הצלחת שירות תל אופן

prizman

New member
אין לי שמץ של מושג

ואני מניח שגם לך אין. צריך לבדוק כמה אופניים היו לכמה תושבים, כמה זמן כל תושב השתמש בהם וכמה באמת נגנבו כדי להקביל נתונים. השיקול שלי כרוכב אמור להיות כמו השיקול שלי כשוכר רכב, מה יותר משתלם לי. כרגע מנקודת מבטי נראה שהקניה עדיפה אא"כ מדובר על מישהו שמגיע מחוץ לעיר.

דןמור

New member
אני כלל לא בטוח

קודם כל היתרון המרכזי של הפרויקט לפי דעתי זה שהוא הגדיל את כמות האנשים שרוכבים כיום בתל אביב על אופניים ולפני כן לא היו רוכבים. כלומר, אחוז גדול לפי דעתי הם אנשים שלפני כן לא היו מתניידים עם אופניים וכיום כן (כמוני) - וזאת כבר ברכה. דבר שני, אני חושב שאם היית משתמש בפועל בשירות היית מגלה שההגבלה של הזמן היא רק תיאורטית. כמו שכתבתי, אני מעולם לא עברתי את החצי שעה ותל אביב היא עיר די קטנה. מה שכן, הפרויקט בוודאי שלא מתאים לכל אחד. אם אתה גר ביפו ועובד ברמת החייל, זאת בהחלט נסיעה ארוכה מדי וזה יותר מחצי שעה - אבל בכל מקרה, אני לא חושב שהיית רוצה להגיע למשרד כל יום מזיע אחרי רכיבה של שעה... (אני משתמש בפרויקט דווקא לא לנסיעות הקבועות שלי (בית-עבודה), אבל דווקא בעיקר בערבים ברחבי העיר כשאני צריך להגיע לאנשהו בתוך העיר). הבעיה המרכזית בתל אביב היא כמובן עניין הפיקוח על האופניים. ברוב הבתים אין חדרים סגורים לאופניים ואלא אם אתה רוצה להעלות את האופניים שלך לדירה כל ערב, קשירה בחוץ מלווה בסכנת גניבה לא קטנה (שזאת בעיה שצריך לטפל בה ללא קשר). למרות הכל, הפרויקט כמובן לא מתאים לכל אחד וגם לא יכול להתאים לכל אחד. בהחלט יכול להיות שהיית בוחר לקנות אופניים ולך זה היה הרבה יותר טוב מלהשתמש בשירות (בייחוד אם אתה מתכוון להשתמש בהם הרבה מאד), אבל גם יכול להיות שאחרי שהיו גונבים לך אותם או אחרי שהיית מתחיל לקבל כאבי גב מלסחוב אותם כל יום 3 קומות בלי מעלית לדירה, היית בכל זאת מצטרף לשירות.

down under

New member
במקום להשתמש בסולם ולרדת מהעץ

(הסולם הוא הזמן, השכחה של רוב האנשים [מה לעשות שלרוב האנשים הזכרון הוא לא משהו] והעץ שהיית תלוי גבוה על ענפיו היה הטענה [שכמובן היתה טעותית] שהפרויקט לא יצליח) אתה התעקשת והחלטת לכתוב תגובה לא מפרגנת. נו, שויין. לשמחתי, הכפולה כפל כפליים, הפרוייקט הצליח. השמחה כפולה שכן זה פרוייקט שהוא גם לטובת האזרח וגם לטובת איכות הסביבה. הכפל של השמחה הוא על כך שיצאת טוּנה וטעית אז בהערכותיך.

prizman

New member
יש הבדל מאוד גדול

בין להעריך שפרוייקט לא יצליח ובין לא לפרגן. לא זכור לי שאיחלתי להם שיכשלו שזו המשמעות של לא לפרגן. אם הפרוייקט הצליח או לא מוקדם מדי להגיד. הצלחה של פרוייקט מסוג זה שהוא מסחרי, מה לעשות, נמדדת בכסף. לא במילים היפות של איכות הסביבה. אם הם ירוויחו או לא ימים יגידו ואני בטוח ש DW שעוקב אחריהם כמדומני יעדכן אותנו. טונה זה אחד הדגים המשובחים שיש.

