הצעת חוק

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
תהיות😎
1.מה דעתכם על הצעת החוק?
מי שינסה לשדל קטין להתקרב ליהדות דינו מאסר של שישה חודשים.

2.איך ימינה תשב עם מרצ בקואלציה?

שמלת תחרה1

Well-known member
תהיות😎
1.מה דעתכם על הצעת החוק?

1.טיפשית, לא יחזיק מים
2. הם לא ישיבו יחד בקואלציה,
אייחת כבר מבקשת תפקיד שהובטח ליושב ראש העבודה.

Harrington

Well-known member
מנהל
תהיות😎
1.מה דעתכם על הצעת החוק?

הצעת צחוק, לא הצעת חוק. גם מגישי הצעת החוק לא מאמינים שהיא תעבור. היא נועדה נטו לצרכי הצהרה וקריצה לבייס של המפלגה. מאחר וכל זה ברי לכל בר דעת לרבות כל מרכיבי הקואליציה, הרי שאין סיבה לפרק על דבר כזה את הממשלה. מצד אף צד. מספיק לוודא שההצעה אכן לא עוברת ובא לציון גואל.

ימינה תסתדר בישיבה עם מרצ. יהיו דברים שיהיו שנויים במחלוקת והם ינסו לשים אותם בצד. אם יצליחו בכך? מסופקני. אבל לפחות זאת הצהרת הכוונות נכון להיום :).

אגב, אני כלל לא בטוח שיש הבדלים מהותיים ברמה משמעותית בין ימינה למרצ. גם ימינה, כמו כל המחנה הלאומי למעשה, דוגלת בזכויות אדם וכו'. זה שדווקא מרצ מצטיירת ככזאת לא משנה זאת. אלא מה, בתוכן שמרצ יוצקת לתחום הרחב הזה, היא מכניסה גם דברים שנחשבים פוגעניים לגבי היהדות/הדת/הדתיים/זהותה היהודית של המדינה. על הדברים האלה מן הסתם תהיה מחלוקת והיא כנראה תצטרך לוותר (אא"כ תהנה מרוב בקואליציה, מה שכמובן רחוק מלהיות מופרך עם המפלגות האלו שמרכיבות אותה), או שמרצ תיאלץ לוותר עליהם בשלב זה ולהתרכז בזכויות אדם במובן הכללי והרחב יותר.

בכל מקרה בעיות דומות צפויות מצד רע"מ. אם למשל מרצ תבקש לקדם (כפי שזה מכונה) נושאי להט"ב, לא בטוח שזה יעבור לה בשקט גם מהכיוון הזה.

משתפרת1

Well-known member
הצעת צחוק, לא הצעת חוק. גם מגישי הצעת החוק לא מאמינים שהיא תעבור. היא נועדה נטו לצרכי הצהרה וקריצה לבייס של המפלגה. מאחר וכל זה ברי לכל בר דעת לרבות כל מרכיבי הקואליציה, הרי שאין סיבה לפרק על דבר כזה את הממשלה. מצד אף צד. מספיק לוודא שההצעה אכן לא עוברת ובא לציון גואל.

ימינה תסתדר בישיבה עם מרצ. יהיו דברים שיהיו שנויים במחלוקת והם ינסו לשים אותם בצד. אם יצליחו בכך? מסופקני. אבל לפחות זאת הצהרת הכוונות נכון להיום :).

אגב, אני כלל לא בטוח שיש הבדלים מהותיים ברמה משמעותית בין ימינה למרצ. גם ימינה, כמו כל המחנה הלאומי למעשה, דוגלת בזכויות אדם וכו'. זה שדווקא מרצ מצטיירת ככזאת לא משנה זאת. אלא מה, בתוכן שמרצ יוצקת לתחום הרחב הזה, היא מכניסה גם דברים שנחשבים פוגעניים לגבי היהדות/הדת/הדתיים/זהותה היהודית של המדינה. על הדברים האלה מן הסתם תהיה מחלוקת והיא כנראה תצטרך לוותר (אא"כ תהנה מרוב בקואליציה, מה שכמובן רחוק מלהיות מופרך עם המפלגות האלו שמרכיבות אותה), או שמרצ תיאלץ לוותר עליהם בשלב זה ולהתרכז בזכויות אדם במובן הכללי והרחב יותר.

בכל מקרה בעיות דומות צפויות מצד רע"מ. אם למשל מרצ תבקש לקדם (כפי שזה מכונה) נושאי להט"ב, לא בטוח שזה יעבור לה בשקט גם מהכיוון הזה.
הבעיה עם מרץ היא לא דעותיה החברתיות. עם הדעות הללו אני יכולה להסכים בקלילות ולהצביע בעדן, או לפחות בעד רובן. הבעיה היא הנושאים המדיניים. היחס לשטחי איו"ש, למתנחלים, לערבים הישראליים, לעזה. כשבכל התקלות עם פלסטינאים מרץ מבינה את ה"מסכנים" ה"מדוכאים" ה"נכבשים"- יש לי (וגם לימינה, כמובן) קושי לקבל.

