הקמת עמותה

הקמת עמותה

כל הדיונים (הרציניים) האחרונים ממשיכים להראות לי שיש צורך אמיתי לשנות את פני יצירת ריקודי העם. אני חושב שזה רעיון טוב להקים עמותה למטרה הזאת. אני לוקח את הרעיון מעולם התוכנה שבה יש תוכנות סטנדרטיות (כמו של Microsoft) שעולות כסף ומצריכות מערכי שיווק מתאימים, ויש תוכנות תחת ה - GNU License אשר נכתבים למטרת הכלל ונמצאות תחת רשיון מיוחד שמטרתו לדאוג שהתוכנות יישארו לטובת הכלל ולא ייעשה בהן שימוש מסחרי (פרט לתשלום עמלה עבור שיווק) ופוליטי. התחלתי להרחיב את הרעיון אל עמותה ואני חושב על תקנון לעמותה שידאג לריקודים מוגבלים בשנה (אחד לכל יוצר, מניעת השתלטות ע"י מדריכים מסויימים, מניעת נזק ללחנים, פירסום רישומים כראוי, וכדומה). אני כבר הכנתי טיוטה ראשונית לתקנון ונותרו המון שאלות פתוחות. נראה לי הזמן להרחיב את המעגל ולתת לדמוקרטיה להחליט על הנושאים הפתוחים ולתת לאחרים להעלות רעיונות ולעלות על מה ששכחתי. מי שמעוניין/ת להצטרף אלי לדיון ואולי אף להקמת העמותה, מוזמן/ת לשלוח לי את כתובת ה - email שלו/ה ואני אדאג לעדכן אותו/ה בטיוטה ובדיונים בנושא. ה - email שלי לעניין זה: [email protected]

עוז 2002

New member
אני מציע להקים תנועה ולרוץ לכנסת

ברצינות. התנועה למען ריקודי העם בישראל. אנו נגדיר עונשים קבועים בחוק לכל יוצר שיעיז לחבר יותר מריקוד אחד לשנה. אנו נפעל למען שלילת אזרחותו של כל יוצר שיחבר ריקוד מגעיל. אני מבטיח שכבר בשנה הראשונה אפעל למען הוצאתו מחוץ לחוק של כל מחבר ריקודים שיעיז לקרוא לעצמו "יוצר" כאילו הוא ברא את העולם. אם תתמכו בי אני מבטיח לחשוף את פרצופה היפה של מירי לוי ולשלול את זכויות התושב החוזר של אבי שף! הבחירות בפתח! זה הזמן לשנות!! בידינו הכח לסגור מיד את כל מועדוני הסלסה ולכלול את "אדמה אדמתי" בתוכנית הלימודים לבגרות! ריקודי עם לכנסת!! תרומות ניתן לשלוח באימייל לכתובת: [email protected]

