הצלצול בדלת

הצלצול בדלת

ואני שקועה בכתיבה בפורום קפצתי רגע , פותחת דלת ורצה לדלת הראשית , לא מחכה לאורחים שואלת מי זה, אמרו משלוח פרחים , פתחתי והיה שם שליח עם זר ענק של שושנים אדומות ובקשתי שיקריא לי את הכרטיס כתוב בקטן , לנסיכונת באהבה והפתק לא חתום ערדניקית אצת צריחה להריח ורדים אדומים עם ריח והם לא מבד ואין לי מושג מי שלח אותם מחזיקה את הזר וכותבת לכם לגמרי המומה , מי המחזר האלמוני שמשקיע בזר כזה עבורי צילמתי עבורכם את הזר היפה חבל שהצילום לא מעביר את הריח

פעם ראשונה בחיי

פעם ראשונה שאני חשופה לכזה חיזור עדין , ואני יודעת שפה אני רק מקבלת קצת תשומת לב מאיש עסוק מאד , לא בדיוק פנוי לאהבה בעצמו בונה את שארית חייו לאחר שאבד את אהבת חייו , אבל קשוב שהוא יכול , למה אני מתאהבת באהבות שלא יכולות להתרומם לאהבה אמתית האמת לא מצפה לכלום מאף אחד , בעצמי לא יכולה להתחייב לכלום אבל חולמת על אהבה שתמלא את הלב באושר פעם ראשונה שקבלתי זר פרחים הביתה משליח וכל כך התרגשתי כמו ילדה על הכרטיס נכתב בפשטות לנסיכונת באהבה , אני יודעת שיש שם אהבה עבורי כותבת והדמעות זולגות חופשי , למה החיים ככה משחקים בי כבר מפחדת להאמין באהבה בשבילי ועבורי , מפחדת לקוות לאהוב מכל הלב

ben 911

New member
נסיכונת, אני מחזיק לך אצבעות ../images/Emo45.gif

ואני גם משוכנע שאותו איש אשר שלח לך פרחים.. יצא בשלב זה או אחר מאחורי מסך הערפל. רק קצת סבלנות.. אולי הוא ביישן כזה, את יודעת.

אני לא שרלוק הולמס...אני לא גשש בלש...

אני לא אהרונישקי...ובטח שלא מהיחב"ל .....אבל אני חושבת מי שלח/ה לך פרחים....מהלב....מהלב...מהלב..[נא לזמזם את הפיזמון]....תחושת בטן שלי אומרת שזו שלחה לך פרחים ולא זה......[ושוב סליחה אם אני משביתה חלומות רומנטים ואם זו מי שאני חושבת.....כל הכבוד לך.....אוהבת אותך....אני אשלח לעת עתה ברשותך פרחים ויזואלים..... ובברכת בוקר נפלא....

יקרה שלי זה גבר

איש מקסים ומיוחד שמעניק בלי לצפות לכלום אלמן שלומד לחיות מחדש אחרי אבידה גדולה אבא וגם אמא ל3 אפרוחים שעוד צריכים את אמא ידיד ורטואלי שבחרתי לעודד בדרך חזרה לשגרה עוןד אחד מהקשרים שלי בפורמים שרציתי לשלוח לו פרחים ליום ההולדת ואני קבלתי זה באהבה זה חלק מקבוצת תמיכה שהצלחנו לגבש בפורום של אלמנים ואלמנות שאני פעילה שם לעודד את האנשים במשברים של ההתמודדות עם האוןבדנים והאהבה שהסתיימה לפני הזמן חושבת שהייתי צריכה ללכת ללמוד עו"ס או פסיכולוגיה , אבל מקשיבה וקשובה לגרעין הקטן שם אנשים מקסימים , לא קבלתי את הניהול של הפורום כי אני רווקה ולא אלמנה אבל בוחשת מאחורי הקלעים , תודה לאל הפורום פעיל והיתה מחשבה לסגור אותו מזמינה אותך להציץ לראות את התמיכה ההדדית שנעשית שם

נו??אז ידעת ממי הפרחים....

הבנתי ממלותייך שאת המומה ולא יןדעת ממי..ואני חשבתי ממשהי מקסימה פה בפורום שבין היתר אתמול שלחה לך פרחים [וזו לא אני]

s h o o s h a

New member
לפתוח את הדלת לאהבה

"...בעצמי לא יכולה להתחייב לכלום..." ומאידך- "...כבר מפחדת להאמין באהבה בשבילי ועבורי , מפחדת לקוות לאהוב מכל הלב" האהבה לא תיכנס אל תוך לבך אם לא תפתחי לה את הדלת ותפני לה מקום ותרשי לה להיכנס....

