הצעת חוק מצויינת!!!

הצעת חוק מצויינת!!!

החוק נקרא "חוק האזרחות" שבא כל אזרח ישראלי מגיל 18 יצתרך להצהיר אמונים למדינה... מי שלא יעשה כך לא תינתן לו הזכות להצביא לבחירות לכנסת! אני מקווה שסיעת שינוי תתמוך בו גם. מה אתם אומרים?

Fleddermaus

New member
מדוע אתה חושב שזה חוק הוגן? ../images/Emo119.gif

בדמוקרטיה זכות ההצבעה נתונה לכולם. לא כל אחד פטריוט שרוף. אני, למשל, לא הייתי מסכים להישבע אמונים למדינה. זהו מנהג שמקורו פאשיסטי. אז למה אתה רוצה בחוק שכזה? מדוע מי שלא מסכים להישבע אמונים למדינה-דינו שלילת הזכויות? מהו הצורך?

תמיר1991

New member
../images/Emo45.gif

אני הייתי נשבע נאמנות, אבל רק בשביל האזרחות. זהו רעיון בזוי וגועלי, אנטי-דמוקרטי ונלעג.
לרעיון. תמיר.

תמיר מה אנטי דמוקרטי בזה!!!

זה אולי אחד החוקים היותר דמוקרטים!! אתם רוצים לבחור!! או להיבחר לכנסת?!! בבקשה!! אבל אתם לפניי זה תכריזו שאתם נאמנים בכלל מדינה!!! באיזה זכות אתם הולכים לבחור לכנסת שאתם אפילו לא מראים אפילו מעט נאמנות למדינה!?

FuxPavel

New member
גם ארצות הברית היא אנטי דמוקרטית

ונלעגת ?! כל מי שרוצה לעבור לארצות הברית ולהפוך לאזרח חייב להשבע אמונים למדינה. ובאנגליה נשבעים אמונים למלכה, איני מוצא שום דבר פסול בעובדה שמדינה צריכה לדרוש מאזרחיה נאמנות לחוקים ולהחלטות.

תמיר1991

New member
מה שנכון שם, לא נכון פה.

החברה שלנו מלאה בעיות, צרות ומשקעים, ושבועה כזו פשוט בלתי אפשרית להנהגה. מי שינסה להנהיג רעיון נלעג שכזה צפוי לכישלון. תמיר.

FuxPavel

New member
תודה על התגובה החמה

למה הרעיון נלעג ? ולמה הוא צפוי לכישלון ? להגיד אני יכול הרבה דברים, העניין הוא לבסס אותם. זרקת תגובה שהרעיון שלי זה כישלון מוחלט, אבל משום מה לא אמרת אפילו למה או מה רע בו וכו. אם אני לא טועה הצעת חוק מאוד דומה עולה בימים אלו בכנסת.

תמיר1991

New member
תודה על התגובה החמה לתגובה החמה

הרעיון נלעג כי הוא הופיע מטעמים אנטי-דמוקרטיים: שלילת אזרחות לקבוצות אוכלוסייה אשר מתנגדות לו, ובראשן חלק מהחרדים, ערביי ישראל והשמאלנים הקיצוניים. הוא צפוי לכישלון כי לא ניתן לשלול אזרחות מבחינה פרקטית, מוסרית ולוגיסטית לקבוצות אוכלוסייה עצומות, אשר מאוזרחות במדינתנו בדיוק כמוך וכמוני. אם ההצעה הזאת תעבור זה יהיה בושה ובוז לדמוקרטיה הישראלית ותעודת עניות לחברתנו. הנה, עכשיו אמרתי דברים וביססתי אותם. נראה מה תגיד עכשיו. תמיר.

תמיר אני יסביר שוב את הצעת החוק

שמכייוון שלא הבנתה ההצעה הזאת לא תשלול ממישהו בישראל את אזרחותו היא רק תשלול ממנו את הזכות לבחור ולהיבחר לכנסת-מקדש הדמוקרטיה הישראלי.

תמיר1991

New member
היא כן תשלול את אזרחותו -

תקרא שוב את ההצעה (אני לא נוקב בכלל במילה חוק בצמוד אליה). תמיר.

FuxPavel

New member
תגובה לעניין

אחד העקרונות החשובים ביותר בדמוקרטיה הוא שלטון החוק והשמירה על הדמוקרטיה על ידי שלטון החוק, העובדה שמי שלא יתחייב להיות נאמן למדינת ישראל ולחוקיה בעצם מצהיר בגלוי שהוא יעבור או עובר על החוק. לכן זכותה של מדינת ישראל לפי החוקים הקיימים היום לשלול את אזרחותו אל האזרח, ההצעה שלי היא פחות נוראה מזאת הראשונה, והיא כל אדם שלא מתחייב לשמור על חוקי המדינה תשלל אזרחותו ותוענק לו תעודת תושב קבע. מה הבעיה מבחינה פרקטית פשוט להוציא את האדם מפנקס הבוחרים ? ואם האדם ימשיך לעבור על החוק איני רואה פתרון עדיף יותר מאשר לגרשו מהארץ, זה עולה פחות ויותר הומאני מאשר שישב בכלא.

