הקמת עמותה

מרקיד

אני אינני מרקיד. אני מדריך. כלומר יש לי תעודה, ואני מוסמך להרקיד. אני גם חבר בארגון המדריכים והיוצרים (= אני משלם דמי חבר). אני אינני מרקיד (לפחות לא תמורת כסף) ומעולם לא הדרכתי תמורת כסף. לפעמים מדריכים שהכירו אותי ביקשו ממני להדריך בחוגיהם (התעייפו) אך מעולם לא שקלתי לעסוק בזה כמקצוע תמורת תשלום.

שונאת רכילות

איש לא כועס עליך כשאת כותבת בבהירות . חשבתי שאת מתכוונת אלי. הרי דני ואני משני צידי המיתרס, אבל לוחצים יד ומתווכחים. דני לא יוצר , וכמרקיד ,יצטרך לשלם ליוצרים תמלוגים. קראי את הצעותיו ותיווכחי שהוא מאוזן וחושב על שני צידי המטבע. לא כועסים עליך . מותר לך לחשוב אחרת. רק תהיי ברורה ולא מיסתורית

"עכשיו האינטרס ברור"

יענקלה: אני מקווה שבמשפט האחד הזה של "שונאת רכילות" הבנת את כוונתי ל"מה יאמרו הגויים". ממש לא כדאי שאציע את מועמדתי או אפילו שאתרום לארגון ואתלכלך בתגובות כאלה. נשאיר את הפוליטיקה לאלה שאוהבים לשמוע דיבה. תודה על ההצעה, אבל לא תודה. יש מספיק מקומות שאוכל לתרום ויעריכו את עבודתי. הייתי מתנדב במשא"ז, מד"א (נהג אמבולנס מתנדב), הדרכתי ריקודי עם בהתנדבות (בארגון החרשים-אילמים) ועוד. בכל המקומות האלה העריכו את עבודתי ואפילו לא אמרו פעם אחד "אה, האינטרס שלו זה שיעריכו אותו". תמיד הבינו שאני מנסה לתת חזרה למדינה קצת מהטוב שקיבלתי ממנה. אינני רודף אחר הכבוד, אני שמח בחלקי. בחו"ל, מי שתורם הוא "עושה מעשים טובים". בארץ, מי שתורם הוא או "פראייר" או בעל אינטרסים (ואם אין אינטרסים אז נמציא לו). ככה נראית המדינה, ולכן אינני תורם מזמני היקר למקום מלא במלעיזים. עדיף לי יותר זמן עם הילדים המקסימים שלי. נ.ב. שונאת רכילות: אין לי אחות. יש לי רק שני אחים (שם, חם ויפת - אני חם).

התנדבות היא דבר נפלא ומבורך

אדרבא, המשך במעשיך הטובים. אהיה מוכנה אף אני לתת את ידי לפעולות מבורכות מהסוג שציינת. אלא שכוונתי היתה בהקשר לדבריך לגבי תמלוגים, והקמת עמותה נפרדת מארגון המדריכים. פרנסתך היא מריקודי עם ואשריך שכך. שיכול להתפרנס מתחביב שאתה כה אוהב. (גם פרנסתי באה לי מעיסוק שאני מאד מאד מאד אוהבת). הלואי שרבים היו יכולים לומר זאת. אינני מכירה אותך ולא היתה כוונה לעלבון אישי. נתבקשתי על ידך להתקיף את הרעיון ולא את הדובר. וכך עשיתי. לכן לא מבינה למה ההתקפה האישית.

