הצעת חוק

לאונידס

Active member
"קטין" זה מונח אשר שגור על החוק ונועד לשים את אותו קטין במסגרת מגוננת כנגד הורים מכים או פדופילים מרושעים ועוד כהנה
אבל פה מדובר על דת אבותנו הדת היהודית.
עד כמה שזכור לי אין בתורה מושג שנקרא, "קטין"
במרוקו לקחו ילד בגיל 5 וכתבו לו את כל האותיות עם דבש וביקשו ממנו שילקק את האותיות העבריות.
כדי שיבין עד כמה שפת הקודש היא מתוקה.
אני מאמין שאם הייתי עושה את זה כאן ליד ביתה של טעם מר זנדברג לילד שלי, אז היו מכניסים אותי לכלא.
והחירטונים היו יוצאים מיד בחדשות מרעישות: "גבר בשנות השבעים אילץ את הבן שלו בן ה-5 ללקק".
עוד מעט יגבילו את המתפללים היהודים באמירת אמן.
דת אבותינו היהודים אומרת שכולם יוצאים למלחמה, אפילו כלה מחופתה,
דת אבותינו היהודים אומרת שחובה של כל אבא ללמד את הילד שלו מקצוע
דת אבותינו היהודים אומרת שהבעל מפרנס את זוגתו, כדי שלא נשכח אנחנו חותמים על כך בכתובה ונשבעים בנקיטת חפץ,
אתה רוצה שאמשיך או שאתה מצליח לבד לעשות אחד ועוד אחד?

מישהו עכשיו מציע שיגיעו יהודים לבני ברק ומאה שערים וירביצו תורה ויהדות אמיתית ולא של איזו כת בילדים וילדות מקומיים?

אה, ויש כזה דבר כזה ביהדות שנקרא "קטן" ובמשמעותו דומה לקטין, למשל במשנה, מסכת בבא קמא, פרק ח', משנה ד'.
אתה יכול ללמוד גם מיהו גדול, בגיר, ההיפך מקטן, למשל במשנה תורה לרמב"ם, ספר נשים, הלכות אישות, פרק ב', הלכה י'
ממליץ שתנסה ללמוד יהדות בעצמך במקום להתעסק עם חינוך של ילדים של אחרים, תגלה עולם גדול עשיר ואפילו נפלא.

נערך לאחרונה ב:

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
למשל במשנה, מסכת בבא קמא, פרק ח', משנה ד'.
הבקיאות שלך במשנה באמת ראויה להערכה.
אבל גם הנוצרים האוונגליסטים בקיאים בתנ"ך
וזה עדיין לא עושה אותם ברי סמכא בכל הקשור לחינוך הילדים שלנו לגבי ערכי היהדות
אלפי שנים יהודים שמרו בקנאות על צביונם היהודי, דהיינו תפילה בבתי כנסת, חגים ומועדים ועריכת טקסי בר מצווה וברית מילה לילדים שלהם, אפילו בגלות
וכל זאת לא "בזכות" אנשים אוטואנטישמים שמתנגדים שילדם או כלל הילדים יניחו תפילין
בין בני ישראל תמיד היו אותם אנשים שמשה קרא להם "ערב רב"
אבל למזלנו הם היו טיפה בים.
היהדות האורתודוכסית שרדה אוטואנטישמים אלפי שנים היא תשכיל לשרוד עוד שנים רבות בעזרת ה'.