דןמור

New member
כך לא מודדים את הצלחת הפרויקט

הפרויקט לא נמדד בשאלה האם הוא רווחי הוא לא, כי אתה צריך לבדוק את הרווח החברתי והסביבתי שלו ולא רק את הרווח הכספי הישיר שלו. כמו שכתבתי בהודעה למעלה, הפרויקט מתוקצב בהפסד ואני מניח שיישאר כך עוד שנים רבות (הלוואי שאטעה) ועדיין משתלם לעשות אותו (הרחבה יש בהודעה שלי למעלה).

kalil

New member
יש מכת גניבות אופניים קשה

בעיקר בתל אביב. אם תקנה אופניים ותקשור אותם לעץ/עמוד, סביר להניח שתוך שבוע ירימו לך אותם. מה שמאלץ אותך כל יום לקחת את האופניים שלך לדירה (ומה אם אתה גר בקומה רביעית בלי מעלית)? או מה קורה אם הדירה שלך גם ככה קטנה (כמו הרבה דירות מחולקות בתל אביב) שאין לך מקום לאופניים? את כל אלה אתה צריך לקחת בחשבון.

prizman

New member
זה בדיוק מה שאני אומר.

סביר שזה מתאים לאנשים מסויימים אבל הדירה התלאביבית שלי היא בקומה ראשונה ויש בה מקום לאופניים. גם מחדר המדרגות הסיכוי שמישהו יגנוב די קלוש. כל אחד והשיקולים האישיים שלו. אני ממש לא נגד הפרוייקט ומאחל לו הצלחה.

rans778

New member
קהל היעד לפרוייקט

אולי זה קצת ישמע מוזר, אבל לדעתי אתה צודק והתל אביבי המצוי הוא לא הקהל אליו מיועד הפרוייקט מאחר והוא יכול להסתדר עם אופניים משלו. אבל אותו אזרח שמגיע מחוץ לתל אביב אל תוך העיר ברכבת או באוטובוס ואינו יכול להגיע עם אופניו, יכול לקחת אופניים ממקומות אלו ולהגיע למקום עבודתו.

prizman

New member
כשחשבתי על זה אתמול

כך גם אני ראיתי את הדברים, די נראה לי שזה הכיוון. מנקודת המבט הזו גם אין לי בעיה שעיריית ת"א תסבסד אותו כל זמן שזה מפחית את כניסת כלי רכב הפרטיים לעיר.

דןמור

New member
ממש לא מסכים

דווקא רוב מי שאני מכיר שמשתמש בפרויקט הם תל אביביים שמתניידים בתוך העיר - והם בדיוק הקהל הקלאסי לשימוש בפרויקט (למעשה זאת לא תחרות אני חושב ששני הקהלים טובים). רוב האנשים בתל אביב לא גרים בקומה ראשונה עם מקום לאופניים ואם אין לך רצון לקנות אופניים חדשים כל כמה חודשים, אז הפרויקט בהחלט מתאים לך.

down under

New member
אגב, המשתמש ה-10,000 (עשרת אלפים)

של הפרוייקט הנפלא והמבורך הזה הוא יומם מחוץ לת"א. הוא גר בזכרון יעקב ובא לת"א יום יום ברכבת. משם הוא רוכב באופניו לעבודה שלו.

prizman

New member
וואו, ממש קיבל 280 ש"ח פרס?

ממש מדהים. ואני מבין שגם טרחו לפרסם את זה בכל מיני מקומות אם אתה יודע על זה, אני לא ידעתי. כמה שילמו למשרדי הפרסום על הידיעה הזו?

prizman

New member
אז כאמור, זו יחצ"נות

לפחות שנדע להיכן תשעת המליונים הולכים.

down under

New member
לא מבין את הגישה השלילית שלך להרבה

דברים בכלל ולפרויקט הזה בפרט. היח"צנות לפרוייקט הזה ובעיקר לרוכב ה-10,000 לא עולה כסף מעבר לשכר שמשולם לאותו יחצ"ן. כל מה שלשכת ראש העיר היתה צריכה לעשות, הרי ממילא העיריה עובדת עם משרד יחצ"נות, הוא להרים טלפון (עלות של 20 אג') ו/או לשלוח דוא"ל (שזה ממש בחינם חינמוביץ'). היחצ"ן הרים טלפונים ושלח מסרונים (SMS-ים) וגם דוא"ל למספר כתבים בעיתונות ובאתרי האינטרנט והם באו לסקר את שיחת הטלפון של רון חולדאי עם אותו יומם שעשה מנוי בתל אופן.

prizman

New member
אני שם לב שאתה לא מבין וזה בסדר.

