הקמת עמותה

יצירת קשר עם גדי

ניסיתי להתקשר לגדי היום והיה לא זמין. אנסה שוב מחר. תודה על האינפורמציה.

לדני לא תוכל להשיג את דני טלפונית

אני מכירה את זה - לא ניתן להשיגו טלפונית - מהסיבה - רבים כמוך מבקשים את אותו הדבר ולאיש פשוט אין זמן - פשוטו כמשמעו. תאר לך שרבים רבים מבקשים לומר לו אך משפט אחד בנוסף לחברים שלו בנוסף למשפחה שלו? אם הוא יענה לכל דורש - הוא לא יוכל לעבוד ולטפל בכל העניינים שלו. לכן, אני מציעה לך - כתוב אליו באימייל - הוא פותח את הדואר האלקטרוני שלו חושבני יום יום וברגע שמפנים אימייל לשמו הוא נוהג לקרוא אותו. לא תמיד הוא משיב אך העניין שלך - חשוב מאד ולדעתי הוא יענה לך. השאר באימייל את הפרטים שלך וכיצד ניתן להשיג אותך בטלפון ויתכן ואף יזמן אותך לפגישה בנושא זה. כל טוב לך. עדה

אכן - גדי אדם עסוק.

כשאני ביקשתי לפני כמה ימים לדבר עם גדי בנושא מסויים. מה עשיתי ? התקשרתי לבית הלבן, ענתה לי המזכירה הכללית, שאלה אותי : הו ספיקינג ? עניתי : מירי לוי מראש העין. שאלה אותי: ווט כן אי דו פור יו, פליז ? עניתי לה : אני מבקשת לדבר עם ג´ורג´. אמרה לי הוא קצת עסוק, הוא כרגע מתדרך את קונוליסה רייס בנושא ההתקפה המתוכננת על עירק. אמרתי לה : איטס ורי ורי איפורטנט, שיעשה "טיים אאוט פור מי. או קי השיבה לי - וכעבור רגע שבה אלי : מיסטר ג´ורג´ בוש על הקו. ג´ורג´ בוש בטלפון : הלו מירי מי לבלי פרינד , האו אר יו ? השבתי לו : ג´ורג´ בחייך אין לי זמן כרגע לקשקש, תשיג לי את גדי ביטון. ג´ורג´ : או קי מירי כפרה, אי וויל דו אול פור יו. מירי.

מירי - צחקתי דקות טובות

מההומור שלך. כי בזמן שאת צלצלת לג´ורג´ אני התקשרתי לפוטין. הוא העמיד לרשותי לימוזינה , ליום חמישי הקרוב, מביתי עד לאונברסיטת תל-אביב - ישיר. הוא עשה לי הנחה. בעד 25 שקלים, אוכל להגיע אליו לשיחה אישית. בלי טובות של בוש.

שמחה שצחקת !

ובתקווה שגם עדה תצחק קצת ! איך אמרו גששינו הידועים לטוב : "העולם מצחיק אז צוחקים". מירי.

תמלוגים

לאחר מספר הערות של חברי הפורום (בפורום ובמסרים אישיים), אני מסכים שברגע שמגבילים את כמות הריקודים ועושים מנגנון יעיל לניפוי הריקודים שלא נרקדים, אין סיבה להתנגד לתשלום תמלוגים ליוצרים. יתרה מזאת, עמותה כזאת יכולה לתת מנגנון יעיל לתשלום התמלוגים ליוצרים וגם לאקו"מ. כנראה שארחיב את טיוטת התקנון להוסיף מנגנונים לתמלוגים (ליוצר שמעוניין בתמלוגים ולמרקיד שמוכן לשלם), אך אינני מעוניין לשים בעמותה מנגנון פיקוח (זה ריקודי עם! זוכרים? היופי, השמש, הביחד...) תודה לכולם על ההצעות שכבר זורמות אלי, כולי אוזן אפילו לאלה שמביעים רעיונות בצורה מכוערת