לאונידס

Active member
הבקיאות שלך במשנה באמת ראויה להערכה.
הבקיאות שלי בקושי מינימלית,
אני מקיים את הכלל היהודי של לעשות לי עיתים לתורה,
ממליץ לכל יהודי בלי קשר לאדיקותו בדת.
אבל גם הנוצרים האוונגליסטים בקיאים בתנ"ך
וזה עדיין לא עושה אותם ברי סמכא בכל הקשור לחינוך הילדים שלנו לגבי ערכי היהדות
איזה מזל שאנחנו מדברים כאן על יהודים ולא על נוצרים אוונגליסטים,
ואין כזה דבר "הילדים שלנו", לי יש את הילדים שלי לך את שלך, לכל אחד יש את הילדים שלו.
אלפי שנים יהודים שמרו בקנאות על צביונם היהודי, דהיינו תפילה בבתי כנסת, חגים ומועדים ועריכת טקסי בר מצווה וברית מילה לילדים שלהם, אפילו בגלות
פה אתה מדבר על משהו שאתה לא מבין בו,
תשכיל, תלמד ואז תבין שהיהודים נשארו יהודים לא בזכות ילדים בני 5 שמלקלקים אותיות,
ולא בגלל טקסים אחרים.
יהדות היא הרבה יותר מפולחן
וכל זאת לא "בזכות" אנשים אוטואנטישמים שמתנגדים שילדם או כלל הילדים יניחו תפילין
עוד פעם אתה מדבר על משהו שאתה לא טרחת לחקור ולבדוק אלא מסתמך על דברי הסתה,
בהצעת החוק לא מוזכרת המילה "תפילין" ובטח שלא מתעסקת עם איך יהודים מחנכים את הילדים שלהם.
הצעת החוק היא בסך הכל שתי פסקאות די קצרות,
אתה צריך לבחור את דרכך, או ללכת לקרוא בעצמך את שתי הפסקאות ולגבש דעה (בעד, נגד, לא אכפת לך)
או להמשיך לפעול לפי הסתה שקרית של בעלי עניין, אגב התנהלות לא יהודית כי התנהלות כזו עוברת על הלכות שמירת הלשון שכתוב שיהודי יעדיף להשליך את עצמו לכבשן של אש ולא לטפול שקר על אדם אחר.
בין בני ישראל תמיד היו אותם אנשים שמשה קרא להם "ערב רב"
אבל למזלנו הם היו טיפה בים.
היהדות האורתודוכסית שרדה אוטואנטישמים אלפי שנים היא תשכיל לשרוד עוד שנים רבות בעזרת ה'.
משה רבנו הלך עם ג'לביה ולא עם לבוש של קוזקים מהמאה ה 18, התחתן עם כושית, לא צעק "קול באישה ערווה" כשאחותו הנביאה שרה ורקדה עם כל בנות ישראל, לא הפריד בין נשים וגברים בהליכה במדבר ולא במעמד הר סיני, לא התחבא באוהל כששאר בני ישראל לחמו,
חלק מהיהודים אימצו לעצמם מנהגים נוצרים של ימי הביניים ואפילו מנהגים פגאנים, זכותם אבל אימוץ מנהגים נוצרים לא הופך אותם ליהודים טובים יותר

ממליץ לך לעשות כמוני, תלמד דף גמרא או כל דבר אחר מארון הספרים היהודי או מההיסטוריה היהודית במקום להתעסק עם ילדים של אחרים. יהודים עושים להם עיתים לתורה.
רק המלצה.

נערך לאחרונה ב:

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
משה רבנו הלך עם ג'לביה ולא עם לבוש של קוזקים מהמאה ה 18, התחתן עם כושית, לא צעק "קול באישה ערווה" כשאחותו הנביאה שרה ורקדה עם כל בנות ישראל, לא הפריד בין נשים וגברים בהליכה במדבר ולא במעמד הר סיני, לא התחבא באוהל כששאר בני ישראל לחמו,
אתה מתאר מצב שבו ניתן לחשוב שאתה בעצמך היית שם לצד משה ואולי אפילו היית המלביש שלו.
יכול להיות שמשה לא הפריד בין נשים וגברים, ייתכן שכן, אני בניגוד אליך לא הייתי שם, לכן אני לא יכול לאמת את דבריך.
אבל אם הרבנות האורתודוכסית העכשיווית החליטה שיש צורך בהפרדה אז אני אכבד את ההחלטה שלה
ולא אנסה להיות איזה חכמולוג שמנסה להפוך את הקערה על פיה עם אמירות שלא מזיזות בעצם לאף אחד.
אם אתה כל כך מתמצא בגמרא אז בטח שמעת על "נעשה ונשמע".
אתה הרי יודע שאתה יכול לדקלם את "קול באישה ערווה" או עוד כל מיני מונחים שהציבור החילוני מנסה ללעוג להם ככל שתחפוץ אבל אף אחד בעצם לא שם על זה קצוץ.
היהדות ברוך ה' שרדה מלא מהמורות וכל מיני משיחים הזויים שלמדו או לא למדו דף גמרא וממשיכה הלאה על אף ולמרות הכל.

