הצעת עבודה

aaa123

Member
אני גם נגד התנהגות כזאת אבל

אני גם נגד הקביעה שמה שהיא עשתה אינפנטילי כי מבחן התוצאה מראה שזה עזר לה. בנושא של תלונה אני לא חושב שהיא היתה יכולה להנזק באופן רציני כי היא היתה יכולה לטעון שהיא פשוט טעתה ולא שמה מלח בכוונה. הסיבה שאני נגד התנהגות כזאת היא שאני חושב שעדיף שתגיד באופן ישיר שהיא לא רוצה להכין קפה ,ולא תעשה תרגילים שבעיני הם תרגילים מכוערים.

אבל העניין הוא לא הכנת הקפה ..

אני באופן אישי לא רואה את הפעולה הזאת כבזויה בשום צורה - לי מכינים קפה כל הזמן
(ולפרוטוקול, גם אני מכינה קפה - אבל אני לא מעונינת לדבר על הדבר הדלוח הזה ..) העניין המטריד הוא, יעוד נשים לעשיית קפה, כי הן נשים וזה מה שמתאים להן. אני לא חושבת שזה המקרה בסיפור הנ"ל - התגובה של הבחורה הייתה ילדותיות והעידה על חשיבה צרה,קטנונית ופראנואידעת - מי אמר שקפה זה לנשים ?!.

aaa123

Member
לא קבעתי שזאת פעולה בזויה אלא

רק קבעתי שעדיף שהיא תגיד שהיא לא רוצה להכין קפה ,ולא שתכין בכוונה קפה פגום. אני מאמין שאם היא יכלה לשכנע אותו לא לבקש ממנה להכין קפה על ידי הכנת קפה פגום אז היא גם יכלה לשכנע אותו לא לבקש את זה על ידי אמירה שהיא לא רוצה להכין קפה. ברור לי שהוא לא ביקש קפה בגלל כוונה רעה ,ואם היתה לו באמת כוונה להשפיל אותה אז אני משער שכמפקד הוא היה יכול להתנקם בה אחרי שהיא שמה מלח בקפה(לא על ידי תלונה אלא בדרכים אחרות).

אין שום בעיה עם ה"קפה"

מצד שני יש בעיה גדולה עם ה"דרושה","מזכירה" וכו´ .. מדהים עד כמה שלעיתים זה לא מסורבל לכתוב הודעות בלשון נקבה. מצד שני, אני לא חושבת ששום אשה ברת דעת תקפוץ על ההצעה הזאת, רק בגלל הלשון בה נכתבה ההודעה. אז הם עשו את שלם.

ד ו ר י ס

New member
כאחת שמכינה קפה לבוס שלה

אני לא מוצאת בזה שום דבר רע. אני מכינה לו קפה (לפעמים, האמת, הוא מכין לעצמו), הוא אומר יפה תודה. בחלק בעבודתי שעונה להגדרה "מזכירה" אני הכי נהנית מלהכנס להישיבה ולשאול מה כל אחד רוצה לשתות. הבוס שלי פעם אמר את המשפט הבא "אני כמנכ"ל חושב שאין שום טעם שאני אעשה דברים שאחרים יכולים לעשות. עדיף שאני אשב ואחשוב איך לקדם את החברה מאשר שאני אעשה דברים שעובד בחברה יכול לעשות". אכן, כך הוא פועל, ומאחר ואני יכולה להכין לו קפה (מוכשרת שכמותי..), אני לא רואה בזה שום בעיה כחלק מהתפיסה הניהולית שלו, שאולי אני לא הכי מסכימה איתה, אבל קטונתי... בצבא הייתי פקל"שית של מח"ט והכנתי קפה בכמויות שקשה לתאר. גם שם זה היה אחד החלקים היותר נחמדים ואנושיים בעבודה שלי. להציע למח"ט כוס תה (זה מה שהוא אהב, לא קריטי...) בבוקר אחרי לילה שהוא העביר בחמ"ל או בלילה אחרי שהוא חזר משיירה בלבנון נתן לי הרגשה של תמיכה מסוימת והכרה בחשיבות העשייה שלו. תוכלי גם לומר שהעובדה שניקיתי את המשרד שלו היתה משפילה, אבל אני חושבת שהכל תלוי במנהל הספציפי. המח"ט הנ"ל לדוגמא, כשהיה חוזר מאותן שיירות ב- 3 בלילה והנעליים שלו היו מלאות בוץ, היה מוריד אותן בכניסה ונכנס יחף. באותה מידה את יכולה לשאול למה שהמזכירה תדפיס בשביל הבוס, למה שהוא לא יעשה את זה לבד? ככה, כי זה חלק מהעבודה שלה, כי בשביל זה משלמים לה, ומי שלא טוב לה ומעדיפה לשבת בבית בימים אלו כשלא קל למצוא עבודה, או לחילופין להיות עקרת בית ולהכין קפה "רק" לבעלה, שיבושם לה. אני מעדיפה לנקות משרד ולהכין קפה. זה משהו קטן, אבל זה מראה הערכה לעבודה שאני עושה, מה שהיא לא תהיה. לדעתי האישית, המודעה הזו (פרט ל"דרושה" שהוא גם עבירה על החוק) היא הוגנת למדי. כך תוכל מי שלא מעוניינת להכין קפה לא לטרוח להגיש מועמדות בכלל. כאחת שכאמור יצא לה להכין קפה לא מעט בחייה הקצרים אני חוששת שהזלזול "הפמניסטי" בהכנת קפה ושאר מטלות המזכירה הממוצעת פוגע אך ורק בנשים שעושות את אותן עבודות, כמוני למשל. העיקר שאני עובדת ומתפרנסת ולא לוקחת דמי אבטלה או סומכת על בן זוגי שיפרנס אותי. לא?