לדני --- המשך

אל תבהל מאלה שמנבאים שחורות או לועגים. יש רוקדים , שמשלמים לבניהם 140 שקל לפסטיגל, או 100 שקל למשחק כדור רגל, בלי ניד עפעף, אבל כשמעלים דמי כניסה להרקדה בשקל - מקימים קול צעקה, כאילו מתעשרים על חשבונם.וגוזלים את ממונם. הם לא נלחמים על כניסה חד שבועית, חד פעמית - אלא על המחיר שהם צריכים לשלם, עבור 5 הרקדות בשבוע + מרתון. ויש אנשים הגונים מאוד, שמשתמשים בתקליטים פרטיים , שהופקו בממון רב, מדפיסים קלטות ותקליטורים. מוכרים קלטות וידיאו ב - 140 שקל, למאות מרקידים בארץ ובעולם (דולרים), קלטות שעלותם כ - 40 שקל. הם קונים אותן מארגון המדריכים (בערך ב - 40 שקל). עושים רווחים גדולים. (מעל 200%) וכועסים, עד איבוד עשתונות, כשמבקשים מהם להיות הגונים , ולשלם חלק קטן מאוד מהכנסתם, ליוצרי הריקודים - "העלובים". האיומים על תשלום לגורמים הנוגעים בדבר, לא מפחידים, כי היוצרים עוד לא קיבלו אגורה, עד היום. כשיקבלו - ישלמו לכל ני שצריך. אפילו לחברה קדישא - אם יבקשו. אני מביא כמה קטעים למחשבה, נכתבו בפורום ציטוט - 1. בהקשר זה ברצוני להוסיף: לאחרונה הועלה רעיון לפיו המדריכים בחוגים ישלמו תמלוגים למחברי הריקודים. עקרונית הרעיון נכון ומקובל עלי, אך אני מתנגד לו מכיוון שעוד לא ראיתי את מחברי הריקודים משלמים תמלוגים על השימוש והמכירה שהם עושים בשירים ובלחנים. ממה ישלמו , מו הגורן או מן היקב ? 2. אני רוצה להביא לידיעתכם שלמרות שאינני רואה במעשיהם יצירה, הריני חושב שמכירת קלטות וידאו הנמכרות עם ריקודיהם מחייבת תשלום תמלוגים. נו, נאה דורש נאה מקיים.

חבר

לא הבנתי מה אתה רוצה - ירון כבר ציין לא פעם שעל הקלטות שהוא מוכר הוא כן משלם תמלוגים לארגון.

CARMEL EZRA

New member
לבריזה. כפי שהבנתי. ירון לא התכוון

שיוציא כסף מכיסו וישלם ישירות ליוצר אלא שראשית כל שיפנה לארגון המדריכים והיוצרים ויקח מהם את חלקו היחסי מהתשלום שירון שילם לארגון אבל לפני זה על היוצר לשלם תגמולים למלחינים והפיזמונאים למיניהם.

הכעור שציינת אינו זר לי...

אתה כנראה יחסית חדש בפורום. כאשר אני פרסמתי את צוואתי בה הקדשתי את כל רכושי לריקודי עם - גם אלי זרמו תגובות מכוערות. צריך להתרגל כאן גם לכיעור - אין מה לעשות דני, אך זה לא מה שצריך למנוע מאתנו להרים ידיים.

דני אני מלא התפעלות

מתפישתך המהירה, והיכולת להגשים רעיונות. אני - תומך בכל מה שתציע. ובלבד שיהיה סדר בבלגן שיש אצלנו. הצעה לי אליך. בעוד כמה חודשים יש בחירות למוסדות ארגון המדריכים. (תמו 4 שנות קדנציה) אם אתה מדריך לריקודי עם תגיש מועמדות, מבטיח לך תמיכה. אם אתה לא מדריך , אולי אתה מכיר מדריך שמסוגל לפעול למעננו, תמליץ עליו , ונראה לאן נושבת הרוח. בידידות יענקלה לוי

