כאחת שמכינה קפה לבוס שלה
אני לא מוצאת בזה שום דבר רע. אני מכינה לו קפה (לפעמים, האמת, הוא מכין לעצמו), הוא אומר יפה תודה. בחלק בעבודתי שעונה להגדרה "מזכירה" אני הכי נהנית מלהכנס להישיבה ולשאול מה כל אחד רוצה לשתות. הבוס שלי פעם אמר את המשפט הבא "אני כמנכ"ל חושב שאין שום טעם שאני אעשה דברים שאחרים יכולים לעשות. עדיף שאני אשב ואחשוב איך לקדם את החברה מאשר שאני אעשה דברים שעובד בחברה יכול לעשות". אכן, כך הוא פועל, ומאחר ואני יכולה להכין לו קפה (מוכשרת שכמותי..), אני לא רואה בזה שום בעיה כחלק מהתפיסה הניהולית שלו, שאולי אני לא הכי מסכימה איתה, אבל קטונתי... בצבא הייתי פקל"שית של מח"ט והכנתי קפה בכמויות שקשה לתאר. גם שם זה היה אחד החלקים היותר נחמדים ואנושיים בעבודה שלי. להציע למח"ט כוס תה (זה מה שהוא אהב, לא קריטי...) בבוקר אחרי לילה שהוא העביר בחמ"ל או בלילה אחרי שהוא חזר משיירה בלבנון נתן לי הרגשה של תמיכה מסוימת והכרה בחשיבות העשייה שלו. תוכלי גם לומר שהעובדה שניקיתי את המשרד שלו היתה משפילה, אבל אני חושבת שהכל תלוי במנהל הספציפי. המח"ט הנ"ל לדוגמא, כשהיה חוזר מאותן שיירות ב- 3 בלילה והנעליים שלו היו מלאות בוץ, היה מוריד אותן בכניסה ונכנס יחף. באותה מידה את יכולה לשאול למה שהמזכירה תדפיס בשביל הבוס, למה שהוא לא יעשה את זה לבד? ככה, כי זה חלק מהעבודה שלה, כי בשביל זה משלמים לה, ומי שלא טוב לה ומעדיפה לשבת בבית בימים אלו כשלא קל למצוא עבודה, או לחילופין להיות עקרת בית ולהכין קפה "רק" לבעלה, שיבושם לה. אני מעדיפה לנקות משרד ולהכין קפה. זה משהו קטן, אבל זה מראה הערכה לעבודה שאני עושה, מה שהיא לא תהיה. לדעתי האישית, המודעה הזו (פרט ל"דרושה" שהוא גם עבירה על החוק) היא הוגנת למדי. כך תוכל מי שלא מעוניינת להכין קפה לא לטרוח להגיש מועמדות בכלל. כאחת שכאמור יצא לה להכין קפה לא מעט בחייה הקצרים אני חוששת שהזלזול "הפמניסטי" בהכנת קפה ושאר מטלות המזכירה הממוצעת פוגע אך ורק בנשים שעושות את אותן עבודות, כמוני למשל. העיקר שאני עובדת ומתפרנסת ולא לוקחת דמי אבטלה או סומכת על בן זוגי שיפרנס אותי. לא?