הצלחת שירות תל אופן

עלה13

New member
מצוין, יש לך מקור לכך?...

שהמקומות המרחקים יקבלו זמם אקסטרה, כמה?,

FiReBall

New member
מהפייסבוק

Sharon Keren רון, הנושא בדיונים עקרוניים, מקווה לבשורה טובה בקרוב. הכוונה לאפשר לכל מנוי לבחור שתי תחנות בניהן יוכל לרכב שעה. נבדקות משמעויות טכנולוגיות ותפעוליות ואז נצא זאת הודעה מלפני חצי שנה. לא בטוח אם יש חדש מאז.

דןמור

New member
זה פרויקט עירוני

ולכן אין משמעות לשאלה אם הפרויקט שלעצמו מרוויח או לא, אלא מה הרווח הציבורי ממנו. העובדה שהוא מנוהל על ידי חברה שזכתה במכרז היא סיבה תפעולית נטו (העירייה אין יכולת או הידע להפעיל את הפרויקט בעצמה) - אבל כאשר בוחנים אם הפרויקט רווחי או לא צריך לבחון את הרווח לציבור. דרך אגב, אני מניח שהחברה עצמה כן מרוויחה כי היא מקבלת כסף מהעירייה ואני מניח שזה מכסה לה את ההוצאות והיא נשארת עם רווח מסויים. ולכן השאלה היחידה שנשארת היא האם הפרויקט כלכלי לעירייה או לא, ומכיוון שהעירייה מכניסה לתוך השיקולים שלה גם רווח לציבור, אז הפרויקט הוא בהחלט כלכלי.

prizman

New member
אתה כבר נכנס לתחום אחר.

גם "אגד" מרוויחה כשהממשלה משלמת לה אבל זו לא חברה שמרוויחה בזכות עצמה. אין לי בעיה עם סובסידיה ממשלתית או עירונית כשהדבר נעשה לטובת הציבור כמו במקרה הזה אבל אי אפשר לקרוא לזה חברה מרוויחה.

דןמור

New member
הטענה היא שהפרויקט כלכלי

והוא אכן כלכלי מנקודת מבט רחבה שאינה מבחינה בין "היבטים ירוקים" או "היבטים כלכליים" - זה כל העניין, אין טעם לטחון שוב את אותם המים. הדיון התחיל בגלל שטענת שאפשר להפריד בין הדברים בעוד עכשיו אני שמח לקרוא שאתה מסכים לזה שיש תועלות חברתיות מפרויקטים כאלו ולכן בהחלט יש רווח כלכלי לפרויקט.

prizman

New member
לא נראה לי שירדת לעומק טענתי.

יש הבדל משמעותי בין מה שמשתלם לאנושות ולכן היא תממן אותו לבין עסק שמתנהל בצורה כלכלית. תל אופן מסתבר לא חברה ריווחית אחרת לא היה צריך לסבסד אותה, למה היא מסובסדת זו שאלה בפני עצמה, בהתנהלות אחרת היא כנראה כן יכלה להיות ריווחית. זו כל הטענה שלי. אני כרגע לא משלם ארנונה בת"א אבל אני די בספק אם ה 400,000 שכן ממש שמחים לסבסד את ה 12,000 רוכבי תל אופן שחלקם כנראה לא תושבי ת"א. נוצר כאן מצב מוזר למדי שבו תושבי ת"א מממנים את תושבי החוץ במקום שזה יהיה להפך, שתושבי החוץ ישלמו על הכניסה שלהם לת"א.

דןמור

New member
הטענות שלך לא מבוססות

אתה כותב שתושבי ת"א מממנים את תושבי החוץ - כלומר, לתפיסתך, רוב המנויים כיום אינם תושבי ת"א. מהיכן המידע הזה? האם זה מבוסס על משהו? לטעמי לא רק שאתה טועה, אלא אתה טועה בגדול - ובכל מקרה, אתה טוען משהו מאד לא מבוסס. למען האמת, אולי זה לא מדויק, אלא רק ממכריי, אבל אני מכיר הרבה מאד משתמשים בשירות וכולם ללא יוצאי מן הכלל תושבי תל אביב. חוץ מזה, גם תושבי ת"א נהנים מכך שיש פחות מכוניות בכבישים ופחות זיהום לכן יש להם אינטרס שהפרויקט יצליח גם לתושבי חוץ. אז אלא אם יש לך נתונים להתבסס עליהם, הטענה לגבי "מצב מוזר למדי" חסרי כל משמעות (ובעיקר כי לפי דעתי המצב למעשה הפוך לחלוטין, אבל כמוך, אין לי אפשרות לבסס אותה).

prizman

New member
איפה כתבתי שרוב המשתמשים תושבי חוץ?