דני יש רק אחד

עד כה, אך אם תמשיך יבואו אחרים אחריך. ותחושות הבטן שלך הן כל כך אמיתיות ונכונות שאין לי אלא לשוב ולחזק אותך במאמציך: כתוב! דבר! הסבר! הילחם! אני בטוח שיהיו כאלה שיצטרפו אליך. ולגופו של עניין: לא כל מה שחוקי הוא גם חכם! עובדה אין בעולם אח ודוגמא לכך שמישהו ממחברי הריקודים מבקש תמלוגים על מעשהו. נכון הישראלים היו ראשונים בהמצאות רבות, אך לא הייתי מציע לנו להיות הראשונים המכניסים מהלך של תשלום תמלוגים על שימוש פומבי בריקודי עם (ראיתם פעם שימוש אחר לריקודי עם?). אבל... אם "חבר של" או מישהו אחר באמת רוצה בכך, אין לו אלא לקום ולעשות!!! ואני אעזור בכך: המקבילה הטובה ביותר להבנת המעשה שצריך לעשות הינה אקו"ם (אגודת קומפוזיטורים ומלחינים) שאגב סירבה לקבל לשורותיה את מחברי הריקודים. אקו"ם כשמה כן היא אגודה שקמה על ידי בעלי העניין (מלחינים ומשוררים) במטרה לממש את החוק ולקבל תמלוגים שהרי אי אפשר לשלם לכל אחד בנפרד. כדי להתקבל לאגודה יש לחתום על חוזה המעביר את הזכויות המוסריות מבעל הזכויות אל האגודה ולשלם כסף כדי שהאגודה תוכל לפעול. לאגודה יש מערך גבייה מורכב הכולל הסכמים עם האגדות האחרות ברחבי העולם. היא מעסיקה אנשים ומשלמת להם כסף. אשר על כן יקימו להם מחברי הריקודים אגודה שכזו, ישלמו לאנשים שיעבדו בה ויקימו מערך גבייה שיקבע כמה על כל מדריך לשלם, לפי איזה מפתח ובעיקר איך יגבה הכסף. אם מישהו מחכה שהארגון יגבה תמלוגים ויחלקם, הוא אינו מבין במה דברים אמורים. ואחזור שוב על מה שכתבתי אתמול: 4. מכיוון שיענקל´ה רוצה לקבל תמלוגים ואולי יש עוד כמוהו, הייתי מציע, כדי להמחיש את רצינות כוונותיכם כלהלן: א. כל מחברי הריקודים התומכים במהלך שכזה יובילו קודם כל מהלך נמרץ (כולל דוגמה אישית!!!) להסדרת תשלומים עבור ההרקדות בעבר ובעתיד והשימוש שהם עושים כיום בשירים ובלחנים: לאקו"ם (משוררים ומלחינים), לאמ"י (מבצעים) ולחברות התקליטים (הפדרציה הישראלית לתקליטים וה"פיל" – הזמר המזרחי). ב. אותם מחברי שירים יעשו גם חשבון לאחור, יבדקו כמה קלטות טייפ, דיסקים וקלטות וידיאו (סליחה וידיאו רק אני מוכר...) הם מכרו במהלך השנים שעברו בארץ ובחו"ל, יעשו את החשבון וישלמו גם על כך לשלושת הגורמים הנ"ל. לעניות דעתי, עד שיוסדר עניין זה וייושם הלכה מעשה במשך שנה לפחות, כל דרישה לקבלת תמלוגים עבור יצירה/חיבור של ריקוד עם אינה אלא צביעות גדולה!!!

ריקודים פומביים

לא חשבתי על זה שבעצם אין היום ריקודים (מכל סוג) שמשלמים עליהם תמלוגים (מישהו שילם תמלוגים לריקוד הקטשופ?). אתה צודק ירון שהישראלים (היהודים) תמיד ראשונים. השאלה במה.

יבנאי

New member
לדני - עמותה

ברצוני להביא לידיעתך ולידיעת הפורום שקיים הסכם טיוטה להקמת עמותה שתטפל במה שציינת ובדברים נוספים הקשורים לריקודי העם. מדובר על אירגון היוצרים והמדריכים שיהפוך לעמותה. הנושא בטיפול כשנתיים ולמיטב ידיעתי יסגר בקרוב.

עמותת האירגון

לא ברור לי מה נאמר בהודעתך ברצינות. האם יש טיוטה לעמותה שתפתור את הבעיות? או רק שהארגון החליט להשתנות לעמותה (מסיבות משפטיות סתם), ואתה מנסה להשתמש בזה כדי להגיד שלכאורה אין צורך בשינוי המצב המעולה שקיים היום בעולם הריקודים ובאירגון. יש אפשרות לקבל יותר פרטים?

התעדכנתי

ביררתי את הפרטים על עמותת הארגון. העמותה שהארגון מנסה להקים הוא כפי שאמרתי שינוי הארגון מארגון לעמותה. יש לזה יתרונות משפטיים וכספיים שלא אכנס אליהן עכשיו. אין בהקמת העמותה שום שוני מהמצב היום. לכן העמותה המדוברת איננה קשורה כלל לעמותה שאני מציע. נשאר לי לברר פרטים על עמותת גדי. נ.ב. יש סיכוי טוב שלא יוכלו לשנות את הארגון לעמותה בגלל התנגדות הסתדרות הפקידים שהאירגון חלק ממנו.

