הפרק התשיעי

CallMeCavanaugh

New member
אולי הוא מספר על זה בעוד מקום?

קראתי את הפרק במשחקי הכס שבו טיריון וברון בדרך לפגוש את טיווין, הפרק שבו טיריון מגייס את הפראים. הוא מארגן מדורה בשביל לפגוש את הפראים, ואז מספר לברון את הסיפור בלי להגיד שום דבר על סירוב או שהזין שלו הסגיר אותו/בגד בו ואז הולך לישון, ומתעורר רק כשהפראים מגיעים.

הוא מספר גם לשאי

נדמה לי אחרי שהיא לועגת לו שאביו יכה בישבנו אם יביא אותה לחצר, ואז הוא סוטר לה או משהו כזה..

ellendili

New member
הי הי, עד שר הטבעות! ../images/Emo3.gif

אתה מתכוון לזה שהשמיטו את בומבדיל בסרט?

ellendili

New member
../images/Emo13.gif

בומבדיל היה חביב בספרים. הסרט לא הפסיד כלום מזה שהשמיטו אותו. אגב, שר הטבעות זה לדעתי דוגמא לעיבוד מעולה של ספר. במשחקי הכס חסר לי משהו...משהו שהיה בסרט של ג'קסון. למה, יש הרבה מתמרמרים על ההשמטה הזאת?

CallMeCavanaugh

New member
כשההשמטה התגלתה

זה היה עוד בזמן ההפקה, ואז כל האינטרנט בערך הייתה עצומות להחזרת בומבדיל לסרט. לא מזמן קראתתי את הספרים שוב, משהו כמו עשרים שנה אחרי הפעם הקודמת שקראתי אותם, ושמתי לב עד כמה הקטע עם בומבדיל מיותר. הוא תופס עשירית מהספר הראשון, ולא קורה בו כלום. פשוט כלום.

ellendili

New member
וואו...איזה מגזימים (אלה עם העצומה)

דווקא אני אוהבת את החלק הזה בספר. אתה צודק שלא קורה שם הרבה אבל זה היופי אצל טולקין, כיף לקרוא אותו גם כשאין אקשן. תמיד ראיתי בקטע הזה מעין הפוגה לפני שכל התסבוכת האמיתית מתחילה. ויש שם שירים חמודים. אבל מסכימה איתך שאם היו מכניסים את הקטע לסרט זה היה סתם בזבוז זמן מסך. ובלי קשר (סתם להשוויץ קצת
) היום קניתי מהדורה ממש מגניבה של ההוביט, משנת 1973 עם איורים מדהימים. איזה כיף לי!

שירים חמודים? יפים!

הי יופי דול בת נכספת, אט נושבת הרוח, סנונית מעופפת, על מדרון הגבעה זוהרה באור שמש, ממתינה על הסף לצינת כוכב אמש... ...שם חמדת לבבי בת מלכת נהריים, ענוגה כגבעול וצחה מן המים, ...זכה מצוף מאגל מים, בת נהר יפת עיניים.. לא זוכר יותר משירי תום בומבדיל לגולדברי...

ellendili

New member
אני מתה על השירים של טולקין!

(כמו שהיה אפשר להבין מהחתימה שלי
) ובאנגלית השיר שציטטת עוד יותר יפה

האנגלית שלי לא מספיקה להתמוגג משירה באנגלית.

אבל מן התרגומים העבריים אני מתמוגג בהחלט... היכן היא היד על הנבל, ואודם האש המבוערת, היכן האביב והקיץ, וזהב התבואה הנקצרת הם חלפו כמטר על הגבע, כרוח הנושבת באחו, ירדו הימים מערבה, אל צל הגבעות אשר נחו, וכו'

ellendili

New member
האמת שהתרגום טוב,

באופן מפתיע. לא בקטע מתנשא או משהו אבל ממש כדי לך ללטש את האנגלית ולקרוא טולקין במקור. זה עולם אחר. וגם מרטין, אם כבר מדברים

טוב הבנו - את ועוד כמה לא אוהבים את הסדרה.

