הקדר והמלך

love lev

New member
הקדר והמלך

הרון אל ראשיד, מלך המאמינים, נהג להתחפש לעני ולהסתובב בין בני עמו. יום אחד הגיע לשוק הקדרים ועד מהרה משך את תשומת לבו קדר אחד, שידע לעצב מחימר כדים מופלאים. הנה כד בצורת תרנגול, כד בצורת מסגד, כד בצורת עוף, וכל כך מדוייקים ויפים הכדים עד כי נדמה שהכד בצורת עוף עומד לעוף. "מה נפלאים מעשי ידיך" אמר המלך. "מה תועלת בהתפעלותך? הלוא עני אתה, וידך אינה משגת לקנות את כדיי" ענה הקדר. החליט המלך ללמדו לקח, ולמחרת הופיע במלוא הדרו במרכבה ואמר לקדר "שמע אמנותך הגיע לאוזני, וברצוני לרכוש מכדיך". הזדרז הקדר להראות לו את מיטב עבודותיו. כד בדמות נחש, כד בדמות יונה וכד בדמות ארמון. עיקם הרון אל ראשיד את אפו ואמר: "אין הכדים האלה מוצאים חן בעיני. האין לך כדים יפים יותר?" מיהר הקדר והביא לו כדים עוד יותר יפים. כד בדמות פיל שמים נובעים מחטמו הארוך, כד בדמות חסידה שמים נובעים ממקורה ונרקיס יפה שמים נובעים מכותרתו. "אין כדים אלה מוצאים חן בעיני. פשוטים הם למדי. האין לך כדים יותר יפים" שאל המלך. "אין לי" ענה הקדר. "לשוא מהללים את מעשי ידיך. כדיך כלל אינם ראויים להקרא כדים". עלה המלך למרכבתו וחזר אל ארמונו. למחרת חזר בדמות העני ופנה אל הקדר אשר ישב נדכא ואומלל בין כדיו,ואמר: "כמה נהדרים הכדים האלה. מעשי קדר אמן הם". זקף הקדר את ראשו, אורו עיניו ואמר: אכן, טוב לי לשמוע את דבריך, העני, מאשר לשמוע את דברי העשיר שאמנם כסף בידו אך אינו בעל טעם רב באמנות, ואינו מסוגל להעריך כמוך את מעשיי ידי". חייך המלך וחזר לארמונו שבע רצון.

assafher

New member
הקדר והמלך-יפה.../images/Emo140.gif

היי הסיפור יפה.ויש לו המון מוסר השכל.צניעות,כמב טובה המחמאה,ועוד. תודה. חן חן פרי גן העדן

EYTAN155

New member
קדר או כדר ? שאלה יפה

והתשובה עפ"י כנעני: קדר - (יוצר כלי חרס) - יוצר קדרות כדד - יוצר כדים

love lev

New member
תמיד שעשעה אותי העובדה שדווקא

ה - ק - דר עושה כ- דים. יותר פשוט ונחמד פשוט לקרוא לקדר כדר אך כמו שאמרו לפני - כנראה היו עושים קדרות ולא כדיםץ

אם נסמכים על האנגלית.. הרי זה

כדר המכין כדים like the potter makes pots אבל באופן אישי, אני מעדיפה את התואר התנכ"י " היוצר " ככתוב בירמיהו י"ח 3-4: "וארד בית היוצר והנהו עושה מלאכה על-האבנים: ונשחת הכלי אשר הוא עושה כחומר ביד היוצר ושב ויעשהו כלי אחר כאשר ישר בעיני היוצר לעשות." ...אם כל היום מתלכלכים באדמה- טוב לפחות להרגיש כך קרבה ליוצר-כל שעשה אף אותנו מאותו חומר עצמו... מכיוון שלא מבינים זאת נכון בימינו
קראתי לבית המלאכה שלי " הקדריה ".

למעלה