הצעת חוק

שחר 676

Well-known member
אל תעליב ואיש לא ייעלב. מה לא ברור?
והנה תגובתי שמשום מה הועברה לסוף השרשור.

"מושון מושון....אני מעליב את מי שראוי להעליב.

יש כאלה המתמחים בהעלבת אחרים אך כשהם טועמים מן התרופה אותה הם מלעיטים אחרים הם מזדעקים בצביעות "האאהההה , כתיבה לגופו של אדם" ואז דווקא אלו שהגיבו לעלבונות נחסמים ואלו שיזמו את העלבונות נותרים זכים וטהורים אבל מה אני מספר לך את מה שאתה יודע מזמן.

מעבר לכך - יש כאן חופש ביטוי וכמו שאין לי בעיה עם התבטאויות גזעניות/אנטי פטריוטיות/אנטי יהודיות היוצאות תחת ידי "גויים לעתיד" משבט השמאלנים כך לא צריכה להיות להם בעיה עם ההתבטאויות שלי.

אבל אם מישהו רוצה לנסות להחיל אמות מידה אחרות יתכבד נא ויואיל להיות נטול פניות ובעל יחס זהה לכל הכותבים ללא שום הטיה מינימלית ואז ניתן לנהל שיח בנושא אבל מניסיוני , יש אנשים שאין להם תודעת חופש ביטוי והם לעולם לא יצליחו לאמץ אותה.....זה מה שהם !

אני לא מתקרב לפורום אקטואליה תחת ניהולך - אין שום מצב שאכתוב בשום פורום אותו אתה מנהל וזה טוב עבור שנינו - כך הובטח להנהלת הפורומים אז מדוע אתה מנסה להתדיין ישירות איתי ?

מ ש ה 53

Well-known member
מה טוב?
אבל בר מצווה לבן שלך עשית?
אבל עוד קודם לכך, ברית מילה גם עשית?
כשנישאת הלכת קודם להירשם ברבנות?
אם תגידי שלכל השאלות התשובה היא לא
אז כנראה שאת חיה בארץ מאד מאד רחוקה ולא מוכרת.
פששש... בלי שראיתי כאן את תשובתך (עדיין), נגעתי בדיוק בנושא הברית.

אבל כן. יש הורים שמסרבים ולא חוגגים לילד את הברמצווה.
הם יציעו לילד טיול בחו"ל או מנעמים אחרים, והעיקר שלא לקחת אותו להיכל הזה, שבו הגברים מתנועעים כמו לולבים
(או כמו שגבר נע במיטתו במהלך מילוי מצווה חשובה כלשהי).

להירשם ברנות? למה מה? כמה זוגות נישאים בעזרת אברי גלעד, או בעבר, ע"י יעל דיין ואחרים?
או כמה זוגות נוסעים להינשא בחו"ל, כי הגבר הוא כהן והאישה ראתה כבר גבר קודם במערומיו?
(אה. נו. לא חייב שיהיה דווקא בשל הסיבה הזו, אבל גם זו סיבה. נכון)?
או שגבר יהודי נישא לערביה (או ערבי שנישא ליהודיה)? גם אלה יירשמו ברבנות?
או שהומו שנישא ללסבית?
ובחיאת סבא. כשאני רואה בטיוי כמה הומואים (ולסביות) מכריזים מדי יום שגם הם בקבוצה,,,
בחיי שאני חש שלהיות סטרייט זו סטייה קשה, ועולות בי מחשבות שעליי להיפרד מזו שאיתי כבר 28 שנים.

אז נכון. כל הנקודות שבהן נגעתי אינן החזון הנפרץ במדינתנו, אבל כל אלה קיימות.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
בחיאת סבא. כשאני רואה בטיוי כמה הומואים (ולסביות) מכריזים מדי יום שגם הם בקבוצה,,,
בחיי שאני חש שלהיות סטרייט זו סטייה קשה, ועולות בי מחשבות שעליי להיפרד מזו שאיתי כבר 28 שנים.
איך בסוף תמיד אנחנו מגיעים להומאים ולסביות? רק אלוקים יודע.
בחייאת משה, מה אלה עם כל הכבוד שאני רוחש להם קשורים לדיון שלנו?
להזכירך, אנחנו דנים בנושא תפילין ויהדות.