אל תתחיבי ואל תפחדי,,

האהבה פשוט תפתיע אותך אם תרצי או לא תרצי רק בתנאי שלא תסגרי את חדרי ה-
כי בלי אהבה החיים תפלים,

גאיה ק

New member
המקור אינו ידוע

אומרים שיש בעולם אהבה, ואומרים לך תדע מהי..., ועד אומרים שבאופן תיאורטי ומעשי כאחד אנחנו יכולים לחזור ולאהוב. דבר אחד לא כל כך אומרים והוא, שמספיקה פעם אחת כדי להיכוות סופית מאהבה, ומספיקה פציעה אחת גדולה כזו כדי להגיע לכל שאר האהבות נכים בלבנו, חרוכים באמוננו, מבוהלים פחד מוות מהאש, ולא נותנים לה יותר לעולמים להתקרב אלינו באמת ! וזהו סוד הפגיעה: לפטר את כל השומרים, לפתוח את כל דלתות לבך, חדרי נשמתך, אמונך ותקוותך וכל חלומותיך הכמוסים, לפרפר שרוף אחד... כך הולך הסיפור: היה היה פעם פרפר צחור ונקי כנפיים שיום בהיר אחד ראה את פרפרית חלומותיו עפה לידו כמו בחלום. היא לא ממש שמה לב לקיומו... התאהב בה הפרפר עד למעלה מכנפיו, והתחיל לחזר אחריה במרץ. הפרפרית, שכבר עברה מספר דברים בחייה, נשבעה ששוב לא תאהב כמו פתיה והיא כבר תראה לפרפרים האלה... היא חייכה אליו חיוך קטן ומושך, ועפה לדרכה. הוא כמובן, שרוך בעקבותיה, קשור כמו בעבותות קסמים אל מזגה ההפכפך. ככל ששיחקה איתו יותר והייתה בלתי מושגת יותר, כך נמשך אליה בעוצמה שאין להסבירה. ככל שנתנה לו פחות, רצה לתת לה יותר. ככל שהתנכרה לו יותר, רצה רק לגונן עליה יותר, להקיף אותה בחום עד שיימס הקור בלבה. היא שיחקה בו ושיחקה בו עד שהתעייפה..., עפה לביתה, סגרה את הדלת בפניו, ויותר לא פתחה. לשווא חיכה, לשווא דפק על הדלת, התחנן אל ליבה, רץ והביא לה דברים שתשמח. והיא היתה פותחת את הדלת במהירות, לוקחת את הטובין, צוחקת לו בפניו וסוגרת. הוא ניסה להיכנס מהחלון, מארובת המטבח, מהמרפסת, מהגג, אך דבר לא עזר... נשאר בחוץ. פרפר עצוב כנפיים. חודשים עברו, הגשם הרטיב את כנפיו, השמש עקצה אותו בקרניה, והוא לבד לבד. אין לו דבר מלבדה, וגם היא איננה לו. ויום אחד, בעודו שוכב שמוט כנפיים על סף דלתה, דרך עליו פרפר אחר, צלצל בפעמון והדלת נפתחה. מתחתית המדרגה הוא ראה את שניהם נכנסים לביתה שמחים ושלובי כנפיים. ובלי אזהרה- זה קרה. משהו בתוכו התפוצץ, משהו עלה בו באש, ולא היה בו עוד... הוא רץ משם חצי מת, כמעט לא כואב מעוצמת הכאב, פרפר שרוף. במקום החרוך ההוא נולדה ההחלטה עצמה. לא יותר, לא עוד! אף פעם לא יעוף כך יותר. אף פעם לא יתאמץ כך יותר. אף פעם לא ייתן כך מעצמו יותר. הוא יסגור את עצמו הרמטית! והוא כבר יראה לכל הפרפריות הרעות האלה... ...ולא היתה בו התבונה לדעת שגם היא הייתה, בעצם, פרפר שרוף. אחרית דבר כמעט צפויה. יום אחד ראתה אותו פרפרית צחורה ונקיית כנפיים, היא התאהבה בו ברגע. היא ראתה את צלקותיו, אך חשבה שבכוח אהבתה יירפא. היא ראתה את מזגו ההפכפך, וחשבה שבכוח אהבתה יתיישב... ככל שנתן לה מעט יותר מעצמו, כך נתנה לו יותר. והוא שיחק בה ושיחק בה, עד שהתעייף. עף אדיש לביתו, סגר את דלתו ויותר לא פתח. וכשנשרפה היא מעוצמת כאבה, בא אליה פרפר זך כנפיים. וכשההוא נשרף, באה אליו צחורת כנפיים, וכך הלאה וכך הלאה. ואם מישהו לא הפסיק יום אחד את מירוץ הלפיד האכזר הזה, הוא בוודאי ממשיך כך עד עצם היום הזה ! אז... פטר את כל השומרים, פתח את כל דלתות לבך, חדרי נשמתך, אמונך ותקוותך וכל חלומותיך הכמוסים, לפרפר שרוף אחד... בהצלחה לך נסיכה !! מחזיקה אצבעות

