הקדשה

ולהל"ן תגובת המערכת

לפחות בכל הנוגע לסכין
- מתקשר נפלא לעניינו: אם הבחור היה סוציופט והיה מחליט שפניך חסרי-ההבעה יראו טוב יותר עם כוסות, אזי היית צריך לפעול, בנחישות ומהר
כאן - נשאלת השאלה, האם: 1. זיהית את אופי ההתקפה (זוית, סוג כלי הנשק וכד')? 2. האם תיאורטית, תכננת פעולת נגד: לזרות חול בעיניו, לזרוק עליו משהוא, לשלוף את סכינך שלך
, לנסות ולהתמודד ביד ריקה?
וכד'... 3. האם יש לך תו"ל
שאתה נוהג לתרגל, כתגובות למצבים שכגון?

tamuzav

New member
זו שאלה שלא במקום

ואם זה היה אתלט שלא היה מגיב ואם זה היה סנדלר שאין לו מושג באומנות לחימה ולא היה מגיב? ההנחה שלוחם איקידו שקול יותר מלוחם מאומנות אחרת היא טיפשית. הפילוסופיה של איקידו לא שונה מזו של אומנות לחימה אחרת במרכיבים רבים גם באומנויות לחימה אחרות מדברים על הגנה עצמית בלבד לעולם לא לתקוף ראשון וכו. אני מקווה שחלק מהאנשים פה יפסיקו לעשות מהאיקידו מה שהוא לא כלומר דבר שלם מושלם טהור. מלא בטוב אין לעשות גלוריפיקציה מהאיקידו איקידו זה איקידו כמו שקרטה זה קרטה כמו שבלט זה בלט דבר נוסף - לדעתי אומנות לחימה שמוותרת מראש על חלק הגנתי והתקפתי באמצעות הרגליים תהיה אומנות עם חסרון די רציני ביום יום.

nage

New member
הטענה שלי היא שלוחם UFC

דוקא כן היה מגיב, אבל מה שאני כותב זה טיפשי אז אני לא אטרח להסביר לך.

tamuzav

New member
אז בשביל מה טרחת לכתוב את המשפט הזה

אז בשביל מה טרחת לכתוב את המשפט הזה?

תמוזב שלום, אני רואה שבאמת למדת

שיטה יעילה ל"רחוב" הוירטואלי, אולי כדאי לנסות להוריד את הווליום בשביל לא להפריע לשכנים הותיקים ב"רחוב".

tamuzav

New member
אני לא מבין על מה הזעקה!

כדאי לשמוע גם דעות אחרות ב"ווליום" אחר ההודעה של קודמי נוסחה כביכולבטוב טעם אך עם הרבה התנשאוח תשובתי היתה שאם פלוני לא רוצה לטרוח שלא יטרח ככה שאני לא מבין על מה אתה מלין? אל תנסה לפרש את התשובות לכיוונים שנוח לך לקחת ובטח אל תייצג לא את הפלוני ולא את "השכנים הוותיקים".

אני מנסה להעביר לך איזו דיעה מנומסת

על האופן שבו אתה מביע את הדיעה שלך, שהוא קצת תוקפני לטעמי וכנראה גם לטעם שני אנשים אחרים איתם נכנסת לדיון. אני לא מייצג את השכנים הותיקים, אלא רק את עצמי: ספציפית בפורום, לא באמנויות לחימה אלא בפורום עצמו, יש לי פז"מ סביר, וביקשתי שפשוט תנמיך ווליום. אתה ילד גדול, תחליט לבד.

nage

New member
בשביל שתבין שאם אתה מתכוון

להמשיך ולהתבטא בצורה הזאת אז אני מתכוון להתעלם לחלוטין מכל מה שתכתוב פה.

CountDust

New member
זהו אייקידו

כאשר יריב מתקדם אליך, נוע קדימה וקבל את פניו. אם הוא רוצה לסגת, שלח אותו לדרכו. (מוריהי אואשיבה או-סנסי)

tamuzav

New member
ואולי

הוא ראה את האשה והילד וחשב שלא כדאי לו להמששיך לכיוונים לא רצויים

tamuzav

New member
אני כתבתי שזה דומה.

