יובל, כנראה
שלא הובנתי. וודאי לא הסברתי את עצמי נכון... האיקידו הוא שלם. זה לא אומר שאי אפשר ללמוד כלום ובטח לא מהווה איזושהי טענה כאילו האיקידו הוא האמנות הטובה/חזקה/חכמה מה שלא יהיה. אלו טענות של ילדים בסרטי הו-הא משנות השבעים, לא שלי...אני טוען, כפי שיטען כל תלמיד איקידו: האיקידו *עצמו* הוא שלם. אין הכוונה ל-"טוב", "חזק", "יעיל" וכדומה, אלא לאמנות כמכלול. הדבר דומה למי שרוצה לשפר מעגל מדויק. אם גם עכשיו אני לא מובן, אשמח להסביר את עצמי באימייל. לענין התקיפה והתוקפנות, צר לי ידידי, אך חוששני כי הנך מושפע מהסגנון בו אתה מתאמן/מאמן. איקידו לעולם יהיה הגנתי, משום שקונספט ההתקפה אינו קיים בו, וכמו שאתה אומר, נקודה. מעבר לענין הפרקטי (ניצול טעויות המתקיף, הכלה-השתלבות-הובלה וכולי) ישנו כמובן הענין הפילוסופי - המטרה היא הרמוניה עם האוקה, לא מי יבעט ראשון. אלה דברים שצריך לראות בעיניים, ותמיד תוכל להגיע לאימון אצלנו, ולו רק כדי לראות איך זה עובד. לענין האנטי-תזות, כמובן שלא "כל סטייה" היא אנטי-תזה, עובדה קיימת היא היווצרותם של סגנונות איקידו שונים ע"י תלמידיו המקוריים של אואשיבה- אבל בעיטות, למשל, בטוח עונות להגדרה, כמו גם המעבר להתקפה במקום הגנה. עובדה קיימת נוספת היא היעדרם המוחלט של אלמנטים כאלה מכל סגנון שמוכר רשמית כענף של איקידו. אלה דברים שסותרים עקרונות בסיסיים באיקידו, לא סתם מוסיפים. כפי שאמרתי קודם- ייתכן ןתוכל להמציא שיטה יעילה/חזקה/קטלנית וכולי, אבל זה יהיה משהו אחר ולא איקידו. לגבי כלי הנשק - ובכן, עיון קצר בהסטוריה של האיקידו מסביר כי האמנות נוצרה ע"י מוריהיי אואשיבה לאחר שהנ"ל השתלם במספר אמנויות לחימה מסורתיות, והחליט ליצור את האמנות החדשה שלו. מכאן ברור כי האיקידו מכיל אלמנטים מסגנונות עתיקים יותר ומתבסס עליהם. עם זאת, כאן אנחנו כבר מתווכחים על סמנטיקה וזה כבר לא מעניין.... לסיכום, אם השתמע מדברי הקודמים כאילו אני מתנשא, הרשה לי להתנצל. כאשר אני אומר "שלם ומושלם", אינני מתכוון לעצמי אלא לאמנות בה אני עוסק.