אשמח מאוד להשיב.
לא טענתי שאצביע שינוי, טענתי שכנראה אעדיף להצביע למפלגה אחרת, כזאת שלדעתי תשרת באופן ראוי יותר את קידומם של אינטרסים שלי ושל המדינה. יתכן ותהיה זאת המפלגה שציינת את שמה, יתכן ולא. אבל... אם יצהיר מיצנע כי הוא משנה את עמדתו בעניין הצטרפות לממשלת אחדות חילונית, כי אז אצביע בעדו ואני מעריך שרבים וטובים יצטרפו. הפרדת הדת מתקציבי המדינה: אין זה אומר שנושא הדת לא ייקבל תיקצוב, זה אומר שנושא הדת ינוהל ע"י המדינה והתיקצוב יהיה עפ"י אמות מידה שיקבעו בחוק! בלי "חוק הסדרים" ובלי "כספים יחודיים", בלי מועצות דתיות, גם שר דתות הוא מיותר. בלי מערכת חינוך נפרדת. לסיכום: הדת היא לא אויב, אבל חייבים להיפטר מכמה טפילים שרוכבים על הדת ועושים בתקציבי המדינה כבשלהם, במציאות בה הם לא תורמים דבר כדי שיהיה תקציב... עד כאן, ברור? עניין ה"שיתוק" הוא יחסי. ראשית, לא נראה לי שממשלת ימין צרה היתה עושה טוב יותר עבור המדינה מאשר ממשלת אחדות כפי שהיתה. שנית, הגיע הזמן להגיד את האמת העגומה שלנו: לאחר שממשלת ברק הופלה בקריאה ראשונה בכנסת, הכריז מנהיג המפלגה דאז כי תערכנה בחירות כלליות, בהתאם לרצונו העז של העם אז, כפי שהתבטא אז בסקרים (מעל ל 80% תמיכה בעריכת בחירות כלליות). לידי מנהיגי המפלגה הגיעו אז סקרים שהראו כי במציאות של בחירות כלליות, תקבל מפלגתנו 13 מנדטים בלבד!!! אפילו אופיר פינס לא הסתיר את העובדה. פעילי השטח אמרו לברק כי בתנאים של בחירות כלליות, יעדיפו לתמוך בבורג ולא באהוד ברק. אז... אז אהוד ברק ניצל לאקונה בחוק שמאפשרת לו לכפות על העם בחירות מיוחדות בניגוד לרצונו וכמובן ביצע את אקט ההשתלטות המכוער שהשאיר את בורג בחוץ. האמת פשוטה!!! מהלכו של מנהיג מפלגתנו דאז, הוא שהביא את "ממשלת הכלום" שממנה סבלנו במשך שנתיים, כי הכנסת נשארה אותה הכנסת!. רק תאר לך אילו היו בחירות כלליות... הרי נתניהו היה ראש ממשלה עם תמיכה של מעל ל 40 מנדטים!!! כך עפ"י כל הסקרים שנערכו אז. יש גרוע מזה? משמע שממשלת הכלום הזאת היתה הרע במיעוטו. באמת שאין למפלגתנו על מה להתלונן על השותפות, הרי הצלנו את המדינה מידיו של נתניהו האיום... כעת אמור נא לי אתה: מה טוב יותר עבור המדינה? ממשלת אחדות חילונית, או ממשלת ימין צרה??? מה טוב יותר עבורך, עבור מימוש האינטרסים שלך? לא שווה בשביל זה ללחוץ מעט על הנהגת המפלגה לחזור בה מהחלטתה שלא להצטרף לממשלת אחדות חילונית? תחשוב טוב, כמוני. בהצלחה.