בהחלט כן. למזכירות יש לא מעט

מטלות מעצבנות, קשות, מרגיזות ולפעמים גם מלוכלכות (ומי שניסה פעם לתאם ישיבה בין חמישה אנשים או לתייק יודע על מה אני מדברת). אבל משום מה הכנת הקפה זה הדבר שהכי מעורר התנגדות.

עופר ב.ה

New member
נראה לי שההסבר הוא

שבעבודת המזכירות יש אכן הרבה מטלות מעצבנות, קשות וכו´, אבל המבדיל בינן לבין הכנת קפה לבוס הוא שבראשונות המטלות נעשות עבור העסק, עבור המשרד, בעוד הכנת הקפה היא סיפוק צרכיו האישיים של הבוס ע"י המזכירה. בקשה של הבוס "תנקי לי בבקשה את השולחן, הוא מלוכלך" תעורר אנטגוניזם דומה, אני מאמין, כיוון ששוב מדובר בשירות אישי עבור הבוס. ניתן לראות דרישה להכנת קפה באור חמור יותר, כיוון שמדובר בשתייה (צורך פיסי), אך אני מעדיף לראות זאת כשווה ערך לדרישות לסיפוק צרכים אישיים באופן כללי - בדרך כלל קפה הוא לא להרוויית צימאון אלא חלק ממערך שלם של סגנון חיים. בכל מקרה, מעבר לראיית ה- secretary כ servant של ה boss (סליחה על השילוב המזעזע, הזדקקתי לשפה נייטרלית), דבר שאותי דוחה, העניין הפמיניסטי הוא כמובן העובדה שרוב ה bosses הם בוסים, ורוב ה secretaries הן מזכירות.

גם הכנת קפה היא לצרכים של המשרד

היא חוסכת מאותו אדם לעשות את הקפה בעצמו ומפנה לו את הזמן למטלות אחרות שבשבילן הוא מקבל כסף. זה אולי לא הרבה זמן כאשר מדובר בשתיה רק לאדם אחד, אבל כאשר מדובר בישיבות עם כמה משתתפים, קשה לי להבין למה הם צריכים לבזבז את הזמן שלהם דווקא על השתיה, ולא על הענין לשמו הם התכנסו. ובכלל, יש לא מעט מקומות עבודה שבהם יש אנשים שאחראים רק לביצוע מטלות אישיות של העובדים (לקחת כביסה, לשלם חשבונות וכו´) כדי שעובדים יוכלו לפנות את זמנם רק לעבודה. גם מזכירות אחראיות על הרבה מאוד צרכים אישיים של הבוס - להביא לו את תלוש המשכורת וטפסים אישיים, להזכיר לו אירועים (כולל אירועים אישים), להביא אוכל לפעמים, וגם אחריות על נקיון המשרד גם אם היא לא מנקה אותו בעצמה.

נורית מ.

New member
מילוי צרכים אישיים של הבוס

הם לא חלק מעבודת המזכירה, גם אם הם מפנים לו זמן להתעסק בעניינים המקצועיים שלו. לפי העקרון הזה אפשר להרחיב את אחריותה של המזכירה ולדרוש ממנה לעשות בייביסיטר לילדים שלו כשהוא תפוס בישיבה שמתארכת לשעות הערב או אולי להכין לו סנדביץ כי הוא לא מתפקד היטב כשהוא רעב ובכלל זה ממש לא כדאי שהוא ינהל משא ומתן עם לקוח כשהוא חרמן כי החברה ממש תפסיד כאן כסף אז קדימה לעבודה ... יש הבדל בין לעשות קפה לבוס כי זה זה נוהג שהשתרש או כי הם בקשר טוב וזה הדדי לבין להגיד שתפקידה של המזכירה הוא לעשות הכל כדי שהבוס יהיה פנוי לעבודה שלו.

