הצעת חוק

קלייטון.ש

Well-known member
לבקש בהחלט לבקש.
אני לא חושב שיש הורה יהודי שיסרב שהבן שלו יניח תפילין.
מה רע בלהניח תפילין?
בטח רע. הילד מתחיל בתפילין וממשיך בלכבות לאבא שלו את הטלויזיה בערב שבת ולהגיד לאמא שלו איך היא צריכה לנהל את המטבח שלה.
בהמשך הוא מתחתן עם חרדית והם מביאים 15 נכדים. שזה בעצם טוב.
שווה להביא לעולם ילדים רק בשביל הנכדים.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
בטח רע. הילד מתחיל בתפילין וממשיך בלכבות לאבא שלו את הטלויזיה בערב שבת ולהגיד לאמא שלו איך היא צריכה לנהל את המטבח שלה.
בהמשך הוא מתחתן עם חרדית והם מביאים 15 נכדים. שזה בעצם טוב.
שווה להביא לעולם ילדים רק בשביל הנכדים.
רציתי להסביר משהו.
אף ילד לא יכבה בפועל לאביו את הטלויזיה.
אבל מה העניין.
ההורים אינם מעוניינים בנתק מוחלט עם הבן שלהם שהחליט לחזור בתשובה
ולכן הם מקבלים על עצמם את הדין לא להפעיל טלויזיה בשבת
לנהל אורח חיים מסורתי ושומר שבת
לנהל מטבח כשר.
אני לא רואה בזה כל דבר רע.
מה רע להתקרב ליהדות.?
שכחת שיש יהודים ששכחו מה זה להיות יהודים? :-]

קלייטון.ש

Well-known member
רציתי להסביר משהו.
אבל מה העניין.
לנהל מטבח כשר.
מה רע להתקרב ליהדות.?
אני מסתכל על היהדות מבחוץ, ומבחוץ לא כל כך ברור מי אצלכם קרוב ליהדות ומי אצלכם בכלל מבין את היהדות.
בכלל לא ברור שה"חילונים" מבינים את היהדות פחות טוב מהחרדים למיניהם, שהם כל אחד אצלם מבין את היהדות אחרת.

לאונידס

Active member
רציתי להסביר משהו.
אבל מה העניין.
לנהל מטבח כשר.
מה רע להתקרב ליהדות.?
כל הורה רוצה לחנך את הילדים שלו ולא שמישהו אחר יחליט איך לחנך אותם נכון יותר,
מה שעושים היום חלק מהדתיים, במיוחד אלו המתעסקים במסיונריות, זה ההיפך מיהדות,
יהדות היא עניין הרבה הרבה הרבה יותר עמוק מכריכת רצועות עור עם קופסאות קטנות על הגוף (למי ששכח),
אז מי שלא שכח להיות יהודי לא רוצה שאדם זר יחנך לו את הילד בניגוד לערכיו.

Harrington

Well-known member
מנהל
מה שעושים היום חלק מהדתיים, במיוחד אלו המתעסקים במסיונריות, זה ההיפך מיהדות,
שאלה של השקפת עולם. יש כאלה -ולא מעט- שסבורים שדווקא בדיוק זה 'היהדות' או בכל מקרה, יהדות.
יהדות היא עניין הרבה הרבה הרבה יותר עמוק מכריכת רצועות עור עם קופסאות קטנות על הגוף (למי ששכח),
זה שהיהדות היא הרבה יותר לא אומר שהנחת תפילין היא לא חלק מאוד משמעותי בה. כך גם קירוב הרחוקים.

לאונידס

Active member
שאלה של השקפת עולם. יש כאלה -ולא מעט- שסבורים שדווקא בדיוק זה 'היהדות' או בכל מקרה, יהדות.
אז השקפת העולם של האורתודוקסים היא הנכונה והצודקת ומותר להם לנסות להשפיע על חינוך בניגוד לערכי היהדות של הוריהם?
אולי להיפך?
או שכל אחד יחנך את הילדים שלו?
זה שהיהדות היא הרבה יותר לא אומר שהנחת תפילין היא לא חלק מאוד משמעותי בה. כך גם קירוב הרחוקים.
יש יהדות ערכית ויש יהדות פולחנית.
הנחת תפילין משמעותית מאוד אצל היהדות הפולחנית, יש לה משקל הרבה יותר נמוך אצל היהדות הערכית.