לאונידס

Active member
תהיות😎
1.מה דעתכם על הצעת החוק?

1. יש חוק כזה, חוק העונשין סעיף 368 (ב)
המשדל קטין, בפניה ישירה אליו, להמיר דתו, דינו – מאסר ששה חדשים.

2. מה הבעיה ששתי מפלגות ציונות ישבו יחד בקואליציה? יש להן הרבה מאוד מהמשותף.
אם אין בעיה למפלגות אנטי ציוניות או לא ציוניות כמו ש"ס ויהדות התורה לשבת עם הליכוד אני לא רואה בעיה למפלגות ציוניות לשבת יחד.

כוכבית מצויה

Well-known member

אם אין בעיה למפלגות אנטי ציוניות או לא ציוניות כמו ש"ס ויהדות התורה לשבת עם הליכוד אני לא רואה בעיה למפלגות ציוניות לשבת יחד.
לא מדובר כאן על המרת דת ולכן החוק שצטטת אינו רלבנטי.

לאונידס

Active member
לא מדובר כאן על המרת דת ולכן החוק שצטטת אינו רלבנטי.
בהחלט דת שונה, אפילו הרב ש"ך פסק שחב"ד הם הדת הקרובה ביותר ליהדות אבל לא יהדות
אני מסכים עם הרב, מטעמים אחרים לגמרי אבל מסכים.

לא מבין את הקטע, מה פתאום להתיר לאדם לתפוס קטין ברחוב ולנסות להשפיע על אמונתו בלי רשות מהוריו?
נראה למישהו בסדר שמישהו יתפוס ילדים במאה שערים ויסביר להם שהעולם נברא לפני מיליארדי שנים ולא לפני 6000 ושיש אבולוציה בלי הסכמת הוריהם?

במדינה נורמלית לא היה צריך לחוקק חוק למשהו כל כך מובן מאיליו, בטח לא להתחיל להתפלפל עליו.

כוכבית מצויה

Well-known member
בהחלט דת שונה, אפילו הרב ש"ך פסק שחב"ד הם הדת הקרובה ביותר ליהדות אבל לא יהדות
אני מסכים עם הרב, מטעמים אחרים לגמרי אבל מסכים.

לא מבין את הקטע, מה פתאום להתיר לאדם לתפוס קטין ברחוב ולנסות להשפיע על אמונתו בלי רשות מהוריו?
נראה למישהו בסדר שמישהו יתפוס ילדים במאה שערים ויסביר להם שהעולם נברא לפני מיליארדי שנים ולא לפני 6000 ושיש אבולוציה בלי הסכמת הוריהם?

במדינה נורמלית לא היה צריך לחוקק חוק למשהו כל כך מובן מאיליו, בטח לא להתחיל להתפלפל עליו.
מכיוון שמדובר כאן על חוק, דעתו של הרב שך אינה רלבנטית.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

ש"ס ויהדות התורה, אנטי ציוניות?!
לדעתי חברי הכנסת מהמשותפת כולל כסיף אנטי ציונים.

לאונידס

Active member
ש"ס ויהדות התורה, אנטי ציוניות?!
לדעתי חברי הכנסת מהמשותפת כולל כסיף אנטי ציונים.
בודאי,
הם לא יגידו הלל ביום העצמאות, הם בכלל לא יחגגו יום עצמאות,
הם נגד לעלות בחומה ונגד המדינה.
לא להאמין שאני צריך להסביר אלף בית של גימל דלת, ש"ס ואגודת ישראל (במיוחד) לא מסתירים את זה שהם אנטי ציונים.

זכותם של חרדים להיות לא ציוניים ואנטי ציוניים כמו שזכותם של ערבים להיות כאלה. מדינה דמוקרטית.

ואין מה להשוות בין אנטי ציונים לאנשים ציונים כמו חברי מר"ץ או מפלגת העבודה.

Harrington

Well-known member
מנהל
בודאי,
הם לא יגידו הלל ביום העצמאות, הם בכלל לא יחגגו יום עצמאות,
הם נגד לעלות בחומה ונגד המדינה.
זאת לא אנטי-ציונות, אלא אנטי התנועה הציונות. זה משהו אחר לחלוטין. אין יהודי מאמין/דתי שאינו ציוני. הוא הרי מתפלל 3 פעמים ואף יותר לחזרתנו לציון. אלא שהגדרת הציונות בימינו איננה כמו הגדרתה המקורית ושם נמצא הפער.

אף על פי כן, לא נכון לומר זאת באופן גורף על כל אלו שציינת. כלל לא בטוח שזה נכון למשל לגבי ש"ס וגם ביהדות התורה יש כאלה ויש כאלה. לפעמים החרדים ממש דומים לבני אדם רגילים, כלומר לא לכל אחד שמשתייך למגזר מסוים יש בהכרח את אותה דעה שיש לחברו.
ואין מה להשוות בין אנטי ציונים לאנשים ציונים כמו חברי מר"ץ או מפלגת העבודה.
גם שם העולם לא שחור-לבן. יש במפלגות האלו ציונים בדיוק כמו שיש בהן פוסט ציונים וכאלה שאינם ציונים.