סיפור יפה גאייה...ומוסר השכל בצידו..

אשרי אותם פרפרים לבנים..שיש בכנפיהם עדיין העוז והכוח להמשיך ולנסות על אף שהן צרובות/ שרופות....

גאיה ק

New member
כן.מוכרחים להיות שמח.

גם רבי נחמן מברסלב... הייתי אתמול בהופעה של קוסטריצה. שמחה כזאת חושבת שלא ראיתי מימי.לא מגזימה
המוסיקה,הנגנים,הזמר והקהל.חבל"ז. חושבת שיש להם עוד שתי הופעות בארץ.למי שמתלבט,ממליצה בחום !! מביאה 2 פסקאות מהכתבה המצורפת. הסרטים שלך מלאי חיים, צבעים ומוזיקה. למרות הקשיים היומיומיים, אתה עדיין מצליח לחלום? "הקולנוע גדול מהחיים. זה רעיון שנולד בשנות החמישים המאוחרות עם לוביץ', קפרה, רוברט ווייז ומאוחר יותר קובריק, בעידן שבו הוליווד היתה היצרנית הגדולה של האידיאלים המושלמים. אני לא מאשים או מתקיף, אבל נדמה לי שהמקום שייצר אידיאלים חיוביים מייצר כיום אידיאלים שליליים. אני מאמין שיצירה קולנועית צריכה להיות קשורה לאותו גרעין אידאולוגי שהיה קיים בתקופה הראשונית של הקולנוע וביקש להיות תרפויטי. זו הסיבה שאני אוהב לראות את הקהל יוצא מהסרטים ומהקונצרטים שלי ושל הלהקה מחויך. אמנות צריכה לחזק ולתת כוח לא להחליש, להפחיד או לדכא". הצורך באוטופיה נובע מאופטימיות או מפסימיות? "מסקפטיות. אני מאוד אופטימי. החיים הם שמניעים אותי, גם אם יש הרבה מאוד אספקטים מצערים בחיים. כשאני מעצב את הארכיטקטורה של הסרט הרעיון שעומד לנגד עיני הוא לעזור לאנשים, לשמח אותם. עם זאת אני מאוד אוהב את למשל הפילם-נואר האמריקני של רוברט ווייז שהצליח בתוך האפלה להציע את התקווה כמרכז אסתטי כמעט דתי וזה מה שאני עושה בעשר השנים האחרונות – אני תמיד משאיר אור קטן בחלון ואפילו יותר מזה. אחרי שסיימתי את 'מתחת לפני השטח' אמרתי לעצמי זהו, אסור לך ללכת עמוק יותר אל תוך החרא, עכשיו תחזור לחיים. עשיתי את 'חתול לבן, חתול שחור' שהחל תקופה חדשה של פיתוח סרטים תרפויטים. השתמשתי בסביבה של הצוענים מפני שחשבתי שבעזרתם, יותר מאשר עם אומות סטטיות, ניתן יהיה להדליק את האור ולא להיכנע לייאוש"

ben 911

New member
יפה לך גאיוש..הקוסטריצה. ../images/Emo45.gif

מצפיה בקטעים מסרטיו.. זה דומה לתקופת הצנע בארץ. התמימות הבתוליות האתנית שכל אחד הביא איתו מהגולה.. כן, אז כולם היו שמחים ומאושרים למרות התנאים הקשים. אגב, אם מסתובבים בשכונת שפירא הבוכארית, גם כיום ניתן לראות את אותן דמויות ממש.

זוכר ארת שעת הצוענים

אחת הנשים שם ממש מזכירה את סבתא הבולגריה שלי היא למדה מהצוענים המון ידעה לקרוא בקלפים בטארות היא כל כך מזכירה את סבתאשלי וצורת החיים שלה שזה הדהים אותי

למעלה