ריקודי עם כתרבות.
כן. בהחלט !!!. אבל עבור הרוקדים החובבים, זו תרבות שעות הפנאי. נכון שזה מייצג חלק מהאוכלוסיה. ויש בזה אלמנט מלכד ללא קשר למקום מגורים, השכלה, מוצא וכו´ וכו´ וכו´. גם מבחינתי ריקודי עם הם בנישמתי יותר מ-3 עשורים. הבית סובב סביב ימי הרקדות וכו´. אבל - חייבים להבין שעדיין זהו תחביב. לטענותיך אגיד רק שאנו קובעים בעצמנו את איכות הריקודים והמרקידים. הדרישה לריקודים חדשים באה מאיתנו הרוקדים. רוצים חידוש וגיוון (אם כי ההצפה בריקודים חדשים הופכת להיות בלתי נסבלת). הברירה להאדיר את קרנו (וכיסו) של מרקיד זה או אחר, או של מחבר ריקודים זה או אחר, היא ברגלינו (תרתי משמע). אני חשבתי שמחבר ריקודים עושה זאת להנאתו. נראה לי שהתגמול שצריך מחבר לקבל הוא בכך שאנו רוקדים את ריקודיו (ראה ריקודים ישנים, שרקדתי לפני יותר מ-30 שנים ועדיין רוקדת אותם בהרקדות רגילות, לאו דווקא נוסטלגיה). רוב מחברי הריקודים הם מרקידים בעצמם, ואין לי רחמים עליהם. אין שום סיבה לשלם תגמולים נוספים למחברי ריקודים. יש לראות בזה כמפעל חיים. אם כי יש לשקול במסגרת ארגון המדריכים (שאני לאא חברה בו ואין לי שום אינטרס), לתגמל, לסייע, יוצרים שזקוקים לכך. כפי למשל שעושים ב- אמ"י. או מדי שנה לבחור מרקיד נבחר, או יוצר נבחר, "יוצר השנה", ולתגמל אותו. ענף ריקודי עם מזמן הפך להיות ממוסחר. ולדעתי אין טעם לסרבל אותו עוד יותר. מכיר את השמועות באוכלוסיה על ההרקדות? מכיר את הרמת הגבה מאנשים שאינם רוקדים, כאשר מישהו אומר להם שהוא רוקד ריקודי עם? ואת השאלה השכיחה: "תגיד זה נכון שבריקודי עם יש....". לכן - "לחשוב על היופי והתרבות בריקודי עם" - כן בהחלט. "להתנהג ולחשוב בהתאם" - כן בהחלט. אבל מכאן ועד לנפח את הארגון ולסרבל - לא. נ.ב. - מקנאה בך על שיש לך את הזמן לכתוב כל כך הרבה תגובות, לחשוב, לפתח רעיונות וכו´. אז אולי תפתח רעיון איך לשפר את הפורום, להפיץ אותו ליותר אנשים, שיהיה אטרקטיבי, שנוכל לכתוב ולהתכתב בלי עלבונות אישיים ועוד ועוד ועוד. המשך יום נעים.