פרנסה מריקודי עם

כבר ציינתי מספר פעמים בפורום שאינני עוסק בריקודי עם תמורת כסף. אם ארצה לקבל כסף תמורת משהו, אעשה זאת במחשבים ששם משלמים לי לפי יכולתי ולא לפי הפוליטיקה (ולפי כמה שהמרקיד חתיך). עד שיענקלה שאל אותי מפורשות אם אני מדריך (מדופלם) לא ציינתי זאת כי לא חשבתי שזה רלוונטי לשאר הנושאים. אני מדריך מדופלם לריקודי עם, שני הוריי מדריכים מדופלמים, אני חבר בארגון (הוריי לא), שלושתינו אינם עוסקים בתחום כמקצוע (הוריי עסקו בעבר הרחוק בארה"ב ובארץ מעט אצל האנגלו-סכסונים). אני מציין זאת רק כדי שלא תחשבי שהאינטרס עכשיו ברור (אולי אני מנסה לעזור להורים שלי להרוויח כסף). אין לי כוונה להיכנס לתחום הכספי. אינני יוצר ריקודים למרות שאני אוהב לייצר ריקודים בגלל שלדעתי יש הצפה פרועה למטרת כסף וזה מגעיל אותי. אינני תוקף אותך אישית. לא הסתרתי על עצמי כלום, ומי ששאל, עניתי. אין לי מה להסתיר. רק התנגדתי לכך שאת מפתחת תיאוריות מבלי לשאול. אפילו אם לכאורה אני מרקיד (תמורת כסף), לא יכול להיות שאני מסוגל לחשוב על הרוקדים בכלל ללא מחשבה על הצד הכספי? בזה את תשללי מכל המרקידים הישרים את היכולת להביע את דעתם. מצד שני אני מודה לך. הבהרתי לי במשפט אחד את הסיבה שהתרחקתי כל כך מהעשייה למען הארגון.

רעיונות מסוכנים כמו כדור שלג.

אני מציעה לך לשקול היטב לפני שאתה מעלה רעיון לפורום. מישהו עוד עלול לקחת את דבריך ברצינות. הרי מה שאתה מציע זו "אותה גברת בשינוי אדרת". האם רק נושא ריקודי עם יקר לליבך כאן? או שמא יש לך אינטרס נכסף נוסף שנסתר מעינינו? צר לי - עד היום קיבלתי, אהבתי, צחקתי מהרעיונות והדברים שהעלית בפורום. מציעה לשקול שוב והיטב את הנושא הזה לפני שיתפתח מעבר לכל פרופורציה. אתה דואג להזכיר לנו בכל פעם מחדש שבסך הכל מדובר בריקודי עם. אז - כדאי שתקשיב לעצות שלך בעצמך, הן טובות לפעמים.

לקחת ברצינות

(א) שקלתי (ב) דיברתי ברצינות (ואף ציינתי זאת) (ג) אם האדרת זה לסדר את עולם הריקודי עם, אז כן, אני מציע את הגברת (ריקודי עם) בשינוי אדרת. אם את לא רואה את הרווח בעניין אז דברי לא מדברים אלייך. (ד) עובדה: אין לי אינטרס נוסף. עובדה: אין לי הוכחה פרט לזה שאני אומר כך. אינך חייבת להאמין. (ה) אני מקווה שגם בעתיד תצחקי מדבריי. את לא חייבת לקבל כל דבר שאני אומר. להיפך, אם כולם היו תמיד מסכימים איתי הייתי מודאג שמא פיספסתי משהו. ככה, אני יודע (ומקווה) שיגידו לי מה פיספסתי. (ו) חבל שאינך נותנת לי את הסיבות שאת מתנגדת והייתי מנסה לשכנע או להשתכנע. (ז) מעולם לא אמרתי "בסך הכל מדובר בריקודי עם". משפט כזה משפיל לא היה יוצא מפי (ממקלדתי). ריקודי-עם זה חלק נכבד מחיי (כפי שציינתי). מה שאני כן אומר תמיד זה שמדובר בריקודי עם, ולכן צריך לחשוב על היופי והתרבות בריקודי העם, ולהתנהג ולחשוב בהתאם. (ח) תודה על המחמאה שהעצות שלי טובות לפעמים (אבל רק "לפעמים")

ריקודי עם כתרבות.