כוכבית מצויה

Well-known member
מה טוב?
אבל בר מצווה לבן שלך עשית?
אבל עוד קודם לכך, ברית מילה גם עשית?
כשנישאת הלכת קודם להירשם ברבנות?
אם תגידי שלכל השאלות התשובה היא לא
אז כנראה שאת חיה בארץ מאד מאד רחוקה ולא מוכרת.
לא קיבלתי תשובה לשאלה מה טוב בלהניח תפילין.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אתה שאלת את שאלותיך כדי להסיט את הנושא ולהתחמק מלענות.
אני ומשפחתי הם לא הנושא כאן.
"את ומשפחתך"?
לא שאלתי לשמם, גילם, כתובתם או טיפולי שיניים שהיו או לא היו להם.
שאלתי האם ערכת להם את הטקסים היהודים הנהוגים אצל כל אחד מבני העם היהודי.
אני חושב שזאת שאלה לגיטימית לכל הדיעות.
לדעתי את היא זאת שמתחמקת מתשובות.

כוכבית מצויה

Well-known member
"את ומשפחתך"?
לא שאלתי לשמם, גילם, כתובתם או טיפולי שיניים שהיו או לא היו להם.
שאלתי האם ערכת להם את הטקסים היהודים הנהוגים אצל כל אחד מבני העם היהודי.
אני חושב שזאת שאלה לגיטימית לכל הדיעות.
לדעתי את היא זאת שמתחמקת מתשובות.
ממש לא נהוגים אצל כל אחד מבני העם היהודי, רבים נמנעים מהם מסיבות שונות.

עדיין לא קיבלתי תשובה לשאלה פשוטה ועניינית, שוב אתה מסיט את הדיון מהתחמקותך מתשובה הפעם באמצעות טענה מגוכחת ששאלותיך אינן קשורות אלי ולמשפחתי, מה לעשות והטקסים שערכתי או לא ערכתי לבני משפחתי קשורים בהכרח למשפחתי ולכן בעיני אינן לגיטימיות ולא תקבל עליהן תשובות.
הוספת הפעם גם האשמה שלי במה שאתה אשם בו, התחמקות מתשובות כאשר השאלה שלי בניגוד לשלך הינה שאלה לגיטימית.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
ממש לא נהוגים אצל כל אחד מבני העם היהודי, רבים נמנעים מהם מסיבות שונות.

עדיין לא קיבלתי תשובה לשאלה פשוטה ועניינית, שוב אתה מסיט את הדיון מהתחמקותך מתשובה הפעם באמצעות טענה מגוכחת ששאלותיך אינן קשורות אלי ולמשפחתי, מה לעשות והטקסים שערכתי או לא ערכתי לבני משפחתי קשורים בהכרח למשפחתי ולכן בעיני אינן לגיטימיות ולא תקבל עליהן תשובות.
הוספת הפעם גם האשמה שלי במה שאתה אשם בו, התחמקות מתשובות כאשר השאלה שלי בניגוד לשלך הינה שאלה לגיטימית.
לי כיהודי ברור מאד למה זה טוב להניח תפילין, עד כדי כך זה טוב שזה אפילו מובן לי מאליו.
לכן אני חושב שכל הסבר שאני אנסה להסביר דווקא לך אולי יהיה מיותר
כי תחושה פנימית אומרת לי שאצלך לא אמצא אוזן קשבת.
אז אני לא מבין מדוע את מתעקשת דווקא שאני אתן לך את התשובה
למה שלא תשאלי את הרב של הקהילה שלך?
או שאת סתם מנסה להתגרות. (כהרגלך)

כוכבית מצויה

Well-known member
לי כיהודי ברור מאד למה זה טוב להניח תפילין, עד כדי כך זה טוב שזה אפילו מובן לי מאליו.
לכן אני חושב שכל הסבר שאני אנסה להסביר דווקא לך אולי יהיה מיותר
כי תחושה פנימית אומרת לי שאצלך לא אמצא אוזן קשבת.
אז אני לא מבין מדוע את מתעקשת דווקא שאני אתן לך את התשובה
למה שלא תשאלי את הרב של הקהילה שלך?
או שאת סתם מנסה להתגרות. (כהרגלך)
כיוון שחלק לא מבוטל מהיהודים אינם מניחים תפילין, לפחות לא על בסיס קבוע, כנראה זה לא כל כך מובן מאליו.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
כיוון שחלק לא מבוטל מהיהודים אינם מניחים תפילין, לפחות לא על בסיס קבוע, כנראה זה לא כל כך מובן מאליו.
בסדר אני מסכים איתך, גם אנוכי בעוונותי הרבים לא הנחתי תפילין תקופה דיי ממושכת.
אז לכן דווקא בשל אותם שלא מניחים תפילין על בסיס קבוע נועדו חיילי הקומנדו של אלוקים בואך ליובאביץ'.
אז אני שואל את המתנגדים, מה כל כך נורא אם לפתע בבוקר בהיר הוא כן יניח ברחוב אלנבי פינת נחלת בנימין?
זה לוקח בידיוק 5 דקות מהחיים.
למה לא לקחת את זה כמשהו חביב?
למה לעשות מכל דבר עיניין?
חוצמזה אף אחד לא מאלץ בכוח את העוברים ושבים להניח תפילין
התבקשת..
והיה והסכמת...
זכית.
למה הדבר דומה?
נאמר שאת מטיילת לך בנמל תל אביב ולפתע משום מקום מופיעה סוכנת של רבלון שמציעה לאפר אותך חינם אין כסף
בתקווה שתהי מרוצה ותרצי אחרי זה לרכוש את המוצרים של רבלון.
אני משוכנע לחלוטין שבמקרה הזה היית נאותה ברצון ולא שואלת, בשביל מה זה טוב?.
אז למה המוצר של אלוקים לא טוב?
"ושמתם על ידיך והיו לטוטפות בין עיניך".
ואקשה, הנה לך איפור של אלוקי אברהם רבלון ויעקוב.