כתבתי חלקם. זה לא משהו שמתייחס לרוב או למיעוט. אני מבין שאתה תלאביבי אז זה לא מפליא שאתה מכיר בעיקר תושבי ת"א. מסכים וגם כתבתי את זה קודם שלתושבי ת|"א יש אינטרס שפחות מכוניות תיכנסנה לעיר. אבל היה אפשר גם לעשות את זה אחרת ובלי שום סובסידיה. סתם אגרת כניסה. לפתע פתאום לעירייה היה יותר כסף ולא פחות.

דןמור

New member
אני שמח שאתה מניח עלי הנחות

למעשה רוב חברי ומכרי דווקא גרים מחוץ לת"א (ר"ג, גבעתיים, חולון וכו') ולא בת"א עצמה, אבל אני מכיר גם הרבה תל אביבים - וכל מי שאני מכיר שמשתמש בשירות הוא תל אביבי (שני המשפטים לא סותרים זה את זה). לגבי אגרת כניסה - זה לדיון אחר ואין קשר בין שני הנושאים - אתה מוזמן לפתוח דיון בנושא שגם הוא מעניין שלעצמו ויש לו יתרונות וחסרונות.

prizman

New member
מתנצל אם הנחתי הנחה בלתי מבוססת

אין כל רע בלהכיר בעיקר תלאביבים, זו לא השמצה
. על אגרת הכניסה אני מניח שידובר מתישהו, זה דבר שאני מניח שיקרה באיזשהו שלב. למרות שת"א היא עיר די קטנה, היא צפופה למדי.

עלה13

New member
דן דעתי בהמשך, אמור להיות להם...

רווח, אופי השימוש ילך ויתגוון, משתמשים יומיים ובעיקר מבקרים מערים רחוקות כירושליים או תיירים מהעולם, יחרגו מרצון ומידיעה מהחצי שעה לפחות לעוד שעה, מדובר בתוספת של עשרה שקלים ונמאר פעמיים ביום (שעה חינמית ועוד שעה בכל פעם)זה מגיע לארבעים ש"ח שזה פחות מיומית שהממוצע הוא בין 70 למאה בחנויות השכרה, זה יכסה המון מהתפעול, בכל אופן המבחן יהיה בתווח של שנה מהיום, היום הפרויקט מאוד הוגן, א/נשים שרצו לעזוב אחר תקופת שימוש ונתקלו בבעיות, קיבלו החזרים, א/נשים שחרגו מהזמן והתקשרו זכו, ניתנים אושורים רבים למתקשרים לקשור לעץ או עמוד סמוך, הפרויקט למרות השקתו מצוי בסוג של פיילוט, הכתרת הצלחה של הפרויקט כפרויקט עדיין מוקדמת, כשילמדו כל הבעיותויש להם נכונות וכל הכבוד ובמצב רגיל יהיה ניתן להכתיב, בכל אופן ביחס למפעילי הפרויקט, מגיע להם קרדיט בהחלט, הפרויקט הוכח כמצויין מגבול הירקון לפלורנטין, אחוז היוממים הגדול מנויי השנתי מרוצים, לא חורגים מהחצי שעה, לא מחוייבים, לרוב ללא בעיות או בעיות שנפתרות נקודתית, אין ספק שהפרויקט הצלחה, אין ספק שיש לו צרישה ושהוא עושה מצויין לעיר, לרכיבה ובעיקר לתחבורה בה ומדהים לראות את גידול השימוש בו לתיירים. לדעתי וציינתי בשרשור, עליהם לחלק את הפרויקט לאזורים, צפון, מרכז, מזרח, דרום, בתוך האזור חצי שעה, בין האזורים 45 דקות, כך יהיה קל בעתיד להתמודד עם ערים נוספות שיצטרפו לפרויקט במתכונת זו, אן בעיה לעשות זאת, פשוט להוסיף לתוכנה אופציה של בתוך אזור, מחוץ לאזור.

