הצעת עבודה

deep ocean

New member
הצעת עבודה ../images/Emo5.gif

הסתכלתי לי בהצעות עבודה באוניברסיטה היום, ונתקלתי בהצעת עבודה הבאה: לחברת השקעות בתל אביב, דרושה מזכירת מנכ"ל. דרישות התפקיד: נסיון בניהול משרד, קפה , שליטה ב-OFFICE, ועוד כמה דברים שצוינו. הקפה היה באמצע הרשימה, ככה בנון-שלנטיות. מצד שני, יש פה כנות, כי במציאות לא כתוב שמזכירת המנכ"ל עושה את הקפה, אבל דורשים ממנה לעשות, כאשר היא מתחילה לעבוד. אז אולי בעצם יש פה יושר? בכל אופן, לא ידעתי אם לצחוק או לבכות כאשר קראתי את המודעה. לשיפוטכן.

nirdagan

New member
מה רע בקפה? ../images/Emo96.gif

למשל היה נראה לך יותר מתאים שהמנכ"ל יזמין קפה משירות חיצוני? או שיהיה לו תפקיד במשרה מלאה למכין\ת קפה? אין שום דבר משפיל בלהכין קפה. מה גם שאני מבין שלמרות שמדובר במזכירת מנכ"ל הם גם מוכנים להעסיק מזכיר. אז איפה הענין הפמינסטי בנושא הדיון? ניר

deep ocean

New member
הממממ

היה כתוב במפורש "דרושה" אז אני לא יודעת איך אתה הבנת שהם מוכנים גם להעסיק מזכיר. דרושה זה במין נקבה...אבל העיקר שאתה קורא את מה שאתה רוצה לקרוא
דבר שני, אני מכירה חברות שיש להם מכונות קפה, וכל אחד לוקח לעצמו קפה.

nirdagan

New member
ומי מפעיל את המכונה?

גם בבית קפה הקפה ממכונה (מכונת אספרסו) אבל יש מישהו שמפעיל אותה. מנכלים די חלשים בלהפעיל מכונות קפה. אם הם מוכנים להעסיק רק אישה לתפקיד מסוים זה בעיה בפני עצמה, בלי קשר לקפה. ניר

טל קר

New member
המכונה מפעילה את עצמה. גם אני

נתקלתי בכל המשרדים האחרונים בהם רואיינתי לעבודה במכונת קפה. לאדם נותר רק לבחור בין איזה עשרה סוגים של קפה וללחוץ על כפתור.

voguemaster

New member
זאת לא בעיה בכלל!

אולי הוא מעדיף נשים ? מה העניין ? הייתי מבין אם הייתם אומרים שהוא מעדיף נשים כי הוא חושב שהן טובות יותר מגברים במשרה מהסוג הזה, או לחלופין, שזה תפקיד "מתאים" לאישה. אבל כל עוד לא ידוע לנו אם זה המצב, אין מה להסיק מסקנות. אני לדוגמא מעדיף לשבת באוטובוס ליד אישה. למה ? ככה! אני מעדיף לעבוד עם נשים (לא תמיד אבל בד"כ), לעומת גברים (כמובן שלא מפריע לי לעבוד עם גברים). מעדיף זו מילת המפתח. זה עושה אותי למישהו רע עם תפיסת עולם רעה ? לא חושב. כן, יש לי הרבה אינטראקציה עם גברים, זה בלתי נמנע. לעומת זאת, יש הרבה פעמים שאני מעדיף לראות אישה מול העיניים. בכלל, ספרו לי למה לדעתכם יש מועדונים/בארים שבהם יש רק ברמניות ולא ברמנים ? (דוגמא, הגת רימון). כמובן שכל אחת שם נראית כמו דוגמנית, אבל לא ניכנס לזה. אז זה אומר שזה משהו רע ? שוב אני אדגיש, אם היינו יודעים שהוא רוצה פקידה כי הוא חושב שנשים יותר מתאימות לתפקיד מהסוג הזה, היינו יכולים לתת לו מכות
עד אז, שלום ולהתראות.. אלי

אנחנו לא צריכים "לדעת בבירור"