אופסססס, יצחק, יצחק, איזה רבלון בראש שלי?

נערך לאחרונה ב:

כוכבית מצויה

Well-known member
בסדר אני מסכים איתך, גם אנוכי בעוונותי הרבים לא הנחתי תפילין תקופה דיי ממושכת.
אז לכן דווקא בשל אותם שלא מניחים תפילין על בסיס קבוע נועדו חיילי הקומנדו של אלוקים בואך ליובאביץ'.
אז אני שואל את המתנגדים, מה כל כך נורא אם לפתע בבוקר בהיר הוא כן יניח ברחוב אלנבי פינת נחלת בנימין?
זה לוקח בידיוק 5 דקות מהחיים.
למה לא לקחת את זה כמשהו חביב?
למה לעשות מכל דבר עיניין?
חוצמזה אף אחד לא מאלץ בכוח את העוברים ושבים להניח תפילין
התבקשת..
והיה והסכמת...
זכית.
למה הדבר דומה?
נאמר שאת מטיילת לך בנמל תל אביב ולפתע משום מקום מופיעה סוכנת של רבלון שמציעה לאפר אותך חינם אין כסף
בתקווה שתהי מרוצה ותרצי אחרי זה לרכוש את המוצרים של רבלון.
אני משוכנע לחלוטין שבמקרה הזה היית נאותה ברצון ולא שואלת, בשביל מה זה טוב?.
אז למה המוצר של אלוקים לא טוב?
"ושמתם על ידיך והיו לטוטפות בין עיניך".
ואקשה, הנה לך איפור של אלוקי אברהם רבלון ויעקוב.

אופסססס, יצחק, יצחק, איזה רבלון בראש שלי?
אתה משוכנע לא נכון.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
וואלה? יש הורים שמסרבים לחתוך לבן שלהם את מה שנהוג לקצץ בגיל 8 ימים. אז אלה יסכימו (לדעתך), שבנם יניח תפילין רחמנא לצלן?
עם יד על הלב משה, כמה כאלה כבר יש?
לדעתי מעטי מעטים.
לקחת דווקא מהם דוגמא?
להבדיל אלף הבדלות.
כמה אנשים מתאבדים קופצים מעל מגדל אייפל?
מעטים מאד.
מי לוקח מהם דוגמא?
אף אחד.

שחר 676

Well-known member
חשוב מאד לדייק, הצעת החוק מדברת על שידול קטין שלא בנוכחות הוריו או באישורם, ואף כנגד דעתם.
ככזו היא מאד הגיונית.
רוצה להחזיר ילדים בתשובה, בבקשה תחזיר את ההורים שלהם קודם, או תאם זאת איתם, ואז יהיה בסדר.
לא הבנתי מה הכוונה לשדל קטין להתקרב ליהדות ,
מה זה אומר בדיוק ?

כלומר אם אני צועד יחד עם בני לבית הכנסת ובדרך אנו פוגשים את חברו ואני מציע לו לבוא להתפלל מבלי לבקש את רשות הוריו אזי אהיה צפוי לעונש מאסר
שישה חודשים ?

אם אברך צעיר יפנה לבני בן ה 16 ברחוב ויציע לו להניח תפילין הוא יהיה צפוי לעונש מאסר ?

אם בניי יזמינו את חבריהם לביתי בערב שישי ואזמין אותם להניח כיפה ולשמוע קידוש תוך אמירת אמן האם אהיה צפוי לעונש הקבוע בחוק ?

מידי פעם אני ובני בכורי מניחים תפילין בבית. האם אסור לי לי להציע למי מאורחי הקטינים להניח ללא רשות הוריהם ?

איפה בדיוק עובר הגבול ?

