הצהרות בזמן עימות

patetta

New member
הצהרות בזמן עימות

אני בטוח שכולנו מתנגדים לאלימות בתור בני אדם ובתור אמני לחימה בפרט,אבל עם זאת אני לא יכול שלא לתהות אם בזמן שעימות מתפתח הדבר הנכון הוא להצהיר בפני הצד השני שאיני מעונין בעימות.אני ראיתי פעם סרט ביוטוב שלצערי אני לא מוצא אותו עכשיו בו שתי בנות רבות ,ואחת מהן אומרת כל הזמן שהיא לא רוצה להלחם (וכמובן חוטפת מכות) וכשהשניה מתקרבת אז היא מפנה אליה את הכב או הכתף .מה לדעתכם צריך להיות תוכן ההצהרות שמשמיעים בזמן עימות?

pangainoon ryu

New member
לא להצהיר ולא לדבר

אם אתה לא רוצה להיכנס לעימות תברח. אם אתה כן רוצה להיכנס לעימות, תיכנס בלי היסוס. בכל אופן תהיה החלטי. דיבורים מיותרים תמיד יגמרו רע.

אם אתה כבר בעימות אבל הוא (עדין) לא אלים,

ואפילו אם כבר אלים, דיבור כמו "אני לא רוצה לריב" - כל עוד אינו מפריע לך להגיב כראוי להתקפות - יכול להיות מה שישכנע את השוטר/שופט שלא למצוא אותך אשם, אחרי האירוע. הקרב לא נגמר כשאחד המשתתפים על הרצפה, הוא נגמר כשהמשטרה אומר שהתיק נגדך סגור.

pangainoon ryu

New member
דוד..אם כבר אז למה לדבר?

פשוט תצעק הצילו בזמן שאתה טוחן אותו..

כי זה עושה את הרושם הנכון על הצופים.

זה אפילו עשוי למנוע הסלמה מצעקות למכות. שני דברים: 1. במצבים שאין אפשרות לנתק מגע ועדין לא נוצר מגע אלים, דיבור בהחלט עשוי למנוע הסלמה! אי-שימוש בכלי הכי פשוט והכי זמין למניעת הסלמה, כמוהו כאמירה "בוא מכות". אם אתה רוצה ללכת מכות, אל תדבר. אם אתה רוצה להימנע מקרב, רצוי מאוד לדבר. זה לא חייב להיות "אני לא רוצה מכות", זה בהחלט יכול להיות כל נסיון אחר לפתור את הבעיה במלים. 2. הקרב, כמו שאמרו רבים לפני בדיונים אחרים, נגמר לא כשהיריב מנוטרל, אלא כשהמשטרה סוגרת את התיק בלי להמליץ להעמידך לדין, או כשאתה יוצא זכאי במשפט. כדי לגרום לשוטר ולשופט לחשוב שאתה הצודק, צריך לתת להם ראיות - כמו עדויות של אנשים מסביב, ששמעו אותך בבירור מנסה לפייס את התוקף ולמנוע הסלמה. שוטר שיגיע למקום אירוע ויראה אותך ללא שריטה ואותו עם עצמות שבורות, יתקשה להאמין שאתה זכאי והוא זה שהתקיף; עדויות של צופים באירוע שראו אותך מנסה לפייס ואותו מתקיף ורק אז חוטף, יכולות להיות ההבדל בין "להגיע הביתה בשלום" לבין להתחיל לחפש עורך-דין פלילי טוב...

למען הסר ספק, כל הנ"ל אמור רק במצב שעדין

אפשר לדבר; אם המכות כבר התחילו, זה מאוחר מדי.

pangainoon ryu

New member
דוד..