ריקי זו אני

Well-known member
תהיות😎
1.מה דעתכם על הצעת החוק?

אני באמת שלא צריכה את הגב' זנברג שתוכיח לי כמה היא אבסורד מהלך...
קרה לה נס שהיא לא חלמה על כזה בלילות הכי הכי נוטפי סקס שהיו לה בחיים...
והנה השמאל ההזוי בישראל... זה שלא יכול להיות מעבר ללא כלום...
הולך לקבל משרדי ממשלה לא משפעים אבל...
ומה שיש לאשה הזה בין הרגליים זה הדוכנים של חב"ד...
לא לינ'צים בערים מעורבות... לא מלחמות בין חמולות במגזר הערבי...
לא מצב כלכלי כזה או אחר אחרי הקורונה... זה מראה שהאישיות הזו היא במקרה הטוב
אינפנטילית.

2. אני מבקשת לבשר לעם ישראל באופן כמעט רישמי שאין דבר כזה 'ימינה'...
וזה לא עניין של שם בלבד...
נפתלי בנט ראש או בעל הבית של מה שהיתה ימינה ישאר לדראו עולם
הרמאי האולטימטיבי... עד כדי שליברמן יחשב מכאן והלאה לצדיק חילוני...
מאחר והרמאות של בעל המפלגה היה כל כך אולטימטיבי בוא נבחן את
שבעת המנדטים שהוא סידר בעצמו - ובצלמו...
מס' 3 או 4 שלו... ראש עירית שדרות פרש...
חבר כנסת נוסף החיליט להישאר נאמן לסיפורי נפתלי בנט
חבר כנסת מתנדנד בין פרישה (נאמנות לרמאי) ועזיבת החלום הרטוב (תרתי משמע)
להיות חלק מהפוליטיקה בישראל.
שלושה מתוך שבעה... זו מפלגה???

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
תהיות😎
1.מה דעתכם על הצעת החוק?

מצידי הם כבר מזמן לא ימינה.
זה מצחיקותי שקוראים להם ,"ימינה".
חוץ מזה אם נגיד את נוהגת ברכב ואת פונה ימינה |ימין|ושוב פעם ימינה |ימין|אז יוצא שאת בסוף נוסעת שמאלה.|שמאל|

קלייטון.ש

Well-known member
חשוב מאד לדייק, הצעת החוק מדברת על שידול קטין שלא בנוכחות הוריו או באישורם, ואף כנגד דעתם.
ככזו היא מאד הגיונית.
רוצה להחזיר ילדים בתשובה, בבקשה תחזיר את ההורים שלהם קודם, או תאם זאת איתם, ואז יהיה בסדר.

אבי בן 1231

Well-known member
חשוב מאד לדייק, הצעת החוק מדברת על שידול קטין שלא בנוכחות הוריו או באישורם, ואף כנגד דעתם.
ככזו היא מאד הגיונית.
רוצה להחזיר ילדים בתשובה, בבקשה תחזיר את ההורים שלהם קודם, או תאם זאת איתם, ואז יהיה בסדר.
מסכים בהחלט!!

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
ככזו היא מאד הגיונית.
אתה שוכח דבר חשוב.
כשאומרים "ילדים" לא מתכוונים לילד בן 4 עם סוכריה על מקל, אלא לילדים ברי מצווה
שהרי חסידי חב"ד לא יניחו תפילין לילדים שטרם היגיעו לגיל מצווה.
לכן אם "ילד" שהוא בר מצווה ובמילא איפסן מזמן את התפילין שקנו לו בבר מצווה עמוק בבוידעם
אז מה נורא כל כך אם יהודי טוב לוקח אותו ומניח אותו בתפילין כדת משה וישראל?
הרי הוא לא לוקח אותו לצד כדי ללטף לו את הישבן.
הוא לוקח אותו לצד כדי להיות שקט ונוח מול בורא עולם
ומה חטאו ופשעו?
מניח לו תפילין.
רבש"ע.

קלייטון.ש

Well-known member
מה נורא כל כך
לא נורא, הכל בסדר, רק לקבל את רשות ההורים לפני שפונים לקטין.
גם אלה שרוצים לפנות לילדים חרדים ברחוב ולהציע להם לצפות בסרטון על אבולוציה דרך האינטרנט בטלפון החכם שלהם, אותו דבר. זה בסדר גמור, בתנאי שההורים מסכימים.
לתאם עם ההורים.

Harrington

Well-known member
מנהל
גם אלה שרוצים לפנות לילדים חרדים ברחוב ולהציע להם לצפות בסרטון על אבולוציה דרך האינטרנט בטלפון החכם שלהם, אותו דבר. זה בסדר גמור, בתנאי שההורים מסכימים.
לתאם עם ההורים.
מאוד ישים באמת :).

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
לתאם עם ההורים.
לבקש בהחלט לבקש.
אני לא חושב שיש הורה יהודי שיסרב שהבן שלו יניח תפילין.
מה רע בלהניח תפילין?

למעלה