הצעת מועמדות

(א) כן, אני מדריך. אני גם חבר בארגון. (ב) אני שונא פוליטיקה ("אהב את המלאכה ושנא את הרבנות" (פרקי אבות א, 10)) וכדי להיבחר למוסדות מסוג אלו, צריך פוליטיקה. אין סיכוי שאדם אנטי-פוליטיקה ייבחר לתפקיד שכולם מחפשים "שם ידוע" עם הבטחות שלא יקיים. לא אציין כאן שמות. המבין יבין. (ג) יש בעייה עקרונית בארגון שהוא חלק מהסתדרות הפקידים. הקשר הזה גורם ליותר נזק מאשר תועלת. בגלל אהבתי לריקודים, עוד הייתי שוקל לרוץ, אך עצם הלכלוך, ושהייתי על כל דבר צריך להוכיח שאין לי אחות, מפחידה אותי. למרות שאינני אוהב לדבר על תכונותיי, לצורך הדיון אציין שאני אף פעם לא מוכן לתת עדיפות (ביודעין) לחבר מעל זר כאשר יש לי משרה אובייקטיבי. אני משתדל לראות כולם שווים (בלי "שווים יותר") ותמיד אקשיב ואחשוב אם מישהו יראה (יוכיח) לי שטעיתי. דבר זה הוא בעוכרי פעמיים. פעם אחת בגלל שחברים שלי שאולי יתמכו בי, ירגישו מרומים ונבגדים אם לא אתן להם העדפה, ופעם שנייה כאשר גם אלה שאני מנסה לתת יחסים שווים יגידו משפט כמו "האם רק נושא ריקודי עם יקר לליבך כאן? או שמא יש לך אינטרס נכסף נוסף שנסתר מעינינו". לך תוכיח שאתה לא מרוויח מזה כסף (מצטער, אם ארצה כסף, אני מרוויח 150$ לשעה (+ מע"מ) מעבודות מחשבים פרטיות, ובמקום זה אני מעדיף לטפח את הילדים שלי). לך תוכיח שאין לך העדפה למרקיד מסויים (דווקא אלה שנלחמים בי הכי הרבה הם אלה שאני מעריך את עבודתם יותר). איך תוכיח? המועמד שיש לו חברים שפועלים בשיטת "שמור לי ואשמור לך" הם אלה שיצליחו. הדבר היחיד שאולי פועל לטובתי זה מה שאמר לי היום חבר בהנהלת הארגון: "אף אחד לא רוצה להיות היום בארגון, מה הוא מרוויח מזה?"

דני - כל האירגונים וגם המדינה

ניראים היום רע , מפני שהכישרוניים, והמוכשרים , לא מוכנים להתלכלך בפוליטיקה . כבר בתנ"ך הזית אמר "החדלתי את דישני" - ומי התנדב ? האטד. דני - העלת רעיון. אתה איש מחשבים , רואה את העתיד , בצורה פנורמית, אם לא תהיה במוסד הנבחר , לפחות תצטרף לצוות , שיתכוון לבצע משהו בנידון. בכל אשר תהיה, אלוה אותך בשמחה.

אם יש משהו

שמעצבן אותי זה האנשים האלה שמקשיבים לדיונים וויכוחים מהצד, ומדי פעם זורקים הערה סתומה זו או אחרת, רמיזות וכו´, מבלי לפרט ומבלי לנמק, בדרך כלל תוך שיגור מבט יודע דבר ונפוח מחשיבות אל שאר הנוכחים. המטרה היא בדרך כלל להסיט את תשומת הלב של המקשיבים מעיקרי הדברים בדיון. שונאת רכילות, הראית כבר שאת יודעת לכתוב יפה ולעניין, ולנסח בבהירות את דעתך (כמו בהודעתך "ריקודי עם כתרבות"), אז באמת שאין שום צורך בהערות ריקות וחסרות תוכן כמו זו שעליה אני מגיבה כרגע.

הסבר ל- האינטרס ברור.

מאחר ואני חדשה בפורום, לא ידעתי על עיסוקו של דני. הבנתי שהוא עוסק במחשבים. לאחר שראיתי שכתב שהוא גם מרקיד וגם חבר בארגון, חשבתי להגיב בקיצור לתוכן האחרון ולומר רק שלאור מה שכתב, כעת האינטרס שלו בדבריו על תמלוגים והקמת עמותה מחוץ לארגון, ברורים. גם תמיכתו של יענקל´ה בדני ברורה מאותו אופן. אז להבא - במקום להתקיף, אפשר פשוט לבקש דברי הסבר או הבהרה ואתן בשימחה.

למעלה