אתה רשמת: "אם המכות כבר התחילו, זה מאוחר מדי" וזו אימרה מאוד תמימה.. אני לא יודע אם אתה מודע לזה אבל המכות מתחילות הרבה לפני שהאגרוף הראשון נזרק. אם אתה מתעסק עם סטריט פייטר טוב והוא מדבר איתך תדע שאתה כבר מחוסל. דיבורים נוסח "אני לא רוצה לריב" או "די תעזוב אותי" כמעט 99 אחוז מהפעמים רק ישלהבו יותר אדם שמכוון לתקוף אותך ויציבו אותך בעמדת קורבן בזמן שהוא עולה לעמדת טורף, שלא נדבר על כך שאם אתה מתכנן על אנשים שישמעו אותך מדבר עם היריב שלך אז אתה כנראה לא מבין מה זה רחוב, אתה צריך להבין דבר אחד, כשנוצר מצב של מכות אנשים נורמליים מתרחקים וצופים מהצד, מי שבטווח שמיעה הוא כנראה מניאק שרוצה להזיק לך ולעזור לחבר שלו, גם אתה לא יודע את זה בהתחלה. מבחינתי אדם שלא בורח, ומסתכל מקרוב הוא יהיה זה שבסוף ידקור אותי מאחור ולכן כל מי שמסביבי באותו רגע נחשב לאויב ואני אעשה כל מה שביכולתי בכדי לפגוע בו. כשאתה עומד מול אדם שצמח ברחוב דיבורים יביאו אותך לבית חולים. לכן , אם אתה לא רוצה לריב - תברח. אם החלטת שאתה צריך לריב תעשה את זה הכי מהיר והכי אכזרי שאתה יכול. עכשיו בקשר למשטרה, עצה ידידודית, בזמן שאתה מרביץ הכי חזק והכי אכזרי שאתה יכול תצעק הצילו. את זה העדים כן יזכרו, אני מבטיח לך. שי.

pangainoon ryu

New member
מוסיף..

ותלך ראשון לתחנת המשטרה להגיש תלונה. מנסיון, הראשון שמגיש את התלונה הוא זה שייצא מזה נקי.

נו, באמת. כשאין טעם לדבר, בורחים או נלחמים.

השאלה היא מה קורה לפני, בשלב שבין קשר העין לעימות הפיזי הבלתי-נמנע. בשלב שבו עוד אפשר לדבר. נכון שלא תמיד השלב הזה נמשך מספיק זמן בשביל שתספיק לנצל אותו, נכון שלפעמים אין ברירה אבל אם יש - רצוי מאוד לנצל אותה, וראה תשובתו של בוג'ימן למטה.

nitzano

New member
../images/Emo6.gif הצילו../images/Emo70.gif אני לא שולט בעצמי ../images/Emo70.gif

Boogieman

New member
על מלחמה ודיפלומטיה.

קלאוזוביץ אמר שהמלחמה היא המשך הדיפלומטיה באמצעים אחרים, ואני חושב שזה גם עובד הפוך, הדיפלומטיה היא המשך המלחמה באמצעים אחרים. בכל אופן, גם אלימות וגם מלל הם אמצעים בהשגת המטרה, במקרה הזה, לחזור הביתה בחתיכה אחת. כאן כדאי לציין שלא רק מה אומרים חשוב, אלא גם איך אומרים את זה, מהי שפת הגוף, מה היריב יבין ממה שאמרת. כל אלה כלים שצריך לדעת להשתמש בהם בסיטואציה של הגנה עצמית. לדוגמא: אפשר להגיד "אני לא רוצה מכות" ושהיריב יבין מזה שהוא פוחד ויכול לנקנק אותך. אפשר גם להגיד את זה כך, באמצעות אינטונציה ושפת גוף נכונות, שהיריב יבין שאתה מוכן ללכת מכות ונותן לו הזדמנות לרדת מהעץ בכבוד. מנסיוני, המועט לשמחתי, שילוב של פייסנות עם איום עובד טוב. אתה חייב לשדר ליריב שאתה לא מפחד ממנו ושאם יהיו מכות הוא יחטוף. במקרה כזה חשוב להשאיר לו מוצא לנסיגה כי "בוא מכות" יגרום לו להילחם כדי להגן על הכבוד שלו וזה מצב שעדיף להמנע ממנו גם אם נראה לך שניצחונך מובטח (אפרופו קלאוזוביץ: "קרב הוא ממלכת האי ודאות"). כמובן שבמקרים מסויימים גם איום ישיר יעבוד טוב. רק כדאי מאוד להיות מוכן לממש את האיום או שעדיף לא לאיים בכלל. אז אני בעד גישת ה"דבר בנחת ותחזיק מקל גדול", אבל ככלל, אין חוקים לעניין הזה והכל תלוי בטיב הסיטואציה. אם אתה טוב, במילים, במכות או בשניהם, יכול להיות שתשרוד. אם אתה לא טוב, אתה תאכל אותה וזאת השורה התחתונה.