לדני - אכן כך ההסתדרות תתנגד!

ולכן כדאי באמת שתפנה לגדי ואני משוכנעת שהוא ימצא טעם רב בדבריך!

מי שמבלף

הוא זה שלא מוכן למסור פרטים על עצמו בכרטיס האישי. רוב הסיכויים שאתה גם מדבר במשתמש אחר ומשתמש ב"יבנאי" בתור דרך לתקוף אחרים, אז במקומך לא הייתי קורא לאחרים "מבלפים". אני כבר הבנתי שאתה קשור לארגון מהדרך הנלהבת שאתה תומך בארגון. אולי אתה מעוניין לפגוע באותו מקור? אם היה אדם שהייתי חושב שהוא אובייקטיבי ולא ינצל מידע כנגד המקורות שלי, הייתי מבקש אישור מהמקור לחשוף את שמו ואז מודיע לאדם האובייקטיבי מיהו המקור. אך אתה, שמתגנב לפורום, זורק הערות מעליבות, ומנסה ללמד אחרים את להתנהג, ברור שאינך אמין. לכן גם אם היית מפסיק להסתתר, בהחלט שלא הייתי מוסר לך נתונים. לגבי המסקנה שלך, רואים שמעולם לא למדת מתמטיקה, משפטים או אפילו לוגיקה בסיסית. שופטים לא מסיקים מסקנות כך (ולצערי יש עיתונאים ושוטרים שכן). "ולמלשינים אל תהי תקווה" (התפילה התשע עשרה מתוך ה"שמונה עשרה")

יבנאי

New member
לדני הבלפן - לא תעבוד על הפורום

סטינו מהנושא, פשוט אין אין לך מקור שאמר את מה שכתבת. כנראה שכחתי לציין שהפסקתי ללמוד בכיתה ב´, עדיין אני עדיף על מי שהפסיק ללמוד בכיתה א´.

לדני - עד כמה שידוע לי יש מי שפועל

בעניין זה. הרעיון הראשוני הועלה בפני לפני חודשיים שלושה ע"י גדי ביטון והוא החל לפעול בכיוון זה ואף קיבל ייעוץ בנושא. גדי ידוע כאיש ארגון יוצא מן הכלל ואם הוא ייפתח עמותה תאמינו לי שהוא יעשה זאת הכי טוב. אני מייד תמכתי ברעיון זה וכבר לפני חודש היה מי שתרם עבורו 4 מקומות לאולפן המדריכים שפתח באוניברסיטה לימודי חינם. זו רק ההתחלה ! כאשר תפתח עמותה על-ידו ובאחריותו נוכל לתרום בארץ ובחול וכך נוכל להאדיר את ריקודי העם ונוכל לשמור על מסורת זו גם בעתיד.

עמותת גדי

לא ברור לי מה המטרות של גדי בעמותה (אם אכן יקים). אם את לא יודעת, אני אשאל אותו אישית. משום מה נראה לי שהעמותה שלו מטרתה לסדר את נושא האולפנים או משהו דומה, וזה איננו מטרתי כלל. בכל מקרה, ברגע שאגלה, אעדכן את כולם.

דני אני יודעת אך מעדיפה להחריש

בעיתון הקרוב של גדי הדבר ייצא לאור - לא הפרטים המלאים אלא הרעיון. ובהחלט תשאל את גדי - אגב, אתמול סיפרתי לו עליך ועל הרעיון שלך בנושא כך שיצרתי לך את הרקע... אשמח אם תשוחח על כך עמו, יתכן ותוכל להכנס לנושא ולעזור לו, בהקמת עמותה צריך שיהיו מספר חברים - אשמח אם תוכל להצטרף.

למעלה