לאונידס

Active member
אתה מתאר מצב שבו ניתן לחשוב שאתה בעצמך היית שם לצד משה ואולי אפילו היית המלביש שלו.
יכול להיות שמשה לא הפריד בין נשים וגברים, ייתכן שכן, אני בניגוד אליך לא הייתי שם, לכן אני לא יכול לאמת את דבריך.
אבל אם הרבנות האורתודוכסית העכשיווית החליטה שיש צורך בהפרדה אז אני אכבד את ההחלטה שלה
ולא אנסה להיות איזה חכמולוג שמנסה להפוך את הקערה על פיה עם אמירות שלא מזיזות בעצם לאף אחד.
אם אתה כל כך מתמצא בגמרא אז בטח שמעת על "נעשה ונשמע".
אתה הרי יודע שאתה יכול לדקלם את "קול באישה ערווה" או עוד כל מיני מונחים שהציבור החילוני מנסה ללעוג להם ככל שתחפוץ אבל אף אחד בעצם לא שם על זה קצוץ.
היהדות ברוך ה' שרדה מלא מהמורות וכל מיני משיחים הזויים שלמדו או לא למדו דף גמרא וממשיכה הלאה על אף ולמרות הכל.
אתה דיברת על משה, וכתוב בתורה במפורש שאשתו היתה כושית.
בני ישראל אמרו נעשה ונשמע לקבלת התורה מהקב"ה, לא לבני אדם.
אתה יכול להחליט שהקב"ה חנן אותך בשכל ותבונה כדי להשתמש בהם, או להחליט שאתה לא משתמש בהם ונותן למישהו אחר לעשות במקומך את העבודה, זו זכותך. אבל מאותו רגע שאתה החלטת לא להפעיל את השכל והתבונה שלך אין שום טעם לערוך איתך דיון.
או שתחליט להפעיל את שכלך, ואז אפשר להתדיין, או שתחליט לזרוק ססמאות באוויר ואז אין לדיון משמעות כי כמו שראית בחצי דקה אני מראה לך שהססמאות הן לא יהדות ולפעמים הן באות להגן על אימוץ מנהגי נוצרים או מנהגים פגאנים. הפתרון של ללעוג למי שמנסה למלא כרסו בש"ס ופוסקים לא ממש יעבוד לך.

שחר 676

Well-known member
וואלה? אהבתי!
אם בניי יזמינו את חבריהם לביתי בערב שישי ואזמין אותם להניח כיפה ולשמוע קידוש תוך אמירת אמן האם אהיה צפוי לעונש הקבוע בחוק ?
והדגש על "בערב שישי"
ואני תוהה: איזה קידוש נהוג לעשות בערב שישי? מילא בליל השישי. מילא בערב שבת. אבל בערב שישי?

אני באמת מתנצל אבל עם כל הרצון להתייחס לדבריך איני יכול לעשות זאת שכן יש מצב שתגובתי בהחלט לא תנעם לך ואז בהחלט יתכן ש........ ;-)

אז....שיהיה לך יום טוב :cool:

אבל במחשבה שניה אוסיף ואומר כי "ברומא היה רומאי" ומאחר שבפורום זה יש לא מעט "גויים לעתיד" משבט השמאלנים אשר לא בטוח שיודעים באיזה יום עורכים קידוש אז מצאתי לנכון לציין שקידוש עורכים בערב יום שישי. שחלילה לא יתבלבלו ויחשבו שעורכים אותו ביום שבת.

