הקניית הקריאה

לא אמרתי לא לתת את המושג

אמרתי שבלמידה שאינה "מסודרת", אחרי שמטמיעים מושג (בלי שמו), כשנתקלים בצורך לתת לזה שם, נותנים, וזהו. זה לא שלב מורכב בלמידה.

Kalla

New member
קריאה לדברים בשמות

זה חלק מחידוד וסידור המחשבה, מחשיבה לוגית. אדם שעושה משהו ולא יודע איך לקרוא למה שהוא עושה זה מקשה עליו מאוד. אם יש לדבר שם אין כל סיבה לא להגיד את השם מיד בדיוק מהסיבות שציינת: כי זה ממש לא קשה לקלוט אותו.

מגנטה1

New member
חשבון

את לא יכולה לשנות את היותו חריג. ילד שנכנס לכיתה אלף קורא, ופותר תרגילי חשבון ברמה של כיתה ב-ג הוא חריג. יש לי אחד כזה בבית וזה לא קל. דורש הרבה רצון טוב ונכונות מצד המערכת לבוא לקראתכם וזה לא תמיד קיים. מה שניסו לעשות איתנו היה בקריאה כפי שסיפרתי קודם וזה עבד סה"כ טוב. בחשבון הוא בעצם עבד בנפרד לחלוטין מהכיתה, חלק עם מורה נוספת וזה עבד די טוב בכיתה אלף ודי רע בכיתה בית. יש הרבה חוברות שעובדות לעומק ולרוחב לדוגמא חוקרים חשבון. אפשר גם להתקדם בחוברות של שבילים לחומר של סוף אלף וכן בית וגימל. מה שעשו עם הבן שלי היה לוודא שהוא יודע את החומר (כי לילדים שלומדים לבד יש די הרבה חורים) ושוב זה עבד הכיתה אלף שבה הוא בעצם עיבה וביסס את הידע שאיתו הגיע לבית הספר. אך לימוד חומר חדש בכיתה בית מחוץ לכיתת האם, וחוסר היכולת של המורה בכיתה שלו לשים לב שהוא אכן עובד הביאו לכך שהוא בעצם הפסיק ללמוד חשבון באמצע כיתה בית (לא כל כך נורא כי הוא עשה חוברות של כיתות ה-ו, אבל לא טוב בשבילו). כדאי מאד להשתדל שהמורה שלו תוכל לעמוד בקצב שלו ולעבוד איתו במסגרת הכיתה, כך הוא גם ירגיש פחות חריג. אנחנו עברנו השנה בית ספר עקב חוסר היכולת של בית הספר הקודם לתת לו מענה סביר.

Tנקר בל

New member
איזו הקלה זו לקרוא את מה שכתבת

אני כל הזמן נעה בין שנ הקטבים של הצורך לפתח אותו בעוד תחומים, לבין ההכרה בכך שיש לו יכולות גבוהות. מצד אחד לא לעצור את ההתפתחות הקוגניטיבית שלו, ומצד שני - שהיא לא תגיע על חשבון התחום הרגשי, החברתי וכדו'. זה מאוד עוזר לקרוא את מה שכתבת, ולראות שניתן להתמודד עם השונות הזו. אני מקווה שזה יצליח אצלנו ולאורך זמן. נתקלת בשאלות כמו "למה לימדתם אותו את כל זה?" זה מה שהמורה שאלה אותי דבר ראשון, וזה קצת הפריע לי (מעבר לזה שאני לא רואה את זה כ"לימדנו", אני מציגה את ההקשרים המתמטיים בחיי היום יום - קומת החניון נקראת אצלנו (1-) כדי להפנים את מושגי השלילי - חיובי, כשקונים מסטיקים מחשבים כמה זה שתי חבילות כפול חמש מסטיקים בחבילה, וכו' לא ישבתי איתו עם עט ודף לשיעור מובנה).

אמאפלוס

New member
../images/Emo45.gif גם לפעמים אפשר גם ללמד, נותנים

קצה חוט, והשאר רץ...אני למדתי לקרוא לפני כתה א', אני חושבת שזה חשוב, ובעיקר עם ילדים שלמדו את עצמם = זה נהדר. נראה לי באמת חשוב ללמוד גם לפי השיטה הפונטית, כי אז אפשר גם לקרוא מילים לא מוכרות. לפעמים קשה כששואלים שאלות חכמות ואין לי באמת תשובה עליהן....גם לפשט חומר זה מסובך. אבל הלוואי על כולם צרות כאלה.

ציפי ג

New member
כשמורה שואלת למה לימדת אותו

תגידו לה שעוד לא מצאת אמצעי חוסם מח. אם ילד לומד מעצמו, ויש ילדים שלא צריכים מורה כדי לדעת חשבון, שהמורה במטותא תסביר לך איך תחסמי לו את אפיקי המחשבה.

תּמר

New member
../images/Emo45.gif מורים מעצבנים

קשה להם להתמודד עם ילד שלומד לבד. הבן שלי, או-טו-טו בן חמש, מתחיל לקרוא. אין שום סיבה שאעצור אותו, וכדי שילמד בצורה נכונה אני גם עוזרת לו (עוברת בצורה שיטתית על "ספר המסורת", כדי שידע לקרוא עם ניקוד).

מגנטה1

New member
איך לימדת אותו

כמובן שניתקלנו בשאלות הללו,וקשה לאנשים לקבל שלא לימדנו אותו - הוא לומד לבד. כמובן שענינו על כל השאלות עם הסברים והפשטות, אך המשיכה למספרים לקריאה באה ראשונית ממנו אנחנו רק השקינו. וגם ניתקלנו בחוסר התובנה המלא של מנהלת בית הספר הקודם שהציעה לי לשלוח אותו לאוניברסיטה בכיתה בית ועוד כמה פנינים כאלה. הפער בין הרגש לשכל הוא מאד בעייתי ולטעמי בולט יותר עכשיו (בן 8 וחצי) מאשר בגן או כיתה אלף. מאד חשוב לטעמי לא להתמקד בהשגיות בלימודים, למרות שמאד קל לעשות זאת, ולקח לנו זמן להבין ולישם. אך מצד שני גם לא לעצור או לעקב התקדמות. שביל זהב שדורש המון רצון טוב מצד המערכת (שלחלוטין לא בנוייה לתת מענה למחוננים, הרבה יותר קל להם עם הוראה מתקנת למיתקשים). שיהיה בהצלחה, ותנסי גם את הפורום של הורים למחוננים.

Tנקר בל

New member
מאוד חשוב לי מה שכתבת

תודה על ההפניה לפורום המעולה. ניסיתי את "הורים למחוננים" ונשארתי בו עד אחת וחצי בלילה

למעלה