"SHAKE N' SHOVE"
קיבלתי את הכינוי הזה בגלל שני התרגילים הידועים שלי. התרגיל הראשון זה לבוא מאחורי חסימה של שאקיל ולדפוק שלשה בפנים של המגן. קוראים לזה "Eliko's milk-shake", בגלל שאחרי הזריקה אני אוהב לנער/להזיז את הידיים בתנועה של "אני רק מתחיל להתמתח. כמובן שזה נכנס, זה לא שאלה של 'כן' או 'לא, ברגע שאני מחליט שזה יכנס - זה יכנס. זה שאלה של מה אני רוצה שיקרה באותו רגע נתון. אני רוצה שלשה ? באם! בפנים". יש הטוענים שהסיבה האמיתית לכינוי של התרגיל הזה היא שאי שם בתחילת הקריירה, כששיחקתי בתיכון היהודי הקהילתי בשיקאגו, אילינוי, הטבעתי על הפנים של דווין וויד (דאז שחקנה של קבוצת הכדורסל של תיכון 'ריצ'רדס' שבשיקאגו, אילינוי. כיום מזוהה כשחקנה המוביל של קבוצת מיאמי היט, וידידו הטוב של שאקיל), כשאחרי ההטבעה הוצאתי את הלשון סטייל מייקל ג'ורדן. אנחנו מדברים בערך על שנת 2000, באותה תקופה מי שזוכר זה היה מאוד אופנתי להוציא את הלשון כמו ג'ורדן. כולם ניסו לחקות אותו, ואני מודה שלמרות כל האהבה, החיבה והאינטימיות התת-מודעית שלי לשאקיל, עדיין בתור שחקן, מבחינה מקצועית בלבד, מייקל ג'ורדן הוא זה שלימד אותי הכל. הכוונה לא היתה להשפיל את דווין וויד ואת שאר חבריו לקבוצה אחרי הדאנק שדפקתי להם בפנים, אבל זה היה מהלך מתבקש. האנשים שראו את שיכתבו את ההיסטוריה כך שהוצאת הלשון היתה נראית כאילו אני מלקק 'מילקשייק של יום ראשון בבוקר' כפי שהם נהגו לומר. את המשחק בסופו של דבר הפסדנו, אחרי רבע רביעי נוראי (הייתי עם 4 עבירות על הספסל, וגם נקעתי את הקרסול), אבל ההופעה היתה מכובדת. זה תרגיל השוטינג שלי, אבל יש לי גם תרגיל penetration. נאש עושה פיק אנד רול ומוסר לשאקיל, שאקיל מחכה לדאבל-טים ואז מוציא את זה לרג'ה בפינה, בינתיים אני מתחיל את התנועה מאחורי החסימה של אמרה בוויק פוסט, נאש חותך לכיוון הבייסליין, ובגלל שזה נאש הוא מושך איתו את המגן שלו, כך שרג'ה נמצא במצב שבו הוא יכול למשוך את הכדור לכיוון הוויק פוסט, כשבדרך לשם הוא מקבל את השומר של נאש, שאמור להיות נמוך מרג'ה, ולכן הוא יוכל לקבל מבט טוב במסירה לוויק פוסט כדי להשלים את הבק דור, שם אני מחכה. רג'ה מוסר לי בדיוק אחרי שאני מסתובב על החסימה של אמרה, ואז אני מקבל את הכדור חופשי, אחרי שברחתי למגן שלי בחסימה, ואני מסיים עם זה עם דאנק IN YA FACE על השומר של שאקיל שמגיע לחסום אותי. קוראים לזה "Eliko said SHOVE it, parehon", כי אחרי שאני מפציץ את הדאנק אני עושה פרצוף של "אל תנסו לחסום אותי. לא, ברצינות, אל תנסו להתקרב אליי אפילו כשאני מתחת לסל. רוצים לחסום אותי ? אל תתפלאו למה שברתם את היד. לא בכוונה, אבל הזהרתי אתכם. כשאני מתחת לסל כדאי כבר להתכונן להתקפה, כי זה יגמר ב-2 נק' ואף אחד לא יערער על זה. מי שיערער - ישבר. זה פשוט מאוד, Shove it." זה הסיפור שמאחורי הכינוי שלי. תודה ל-nba.com על העזרה במציאת הכינוי.
כנראה שאני אשאר עם הכינוי שליווה אותי מאז ימי התיכון : "Cubbie Bear". כתושב של העיר שיקאגו, כאחד שאוהב את העיר הנהדרת הזאת, אני גאה לשאת את הכינוי הזה. לאחר מכן בקולג' זה הפך גם ל-"cave bear", אבל הכינוי הרישמי תמיד היה "Cubbie Bear" או כמו שחבריי לקבוצה נוהגים לכנות אותי במהלך האימונים או המשחקים : "CB" .