אני מאד אוהב, אני חושב שהיא דבר גדול לז'אנר, דבר גדול למרטין - ודבר גדול בשביל כולנו. אני חושב שהמשימה שעמדה בפני התסריטאים הייתה קשה מאד - בכל זאת, מדובר בסיפור הטוב ביותר שנכתב - אולי מעולם. התוצאה לדעתי מדהימה, אז יש פה ושם קצת אי התאמות - אבל באמת, כמה כבר אפשר לחפור על הזאבים המעפנים האלה, על העורב התלת עיני, בכלל כל הפרקים של בראן לטעמי - מיותרים פשוט לגמרי, אני שמח שהם מקבלים פחות פוקוס בסדרה. את ועוד אחרים מאוכזבים, הבנו, לדעתי אתם קצת פנאטים, זאת כמובן זכותכם, אבל זה מתחיל לשעמם. אני רואה בעיני רוחי את הסדרה מגיעה לסופה בערת השם עוד שבע שנים - בזכות עובדת התסריט שהמצויינת ששני החברה האלה עושים וכובשת לה קהל אדיר הרחבי העולם. הייתי שבוע שעבר בארה"ב ודיברתי קצת עם אנשים - כולם שמעו על הסדרה, חלקם ראו ומאד אהבו והשאר אמרו שמתכוונים להתחיל לצפות. תכל'ס - הסדרה מצליחה ובצדק, בזכות מרטין (ברור) אבל וגם בזכות התסריט המעולה שמותאם בצורה טובה למסך. כמובן שאת ודומייך זכאים לדעה משלכם, לא משנה כמה שהיא כבר עלתה לי על העצבים, אך זה טיבו של פורום. רק בריאות ובשמחות.

nathaliesh

New member
לא הבנתי למה דיעות אחרות עולות לך על העצבים

ברמה כזאת שאתה חש צורך לכתוב פוסט שמודיע לי שדעתי משעממת אותך (מה שאומר שקראת את דעתי, למרות שאתה יודע שאני מאוכזבת מהסדרה), למרות שברור לך ואתה אף כותב את זה שכל אדם זכאי לדיעה משלו. אתה אוהב את הסדרה? מעולה. כיף לך (באמת, לא בציניות. נורא רציתי להתאהב בסדרה). אני מתאכזבת מהסדרה. ככה זה. גם אתה יודע שככה זה ולא לכולם יש אותם דיעות. גם אתה יודע שזה טבעו של פורום. כתבת את זה בעצמך, אז מה בעצם ניסית להשיג בפוסט הזה? לצורך מה כתבת אותו? זה לגיטימי בעיני אם בא לך לדון רק עם אנשים שחושבים כמוך מבחינת האהבה לסדרה, אבל למה להכנס באנשים אחרים ולהודיע להם שהם פאנטים ומשעממים רק כי הם לא מסכימים איתך? במקום זה, פשוט אל תקרא. אתה לא חייב אתה יודע

אני אמשיך לקרוא - אני מקווה שתודי שטעית

זהו אכן טיבו של פורום - לא צריך להסכים ולתהחבק כל הזמן. באמת שניסיתי להיות סבלני אבל הפוסטים הקבועים שלך ושל is00 בנושא אכזבתכם העמוקה מהסדרה בסוף נמאסו עלי ואמרתי את דעתי. כמובן שזה לא נאמר ברמה אישית כלשהי, אבל זוהי אכן דעתי ה"מקצועית". את גם לא חייבת לקרוא מה שאני אומר. כל אחד הרי תמיד בטוח שהוא צודק - גם אני, אז אני מקווה שזה לא נורא אם שומעים דעות אחרות, ואני שוב חוזר ואומר שלא הייתה לי שום כוונה להעליב באופן אישי, רק תכל'ס. בכל מקרה הרגע ראיתי את הפרק האחרון - נהניתי מאד!! (הפתעה..), בספרים לא סבלתי את קטעי דאינריז - אני חייב לציין שבסדרה היא עוברת פשוט מעולה. ושוב - ג'ופרי הוא מלך!

