הקש ששבר את גב הגמל

הקש ששבר את גב הגמל

רעיון לשרשור (במידה שלא היה קודם): מה היה האירוע או השיקול/מחשבה שהכריעו את הכף להגר מהארץ לצמיתות (או לא לחזור אליה)? סקרן לדעת אם יש איזשהו קו מאפיין, למרות שכל אחד כאן הוא אדם שונה עם נסיון חיים משלו. הבהרה: אינני מעוניין להפוך שרשור זה לבמת השמצות. אני מעוניין רק בחוויה האישית הכנה.

Wow! איזה ניסוח תמציתי וקולע

אני חושב שעשית עבודה מצויינת במה שכתבת שם. במיוחד לאור העובדה שאני מסכים עם כל מילה...
אני, בזמנו, כשעוד "נקרעתי" מרוב התלבטויות האם להגר או לא, ניסחתי את "הבעד להגר" כך: "נמאס לי להיות כל הזמן בעמדת התגוננות מפני השלטונות/ הרשויות/ הפוליטיקאים/ הפרוטקציונרים/ הפונקציונרים וה-"תחמנים" למיניהם...". אין כאן שום קביעת עובדה אבסולוטית, רק הרגשה אישית סובייקטיבית שלי. זה, כמובן, היה אחד מיני שיקולים רבים בהחלטה להגר, אבל לא "הקש ששבר את גב הגמל". על הקש שלי אני מבטיח לספר כשיצטברו כאן יותר סיפורים אישיים.

נראה לי קצת קטנוני

לרדת לפרטים ולמצוא את אותה נקודה בזמן (קיץ 1996) שבו נפל לי האסימון לגבי מה שאמרתי. בכל אופן, במקרה שלי מדובר בהכרה שהתפתחה לאורך זמן (בלי נקודת אי-רציפות), והמעשה נעשה רק כשההזדמנות הנכונה הגיעה. לא כולם צריכים קש כדי לשבור גב של גמל.

הפורום הזה נראה יותר ויותר כמו

פורום של בוגרי הטכניון...
(רק אל תביאו לי את משוואות מקסוול בתור הוכחה
)

yosense

New member
הסיבה שלי..

אני לא עזבתי את ישראל, ואני גם לא חי בחו"ל. אני חי בעולם הענק והנפלא והנוראי הזה, פה בין אין סוף הכוכבים, לאור השמש השמח, למראה ההרים הנפלאים והים הלוחך את החוף והזוכר הכל, בין המון אנשים שונים ועוד וכד´ וכן הלאה והלאה.. אף פעם לא הצליחו לשכנע אותי שאני דווקא יהודי, וגם בן אדם לא בדיוק קל להגדיר.אף פעם לא השתכנעתי בקדושתם של הגבולות והדגלים. הצבאות וההמנונים אמנם עושים רושם בהתחלה, אך גם מהם התחמקתי. יש תרבויות שונות עם ספרות תאטרון שירים ועוד שמנגנים על הלב..שמרגשים, שמובנים..שמדברים על האדם ועל אהבתו ואכזבותיו. אני דוחה את מי שמסמן גבולות בין האנשים ובין התרבויות ובין המדינות. אני חי בעולם הפתוח ונאלץ להסתדר עם כל השוטרים ומעברי הגבול, ומחזיקי תיק התרבות ודוברי האל לשיטותיהם..אני צריך להסתדר איתם ואולי גם להצטער מאד על כל זה.. אז אני לא עזבתי לשום מקום.. אני כאן בארץ ..קצת צפון מערב.. מתגעגע לאיזור ההוא, אבל לא חוזר בגלל שהאכילו אותי מכל הכיוונים. הגבילו את התפתחותי, זילזלו והישפילו את האהוב עלי..את האדם ואת האדמה.

yosense

New member
תודה על המחמאה

אולי אתה צריך עור של פיל או משפחה עשירה או מרפקים בשביל להשאר כזה בישראל.

לא כולנו היגרנו מהארץ לצמיתות

השאלה שלך נשמעת כאילו אתה בטוח שכל מבקרי הפורום הזה עזבו את ישראל לצמיתות. לא יודעת אם על זה באמת חשבת או שהתכוונת פשוט לאלה מאיתנו שכן, אבל רק רציתי להדגיש שזה הרושם שנוצר, ושהוא לא נכון. אני למשל לא ירדתי מהארץ, לא היגרתי ולא עזבתי לצמיתות. באתי לתקופה מוגבלת להשיג מטרה מסויימת ואני חוזרת. אני לא מתכוונת להעביר ביקורת על השאלה או משהו כזה, פשוט רציתי שלא יווצר הרושם שכל הגולשים כאן ירדוף או היגרו. זה הכל.

זו היתה כוונתי

התכוונתי לרשום זאת בהודעה המקורית, אבל משום מה פרח לי. אני יודע שלא כולם היגרו לצמיתות - התכוונתי לשאול רק את אלה שכן. דרך אגב, שימי לב: בכוונה השתמשתי בביטוי "היגרו" ולא "ירדו". "לרדת" הוא מושג לא נייטרלי הכולל בתוכו שפיטה וגם תוית (לרוב שלילית בעיני מי שאוהב להשתמש בו).

