לדני --- המשך
אל תבהל מאלה שמנבאים שחורות או לועגים. יש רוקדים , שמשלמים לבניהם 140 שקל לפסטיגל, או 100 שקל למשחק כדור רגל, בלי ניד עפעף, אבל כשמעלים דמי כניסה להרקדה בשקל - מקימים קול צעקה, כאילו מתעשרים על חשבונם.וגוזלים את ממונם. הם לא נלחמים על כניסה חד שבועית, חד פעמית - אלא על המחיר שהם צריכים לשלם, עבור 5 הרקדות בשבוע + מרתון. ויש אנשים הגונים מאוד, שמשתמשים בתקליטים פרטיים , שהופקו בממון רב, מדפיסים קלטות ותקליטורים. מוכרים קלטות וידיאו ב - 140 שקל, למאות מרקידים בארץ ובעולם (דולרים), קלטות שעלותם כ - 40 שקל. הם קונים אותן מארגון המדריכים (בערך ב - 40 שקל). עושים רווחים גדולים. (מעל 200%) וכועסים, עד איבוד עשתונות, כשמבקשים מהם להיות הגונים , ולשלם חלק קטן מאוד מהכנסתם, ליוצרי הריקודים - "העלובים". האיומים על תשלום לגורמים הנוגעים בדבר, לא מפחידים, כי היוצרים עוד לא קיבלו אגורה, עד היום. כשיקבלו - ישלמו לכל ני שצריך. אפילו לחברה קדישא - אם יבקשו. אני מביא כמה קטעים למחשבה, נכתבו בפורום ציטוט - 1. בהקשר זה ברצוני להוסיף: לאחרונה הועלה רעיון לפיו המדריכים בחוגים ישלמו תמלוגים למחברי הריקודים. עקרונית הרעיון נכון ומקובל עלי, אך אני מתנגד לו מכיוון שעוד לא ראיתי את מחברי הריקודים משלמים תמלוגים על השימוש והמכירה שהם עושים בשירים ובלחנים. ממה ישלמו , מו הגורן או מן היקב ? 2. אני רוצה להביא לידיעתכם שלמרות שאינני רואה במעשיהם יצירה, הריני חושב שמכירת קלטות וידאו הנמכרות עם ריקודיהם מחייבת תשלום תמלוגים. נו, נאה דורש נאה מקיים.