תמיר1991

New member
אני למשל לא אשוש להישבע,

מהסיבה הפשוטה שאני נגד הפטריוטיזם והלאומנות הזו. אבל זה לא אומר שאעבור על החוק. למשל, אשרת בצבא ולא אסרב פקודה, אשלם את כל מיסי וכו'. מובן שאישבע אם החוק הנלעג יעבור, כי ארצה לשמור על מקומי בפנקס הבוחרים וכי אני לא אצא נגד מדינתי ואני מכבד אותה, אך כל זאת לא משנה כהוא זה את הסטטוס הלאומני, הגזעני והאנטי-דמוקרטי בעליל של חוק זה. תמיר.

תמיר אם יהיה כזה חוק ואתה לא

תשבע למדינתך שמגינה עלייך מפניי אנטישמיות ומחבלים וכו... לא תוכל להצביא לכנסת וזה חבל כי אני מאמין שאתה הייתה רוצה לתמוך בשינוי ותיהיה למפלגה פחות קול

תמיר היקר, תאמין לי שהחברה האמריקני

ת גם מלאה בעיות ומשברים ואין ספור סוגייי אוכלוסייה ולא חסרים שמה צרות ומשקעים זה לא רעיון נלעג זה רעיון רציונלי ודווקא בגלל שאנחנו עם ומדינה אולי עם הכי הרבה בעיות בעולם כזה חוק חשוב מאוד שיהיה בישראל והוא גם מעט יקרב בין בניי אדם לבניי אדם למדינה הזאת... כולם שווים בפניי החוק ואין שווים יותר כולם נאמנים למדינה ואין נאמנים יותר או פחות למדינה זה מה שצריך להיות.

פש..... איזה משפטים של שמולנים

אז מה שאתם אומרים שגם ארצות הברית היא מדינה פשיסטית?! שמה כל איש נשבע אמונים!! ובהרבה מדינות נוספות!! חוץ מזה שיש שניי היתרונות מובהקים! אנחנו שינוי נשמח במיוחד שהחרדים יצתרכו להישבע אמונים למדינה! ויכול להיות שחלקם לא יסכימו ואז הם לא יוכלו לבחור ויהיו פחות חכים חרדים בכנסת זה יתרון אחד. יתרון שני הוא שעכשיו אני מדבר בעיקר לערביי ישראל הם יצתרכו אומנם מעט בכח להראות שהם נשבעים אמונים למדינה הם מזהמ סכנים גדולים הם פשוט יבכו.. אבל אני שמח... כי גם אני מאמין שחלקם לא ממש יסכימו ואז יההיו פחות חכים ישראלים מהדת המוסלמית ויהיו פחות אנטי ישראלים ושונאי ישראל בכנסת. מה ששינוי מאוד תשמח!! הגיע הזמן!! שכל מי שרוצה לבחור ולהיבחר לכנסת שהיא המוסד הדמוקרטי של המדינה!! שישבע אמונים למדינה!! זה כל מה שמבקישם דבר ביססי וחשוב ובמיוחד עוד במדינת ישראל אם כל הבעיות!

ארה"ב היא לא מדינה פאשיסטית,

אבל היא כן מדינת ימין קיצוני (קיצוני ביחס לעולם המערבי, חשוב להדגיש), לטוב ולרע. רבים מהמנהגים בארה"ב לא מתאימים לישראל, ובינהם המדובר, משום שהיא חברה "רבת שסעים" ומדינה "יהודית ודמוקרטית" כאחד (וסליחה על מונחי הבגרות באזרחות, לכל מוכי הטראומה). רק התרחישים שהבאת בעקבות החלת חוק כזה ממחישים מדוע מנהג מסוג זה (שמקורו אכן במשטרים לא דמוקרטיים למשעי, אך כך גם דגלים וסמלים) לא מתאים לישראל. שאלת את עצמך מדוע מזה חמישים ושש שנים מיום תחילת העבודה על כתיבת החוקה הישראלית (ועדת חוק, חוקה ומשפט) - העבודה טרם הסתיימה? אני לא חושב שזה בגלל שהיא נורא נורא נורא ארוכה, אלא מסיבות אחרות... אני לא יודע על מה חשבת, אבל פתרונות קסם "להעלים" אחוזי אוכלוסיה עצומים של ערבים, חרדים וכו' לא קיימים, גם אם כך נראה לך ע"פ השטח. ומדוע שרון כ"כ התנגד למשאל עם? הרי העם תומך ב"התנתקות"... מעבר לעובדת עיכוב התוכנית וכיוצ"ב - אם חוק משאל עם יוחל - הרי שמחר ייבקשו לערוך משאל עם על זכויות הערבים, על תחבורה ציבורית ביום כיפור ועל צביונה היהודי של המדינה... לא כל דבר מתאים לישראל. החוק שאתה מדבר עליו (אגב, לפי השם שהבאת מדובר בתיקון לחוק, משום שחוק בשם "חוק האזרחות" כבר קיים בספר החוקים של ישראל) לטעמי האישי לא מתאים גם לאף מדינה שוחרת דמוקרטיה, אבל זה כבר דיון אחר. לישראל, לכל הפחות, זה לא מתאים והחוק לטעמי לא יעבור. אני לא מצפה מאף נטור-קרתא להשבע אמונים למדינת ישראל ומאף ערבי ישראלי לשיר "נפש יהודי הומיה". הסימבוליקה לא תפתור את הבעיות. טרנספר קוסמטי לא יעזור לך, ברננקה.

למעלה