בגדול - בגלל הילדים

כבר כתבתי על זה משהו בלמה-נט ועוד איזה דבר קטן משם למען הגילוי הנאות אני חייב לציין שאנחנו עוד בארץ
(אבל רק עד שזוגתי שתחייה תשתכנע בע"ה שהמדינה שהיא הכירה כבר נקברה קבורת חמור)

בקטן - בגלל הילדים

שאינם עוד אני חוזרת משה, לא יפה לגרור מחלוקות מהבית הישן לבית החדש עוד לא פתחו לך את הדלת ואתה כבר מבקש ל"דעת" את בעלת הבית ותמסור לזוגתך - שתחייה.

מזל, את מדאיגה אותי

ככה שוברים שמירה? איפה השורשיות? ההיצמדות לאדמה? מי ישיר העמק הוא חלום אם לא את? נראה לי שאני חייב לבוא ולחזק את רוח הצוות שלכם שם ובאמא שלי לא גררתי מחלוקות. הן באו לבד אבל אני מבטיח מעתה להתנהג יפה להצביע בנימוס ורק אחרי שיתנו לי את רשות הדיבור להמהם בכובד ראש על אפיית ביתית של לחם פומפרניקל כפרי עם גרגירי קצח

יש לך בעייה, אינך קורא נכון את המפה

אתה טוען שהבעייה של המדינה היא הליכוד. אני טוען שהבעייה של המדינה היא הגזענות. נכון, גם הליכוד לא נקי מגזענות, אבל הוא לא המציא אותה. האנשים שאתה כל כך אוהב המציאו אותה (העבודה ושמאלה). השמאל הישראלי הוא השמאל המגוחך ביותר בעולם. בכל מקום בעולם השמאל מוגדר בראש ובראשונה ע"י דאגתו למעמד הנמוך. רק בישראל, השמאל הוא זה שהשתתף מאז קומה של המדינה באופן אקטיבי בדיכויו של המעמד הנמוך. הנה סיבה לאנשים המופלים והמדוכים להגר מהמדינה. אך ראה זה פלא - דווקא אנשים כמוך הם שעוזבים את המדינה - משאירים את הרוב (ולכן גם את השלטון בסופו של דבר) למעמד הנמוך שאתה כל כך מתעב. ואח"כ אתה גם בוכה על כך שאת השלטון תופסים אנשים שלא כל כך מייצגים אותך... Go figure...

ואילו אתה אלברט, קורא, אך אינך מבין

(וזה, אם תרשה לי, הרבה יותר חמור) אבל אני לא כועס, אלברט היקר כי התופעה של אי הבנת הנקרא שכיחה אצל אנשים מסוימים כאלה שאוהבים לזעוק בראש חוצות על "קיפוח" ו"גזענות" ולתרץ בכך את העובדה שגם אחרי שנות דור הם מצביעים נגד האינטרסים שלהם עצמם רק כדי "לדפוק" את "הגזענים המדכאים" ואילו אני, אלברט היקר אכן מגדיר מצביעים כאלה כאידיוטים מכיוון שהם דופקים אמנם את כל המדינה אבל בעיקר את עצמם ומכיוון שהלך המחשבה הזה מסווג אותי אוטומטית, כדבריך כמדכא אקטיבי של המעמד הנמוך באמת לא נותרה לי ברירה אלא להגר מהארץ ולהשאיר אותה למדוכאים ואין לי ספק שהם יקימו בה ישראל חדשה לתפארת חופשייה מגזענות ומדיכוי אור לגויים ממש ובאוטופיה הזו יוכלו סוף סוף אנשים שסבלו מדיכוי אקטיבי במשך שנים (כמו מוסה אלפרון ושלומי עוז למשל) לבחור לכנסת את הבת של ההוא מהקזינו ולמנות את השרים בממשלה בלי שחבורת המדכאים והמלעיזים תקפוץ ותגיד הלכה המדינה ובא לציון גואל ובזאת, אלברט היקר, ניאלץ לסיים את הדיון בענייני דיכוי הרי באתי לפורום לדבר על חו"ל וכבר קיבלתי בראש ממזל על הסטיות מהנושא

קוראים לי אריק, לא אלברט.

אוסף המשפטים בתגובה האחרונה שלך בכלל מעיד על קפיצה פזיזה למסקנות (שגויות, לא למרבה הפליאה). ניכר מתגובתך שאתה מאוד "אוהב" את האנשים העניים והמופלים לרעה מסיבות שונות ומשונות. אם כך, הייתי אומר שמאוד מתאים לך להישאר בארץ. בארה"ב ובהרבה מדינות מערביות אחרות זה מזמן כבר לא PC. (אם אינך יודע מה זה PC, תשאל - אני בטוח שהרבה "אידיוטים", כלשונך, ישמחו להסביר לך). כשאתה מנסה למכור "לאידיוטים" שכדאי להם להצביע עבור מה שמשרת את האינטרסים שלך ושל חבריך, אתה רק מראה כמה צודקים הם בחשדנות כלפי מי שלפי דעתך יש לו חזקה וזכויות בעלות על המדינה. אתה אומר שהם "דופקים בעיקר את עצמם". למה? כי מאז קום המדינה ועד היום שלטו החברים שלך בשלטון ודאגו באופן נוגע ללב לכל אותם "אידיוטים" שפתאום החליטו לשנות את דעתם ולהצביע אחרת??? יש לך ראייה חד צדדית צרה שרק מסגירה אותך. ובזאת, משה המהגר היקר ניאלץ לסיים את הדיון בענייני הבריאות הסוציו-אקונומית בישראל, שהרי זה יותר מדי קשור לשיקולים להגר לחו"ל. נכון?

למעלה