אתם לא רציניים
ואני כל כך רציתי לפתוח עסק עצמאי ולזכות בעצמאות כלכלית. אז הלכתי לאתר והתחלתי לקרוא. צלחתי את הסיפורים האישיים המשעממים על מורות וקבלנים שהפכו מליונרים בשבוע ורכשו בית, מכונית, חירות כלכלית ואי טרופי בקובה. החכמתי מאוסף הציטטות המרשים, שלימד אותי שלל אימרות זן חינניות. התפעלתי בקול וכמוני גם כל בני ביתי מהטבלה המרשימה שהראתה לי שחור על גבי לבן, שגם אני ובני ביתי נוכל להשתכר כ 20,000 ש"ח לחודש ללא שום עבודה מצידנו. רשמתי לפניי את האימייל של אריה עמיר, הגואל שלי מחיי שעמום ועוני מתוך מטרה ליצור איתו קשר בהקדם האפשרי כדי להגשים את חלומי להיות עקרת בית מליונרית, ואז הלכתי לשאלון כדי לבחון את ההתאמה שלי לפרוייקט הגאוני. מילאתי אותו בכנות כמובן. כמה אני רוצה להרוויח? חמישים אלף בחודש. כמה שעות אני רוצה להשקיע? חמש עד עשר, את שאר הזמן הפנוי אני מעדיף להשקיע בבזבוז אלפי השקלים שיצנחו לחיקי. מה מידת יכולת השכנוע שלי? נמוכה מאוד. עד כמה אני חברותי? בכלל לא. עד כמה אני מעוניין להצליח? באופן בינוני. סיימתי למלא את השאלון וחיכיתי לתשובה, לסימן מאלוהים, אה, סליחה, מאריה עמיר, לגבי מידת ההתאמה שלי לשוק החדש והמתפתח הזה עם כל הפתעותיו, והוא ביקש ממני את פרטיי האישיים. כמובן שרשמתי לו מייד את שמי, שם משפחתי, מספר הטלפון שלי בבית, האימייל שלי, הכתובת, תאריך הלידה, שמם ומספרי הטלפון של חמישים מחבריי הקרובים ביותר, ואחרי שסיימתי את כל זה - וציפיתי כבר בציפורניים כסוסות לתוצאת המבחן שתאמר לי אם אכן אהיה מליונר או שאולי אריה עמיר יחרוץ שאני לא מתאים לפרוייקט שלו, אבל לא. המחשב החזיר אותי לעמוד הבית כדי ללמוד מההתחלה על העניין. בקיצור התבעסתי. אה, יש לי גם שאלה עקרונית. רשום שם שאם אני ושותפיי מבזבזים 4,000 ש"ח בחודש על מוצרי החברה, אנחנו מקבלים 20,000 ש"ח בחודש, פלוס בונוסים והפתעות. אז אני מתחייב להוציא אפילןו שמונת אלפים בחודש על המוצרים. רק תשלחו את הצ'ק הראשון קודם. ובכלל מאז יגאל אני לא מת על אנשים עם השם משפחה הזה.