הייזל

New member
גם למזכירות יש עבודה, את יודעת.

תיוקים, טלפונים חשובים, הדפסות, תיאום פגישות וכו´. ככל שהתפקיד בכיר יותר יש להן יותר עבודה. זה לא שמזכירות יושבות כל היום ועושות מניקור. רוב המזכירות היום הן יותר עוזרות אישיות מכל דבר אחר. מכיוון שמזכירות בד"כ מביאות תלושי משכורת לכל העובדים במחלקה והן גם אחראיות לדואר חוץ ופנים משרדי בוודאי שהן יביאו לו טפסים אישיים ותלושי משכורת. כשיש ישיבות הן דואגות שיהיה כיבוד לכולם גם אם אלו לא ישיבות של הבוס אלא של צוות כלשהו במחלקה. זה להתקשר לחדר אוכל/קיטרינג/משלוחים ולדאוג שהחדר יהיה פנוי. היא צריכה לדאוג שכל המשרד יהיה נקי לא רק המשרד שלו ולכן היא צריכה חהשגיח גם על המנקות. לדעתי רוב המזכירות בחברות הגדולות מנהלת את המשרד אפילו יותר מהבוסים שלהם. אם כבר אז הוא צריך להביא להן קפה.

הדס, אני מסתובבת הרבה בעולם

ונפגשת עם "שועים" עסקיים כאלה ואחרים, שבתחילת הפגישה ניגשים איתי למכונה ומביאים לי קפה בעצמם. הכנת קפה לבוס לא משרתת שום דבר חוץ מאשר את האגו השובניסטי שלו.

אני עוד לא ראיתי בשום מקום

(לא בארץ ולא בחו"ל) שמי שמארגן את הישיבה מכין קפה לכולם. בכל המקומות שאי פעם הייתי בהם היה מישהו שהיה אחראי לזה, בין אם זה המזכירה ובין אם זה מישהו מיוחד שאחראי המטבח או המזנון. יום העבודה שלי הוא יותר ארוך ויותר לחוץ מזה של המזכירה, ואני לא רואה סיבה למה אני צריכה להאריך אותו עוד יותר על ידי הכנת הקפה או על-ידי כל מטלה שלא מצריכה את הכישורים המקצועיים שבגללם נשכרתי לעבודה. וזה נכון לרוב האנשים שיש להם מזכירה. וכמו שאני מעבירה למזכירה משימות של תיוקים, קביעת פגישות, תזכורות ושאר עבודה לא מקצועית, אני לא רואה סיבה לא לתת לה לעשות את הקפה, אפילו אם זה נכנס רחמנא ליצלן אלי לבטן ולא לתיקים של המשרד. בעיני, הכנת הקפה לא שונה משום מטלה אחרת במסגרת העבודה, היא לא משפילה את מי שמכין ולא משרתת את האגו שלי יותר מכל מטלה אחרת. וכמו שאני רואה את המזכירות שלי, הן היו מעדיפות להכין מכליות של קפה ולא לתייק מסמך אחד או לקבוע ישיבה. ואני גם לא חושבת שזה צריך להיות ענין של הסכמה בין המזכירה למעביד. תנאי עבודה צריכים להיות ברורים, ולא המזכירה ולא הבוס צריכים לנהל מו"מ על מה שנעשה במהלך יום העבודה. ויש בזה גם משהו לא הוגן אם המזכירה מוכנה להכין לאדם אחד אבל לא לאחרים.

florence

New member
הדס, חבל שאינן מעריכה

את עבודתן של המזכירות, ומגדירה את תפקידן כ"עבודה לא מקצועית". מדובר בעבודה ניהולית לכל דבר, אמנם כללית ולא מעמיקה, אך דורשת תיאום ודיוק. העובדה שאת עוסקת בתחום שונה, אינה אמורה לגרום למצב בו משרתים אותך ודואגים לצרכייך, ואין הבדל בכך שאת אישה. כאן זה לא מקרה של שוביניזם, אלא סתם התנשאות. ודרך אגב, ישנן הרבה מזכירות שהגיעו למקצוע זה לאחר שכמורות הרוויחו מחצית ממה שהרוויחו כמזכירות, דבר שמצביע על כך שזהו מקצוע נדרש.