לפחות בשנים הראשונות של ה UFC החוקים היו מועטים. ואנשים לחמו בצורה מאוד ברוטלית שדומה מאוד לרחוב ברחוב לא צריך תמיד שכינים ולא תמיד באים שניים לפעמים יבוא רק אחד ויתן סטירה וילך ג זה נקרא רחוב

Tonjin

New member
נו....

כשהשתתפתי בתחרויות Snowboard לא הטרחתי את עצמי בשאלה איך הייתי מתמודד עם ה-Skiers במסלול שלידי... ואיך אתה חושב שלוחמי זירות UFC למינהן היו מתמודדים על הטטמי בתחרות אייקידו...? ולסיום, למרות שכתבתי את זה כמה פעמים בעבר, אני רואה שיש כאן משתתפים חדשים לרוב שבטח לא טרחו לקרוא מה שכתבתי אז... אז בקצרה: למרות שאנשים אוהבים להטפל לטומיקי-אייקידו בגלל התחרויות, הן חלק שולי וזניח למדי בשיטה ובדרך האימון.. מטרתן היא בעיקר להחליף או לדמות את הלחץ, הכיאוס והמתח של קרב אמיתי, כלומר הן באות לבנות יותר את האופי והיכולות של המתאמן ולא לצבור מדליות. יותר מכך, קיימת 'אזהרה עומדת' למתאמנים ומאמנים כאחד לא ליחס עודף חשיבות לתחרויות ולא להקדיש להן יותר מידי זמן אימון או מחשבה.. התחרות מטרתה לבנות אדם טוב יותר דרך התמודדת עם לחצים ולא לקטוף מדליות.

קוזושי

New member
מוכרח לומר

שאני מקנא... זאת בעצם גם הגישה שלי ולדעתי של ג'יגורו קאנו אל התחרויות בג'ודו, וחבל שברוב המקומות שעושים ג'ודו שכחו את זה והפכו את התחרות לעיקר. ובלי קשר לויכוח, מסקרן אותי מאד לטעום מהטומיקי אייקידו וחבל שאין להם נציגות כאן בארץ

Tonjin

New member
אם אתה אי-פעם בסביבה -

אתה מוזמן.... נראה לי שגם תאהב מאד את הג'ודו של המורה שלי שהוא מדהים ובהחלט בכיוון מסורתי (אם כי יש לו גם כמה תלמידים/תלמידות שמתחרים - די בהצלחה לפעמים...) אני רציני, אירוח וסידורי-לינה עלי...

Tonjin

New member
אני רואה ששרשרתי לא נכון - קוזושי,

הכוונה אליך, זאב כבר יודע שהוא מוזמן....

קוזושי

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo24.gif

אני חולם הרבה זמן לבקר באזור ... הבעיה היא שכנראה בזמן הקרוב זה לא יצא, אם זה יגיע אשמח אם תוכל לעזור לי לפחות ביעוץ. יש לי חבר בטוקיו שהיה כאן בארץ ללימודים וחזר, התאמנתי אתו ולמדתי ממנו המון. ואני מת להגיע לשם לביקור. וזה יהיה בשלב מסויים. גם אני לא מתנגד לתחרויות כשהן נשארות על גבול הטעם הטוב ולא הופכות למטרת הג'ודו, בדיוק לפני שבוע השתתפתי בתחרות. הג'ודו היפאני ללא ספק מדהים ושונה מרוב הג'ודו שתראה כאן בארץ, גם הג'ודו התחרותי שלהם שונה ממה שיש בכל העולם. תודה בכל אופן

tamuzav

New member
זה לא קשור אם הטרחת את עצמך או לא

גם רץ ב 100 מטר לא מטריח את עצמו כשהוא חושב על היריבים שלו אבל אם עולה דיון תאורטי כדאי קצת להטריח ולחשוב הרי לשם זה יש דיון תאורטי והוא לגיטימי מה רע בדיון על חסרונות ויתרונות של האיקידו לעומת שיטות אחרות? ואם יש לו חסרונות מה רע ולהודות בכך?

Tonjin

New member
לפי הדוגמא שלך החמצת את הנקודה שלי

לחלוטין... אבל כן, דיון תיאורטי הוא אכן לגיטימי ולאייקידו כמו כל דבר על הכוכב שלנו יש יתרונות וחסרונות... מה שכן זה דיון קצת לעוס, לכן במידה ואיך לך זוית חדשה או מעניינת על הנושא אני חושש שהוא יצטרך להמשיך בלעדי...

למעלה