הדת ועושים בתקציבי המדינה כבשלהם, במציאות בה הם לא תורמים דבר כדי שיהיה תקציב... עד כאן, ברור? עניין ה"שיתוק" הוא יחסי. ראשית, לא נראה לי שממשלת ימין צרה היתה עושה טוב יותר עבור המדינה מאשר ממשלת אחדות כפי שהיתה. שנית, הגיע הזמן להגיד את האמת העגומה שלנו: לאחר שממשלת ברק הופלה בקריאה ראשונה בכנסת, הכריז מנהיג המפלגה דאז כי תערכנה בחירות כלליות, בהתאם לרצונו העז של העם אז, כפי שהתבטא אז בסקרים (מעל ל 80% תמיכה בעריכת בחירות כלליות). לידי מנהיגי המפלגה הגיעו אז סקרים שהראו כי במציאות של בחירות כלליות, תקבל מפלגתנו 13 מנדטים בלבד!!! אפילו אופיר פינס לא הסתיר את העובדה. פעילי השטח אמרו לברק כי בתנאים של בחירות כלליות, יעדיפו לתמוך בבורג ולא באהוד ברק. אז... אז אהוד ברק ניצל לאקונה בחוק שמאפשרת לו לכפות על העם בחירות מיוחדות בניגוד לרצונו וכמובן ביצע את אקט ההשתלטות המכוער שהשאיר את בורג בחוץ. האמת פשוטה!!! מהלכו של מנהיג מפלגתנו דאז, הוא שהביא את "ממשלת הכלום" שממנה סבלנו במשך שנתיים, כי הכנסת נשארה אותה הכנסת!. רק תאר לך אילו היו בחירות כלליות... הרי נתניהו היה ראש ממשלה עם תמיכה של מעל ל 40 מנדטים!!! כך עפ"י כל הסקרים שנערכו אז. יש גרוע מזה? משמע שממשלת הכלום הזאת היתה הרע במיעוטו. באמת שאין למפלגתנו על מה להתלונן על השותפות, הרי הצלנו את המדינה מידיו של נתניהו האיום... כעת אמור נא לי אתה: מה טוב יותר עבור המדינה? ממשלת אחדות חילונית, או ממשלת ימין צרה??? מה טוב יותר עבורך, עבור מימוש האינטרסים שלך? לא שווה בשביל זה ללחוץ מעט על הנהגת המפלגה לחזור בה מהחלטתה שלא להצטרף לממשלת אחדות חילונית? תחשוב טוב, כמוני. בהצלחה.

La Gamba

New member
אבל...

_שוב, זו הטענה היחידה שלי, אני לא משתמש בזה כדי להפריך את השאר) גם אם היו בחירות כלליות, נתניהו לא היה ראש ממשלה (או שאני טועה ויש פריימריז לבחירות כלליות תמיד, וגם אז זה תלוי במידת האהדה שרכשו לו אז). אבל לממשלת האחדות שאתה מציע תהיה שותפות חילונית, אך הליכוד והעבודה יתנגשו בכל השאר, הרי אם אחד מושך, והשני נשאר נטוע (וזוכה לתשואות הקהל), אז המושך לא הצליח, והשפעתו אינה נראית, מטרתו נכשלה, ואין לו סיבה להיות קשור לזה אשר אינו מסוגל ואינו רוצה לזוז, הסיבה היחידה שהוא ירצה להיות קשור אליו, היא הסחיטה שמופעלת עליו מטעם הנטוע שאם יקרע החוט, שניהם יפלו, ואילו זה שמשך יואשם בכל, כי הוא זה שפעל אקטיבית, ולכן הוא זה שאשם.

למעלה