כן. בהחלט !!!. אבל עבור הרוקדים החובבים, זו תרבות שעות הפנאי. נכון שזה מייצג חלק מהאוכלוסיה. ויש בזה אלמנט מלכד ללא קשר למקום מגורים, השכלה, מוצא וכו´ וכו´ וכו´. גם מבחינתי ריקודי עם הם בנישמתי יותר מ-3 עשורים. הבית סובב סביב ימי הרקדות וכו´. אבל - חייבים להבין שעדיין זהו תחביב. לטענותיך אגיד רק שאנו קובעים בעצמנו את איכות הריקודים והמרקידים. הדרישה לריקודים חדשים באה מאיתנו הרוקדים. רוצים חידוש וגיוון (אם כי ההצפה בריקודים חדשים הופכת להיות בלתי נסבלת). הברירה להאדיר את קרנו (וכיסו) של מרקיד זה או אחר, או של מחבר ריקודים זה או אחר, היא ברגלינו (תרתי משמע). אני חשבתי שמחבר ריקודים עושה זאת להנאתו. נראה לי שהתגמול שצריך מחבר לקבל הוא בכך שאנו רוקדים את ריקודיו (ראה ריקודים ישנים, שרקדתי לפני יותר מ-30 שנים ועדיין רוקדת אותם בהרקדות רגילות, לאו דווקא נוסטלגיה). רוב מחברי הריקודים הם מרקידים בעצמם, ואין לי רחמים עליהם. אין שום סיבה לשלם תגמולים נוספים למחברי ריקודים. יש לראות בזה כמפעל חיים. אם כי יש לשקול במסגרת ארגון המדריכים (שאני לאא חברה בו ואין לי שום אינטרס), לתגמל, לסייע, יוצרים שזקוקים לכך. כפי למשל שעושים ב- אמ"י. או מדי שנה לבחור מרקיד נבחר, או יוצר נבחר, "יוצר השנה", ולתגמל אותו. ענף ריקודי עם מזמן הפך להיות ממוסחר. ולדעתי אין טעם לסרבל אותו עוד יותר. מכיר את השמועות באוכלוסיה על ההרקדות? מכיר את הרמת הגבה מאנשים שאינם רוקדים, כאשר מישהו אומר להם שהוא רוקד ריקודי עם? ואת השאלה השכיחה: "תגיד זה נכון שבריקודי עם יש....". לכן - "לחשוב על היופי והתרבות בריקודי עם" - כן בהחלט. "להתנהג ולחשוב בהתאם" - כן בהחלט. אבל מכאן ועד לנפח את הארגון ולסרבל - לא. נ.ב. - מקנאה בך על שיש לך את הזמן לכתוב כל כך הרבה תגובות, לחשוב, לפתח רעיונות וכו´. אז אולי תפתח רעיון איך לשפר את הפורום, להפיץ אותו ליותר אנשים, שיהיה אטרקטיבי, שנוכל לכתוב ולהתכתב בלי עלבונות אישיים ועוד ועוד ועוד. המשך יום נעים.

רעיונות להפיץ את הפורום

זה קל. להכין פליירים ולחלק בחוגים. לא בעיתון של ירון אלא מישהו אחר בגלל שמסיבה כלשהי הרבה חושבים שיש לו אינטרס נסתר בפורום. אם מחלקים פליירים במספר חוגים עיקריים (בית דני, לב הפארק, וכדומה) נראה לי שמהר מאוד הפורום יתפוצץ מתעבורה מוגזמת. מצד שני, זה לא רעיון טוב, בגלל שלא מצאתי רעיון ל"שנוכל לכתוב ולהתכתב בלי עלבונות אישיים", וככל שנוסיף אנשים, נוסיף מעליבים ונעלבים. לזה אין פתרון. כדי להגיע לבשר צריך לעבור את הקליפה. אסור להתייאש. אינני חושב שצריך "לשפר" את הפורום. הפורום עושה תפקיד יפה שלמטרתו הוא קיים. מה שצריך לשפר זה עולם הריקודים. "משהו" לא בסדר עם ריקודי העם.

לדני - הפורום מופץ מפה לאוזן...

