הצפת השוק

harel87

New member
הצפת השוק

רציתי להבין ידוע שהיום השוק מוצף בעורכי דין וקשה למצוא עבודה בתחום בשכר מכובד בטח אם אתה לא בוגר אוניברסיטה מובילה בממוצע גבוה
אז למה כל כך הרבה אנשים נוהרים לתחום הזה במקום לתחומי הכנסה מניבים כמו הנדסה מדעי המחשב מערכות מידע וכו...
בגלל שהתואר נחשב יחסית קל ללא מתמטיקה ונחשב(או לפחות פעם) יוקרתי ?

lol65

New member
לדעתי

חלק מהאנשים רוצים ללמוד את זה כי זה באמת מעניין אותם, והם פחות חושבים על מה אח"כ, חלק חושבים ש"לי זה לא יקרה". אחרים לומדים את התחום כי עם תואר במשפטים אתה ממש לא חייב להיות עו"ד, יש דברים אחרים שאפשר לעשות עם התואר הזה, והוא באמת קל.

harel87

New member
אם אתה לא

בא מאוניברסיטה עם ציונים טובים הסיכויים למצוא עבודה הם לא גבוהים
אפשר ללמוד תואר כמו מערכות מידע ניהוליות שהרמה של המתמטיקה לא בשמיים שם ויש מספיק עבודה אחרי זה בשוק

lol65

New member
מה הקשר?

מישהו שמתעניין במשפטים, סביר להניח שלא ימצא עניין במערכות מידע ניהוליות.
כמו שכתבתי, הרבה בכלל לא רוצים להיות עו"ד, אלא שיהיה להם תואר שימושי ביד, ולזה לא צריך ציונים גבוהים מאוניברסיטה.

harel87

New member
מה הקטע

לבזבז 4 שנים מהחיים שלך כדי שיהיה רשום לך ברזומה שיש לך תואר?
ורוב האנשים הולכים לזה כי זה תואר יחסית קל לכל מקצועות ההנדסה או אפילו כלכלה או מערכות מידע והם חושבים שהם ימצאו בזה עבודה עם שכר יפה( 5 אפסים) מה שנכון אולי רק לבוגרי אוניברסיטאות (מאוד קשה להתקבל למשפטים באוניברסיטה) פשוט נראה לי להיות מנותק מהמציאות ללמוד תואר כזה במצב של היום שהשוק מוצף

lol65

New member
לא הבנתי מה אתה רוצה

שאלת למה אנשים הולכים ללמוד את זה למרות שהשוק מוצף, ועניתי לך למה זה ככה לדעתי. אתה מתווכח על הדעה שלי?
ואני ממש לא מבינה מה הבזבוז פה. אם בן אדם לא רוצה להיות עורך דין, אבל הוא כן רוצה לעבוד באיזושהי עבודה שדורשת איזשהו תואר (יש משרות שדורשות תואר ראשון כלשהו), תואר במשפטים שגם קל וגם מעניין זו אחלה אפשרות.

harel87

New member
ממה שהבנתי הוא לא כל כך קל

יחסית למקצועות הריאליים אין ספק אבל יש תארים הומניים שיותר קלים ממנו שבאמת אם המטרה היא רק תואר אז עדיף אותם

lol65

New member
אבל

יש גם עניין של עניין ושל ידע פרקטי לחיים. גם אם אתה לא הולך להיות עו"ד, זה ידע שטוב שיש לך.

B L I M P

New member
סתם מסקרנות -

את מרגישה שהתואר נותן לך הרבה לחיים "היומיומיים"? כי אני נגיד לא הרגשתי ככה. אפילו היום, עם כמה שנים של ניסיון, אני לא הייתי מרגישה לתת יותר מעצה ממש כללית לגבי תחום שהוא לא תחום ההתמחות שלי, ובעצמי אעדיף לפנות לחבר שמתמחה בתחום האחר כדי להתייעץ.

אין ספק שהעיסוק נותן כלים "כלליים" כמו ניסוח, רטוריקה וכו', אבל אני לא מרגישה שהם באים מהתואר אלא יותר מהפרקטיקה והניסיון.

lol65

New member
אני כן מרגישה

ברור שאני עדיין לא מומחית לשום דבר, ובשלב הזה אני גם לא הייתי רוצה להיות זו שתייצג את עצמה במידת הצורך, אבל אני כן מרגישה שהמושגים המשפטיים שלמדתי, היכולת שלי לקרוא מסמך משפטי, ידיעת הכללים הכלליים, נותנים לי קצת יותר רוגע, קצת יותר הבנה ושליטה על מה שקורה לי בחיים. אפילו כשמדובר רק על החלפת מוצר שקניתי, ולא רוצים להחליף, ואז רואים שמדברים עם מישהי שכן יודעת מה הזכויות שלה וכן מחליפים, זה כן נותן לי הרגשה שלפחות אני יודעת מה קורה ויותר קשה לעבוד עליי. מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי

harel87

New member
זה נכון

אבל תסכימי איתי שאף אחד לא מבזבז עשרות אלפי שקלים וכמה שנים מהחיים שלו שבהם הוא לא יכול לעבוד כמו שצריך אם בכלל רק בשביל שיהיה לו ידע קונקרטי לחיים אנשים עושים את זה כי הם בונים על מקצוע טוב שיפרנס אותם להמשך חייהם במשכורת מכובדת זו הסיבה העיקרית אחרת אפשר ללמוד את זה לבד לא במסגרת אוניברסיטה בבית בזמן הפנוי בלי מבחנים ובלי עומס של עבודות...

harel87

New member
אני מציע

לכל מי שרוצה ללכת למשפטים כי זה קל או שחושב שיש המון עבודה בזה
לנסות ללכת למקצועות הריאליים שיש בהם בהחלט עבודה ושכר טוב אמנם הם קשים יותר וכן צריך לקרוע את התחת 3-4 שנים אבל בסופו של דבר זה השקעה משתלמת ביותר בסופו של דבר...

lol65

New member
אתה מצחיק אותי

זה נראה כאילו אתה לא מבין שיש עוד שיקולים חוץ מרמת שכר עתידית.
מה זה אתה מציע ללכת ללמוד מקצועות ריאלים? למי אתה מציע את זה? לאנשים שאין להם שום עניין או כשרון למקצועות ריאלים? ברור שיש המון סטודנטים למשפטים שיש להם את היכולת ללמוד גם מקצוע ריאלי, אבל למיטב ידיעתי, רוב הסטודנטים למשפטים הם בעלי נטייה הומנית, קרי, למקצועות הומניים ולא ריאלים.
אני מציעה לך להיות פלסטיקאי בכיר. גם יוקרה וגם כסף, באמת אחלה. אז אני מציעה. אז מה? זה אומר שיש לך את היכולת או הרצון להיות כזה?
בקיצור, לא הבנתי את המטרה של השרשור הזה. באת להסביר לנו שהיינו צריכים ללמוד מקצוע אחר? סבבה, קיבלתי.
עוד משהו?

B L I M P

New member
לא ברור לי לאן אתה מנסה לחתור...

אין פה אף אחד שיכול לתת לך את כל הסיבות שעומדות מאחורי הבחירות של כל אחד מאלפי האנשים שבחר ללמוד משפטים בשנים האחרונות.
lol65 מנתה כמה סיבות. אתה לא חייב להסכים איתה, אבל אלו כמה מהסיבות של אנשים ללכת ללמוד משפטים. אין פה איזה מסתורין גדול שמסתתר כאן...

למעלה