הצעה מעניינת!

Saatlan

New member
וכחסיד פסיכולוגיה,

ניתוח התגובה שלך מראה במפורש שאתה חי בסביבה בה כל אחד חי למען עצמו ובה ערכים של עזרה הדדית לא מקובלים.

מסרב

New member
נכון, שם אני חי.

תמשיכו לשרת ותשמרו עליי ועל כל המשתמטים, כי נמאס לי מהדיון הזה שלא הולך לשום מקום. ביי.

ואם יורשה לי להוסיף...

ויורשה לי. האינטרס של "מסרב" צריך להיות לא לעודד אנשים אחרים להשתמט, כדי שיהיה מי שישמור עליו (להלן: פראיירים). אבל הוא בכל זאת מנסה לשכנע. למה? כי הוא מחפש הצדקה למעשיו. אם המצפון שלו היה נקי, הוא לא היה צריך הצדקה. אז כנראה שהמצפון שלו מפריע לו. כנראה שבאיזה מקום נסתר (תת-מודע/סמוך למודע/עוד שמות שלא אומרים לי הרבה), הדבר הזה מציק לו. אם נמשיך בניתוח הפסיכולוגי של "מסרב", אז כשהוא כותב "די נמאס לי מהדיון הזה", כנראה שזה בגלל שקשה לו להתמודד עם הכאב הזה שעמוק בפנים הוא יודע שהוא לא בסדר. הוא חיפש הצדקה למעשיו ו"איש מרכז" העמידו על טעותו. לא נורא, האמת לפעמים כואבת... Saatlan, מה אתה אומר, אולי הייתי צריך ללמוד פסיכולוגיה??!?

Saatlan

New member
יפה,

ניתוח מעניין might i add :) המושג שחיפשת הוא: "לא מודע" (ע"פ פרויד), והמנגנון שאילו התכוונת (הפעולה שמסרב בעקרון עושה כדי להשתיק את מצפונו) מכונה: "שיכול", כאילו על אותו רעיון של השועל שלא הצליח להכנס לכרם ואז מתוך רצון לשכך את התסכול שלו אמר "גם ככה הענבים האלו חמוצים".

מסרב

New member
נבהיר כמה דברים.

אם ניסיתם להחזיר אותי לדיון, אז תראו בזה הצלחה. קודם כל, רציתי לדעת מתי סיימתם את הדוקטורט בפסיכולוגיה (בגרוש)? דבר שני, אתם מנסים לשכנע משתמטים, שזה לטובתם להתגייס, וזה חשוב למדינה, אז אולי אתם מנסים להצדיק את עצמכם? ודבר שלישי, נניח שזה נכון ובאמת המצפון מציק לי, ואני עושה את הכל במודע או בתת מודע, אז מה? וכשכתבתי שנמאס לי מהדיון, התכוונתי לכך שאנחנו כולנו חוזרים על אותן טענות, וכולנו מתחפרים בעמדותינו, ובעצם ענינו כבר אחד לשני על כל הטענות. עובדה שכל פעם חזרתם על ההשוואה למיסים, למרות שכתבנו על זה אינספור מילים. מצד שני, אם עניתי לכם, אחרי שהאשמתם אותי בניסיון להשקיט את מצפוני, אז אולי יש משהו בדברים שלכם. אבל איזה מצפון אני צריך להשקיט אם שירתתי 3 שנים מלאות?

מסרב

New member
ומה זה שייך לדיון?

אולי אתה רוצה לדעת עליי עוד פרטים אישיים? ועכשיו, אולי תסבירו לי איך אני מנסה להצדיק את "מעשיי", ומאיפה נובע ה"תסכול" שלי, אני בטוח שכחסידי פסיכולוגיה לא תתקשו לענות על שאלות כאלה.

שאלה

תסלח לי שאולי אני מחזיר את הדיון הזה אחורה. ותסלח גם אם פגעתי בך ב"ניתוח הפסיכולוגי שלי". אני עדיין לא כל כך הבנתי כמה דברים. אתה מסרב לשרת במילואים / אתה תומך במי שמסרב לשרת בצבא, בגלל שלדעתך הצבא צריך להפוך לצבא בחירה ותוך מתן שכר מתאים לחייל?

שאלה

תסלח לי שאולי אני מחזיר את הדיון הזה אחורה. ותסלח גם אם פגעתי בך ב"ניתוח הפסיכולוגי שלי". אני עדיין לא כל כך הבנתי כמה דברים. אתה מסרב לשרת במילואים / אתה תומך במי שמסרב לשרת בצבא, בגלל שלדעתך הצבא צריך להפוך לצבא בחירה ותוך מתן שכר מתאים לחייל?

מסרב

New member
סלחתי.