Harrington

Well-known member
מנהל
אז השקפת העולם של האורתודוקסים היא הנכונה והצודקת ומותר להם לנסות להשפיע על חינוך בניגוד לערכי היהדות של הוריהם?
בשום מקום לא אמרתי זאת אבל אם זאת דעתך, לגיטימי.
אולי להיפך?
או שכל אחד יחנך את הילדים שלו?
אולי ואולי ואולי ואולי. יש קשר כלשהו בין דבריך לדברי? כל שאמרתי הוא שקביעתך לפיה 'זאת לא יהדות', שנויה במחלוקת. מה לעשות, זאת המציאות. השאלה מה נכון ומה ראוי וכו', היא שאלה מרתקת אבל אינה מושפעת כהוא זה מדברי.
יש יהדות ערכית ויש יהדות פולחנית.
לא יודע לחלק את היהדות. מכיר יהדות.
הנחת תפילין משמעותית מאוד אצל היהדות הפולחנית, יש לה משקל הרבה יותר נמוך אצל היהדות הערכית.
מברוק. עדיין מה לעשות, גם קירוב הלבבות וגם הנחת תפילין הם חלקים בלתי נפרדים מהיהדות, בלי חלוקתה לחלקים. מציאות.

לאונידס

Active member
בשום מקום לא אמרתי זאת אבל אם זאת דעתך, לגיטימי.
כשאני שם סימן שאלה בסוף משפט משמע אני שואל אותך משהו.
זו לא היתה הבעת דעה, זו לא היתה קביעה לגביך, זו היתה שאלה אליך.
אני מבין למה אתה מעדיף לא לענות תשובה פשוטה לשאלה פשוטה, זה בסדר, גם לא לתת תשובה זו תשובה.
אולי ואולי ואולי ואולי. יש קשר כלשהו בין דבריך לדברי? כל שאמרתי הוא שקביעתך לפיה 'זאת לא יהדות', שנויה במחלוקת. מה לעשות, זאת המציאות. השאלה מה נכון ומה ראוי וכו', היא שאלה מרתקת אבל אינה מושפעת כהוא זה מדברי.
עוד פעם שאלתי שאלה קלה, האם ראוי שכל אחד יחנך את ילדיו לפי ערכיו ואמונתו,
ועוד פעם נראה לי שדי ברור למה אתה מעדיף לא לענות.
לא יודע לחלק את היהדות. מכיר יהדות.
בטח, אתה מכיר ויודע מהי הנכונה.
מברוק. עדיין מה לעשות, גם קירוב הלבבות וגם הנחת תפילין הם חלקים בלתי נפרדים מהיהדות, בלי חלוקתה לחלקים. מציאות.
נראה שלא הבנת את דברי, זה בסדר מצידי אתה יכול לא להבין.

Harrington

Well-known member
מנהל
כשאני שם סימן שאלה בסוף משפט משמע אני שואל אותך משהו.
נגיד :).
זו לא היתה הבעת דעה, זו לא היתה קביעה לגביך, זו היתה שאלה אליך.
אוקיי, קיבלתי.
אני מבין למה אתה מעדיף לא לענות תשובה פשוטה לשאלה פשוטה, זה בסדר, גם לא לתת תשובה זו תשובה.
עניתי תשובה פשוטה וישירה. אם לדעתך לא עשיתי זאת, כנראה פספסתי משהו. אנא שאל שוב במקרה כזה.
עוד פעם שאלתי שאלה קלה, האם ראוי שכל אחד יחנך את ילדיו לפי ערכיו ואמונתו,
בוודאי שכמובן.
ועוד פעם נראה לי שדי ברור למה אתה מעדיף לא לענות.
פשוט כי התייחסותי נגעה לעניין אחר לחלוטין :). לא משום סיבה אחרת. לא כדי לטפוח לעצמי על השכם, אבל אני לא חושב שכבר הומצאה השאלה שאתחמק מלהשיב עליה את דעתי בדיון ענייני. מה שכן יכול לקרות וקרה גם כאן, הוא שאני מתייחס להיבט אחד של סוגיה מסוימת ואין לי מוטיבציה להתבזר להיבטים אחרים. אבל אם השאלה חשובה לך הפנה את תשומת ליבי כמו שעשית כאן כעת, ואענה עליה בשמחה ואושר.
בטח, אתה מכיר ויודע מהי הנכונה.
כאמור, אני מכיר רק אחת. על כן אין בקרבי כלל את השאלה נכונה מול לא נכונה.
נראה שלא הבנת את דברי, זה בסדר מצידי אתה יכול לא להבין.
אני מודה.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
בודאי שיש.
מה טוב בלהניח תפילין?
מה טוב?
אבל בר מצווה לבן שלך עשית?
אבל עוד קודם לכך, ברית מילה גם עשית?
כשנישאת הלכת קודם להירשם ברבנות?
אם תגידי שלכל השאלות התשובה היא לא
אז כנראה שאת חיה בארץ מאד מאד רחוקה ולא מוכרת.