NomadSoul

New member
נו דוד, נראה אותך מזהה:

מי אמר למי:
You see. It's like I always say, you can get more with a kind word and a 2 by 4, then you can with just a kind word​
ומכיוון שאוטוטו אני על טיסה, הנה רמז עבה אם ממש ממש צריך.

אוי, מרקוס, מרקוס...

כל כך רצה להקריב הכל למען מטרה נעלה שבסוף הצליח...

Nickelstickz

New member
My opinion

I agree with Boogieman and David , your mouth will save you some pain , unless the guy is on drags/Alcohol and just look for somebody to unload his frustration the chances are that everything will be ok if you gave him a way out , as for the police ,you going there to be the first to lodge a complaint will not necessary keep you clean , it is a long process specially if one of the guys involved shipped to the nearest hospital…

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif הצפיה מהאדם הנורמטיבי

לדעתי, ההתנהגות שבוגי-מן ודוד מתארים, היא הצפייה שלי מאדם נורמטיבי, שבאמת לא רוצה את העימות, אבל לא יכול לברוח מסיבה כלשהי (ואני לא מתכוון ל"כבוד"), למשל משום שהוא גר שם, הרכב שלו שם, הילדים שלו בסכנה, או שהוא חושש שעצם הפניית הגב ללכת תנוצל לתקיפה (גם את זה ראיתי). ראוי לזכור, ואולי לזה שי מכוון, כי בהתנהגות כזו אנו בהחלט חושפים את עצמנו לסכנה. אצל רובנו, ההתרכזות בדיבור באה על חשבון ההתרכזות בפעולה ובמצב, ואין ספק שאם נדבר נאבד את יתרון ההפתעה הקטנה הטקטית שנשיג בהתקפה הראשונה. מצד שני, העקרון לעיל יכול לפעול גם כנגד התוקף (לא תמיד). ודבר אחרון, ראוי לזכור שכפי שיש אנשים שהם מעולים במכות, כך יש גם אנשים שיכולים להרגיע את המצב בדיבור / מחוות, ולהשיג נצחון גדול יותר וארוך טווח יותר בדרך אחרת לגמרי. כתבתי על כך לא פעם, עד כה התייחסנו אל התגובה הממוצעת, יש גם תגובה יוצאת דופן לטובה. אמיר

Boogieman

New member
אמיר, אני לא מתייחס לאדם "נורמטיבי".

אני מתייחס לאדם אלים שלא חושב מי יודע מה בהגיון, אבל הוא בהכרה מלאה. כלומר, עדיין לא באטרף מוחלט, או שיכור/מסומם. זה הפרופיל של רוב האנשים שתסתבך אתם, ולכן התמרון בין אלימות לדיפלומטיה הוא כ"כ עדין. בכל אופן, אם אתה לא חושב שהדיבורים יעזרו ולא מוכן לקחת את הסיכון שהוא יעשה את הצעד הראשון (שים לב: "הצעד הראשון" לא שווה להתקפה הראשונה!), עדיף כבר לתקוף. הכל שאלה של עד כמה אנחנו מפחדים מהיריב. ככל שאנחנו מפחדים יותר, ככה נשתמש יותר במכות ופחות במילים, ובצדק.

amir_aikido

New member
חוסר הבנה - אתה הנורמטיבי

לא התכוונתי להתנהגות התוקף שמולך, אלא להתנהגות שלך. אמיר

Boogieman

New member
נורמטיבי? מואה?

בסדר, קיבלתי את התיקון. אגב, זה נכון לבד"כ התרכזות בדיבור באה על חשבון המוכנות לפעולה, אבל אני חושב שחלק מהמיומנות הנדרשת מאתנו כאמני לחימה היא שזה לא יהיה כך.

למעלה