למה הוא התכוונה ההודעה, אני פשוט משתמשת בהיסק לוגי קל .. ז´תאמרת - כשמופיע "קפה" ליד "מזכירה", ליד "דרושה" - אני לא חושבת שיש יותר מדי מקום לספקולציות .. אתה מבין את ההטייה של המילים ? יש בעיה עם מקומות שרק נשים מברמנות בהם - מעבר לאפליה על בסיס מראה (שאני לחלוטין מחוסרת חשק להכנס אליה) עולה בי התהייה - האם גברים (יפים או לא) הם לא משהו שבאות המקום היו מבקשות לראות ? אז בתור אישה, לא הייתי לוקחת עבודה כזאת - זאת שמייעדת אותי ורק אותי, כאשה, להיות ברמנית או מכינת קפה, עם פסיחה אלגנטית (או לא ) על המין הגברי כמיועד לתפקיד זה. ובתור אשה, לא הייתי מתעדת לבלות במקום בו מלאי העובדים מוגבל רק למין אחד בלבד. אני מניחה שהעובדה שכל העובדות שם הן נישם יפות, באה לענות על צורך אסטטי כלשהו - של גברים. ומה עם הנשים ?

florence

New member
בפעם האחרונה שהגשתי קפה במסגרת תפקי

למנכ"ל של אוניברסיטה ידועה בארץ, הוא ליטף לי את היד בצורה מאוד בוטה וחסרת חן. (אותו מנכ"ל, דרך אגב, הפיץ עלונים באונ´ כאשר הוא חתום בסופם, על פעילות כנגד הטרדות מסוג כזה). אופן הגשת הקפה, גורם לאדם שמשרתים אותו, הרגשת עליונות או התנשאות. בכלל, למקצוע המזכירות ישנה סטיגמה דיי זולה, למרות שלעיתים קרובות מקצוע זה כרוך בכישורים שונים כגון ניהול, יכולת שיווקית וכדו´. ישנם מקומות שאחת מדרישותיהם להעסקת מזכירה הוא שתהיה בעלת תואר ראשון. בכל מקרה, הגשת הקפה והכנתו, לפי דעתי ונסיוני, אינם קשורים באי יכולתו של האדם להכין אותו לעצמו, אלא במעין טקס קדמוני של אגו, אשר בו האישה, ולא משנה מהי רמת השכלתה, מכינה לגבר אוכל או שתיה. זה משמר את יחסי הכוחות. אין צורך להעסיק בחברה אדם מיוחד לשם הכנת שתית קפה, אך לפי דעתי כל אחד אמור לדאוג לעצמו בעניין זה, וכך אולי יוטרדו פחות בחורות כיוון שלא יהיה צורך ליצור קירבה מאולצת כזו בינן לבין מעסיקן.

את זה אפשר לומר גם

על הגשת מסמכים שהודפסו, מכתבים שנפתחו, ועל ישיבות הכתבה באופן כללי. נדמה לי שציון הדרישה להכין קפה באופן מפורש הוא מעשה ראוי - שמאפשר בחירה. במרבית המקומות שאני מכירה, אכן תם עידן ה"תעשי טובה תביאי קפה", והתחלף בהכנת קפה על ידי מי שפנוי. אבל אילו היתה המודעה מנוסחת לגברים ונשים, ואילו היה אפשר להאמין, שאכן יתקבלו נשים או גברים לפי כישוריהם, הבעיה, בעיני, לא היתה דווקא בהטלת המשימה הזו. וסיפור קצר אך אידיוטי (זו המומחיות שלי), במהלך שירותי הצבאי (המקצועי), חוייבתי, כמו יתר ה"בנות", בתורנות מזכירות אצל האל"מ המקומי. האיש היה מטרידן כפייתי, ואני הייתי על המשמר. באחת הפעמים, הוא בקש קפה, ואני - תוך מלמול המרמור, גם הכנתי. חלפה כחצי שעה, והוא קרא לי, ואמר משפט על הקפה, שלא שמעתי אותו בדיוק. משהו על קפה קר. עצבי הרופפים ממילא הביאו אותי לתת נאום זועם, על הכנת קפה, על זה שאת הזמן שהוא משקיע בלפלרטט איתי הוא יכול להשקיע במקום בהכנת קפה, ועל שאר ירקות. כשהואלתי לסתום התברר, שהוא ניסה לספר לי כמה זה משמח שהקפה שלו לא מתקרר - מישהו הביא לו במתנה צלוחית מחוברת לחשמל ששומרת על הקפה חם לאורך זמן, והוא רצה להשוויץ בה. היה נעים.

voguemaster

New member
מה שמזכיר לי....