נערך לאחרונה ב:

מ ש ה 53

Well-known member
אני באמת מתנצל אבל עם כל הרצון להתייחס לדבריך איני יכול לעשות זאת שכן יש מצב שתגובתי בהחלט לא תנעם לך ואז בהחלט יתכן ש........ ;-)

אז....שיהיה לך יום טוב :cool:

אבל במחשבה שניה אוסיף ואומר כי "ברומא היה רומאי" ומאחר שבפורום זה יש לא מעט "גויים לעתיד" משבט השמאלנים אשר לא בטוח שיודעים באיזה יום עורכים קידוש אז מצאתי לנכון לציין שקידוש עורכים בערב יום שישי. שחלילה לא יתבלבלו ויחשבו שעורכים אותו ביום שבת.
גם כאן שגית ואתה מטעה. בדת היהודית היום מסתיים עם שקיעת השמש. אז ליל שבת, במועד בו נהוג לערוך קידוש נחשב כבר כשבת. כדאי שתלמד קצת דברי תורה איש.

שחר 676

Well-known member
גם כאן שגית ואתה מטעה. בדת היהודית היום מסתיים עם שקיעת השמש. אז ליל שבת, במועד בו נהוג לערוך קידוש נחשב כבר כשבת. כדאי שתלמד קצת דברי תורה איש.
עניתי לך כבר קודם "ברומא התנהג כרומאי" ולכן יש להסביר לשמאלנים עוכרי דת אבותיהם מושגים חילוניים אותם הם יכולים להבין.

מעבר לכך איני מבין מדוע אנו צריכים לנהל שיח.....עדיף שנתעלם אחד מן השני בכדי שלא נשוב לאחור , לא ?

מ ש ה 53

Well-known member
עניתי לך כבר קודם "ברומא התנהג כרומאי" ולכן יש להסביר לשמאלנים עוכרי דת אבותיהם מושגים חילוניים אותם הם יכולים להבין.

מעבר לכך איני מבין מדוע אנו צריכים לנהל שיח.....עדיף שנתעלם אחד מן השני בכדי שלא נשוב לאחור , לא ?
אה. הבנתי. את זה אומרים כשנגמר מה לומר. כבוד.

Harrington

Well-known member
מנהל
ניסיתי שלא להיכנס למחלוקת ביניכם, שכן בוודאי אואשם מיידית במשהו :), אבל אם כבר רוצים לדייק, בין אם זה במונחים חילונים ובין אם במונחים אחרים, "ערב שישי" משמעו ביהדות: יום חמישי. אולי אני טועה אבל נדמה לי שאפילו חילונים בורים שלא מבינים מאומה ביהדות, לא מקדשים ביום חמישי מאומה :).

שחר 676

Well-known member
ניסיתי שלא להיכנס למחלוקת ביניכם, שכן בוודאי אואשם מיידית במשהו :), אבל אם כבר רוצים לדייק, בין אם זה במונחים חילונים ובין אם במונחים אחרים, "ערב שישי" משמעו ביהדות: יום חמישי. אולי אני טועה אבל נדמה לי שאפילו חילונים בורים שלא מבינים מאומה ביהדות, לא מקדשים ביום חמישי מאומה :).
אתה ממש לא ניסית שלא להכנס למחלוקת אתה התפרצת למחלוקת בשמחה אבל זה בסדר יקירי....התרגלנו. 🦞

מעבר לכך - אני דיברתי בפשטות שקידוש עורכים ביום שישי בערב וזאת מתוך כוונה שכל שמאלני חילוני לא יטעה לחשוב שעורכים קידוש ביום אחר ולכן טענתך בדבר "משמעו ביהדות" אינה קשורה להבהרה הספציפית שהועברה על ידי לשמאלנים חילונים
לאללה ;-)