שחר 676

Well-known member
מה טוב?
אבל בר מצווה לבן שלך עשית?
אבל עוד קודם לכך, ברית מילה גם עשית?
כשנישאת הלכת קודם להירשם ברבנות?
אם תגידי שלכל השאלות התשובה היא לא
אז כנראה שאת חיה בארץ מאד מאד רחוקה ולא מוכרת.
חס וחלילה.. ברבות הזמן יצא חוק "שמאלני" שבכדי להכניס ילד בברית אברהם אבינו עלינו לקבל את הסכמתו בכתב שהרי ביצוע פעולה כירורגית "לא נחוצה" מעין זו מהווה פגיעה בריבונותו על גופו ולכן יהיה עלינו להמתין עד שיגיע לגיל 16.

מ ש ה 53

Well-known member
חס וחלילה.. ברבות הזמן יצא חוק "שמאלני" שבכדי להכניס ילד בברית אברהם אבינו עלינו לקבל את הסכמתו בכתב שהרי ביצוע פעולה כירורגית "לא נחוצה" מעין זו מהווה פגיעה בריבונותו על גופו ולכן יהיה עלינו להמתין עד שיגיע לגיל 16.
כה אמר זרטוסטרא

נערך לאחרונה ב:

מ ש ה 53

Well-known member
בחייאת חורזת , האיש הזה "מאוהב" בי.....אחר כך הוא נעלב ממני וכולנו יודעים מה קורה כשהוא נכנס למצב זה ;-)
דבר לעניין וחדל להתעסק במענים לגופו של כותב ואז איש לא יחפש לך. לא 0מולן ולא ימנון.

שחר 676

Well-known member
דבר לעניין וחדל להתעסק במענים לגופו של כותב ואז איש לא יחפש לך. לא 0מולן ולא ימנון.
מושון מושון , התבקשתי להתרחק ממך בכדי שלא תעלב ממני... הרי ללא "חליפת המנהל"......את ההמשך אתה מכיר היטב ;-)

אם "אספר בשבחיך" מיד תלבש את "חליפת המנהל" ותצא לסיבוב הופעות מה שמעיד על בטחון עצמי עצום ;-) חחחחח

הנהלת הפורומים ביקשו שלא נשוחח בכלל - מה לא מובן בבקשתם ?

נערך לאחרונה ב:

מ ש ה 53

Well-known member
מושון מושון , התבקשתי להתרחק ממך בכדי שלא תעלב ממני... הרי ללא "חליפת המנהל"......את ההמשך אתה מכיר היטב ;-)

אם "אספר בשבחיך" מיד תלבש את "חליפת המנהל" ותצא לסיבוב הופעות מה שמעיד על בטחון עצמי עצום ;-) חחחחח

הנהלת הפורומים ביקשו שלא נשוחח בכלל - מה לא מובן בבקשתם ?
אל תעליב ואיש לא ייעלב. מה לא ברור?

מ ש ה 53

Well-known member
מושון , כתבתי לך תגובה יקירי....יש לך מושג להיכן היא נעלמה ?

האמת שמצאתי את תגובתי בסוף השרשור....כיצד ומדוע היא הגיעה לשם ?
שחר@ עד כאן. אם התגובה הייתה, סימן שלא נגעתי בה. אין לי שליטה לאיזה מיקום פיזי היא מגיעה, ולכן, אם יש לך השגות, פנה להנהלת תפוז.
חוצמזה, ובשיא הרצינות: כמנהל פורום, אני יכול למחוק תגובות ואני יכול לחסום משתתף. כמנהל "כללי", כמו שאני כאן, אני כן יכול לחסום משתתף (ואז הוא נחסם לכל הפורומים בתפוז) אבל אין לי יכולת למחוק הודעה בודדת. אז היה רגוע. ידי לא הייתה בדבר.

שחר 676

Well-known member
שחר@ עד כאן. אם התגובה הייתה, סימן שלא נגעתי בה. אין לי שליטה לאיזה מיקום פיזי היא מגיעה, ולכן, אם יש לך השגות, פנה להנהלת תפוז.
חוצמזה, ובשיא הרצינות: כמנהל פורום, אני יכול למחוק תגובות ואני יכול לחסום משתתף. כמנהל "כללי", כמו שאני כאן, אני כן יכול לחסום משתתף (ואז הוא נחסם לכל הפורומים בתפוז) אבל אין לי יכולת למחוק הודעה בודדת. אז היה רגוע. ידי לא הייתה בדבר.
אני עדיין לא האשמתי ...אני שאלתי.

למעלה