בצבא, במבנה שלנו הייתה תורנות פעם בשלושה חודשים. שני אנשים צריכים שבוע שלם לא לעבוד במקצוע שלהם (במקרה שלי, אלקטרוניקה), אלא להיות זמינים עבור מפקד המבנה לכל מיני משימות שבראשן לדאוג שהכל יהי נקי ומסודר, לשטוף את המבנה בסוף היום ועוד כל מיני שטויות אחרות. מה לעשות, בין היתר הוא גם מדי פעם מבקש מאיתנו קפה, ללא קשר לאם אנחנו זכרים או נקבות. כן, מה לעשות... שנאתי את זה רק בגלל שהוא פדאנט לא נורמלי בכל מה שקשור בניקיון וסתם לא אוהב לראות שלאנשים אין מה לעשות.. אלי

מירי,

New member
קפה ושאר ירקות

הכנת קפה זה לשרת מישהו אחר????????. אם כך יש לי עבד בבית , כי אני שותה נס קפה בכמויות ומי שמפנק אותי הפך בזה הרגע לעבד נרצע בנושא (אני כמעט לא עושה לעצמי) אני שונאת להכין קפה , ואצלנו אכן יש מכונה וכל אחד כולל המנכ"ל משלשלים מטבעותהם... (הנשים כמעט לא משתמשות במכונה הזו- אם בכלל). מה הקשר לטקסים קדומים ואגו - אני אישית כשכבר הכנתי קפה הכי הרבה פעמים עשיתי זאת בצבא לקצינה שפיקדה עלי.... העיניין הוא שאכן משום מה מיקצוע המזכירות הפך להיות נחות - אבל כאשר יש גבר בתפקיד הוא מזכ"ל (ואז זה כבר מאוד חשוב) ואישה היא מזכירה....

florence

New member
שירות או פינוק, מדובר ביחס אישי

תיארת הכנת קפה בביתך, מקום בו ישנה אינטימיות. במקום העבודה יש צורך, לפי דעתי, בהפרדה בין תפקוד מקצועי, לבין התייחסות לצרכיו האישיים של אדם. הקצינה בצבא לה הגשת קפה, פשוט השאילה את התרבות השוביניסטית מחבריה הקצינים. לעניין תפקידה של המזכירה ביחס לתפקידו של המנכ"ל - מקצוע המזכירות הוא, לפי מחקרים בנושא, אחד המקצועות הקשים והמלחיצים ביותר, אמנם למנכ"ל ישנה סמכות רבה, אך לרוב עיסוקי הם אדמינסטרטיביים ואינם מעייפים. אחד הדברים הבולטים במקצוע הוא, שהמזכירה היא אשת סודו של המנהל מכיוון שהיא חשופה למידע רב על האירגון ועובדיו. דווקא משום כך, ישנו צורך ברור להפרדה בין קישרה המקצועי עם הבוס, לבין דאגה לצרכיו הפיזיים.

מירי,

New member
הקצינה היתה פשוט חברה...

ונכון שבבית יש אינטימיות , אבל... אני נמצאת הרבה יותר שעות עירות עם האנשים בעבודה מאשר עם בן הזוג שלי (כמה עצוב...) אז אני אישית לא ממש מאלה שעושות את הקפה - וכאן בכלל זה לא מקובל (כשיש ישיבה חשובה מביאים להם מהמטבח קפה תה ועוגיות), ואני חושבת שבהרבה מיקרים זה פשוט חלק ממערכת היחסים בין העובדים והלוחמנות שנוצרת מתוך "זה לא התפקיד שלי לעשות קפה" ממשיכה ל"אני לא צריך להתחשב בזה שהתינוק שלך חולה" והלאה והלאה ... וההשואה שלי לא היתה למנכ"ל אלא מזכ"ל...

הייזל

New member
בחורה שעבדתי איתה

צעירה מאד חיובית ונמרצת שרתה בקריה בתור(איך לא) פקידה. אחד הדברים הראשונים שדרש ממנה הקצין היה להכין קפה. קרן(הבחורה הזו) הלכה כמו ילדה טובה ובכינה קפה א ב ל במקום לשים סוכר היא שמה מלח... הרבה מלח. משום מה הוא לא ביקש ממנה להכין קפה יותר.

Ergil

New member
חכם מאוד

כמובן, זה יכול היה להיות יעיל יותר אם היא הייתה שמה ציאניד במקום מלח. אז הוא לא היה מבקש שום דבר מאף אחד יותר.

voguemaster

New member
מצד שלישי

היא הייתה יכולה למצוא את עצמה עם תלונה לא נעימה. בכל אופן, מה שהיא עשתה לא חכם, אלא ילדותי ואינפנטילי. אלי

למעלה