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה ממש לא ניסית שלא להכנס למחלוקת אתה התפרצת למחלוקת בשמחה אבל זה בסדר יקירי....התרגלנו.
סורי, אין לי כוח היום לתיאוריות הקונספירציה, תיאוריות השקרים, וההמצאות ההזויות שלך שאין להן כל אחיזה במציאות. האמת היא כמו שכתבתי למעלה, בין אם ימצא חן בעיניך ובין אם לאו. בל"נ לא אגיב שוב אם תבחר להגיב שוב על העניין הספציפי הזה.
מעבר לכך - אני דיברתי בפשטות
זה לדיון בינך לבין משה. אני רק הערתי לגבי אותה נקודה מאוד ספציפית שעלתה. סתם נושא מעניין ואני סבור שרוב הישראלים לא מודעים לו (אם כי דווקא כאן בקומונה הוא כבר עלה בעבר).
מאחר ומתחילת דבריך ברור שהדיון הזה בינינו יכול להתפתח לכיוון אחד בלבד ומאחר ולא בא לי על הכיוון הזה כרגע (גם לא אם תגיב על כך שנורא בא לי), אשתדל שלא לקרוא את תגובתך לתת-השרשור הזה מעבר לנ"ל. נדמה לי שמה שרציתי לומר ברור לכל קורא. די לי בכך.
המשך ערב שקט ונעים.

שחר 676

Well-known member
סורי, אין לי כוח היום לתיאוריות הקונספירציה, תיאוריות השקרים, וההמצאות ההזויות שלך שאין להן כל אחיזה במציאות. האמת היא כמו שכתבתי למעלה, בין אם ימצא חן בעיניך ובין אם לאו. בל"נ לא אגיב שוב אם תבחר להגיב שוב על העניין הספציפי הזה.

זה לדיון בינך לבין משה. אני רק הערתי לגבי אותה נקודה מאוד ספציפית שעלתה. סתם נושא מעניין ואני סבור שרוב הישראלים לא מודעים לו (אם כי דווקא כאן בקומונה הוא כבר עלה בעבר).
מאחר ומתחילת דבריך ברור שהדיון הזה בינינו יכול להתפתח לכיוון אחד בלבד ומאחר ולא בא לי על הכיוון הזה כרגע (גם לא אם תגיב על כך שנורא בא לי), אשתדל שלא לקרוא את תגובתך לתת-השרשור הזה מעבר לנ"ל. נדמה לי שמה שרציתי לומר ברור לכל קורא. די לי בכך.
המשך ערב שקט ונעים.
המממממ - כל טענה שהעליתי כלפיך היא אמת לאמיתה וזאת על אף הכחשותיך הנמרצות.

לגבי המשך הדיון - כתבתי את דעתי באופן ענייני לחלוטין.

כוכבית מצויה

Well-known member
אתה ממש לא ניסית שלא להכנס למחלוקת אתה התפרצת למחלוקת בשמחה אבל זה בסדר יקירי....התרגלנו. 🦞

מעבר לכך - אני דיברתי בפשטות שקידוש עורכים ביום שישי בערב וזאת מתוך כוונה שכל שמאלני חילוני לא יטעה לחשוב שעורכים קידוש ביום אחר ולכן טענתך בדבר "משמעו ביהדות" אינה קשורה להבהרה הספציפית שהועברה על ידי לשמאלנים חילונים
לאללה ;-)
יש הבדל בין ערב שישי לשישי בערב.

שחר 676

Well-known member
אל תעליב ואיש לא ייעלב. מה לא ברור?
מושון מושון....אני מעליב את מי שראוי להעליב.

יש כאלה המתמחים בהעלבת אחרים אך כשהם טועמים מן התרופה אותה הם מלעיטים אחרים הם מזדעקים בצביעות "האאהההה , כתיבה לגופו של אדם" ואז דווקא אלו שהגיבו לעלבונות נחסמים ואלו שיזמו את העלבונות נותרים זכים וטהורים אבל מה אני מספר לך את מה שאתה יודע מזמן.

מעבר לכך - יש כאן חופש ביטוי וכמו שאין לי בעיה עם התבטאויות גזעניות/אנטי פטריוטיות/אנטי יהודיות היוצאות תחת ידי "גויים לעתיד" משבט השמאלנים כך לא צריכה להיות להם בעיה עם ההתבטאויות שלי.