תראה , זה לא סתם שאני מכנה את מרבית השמאלנים "גויים לעתיד". אט אט בחלוף הדורות הם יתבוללו , יתפוגגו מאיתנו מה שיגרום לי עונג רב.
בוא נאמר שמידי פעם בפעם היהדות מנערת את גלימתה מן הרפש אשר דבק בשוליה , כך היא שרדה 2000 שנות גלות. מדובר בהישג שאין לו אח ורע בתולדות האנושות.

ורק בכדי לסבר את האוזן אומר כי משנת 1950 ועד שנת 2013 50 אחוז מיהדות ארה"ב התבוללה והנה דווקא כאן במדינת היהודים ........עזוב , אתה מכיר את ההמשך.
אני לא מתרגש מהצעת החוק האוטואנטישמית הזאת - מדובר בגימיק האמור לעשות נפשות לשמאל הקיצון המוקיע את דת אבותיו תחת כל עץ רענן.​

נערך לאחרונה ב:

מ ש ה 53

Well-known member

לא הבנתי מה הכוונה לשדל קטין להתקרב ליהדות ,​

מה זה אומר בדיוק ?

כלומר אם אני צועד יחד עם בני לבית הכנסת ובדרך אנו פוגשים את חברו ואני מציע לו לבוא להתפלל מבלי לבקש את רשות הוריו אזי אהיה צפוי לעונש מאסר
שישה חודשים ?

אם אברך צעיר יפנה לבני בן ה 16 ברחוב ויציע לו להניח תפילין הוא יהיה צפוי לעונש מאסר ?

אם בניי יזמינו את חבריהם לביתי בערב שישי ואזמין אותם להניח כיפה ולשמוע קידוש תוך אמירת אמן האם אהיה צפוי לעונש הקבוע בחוק ?

מידי פעם אני ובני בכורי מניחים תפילין בבית. האם אסור לי לי להציע למי מאורחי הקטינים להניח ללא רשות הוריהם ?

איפה בדיוק עובר הגבול ?

תראה , זה לא סתם שאני מכנה את מרבית השמאלנים "גויים לעתיד". אט אט בחלוף הדורות הם יתבוללו , יתפוגגו מאיתנו מה שיגרום לי עונג רב.
בוא נאמר שמידי פעם בפעם היהדות מנערת את גלימתה מן הרפש אשר דבק בשוליה , כך היא שרדה 2000 שנות גלות. מדובר בהישג שאין לו אח ורע בתולדות האנושות.

ורק בכדי לסבר את האוזן אומר כי משנת 1950 ועד שנת 2013 50 אחוז מיהדות ארה"ב התבוללה והנה דווקא כאן במדינת היהודים ........עזוב , אתה מכיר את ההמשך.
אני לא מתרגש מהצעת החוק האוטואנטישמית הזאת - מדובר בגימיק האמור לעשות נפשות לשמאל הקיצון המוקיע את דת אבותיו תחת כל עץ רענן.​
וואלה? אהבתי!
והדגש על "בערב שישי"
ואני תוהה: איזה קידוש נהוג לעשות בערב שישי? מילא בליל השישי. מילא בערב שבת. אבל בערב שישי?

שחר 676

Well-known member
חשוב מאד לדייק, הצעת החוק מדברת על שידול קטין שלא בנוכחות הוריו או באישורם, ואף כנגד דעתם.
ככזו היא מאד הגיונית.
רוצה להחזיר ילדים בתשובה, בבקשה תחזיר את ההורים שלהם קודם, או תאם זאת איתם, ואז יהיה בסדר.
למיטב ידיעתי רק נער מעל גיל 13 יכול להניח תפילין.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
ועדיין: גיל 13 = קטין
"קטין" זה מונח אשר שגור על החוק ונועד לשים את אותו קטין במסגרת מגוננת כנגד הורים מכים או פדופילים מרושעים ועוד כהנה
אבל פה מדובר על דת אבותנו הדת היהודית.
עד כמה שזכור לי אין בתורה מושג שנקרא, "קטין"
במרוקו לקחו ילד בגיל 5 וכתבו לו את כל האותיות עם דבש וביקשו ממנו שילקק את האותיות העבריות.
כדי שיבין עד כמה שפת הקודש היא מתוקה.
אני מאמין שאם הייתי עושה את זה כאן ליד ביתה של טעם מר זנדברג לילד שלי, אז היו מכניסים אותי לכלא.
והחירטונים היו יוצאים מיד בחדשות מרעישות: "גבר בשנות השבעים אילץ את הבן שלו בן ה-5 ללקק".
עוד מעט יגבילו את המתפללים היהודים באמירת אמן.

נערך לאחרונה ב:
למעלה