אנסה להסביר. משרד יחצ"נות לא מפרסם דברים בעלות שיחת טלפון, הוא עובד או בתשלום קבוע או בריטיינר. המשמעות היא אלפי שקלים בחודש, לא 20 אגורות. סתם למען העניין תבדוק מי המשרד ששלח את ההודעה וכמה הוא מקבל לחודש וממי. העירייה עובדת עם יותר ממשרד יחצ"נות אחד למרבה הפלא. זה לא מפליא אותי שאתה תמים לגבי האופן בו מתנהלים הדברים, רוב האנשים לא מכירים את הדרך הזו.

down under

New member
אתה לא הבנת אותי

והדבר האחרון שאפשר לאמר עלי הוא שאני תמים. לא טענתי שמשרד היחצנ"ות עלה לעירית ת"א 20 אגורות. לא ולא. אני מודע ויודע היטב שהעיריה מוציאה כמה אלפי שקלים (סביר להניח שעשרות אלפי ש"ח) לחודש על משרד/י יחצ"נות. אני טוען שלגבי ה"טקס" של השוכר ה-10,000 של תל אופן זה ממילא לא עלה לעיריה מעבר למה שהיא משלמת ליחצ"נים. אה, כן, זה עלה תוספת של 20 אגורות על שיחת הטלפון מלשכת ראש העיריה למשרד היחצ"נים. אתה טענת שפרסום הטקס הזה של הענקת מנוי חינם לשוכר ה-10,000 עלה הרבה כסף לעיריה, בעיקר בפרסום/יחצ"נות. אני טוען שזה לא עלה לה כלל וכלל. שכן גם אילולא הטקס הזה העיריה היתה משלמת בדיוק אותו דבר למשרדי היחצ"נות השונים.

prizman

New member
זה לא עובד בדיוק ככה.

זה מאוד תלוי בסוג החוזה שיש עם משרד הפרסום. בהרבה מקרים משלמים פר ידיעה. ז"א שאם רצו לפרסם את המנוי ה 10,000 ולא ברור לי מדוע העירייה אמורה לעשות את זה ולא חברת תל אופן אז בהחלט יתכן שהעירייה שילמה אלפי שקלים עבור השחלת הידיעה הספציפית הזו. מאחר וכיום אני לא משלם ארנונה בת"א אני לא ממש מוטרד מההתנהלות הכספית של העירייה אבל מי שכן משלם לדעתי אמור לתהות על העניין הזה. אני לא בטוח שמר לוי שגר ביד אליהו ומשלם ארנונה ונוסע באוטובוס פעם בשבוע לשוק התיקווה היה רוצה שכספי הארנונה שלו יוצאו על פרסום לתל אופן.

down under

New member
נקודה מעניינת

אני לא צוחק, זהו ויכוח פילוסופי רציני ביותר על מה "מותר" (כלומר לא רק חוקי = לגאלי אלא בעיקר על מה לגיטימי) לעיריה להוציא כסף שהוא כספי ציבור (נניח תשלומי הארנונה של התושבים). בהערת אגב מתחכמת הייתי אומר שאולי התקציב לפרסום של תל אופן הוא על חשבון חלק מכספי דוחות החניה שהעיריה מחלקת? הרי ביום ממוצע ניתנים מעל ל-650 דוחות חנייה שונים בעיר. בפועל הרבה יותר אבל אני אהיה איתך לארג' ונניח שרק 650. נניח שרק 25% מהמקבלים משלמים את הקנס (קראתי לפני שנים אחדות שאחוז המשלמים דוחות עירוניים הוא בסביבות רבע). זה יוצא כל יום 165 דוחות משולמים. בהנחה שדוח ממוצע זה 100 ש"ח ופה ושם יש דוחות של חניה על מדרכה (250 ש"ח) הרי שנניח שדוח בממוצע הוא 150 ש"ח. כמה יצא שהעיריה מקבלת כל יום? 25,000 ש"ח +-. ביום. בחודש זה יוצא כ-700,000 ש"ח ובשנה 8 מליון ש"ח. עד כאן להערה המתחכמת וכעת בחזרה לויכוח על מה לגיטימי להוציא כסף. כל סעיף הוצאה של העיריה תמיד אבל תמיד תמיד תמיד יהיה לפחות יקה פוץ אחד שיגיד שלא מקובל עליו שהעיריה תוציא על כך כסף. בפורום רוטר.נט יש גולש שמתעקש כל שנה לכתוב שהוא מתנגד לאירועי לילה לבן שהעיריה מארגנת. הוא טוען, ויש צדק מסויים בדבריו, שהאירועים הללו עולים מאות אלפי שקלים. מדוע הוא צריך לממן זאת מכספי הארנונה שלו?

למעלה