אבל אם מישהו רוצה לנסות להחיל אמות מידה אחרות יתכבד נא ויואיל להיות נטול פניות ובעל יחס זהה לכל הכותבים ללא שום הטיה מינימלית ואז ניתן לנהל שיח בנושא אבל מניסיוני , יש אנשים שאין להם תודעת חופש ביטוי והם לעולם לא יצליחו לאמץ אותה.....זה מה שהם !

אני לא מתקרב לפורום אקטואליה תחת ניהולך - אין שום מצב שאכתוב בשום פורום אותו אתה מנהל וזה טוב עבור שנינו - כך הובטח להנהלת הפורומים אז מדוע אתה מנסה להתדיין ישירות איתי ?

מניסיוני איתך בעבר , ברגע בו מונית לתפקידך כמנהל פורום אקטואליה הבנתי בדיוק מה הולך להתרחש ולכן דאגתי לפרסם את ההיסטוריה שלנו בטרם קולי יידום ואני שמח מאד שהצלחתי לעשות זאת בטרם נמצאה האמתלה לחסום אותי....אם כבר להחסם לפחות שאחסם עבור מטרה ראויה.

נערך לאחרונה ב:

מ ש ה 53

Well-known member
מושון מושון....אני מעליב את מי שראוי להעליב.

יש כאלה המתמחים בהעלבת אחרים אך כשהם טועמים מן התרופה אותה הם מלעיטים אחרים הם מזדעקים בצביעות "האאהההה , כתיבה לגופו של אדם" ואז דווקא אלו שהגיבו לעלבונות נחסמים ואלו שיזמו את העלבונות נותרים זכים וטהורים אבל מה אני מספר לך את מה שאתה יודע מזמן.

מעבר לכך - יש כאן חופש ביטוי וכמו שאין לי בעיה עם התבטאויות גזעניות/אנטי פטריוטיות/אנטי יהודיות היוצאות תחת ידי "גויים לעתיד" משבט השמאלנים כך לא צריכה להיות להם בעיה עם ההתבטאויות שלי.

אבל אם מישהו רוצה לנסות להחיל אמות מידה אחרות יתכבד נא ויואיל להיות נטול פניות ובעל יחס זהה לכל הכותבים ללא שום הטיה מינימלית ואז ניתן לנהל שיח בנושא אבל מניסיוני , יש אנשים שאין להם תודעת חופש ביטוי והם לעולם לא יצליחו לאמץ אותה.....זה מה שהם !

אני לא מתקרב לפורום אקטואליה תחת ניהולך - אין שום מצב שאכתוב בשום פורום אותו אתה מנהל וזה טוב עבור שנינו - כך הובטח להנהלת הפורומים אז מדוע אתה מנסה להתדיין ישירות איתי ?

מניסיוני איתך בעבר , ברגע בו מונית לתפקידך כמנהל פורום אקטואליה הבנתי בדיוק מה הולך להתרחש ולכן דאגתי לפרסם את ההיסטוריה שלנו בטרם קולי יידום ואני שמח מאד שהצלחתי לעשות זאת בטרם נמצאה האמתלה לחסום אותי....אם כבר להחסם לפחות שאחסם עבור מטרה ראויה.
היה בטוח, שאילולא התחלת עם כל השירשור ההוא, איש לא היה נוגע בך, ויכולת להמשיך ולכתוב באקטואליה ככל העולה על רוחך, גם אם איני מסכים עם קביעותיך, שדין 0מולן כדין מתבולל. אבל זכותך לחשוב כך.

שחר 676

Well-known member
היה בטוח, שאילולא התחלת עם כל השירשור ההוא, איש לא היה נוגע בך, ויכולת להמשיך ולכתוב באקטואליה ככל העולה על רוחך, גם אם איני מסכים עם קביעותיך, שדין 0מולן כדין מתבולל. אבל זכותך לחשוב כך.
"מי שלא לומד מלקחי ההיסטוריה נידון לחיות אותה מחדש"

אני לעולם לא אכתוב תחתיך כמנהל - זה לא יקרה.

למעלה