הקניית הקריאה

Kalla

New member
השאלה היא מה ההנעה של הילד.

בעצם, זו רק אחת השאלות.

לורליי43

New member
תמיד בחיים את בוחרת את המסגרת?

באיזה עולם נפלא את חיה
אפילו אם אני מסכימה לעבוד במקום עבודה מסויים, לפעמים אלה אילוצים. לפעמים דבר אחד נוח לי איתו ודברים אחרים פחות. אני בודאי לא בוחרת את האנשים שאני עובדת איתם ואני בהחלט חייבת להתחשב גם בכאלה שלא ממש בא לי עליהם, לפעמים זה אפילו הבוס...

Kalla

New member
שום בחירה אינה לגמרי חופשית.

בחיים תמיד יש אילוצים. אם בחרתי להתחתן עם אדם מסוים אני חייבת להתחשב בו. אם בחרתי להיות לבד אני חייבת להתמודד עם בדידות או עם בעיות אחרות שנובעות מכך. אם בחרתי להביא ילדים אני חייבת לוותר על דברים מסוימים. אם בחרתי לא להביא ילדים - אני חייבת לוותר על דברים אחרים. תמיד לכל החלטה שלנו, אפילו הרצויה ביותר, מתלווים צדדים שבשמחה היינו מוותרים עליהם אך אנו נאלצים לחיות איתם כדי לשמר את הצדדים החיוביים והרצויים מבחינתנו. האם בטוח שכל הילדים בחינוך הביתי רוצים לשבת בבית? האם זו בחירתם? האם ככה הם יחיו את כל חייהם כבוגרים? כך או כך, חופש הבחירה הוא מאוד מוגבל ובחלקו הגדול מדומה.

Kalla

New member
אולי יש לי קליטה איטית היום, אך ../images/Emo35.gif

התכוונתי שילדים ואנשים מפונקים

לא עושים בחירות כאלו, הם דורשים את הכל וסוג של בחירה לא מטריד אותם. רוצים גם את המשחק הזה וגם את זה, את הממתק הזה וגם את זה. זה כמובן לא מכוון אישית אליך. אחד מססמנו הבגרות היא היכולת לברור מתוך מגוון של אפשרויות ולדעת לוותר על חלק מהאפשרויות.

Kalla

New member
הלוואי על כולם.

רק שהרבה פעמים החיים אינןם מאפשרים זאת, וחייבים לדעת להתמודד גם עם זה.

Kalla

New member
לא התכוונתי לשבת בבית במובן הפיזי

אלא במובן של לא לצאת למסגרת.

את יודעת,

את כל זה פוגש גם ילד רחוב (או שמא את חושבת ששם אין חוקים?). הבעיה בסביבה לא ביתית זו (ואכן, סביבה ביתית לעולם לא תוכל לספק התמודדות עם סביבה לא ביתית, אך נראה לי שיצטרכו מאמצים עליונים בשביל למנוע מהתמודדות כזו לקרות כך או כך) היא הדברים השליליים אשר היא טומנת בחובה עבור הילדים. כך גם בי"ס (תלוי בילד ובמסגרת).

את יודעת,

את כל זה פוגש גם ילד רחוב (או שמא את חושבת ששם אין חוקים?). הבעיה בסביבה לא ביתית זו (ואכן, סביבה ביתית לעולם לא תוכל לספק התמודדות עם סביבה לא ביתית, אך נראה לי שיצטרכו מאמצים עליונים בשביל למנוע מהתמודדות כזו לקרות כך או כך) היא הדברים השליליים אשר היא טומנת בחובה עבור הילדים. כך גם בי"ס (תלוי בילד ובמסגרת).

לורליי43

New member
חוקי רחוב, באמת השוואה מרשימה...

אז לשיטתך גם באנרכיה יש חוקים, אז למה לא לחיות באנרכיה?

למה חידד בעיה?

הילד מבין ממש לעומק את הקונספט של מספרים זוגיים/אי זוגיים. אולי הוא צריך עוד טיפונת מחשבה על זה. עכישו, תגידי לו איך קוראים לזה, או מישהו יגיד לו איך קוראים לזה בעוד 5 שנים, וזה יושב אצלו (יחד עם המונחים) יותר טוב מאצל כל ילד שלמד את זה *מהתחלה* ממישהו אחר, באופן מסודר.

ציפי ג

New member
אחד הדברים החשובים בלימוד מובנה

מעבר להבנה, שהיא חשובה לאין ערוך, הוא הקניית מושגים המשותפים לכלל האוכלוסיה. שימוש במינוח חיבור וחיסור הוא בדיוק שימוש במושג המשותף לכלל האוכלוסיה. אני לא בטוחה (יותר נכון אני יודעת שלא ) שאנשים מארצות בהם אין בתי ספר לא מחברים ומחסרים, ואולם הם לא משתמשים במינוח הזה. כלומר הם מבצעים את הפעולה החשבונית אבל לא מעניקים לה שם. נכון שילד יכול לרכוש את המושג גם בגיל 10 חמש שנים לאחר חבריו. אבל אם אין לו שום בעיה קוגנטיבית לרכוש את המושג שהוא ישתמש בו בבא היום, כבר בגיל 5, למה לא להגיד לילד שמחבר ומחסר, שזו הפעולה שהוא עושה? למה לא להגדיר לו מהם מספרים זוגיים ואי זוגיים? הרי יש לכך משמעות מבחינת שיח בין אנשים שונים.

למעלה