ארה"ב היא לא מדינה פאשיסטית,
אבל היא כן מדינת ימין קיצוני (קיצוני ביחס לעולם המערבי, חשוב להדגיש), לטוב ולרע. רבים מהמנהגים בארה"ב לא מתאימים לישראל, ובינהם המדובר, משום שהיא חברה "רבת שסעים" ומדינה "יהודית ודמוקרטית" כאחד (וסליחה על מונחי הבגרות באזרחות, לכל מוכי הטראומה). רק התרחישים שהבאת בעקבות החלת חוק כזה ממחישים מדוע מנהג מסוג זה (שמקורו אכן במשטרים לא דמוקרטיים למשעי, אך כך גם דגלים וסמלים) לא מתאים לישראל. שאלת את עצמך מדוע מזה חמישים ושש שנים מיום תחילת העבודה על כתיבת החוקה הישראלית (ועדת חוק, חוקה ומשפט) - העבודה טרם הסתיימה? אני לא חושב שזה בגלל שהיא נורא נורא נורא ארוכה, אלא מסיבות אחרות... אני לא יודע על מה חשבת, אבל פתרונות קסם "להעלים" אחוזי אוכלוסיה עצומים של ערבים, חרדים וכו' לא קיימים, גם אם כך נראה לך ע"פ השטח. ומדוע שרון כ"כ התנגד למשאל עם? הרי העם תומך ב"התנתקות"... מעבר לעובדת עיכוב התוכנית וכיוצ"ב - אם חוק משאל עם יוחל - הרי שמחר ייבקשו לערוך משאל עם על זכויות הערבים, על תחבורה ציבורית ביום כיפור ועל צביונה היהודי של המדינה... לא כל דבר מתאים לישראל. החוק שאתה מדבר עליו (אגב, לפי השם שהבאת מדובר בתיקון לחוק, משום שחוק בשם "חוק האזרחות" כבר קיים בספר החוקים של ישראל) לטעמי האישי לא מתאים גם לאף מדינה שוחרת דמוקרטיה, אבל זה כבר דיון אחר. לישראל, לכל הפחות, זה לא מתאים והחוק לטעמי לא יעבור. אני לא מצפה מאף נטור-קרתא להשבע אמונים למדינת ישראל ומאף ערבי ישראלי לשיר "נפש יהודי הומיה". הסימבוליקה לא תפתור את הבעיות. טרנספר קוסמטי לא יעזור לך, ברננקה.