nathaliesh

New member
מצטערת, לא הבנתי

לא הבנתי מה מקצועי בדעתך שדעתי משעממת. לא הבנתי מה לא בסדר בזה שאני כותבת את דעתי על כל פרק שאני צופה בו (הקטעים שאהבתי והקטעים שהתאכזבתי מהם והתחושה הכללית) אבל כן בסדר שאתה כותב את דעתך החיובית על כל פרק. אני לא מציפה את הפורום בהודעה אחרי הודעה ש"הסדרה מאכזבת! מחורבנת! אל תצפו בה!". אני מגיבה לפותחי השרשורים על הפרקים וכותבת תמיד גם מה אהבתי וגם מה לא. כן, התחושה הכללית היא של אכזבה ואני הראשונה שאשמח לגלות ש"טעיתי" (אי אפשר ממש לטעות ברגש ולכן הכנסתי את המילה למרכאות) ושהסדרה מקסימה ומדהימה. זה הרי אינטרס שלי להנות ממנה וזאת גם הסיבה שאני ממשיכה לצפות למרות האכזבה, כי אני כן רוצה להתחבר אליה, רק לא מצליחה בנתיים. מה שמפריע לי זה ממש לא שדעתך אחרת מדעתי, לא אני זאת שכתבתי פוסט למה אאיגון כל הזמן כותב דברים חיוביים על הסדרה ונהנה ממנה.... מה שמפריע לי זאת ההתנשאות המגוחכת שלך של "באמת ניסיתי להיות סבלני" וכ'ו. אתה באמת לא חייב לקרוא את מה שאני כותבת, אני לא נעלבת מזה וזה לא מפריע לי. אני מסכימה באלף אחוז שלא צריך כל הזמן להסתחבק וגם לא נעלבתי ממך, אני בכלל לא מכירה אותך, אבל התקפה אישית (לכתוב את פנאטית ודעתך משעממת זאת התקפה אישית) היא מיותרת. במקום זה למה שלא תסביר לי (ואני לא כותבת את זה בציניות!) למה הסדרה כן טובה ולמה אני טועה? או שפשוט לא תגיב אליי אם לא בא לך לדון איתי? זאת הנקודה-בשביל מה ההתקפה הכאילו אישית? (זה לא באמת אישי-אישי כי כמו שכתבתי אנחנו לא מכירים ולא נעלבתי) סתם מיותר. לדעתי כמובן. בקשר לפרק האחרון- דאני היא דווקא דמות שמאוד אהובה עלי. בסדרה הקטעים שלה הם בין הטובים לדעתי ואני מסכימה שג'ופרי הוא "צלך" (לא החוקי חלילה
) אבל השחקן מעולה ותופס את רוח הדמות בצורה נפלאה.

נסיון הסבר

אני עובר על כל הפוסטים החדשים פעם ביום יומיים וקורא בעניין את כולם. כשמישהו מהפוסטים מעצבן אותי אני עדיין קורא אותו עד הסוף ומגיב בכתב או שלא, כך שמה שאמרת - "אם אני משעממת פשוט אל תקרא" - זו לא אופציה אמיתית, כי אני אקרא הכל ואני מאמין שגם את. הפוסטים שלך בדרך כלל עניינו אותי אבל בזמן האחרון שמתי לב שקטלת הרבה מאד את הסדרה והגבתי, אני יודע שלא נפגעת באופן אישי אלא רק באופן אינטלקטואלי - כמו שנגיד פרופסור היה נעלב שמישהו היה אומר שהמאמר שלו בירחון מדעי משעמם (תסלחי לי על ההשוואה - אבל זה נראה לי הכי מתאים)- זה טבעי, אבל אני "נפגעתי" בשם הסדרה ואמרתי את שלי - אני חושב שזה מקדם דיון אמיתי בפורום - אז בסה"כ הרווחנו. אם את רוצה שאני אגיד לך מדוע הסדרה טובה - אז ככה: היא כתובה ומשוחקת מדהים. היא ריאליסטית מאד וצינית כמיטב המסורת של מרטין ושל HBO, היא מאד נאמנה לספרים וכאשר היא סוטה מהעלילה בספרים הסטיות האלה מתוזמנות היטב ותורמות מאד לעלילה, קראתי פה אנשים שמתלוננים על הזאבים, אני לא מבין מה יש להם מהזאבים האלה - כמה הם באמת תרמו לעלילה בספרים? או למשל הקטעים ההזויים של בראן (שהייתי מרפרף עליהם בספרים) טוב מאד שהורידו את הטון שלהם בסדרה - זה היה מבריח צופים. הסצינות שהוסיפו - ברובן היו מצוינות, הסצינה בין רוברט לסרסיי - סיכמה בקצרה את מצב העניינים ביניהם, רנלי ולוראס גם הייתה מאד במקום (אם תחשבו בראש של מישהו שלא יודע מי הם בכלל בפרק 5 - עצם העובדה שמראים אותם ביחד נותן מיד מושג מה קורה). קחי בחשבון שצריך לצמצם 700 עמוד לכ- 9:30 שעות ושהצופה לא יהיה מבולבל מכל המאסה ויבין הכל, אז נכון, היו גם דברים תמוהים כמו הקטע של וייסריז באמבטיה עם הדרקונים והויתור על הקטע שסאנסה חושפת את התוכנית לשלוח אותה ואת אריה צפונה, אבל בסה"כ הייתה עונה מעולה, והמדד שלי זה אנשים שראו רק את הסדרה ופשוט מהללים. לסיכום - נראה לי שנסכים לא להסכים (עם כל הכובד - ויש)

למעלה