כך גם אני הגעתי וכך כנראה רובינו. מה לדעתך צריך לשפר בעולם הריקודים ומהו ה"משהו" שלא בסדר עם ריקודי עם? חושבני, שיש לנהל את הארגון ברמה אחרת - האם לכך אתה מתכוון? אולי אם תקום עמותה וישלמו ל"מתנדבים" - אולי אם יעבדו על "משכורת" הארגון יעלה את רמתו ויפעל יותר למען הרוקדים ולמען שמירת המסורת הכל כך חשובה לנו במיוחד לישראלים - שריקודי העם שלנו מהווים חלק בלתי נפרד ממנה.

שיפור ריקודים

הבעיות העיקריות הן: (א) הצפת ריקודים (!) (ב) יצירת ריקודים שמתחת לכל ביקורת (לא מתאימות למוסיקה) (ג) פוליטיקה (שמור לי ואשמור לך) (ד) הקשחת תנאים ליוצר שלא ב"חמולה" ליצור ריקוד (צנזורה) (ה) מלחמות עולם בין קבוצות מרקידים (ו) העלאת מחירי הרקדות הרבה מעבר למדד (המדד מתחת ל - 10% בשנה, המחיר להרקדות עלה ב - 25% בשנה) במיוחד בזמן מיתון יש בעיות אחרות גם שלא אציין בגלל שהן לא משפיעות כרגע על מהות עולם הריקודים (תמלוגים לאקו"ם, ליוצרים וכדומה). חס וחלילה שעמותה תשלם למתנדבים! עמותה צריכה להיות ללא מטרת רווח. ברגע שמושכים משכורת מעמותה, הדרך לפלילים קצרה ביותר (ראי מקרה צחי הנגבי). כנ"ל לגבי הארגון. אם ישלמו משכורת לבעלי תפקידים (ולמיטב ידיעתי משלמים) אשר הם מדריכים, נוצר מצב שמנסים להיבחר בשביל הכסף ולא בשביל המטרה. אסור לנבחר (או למדריך - למניעת פרוטקציות) לקחת משכורת מהארגון. אולי אם הארגון היה ללא אינטרסים כלכליים בלבד (כמו שהוא היום) אלא היה רק (עד כמה שאפשר) לטובת עולם הריקודים, היה מוצא שיטות למניעת המצב המחריד של היום. ויש אפשרויות.

עמי כהן

New member
לדני, "חכם" היזהר בדבריך

מתוך היכרות אישית שלי עם ראשי הארגון ועל פעילותם מקרוב אני יכול לבשר לך שדבריך המצוטטים כאן הם בגדר הוצאת דיבה, להלן מה שכתבת: "כנ"ל לגבי הארגון. אם ישלמו משכורת לבעלי תפקידים (ולמיטב ידיעתי משלמים)" אני אינני יודע מאין אתה שואב את ידיעותיך, אשמח באם תפרסם שם של חבר אחד במזכירות הארגון שמקבל שכר, בינתיים היזהר בדבריך, (די להשמצותיך)

תשלום לבעלי תפקידים - חוזר בי

היה ידוע לי בעבר על תשלומים כגון אלו ויכול להיות שמאז הופסק. לכן כתבתי למיטב ידיעתי. תודה על התיקון שלך. "חכמים הזהרו בדבריכם, שמא תחובו חובת גלות, ותגלו למקום מים הרעים, וישתו התלמידים הבאים אחריכם וימותו, ונמצא שם שמים מתחלל." (אבות א, 11)

לדני - כרטיס צהוב ../images/Emo52.gif

דני. לו היית כותב "לעניות דעתי" היית יכול לצאת מהעניין חלק ונקי. אך כשאתה כותב "עובדה" ומוסיף "למיטב ידיעתי", קשה אחר כך יותר להסביר את מקור הטעות שלך. ולעצם העניין : בעלי התפקידים הבכירים בארגון המדריכים עושים את עבודתם על חשבון זמנם וזמן משפחתם והכל בהתנדבות בלבד. לפעמים הם מקבלים תשלום באופן חלקי עבור "החזר הוצאות" אישי. בוא דני קצת נפרגן להם, ולא ניבנה איזה תיאוריה כי הם בונים וילה מ"הרווחים" על חשבון הארגון. בהערכה להתנצלותך. מירי.

למעלה