לדעתי, ניתן לקיים פה צבא מקצועי, ולא רק זה אלא שזה יפתור לנו בעיות רבות, אם תקרא את כל התגובות שלי תבין. צבא מקצועי לא יגיע מלמעלה, זה בטוח. ולכן אני חושב שהשתמטויות יזיזו את התהליך כמה צעדים קדימה. לפני שתשאל אותי עוד כמה שאלות, תקרא את כל מה שכתבנו בנושא.

patch8

New member
אבל אם יהיו השתמטיות, ויהפכו את

הצבא לצבא מקצועי, כמעט אף אחד לא ירצה להתגייס ובקושי יהיה צבא. ואני לא צריך להסביר לך למה אנחנו צריכים צבא, וצבא חזק!

מסרב

New member
עניתי גם על זה.

אנא, תקרא הודעות קודמות, אני בטוח שתמצא את כל השאלות שתרצה לשאול, ואת כל התשובות שלי לשאלות.

Saatlan

New member
לא -

אני לא מקבל את הטיעון שיש לתמוך בהשתמטויות כדי להביא את ה"צבא העיסוקי" לתוקף יותר מהר. זוהי דרך לא כשרה, מושחתת, לא לגיטימית, שלא ראויה להתקיים במדינה דמוקרטית. אתה רוצה להפוך את הצבא לצבא עיסוקי? תעשה זאת בדרך המקובלת: 1. תעשה בלאגן בתקשורת, תרים את המודעות, דבר לעיתונות, תמחא, תפגין, תרוץ לכנסת, תעלה דרגות בצבא. 2. תעשה זאת בשקט בשקט אם תמצא דרך לגרום לכל בן אדם שיגיד "לא רוצה להתגייס" שלא יתגייס, בכל צורה שהיא - אפילו תדבר מצידי עם הרמטכ"ל בלי שאף אחד ידע שישנה איזה מילה או שתיים בתקנות ותאפשר תהליכים כאלו או אחרים, אך שלא יווצר מצב בו כדי להתחמק משירות צריך ללכת בדרך השקר, ובזמן שאנשים ישרים שלא רוצים לשרת יאלצו לשאת בנטל גם של עצמם וגם של השקרנים. אתה חי בחברה דמוקרטית, תפעל בדרכים דמוקרטיות, או שמצידי תפיל את הממשל כדי ליצור אנרכיה ואז תפעל איך שבא לך.

מסרב

New member
אני לא יודע בן כמה אתה....

אבל אתה מאד נאיבי. אני אעשה מה שבא לי, ואתה תעשה מה שבא לך. לא מתאים לך? תתמודד.

Saatlan

New member
נכון,

אבל אני עדיין מגנה את הדרך שבה אתה פועל, כמו שאגנה כל גנב או ח"כ מושחת, ואפעל נגד דרך פעולה שכזו.

מסרב

New member
אם זה מה שעושה לך טוב....

תגנה, זו זכותך. אני מצידי אפעל למען פעולות שכאלה, ואף אברך על כך.

ושוב לשאלתי

האם אתה סרבן מילואים? או שאתה פושט חושב שצריך להתנגד אבל בכל זאת עושה מילואים?

מסרב

New member
בשלב זה של חיי....

אני כבר לא עושה מילואים, ולא מסרבנות. אבל כן, אני תומך גם בסרבני מילואים.

מסרב בונה על זה שלא משנה כמה

משתמטים יהיו תמיד יהיו "פראיירים" כמוני וכמו חברי שימנעו את כניסת המחבל הבא, נכון אולי אנחנו לא "מחזיקים" את המדינה, מצד שני נראה אותך חי עם עשרות פיגועים ביום (אתה יודע כמה התראות ביום היו בתקופות הקשות?, 50-60, חפיף האה?, נסתדר), נראה לי שאתה סכיזפרן קשה, גם "ימני" גם בעד השתמטות, ממש כמו פציפיסט שאוהב ללכת מכות. דרך אגב אני לא הלכתי כי פחדתי להענש, עשיתי את זה מאמונה שלי, כי עלי הגנו שהייתי אזרח ועכשיו תורי, כמו שאמרתי הערך של "כל אחד יעשה מה בא לו" ממש לו מעניין אותי מול ערך של תרומה לחברה ושיוויון בחלוקת נטל (עד כמה שניתן). הוא פשוט לא קולט שכל עוד המדינה לא החליטה על צבא מיקצועי, השתמטות = למדינה לא שיוויונית/חלוקה לא שווה של הנטל = פחות חיילים, פחות כוחות, פחות ביטחון. חבל שהוא מתבסס על מודלים מחו"ל ואיזה מאמר עלוב ולא על שכל ישר.

למעלה