אני בהחלט מעריכה את העבודה

של אותן מזכירות, ואני מאוד מעריכה את זה שמאז שיש לי מזכירה נחסכו ממני הרבה מאוד מטלות ששנואות מאוד עלי כמו תיאום ישיבות, תיוקים וסינון שיחות לא רלוונטיות. קפה אני עושה לעצמי, אבל אני שמחה שיש מישהו שדואג לזה כאשר מגיעים אלי אנשים, על מנת לחסוך את זמני ומזמנם של אחרים. ואני בהחלט מעריכה את העובדה שמזכירה טובה יכולה לחסוך לבוס שלה לא מעט עבודה מיותרת ולחצים. ואני לא רואה את זה כהתנשאות. אני רואה את זה כארגון הכי יעיל של העבודה שאפשר, על-ידי זה שאני מחלקת את העבודה בין מה שרק אני יכולה לעשות לבין מה שאנשים אחרים יכולים לעשות. ובענין הזה אני לא רואה הבדל בין הקפה לבין שום מטלה אחרת של המזכירה. ומה זה "מצב בו משרתים אותך ודואגים לצרכייך"? יש לו מעט עבודות שכרוכות בשירות או בטיפול באנשים אחרים, ואין בזה שום דבר שלילי כשלעצמו.

florence

New member
מנהלת משרד אינה אמורה לדאוג

לצרכים אישיים של אנשים אחרים. הכוונה בהתנשאות היא שמתחת לכבודך להכין קפה לאנשים אותם הזמנת לפגישה, בתואנה שאת "מחלקת את זמנך בצורה יעילה יותר". אותי לא שכנעת. ועוד דבר: בגלל הסטיגמות האמורות, פניתי, אישית, למקצוע אחר. כאשר לי יהיו מזכיר/ה אדאג להתייחס אליהם במלוא הכבוד עד לפרט האחרון.

wasaby

New member
מנהלת משרד לא ומזכירה אישית כן

במקום העבודה שלי (ומדובר בחברה ממש לא גדולה) יש מנהלת אדמיניסטרטיבית ויש מזכירה ומדובר בשני תפקידים מאוד שונים. המזכירה בין השאר הולכת לדואר להביא ולשלוח דואר, היא גם מצלמת ומתייקת מסמכים של עמותה לצדקה ששייכת לבעלי העסק והיא גם מכינה קפה למנכ"ל ולמנהלת האדמיניסטרטיבית ומכינה סלט לחלק מהאנשים (למטבח שלנו לא יכולים להכנס יותר משני אנשים בו זמנית וגם ככה צפוף מאוד). זאת העבודה שלה. לזה שכרו אותה ועל זה משלמים לה. אני אספר לך משהו יותר מזעזע: יש אנשים שמכינים עשרות כוסות קפה ביום, לא לבוס אחד אלא לעשרות אנשים זרים, וגם מגישים אותן בחיוך ולפעמים אפילו מקבלים תלונות על הקפה או רצים חזרה למטבח להביא כפית שנשכחה. זאת העבודה שלהם - בשביל זה משלמים למלצרים בבית קפה, אין בזה השפלה.

עופר ב.ה

New member
הגשת קפה ללקוחות ע"י מלצרים

אינה משפילה כיוון שמדובר, שוב, בעבודה למען העסק ולא אישית למען הבוס. לא עצם הגשת הקפה משפילה, אלא עצם הפעולה למען הנאתו האישית של הבוס שאינה קשורה בטובת העסק (בכנות, קפה לוקח להכין דקה לכל היותר, האם 4-5 דקות ביום הם אלו שכה חשובות לבוס למען הצלחת עבודתו?) בקשר לעבודה של המזכירה במשרד שלך - כן, אני מוצא בה השפלה. ישנם עיסוקים שיש בהם השפלה, למשל, גם עוזרת בית. היא מקבלת על עבודתה כסף, ועדיין, העובדה שקיימת משרה מסוימת לא אומרת שהיא לא מבזה.

מירי,

New member
מה מבזה בעוזרת בית?

אני מכירה איש מאוד יקר - כן כן גבר - שמאוד אוהב את עבודות הבית (ניקיונות בישולים וכד...) והוא אכן עוסק בזה , ואתה יודע מה ? הוא מרוויח לשעה יותר ממני...(וזה לא כי הוא גבר אלא כי ככה משלמים לתפקיד הזה) מה בדיוק משפיל בזה? עכשיו נגיד שהבוס צריך להגיש למנכ"ל איזו תצוגה של נתונים על המחלקה שלו , הוא משרבט אותם על הנייר והמזכירה שלו מכינה לו אחלה פרנטציה מזה , התועלת שתעשה הפרזנטציה עצמה היא אישית למנהל , הוא יכול היה להציג אותם בעצמו למנכ"ל רק שאז זה היה פחות מרשים... אז שלא תעשה את זה כי זה לתועלתו האישית של המנהל??? (ההצגה היא לא בפני לקוחות.... שאז מקדמים את האירגון....)

כנראה שיש אנשים שמתבזים בקלות

או שמצפים שיום העבודה שלהם יהיה מורכב ממטלות נוחות ונעימות.

למעלה