דןמור

New member
אני מאד מקווה שהוא יהיה רווחי שלעצמו

ועיריית תל אביב לא תצטרך להעביר אליו כספים, אבל זה ייקח עוד די הרבה זמן ויצטרכו לבנות עוד תחנות רבות כדי שזה ייקרה (ולהתרחב לערים שכנות). לגבי רעיון האזורים - אני בעד. אני כן חושב שחצי שעה בתכלס מספיקה, אבל כמובן שאין לי התנגדות להגדלת הזמן, בוודאי כאשר כל עוד מדובר על מעבר בין אזורים, ואז מטרת השימוש של הרוכב נשארת זהה (ולא למטרות פנאי).

down under

New member
אתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר

במרכז ת"א (דרומית לנחל הירקון, מערבית לדרך נמיר וצפונית לדרך יפו-ת"א/רח' אילת) יש עמדות במרחק של פחות מ-5 דקות הליכה סבירה זו מזו. לא שמעתי על אדם אחד שנגנבו לו האופניים. זכותך להיות עם ראש בקיר ולקשקש שטויות דביליות. זכותך אם כי זה מאוד לא לזכותך.

prizman

New member
מצטער

אבל נראה שמי שמקשקש שטויות דביליות זה אתה. אם לא שמעת על אף אחד שנגנבו לו האופניים אז מדוע שמישהו יעשה מינוי ב 240 ש"ח לשנה בפרוייקט הזה במקום לקנות אופניים הרבה יותר טובים ובלי מגבלת זמן באותו מחיר? יכול להיות שלא שמת לב אבל כל התגובות שלך בפורום הן בשפה מלוכלכת. יש לך איזו בעיה נפשית מעיקה? בטוח שיוכלו להפנות אותך כאן לאיזו עזרה עירונית מסובסדת.

דןמור

New member
מסכים עם שניכם

לגבי מה ש-prizman אמר - d.u, באמת אין צורך כל הזמן לרדת לשפה מלוכלכת ולהרוס את הדיון כאן. בסה"כ אנחנו בדיון וכל הדעות לגיטימיות גם אם לא מסכימים להן או שחושבים שמישהו טועה או טומן את הראש בקיר. ברגע שאתה יורד נמוך כל-כך אתה מחליש את הטענה שלך ביחס לדיון כי זה בעיקר מראה שאין לך כלים לגיטימיים וראציונליים להתמודד עם טענות prizman. לגבי down under - הכוונה שלו היא שהוא לא מכיר מישהו שגנבו לו אופניים מפרויקט התל-אופן (גם אני לא) ולכן החשש שלך לא הגיוני ואין בו טעם. לעומת זאת, אני מכיר הרבה מאד אנשים שגנבו להם אופניים שקנו.

down under

New member
התכוונתי, כמובן, למי שיש לו אופני תל אופן

לא שמעתי על כך שנגנבו לו האופניים. כי לבעלי אופניים פרטיים הו הו, שמעתי בלי סוף ואף יצא לי, ביום ששי האחרון בלילה (בין ששי לשבת) בתור מתנדב משא"ז ירקון לתפוס שני אפריקאים שניסו לגנוב אופניים. אחד מהם ברח בשניה האחרונה (אחרי שאני ושותפי לניידת עכבנו אותם) ולקחנו רק אחד מהם לתא המעצר בתחנת לב ת"א שבצפון רח' דיזנגוף. ככה שאני מודע היטב לזה שגונבים אופניים בת"א.

prizman

New member
זה די הגיוני

שלמי שרוכב חצי שעה ביום הסיכוי שיגנבו האופניים נמוך יותר מלמי שרוכב יום שלם. יש כרגע סה"כ 12,000 משתמשים לפי מה שנטען והפרוייקט רץ סה"כ שנה. כמה אנשים אתה מכיר שמנויים בפרוייקט, כמה זמן בחודש הם נוהגים על האופניים האלה? אלו הנתונים להשוואה לגבי מספר גניבות האופניים שאתה מדבר עליהם.

down under

New member
הסיכוי הוא בדיוק 0 (אפס)

כי מי שרוכב מיד בתום הרכיבה מחזיר את האופניים לתחנה ושם יש מנעול מובנה. עד היום, אני יום יום בת"א ופעם בחודש גם ביום ששי בלילה מתנדב במשא"ז מרחב ירקון, ראיתי רק זוג אחד של אופני תל אופן שהיה קשור לעמוד ולא למתקן הנעילה שבתחנה. אגב, הפרוייקט רץ בקושי 7 חודשים, לא שנה. כמדומני שהוא הושק בשלהי חודש אפריל 11'. ויש בו קצת מעל ל-13,000 מנויים.

prizman

New member
אם כך, בפרוייקט שרץ רק שבעה חודשים

לא מפליא שלא נתקלת עדיין במישהו שגנבו לו את האופניים במסגרת הפרוייקט. כשאתה כותב שאתה יום יום בת"א משתמע מכך שאתה לא תל אביבי. נחמד שאתה מתנדב במשא"ז. הזכרת את זה כבר פעמיים.

דןמור

New member
וכמה אופניים אתה חושב גנבו לתושבים?

באותה התקופה? (אופניים שלא בפרויקט) - אני מניח שמדובר על עשרות אם לא מאות.

למעלה