הפרק התשיעי

is00

New member
אתה רציני? ../images/Emo58.gif

מכריח אותו? למיטב זיכרוני טיריון אולי לא רצה, אבל עשה את זה כי זה גירה אותו! תקרא את הקטע הזה שוב. טיריון מסוגל לשלוט בעצמו כשהוא רוצה. והסצנה שלו בליל החתונה שלו ושל סאנסה מוכיח את זה.

CallMeCavanaugh

New member
לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד ../images/Emo58.gif

זה שטיריון מסוגל לשלוט בעצמו כשהוא רוצה לא אומר שום דבר. זה לא שהוא היה צריך לבחור אם לשכב איתה או לא ובחר שלא לשכב איתה (=לשלוט בעצמו) - אבא שלו הכריח אותו לעשות את זה, ואין כאן שום קשר לשליטה עצמית, כן או לא.

CallMeCavanaugh

New member
מה הקשר?

אני הצבעתי על העובדה שאין קשר בין שני המשפטים שכתבת. ובלי קשר - קראתי שוב את הקטע הזה. אין שום רמיזה לכך שזה גירה את טיריון. הוא כמעט בוכה כשהוא מספר את זה - הוא צריך לכחכח בגרונו ו"העשן צורב את עיניו", ואז הוא פשוט אומר (אני לא לגמרי בטוח איך לתרגם את זה לעברית בצורה טובה) "Lord Tywin had me go last". שום אזכור לעוררות מינית. גם לא נשמע הגיוני שתהיה כאן עוררות מינית - מדובר בבחורה היחידה שאיתה שכב אי פעם, למה שידליק אותו לראות את כל השומרים עוברים עליה?

is00

New member
מה שחשוב הוא...

שהם השמיטו את החלק הקטן הזה, ללא שום סיבה מוצדקת, חוץ מלגרום לצופים לחבב את טיריון אפילו יותר.

CallMeCavanaugh

New member
מספיק עם הקנאה לטקסט

זה כבר מתחיל להזכיר את מעריצי שר הטבעות ותום בומבדיל. אז השמיטו משפט - ביג דיל. לא על זה תקום או תיפול הדמות. חוץ מזה, מי אמר שזה לא קרה? אולי פשוט טיריון לא מספר על זה בינתיים וזה עוד יגיע בהמשך? הרי גם ככה השיחה הזאת הוזזה ממקומה המקורי, אז אולי עשו בה עוד שינוי. בלי קשר, אני דיברתי על הטענה שלך שטיריון שכב עם טישה כי רצה, כי לראות עשרות אנשים שוכבים עם אישתו הטריה, האישה שאהב, האישה היחידה איתה היה אי פעם - גירה אותו, וזה בפירוש לא נכון. טיווין הכריח אותו לשכב איתה, ומההתנהגות שלו כשהוא מספר את הסיפור ברור שקשה לו עם העניין הזה.

CallMeCavanaugh

New member
מה התירוץ?

מה הם אנשים כמוני? לפי מה אתה מחליט מתי אסור לחרוג מהטקסט ומתי צריך לחרוג מהטקסט?

is00

New member
שאם לא חושבים כמוך...

הם חייבים להיות קנאים לטקסט ומעריצים פנאטיים. אתם לא מסוגלים לקבל את האפשרות שמישהו אחר שקרא את הספרים וראה את הסדרה(או לפחות ניסה) לא התלהבו ממנה כמוכם או שאפילו מאוד התאכזבו ממנה. אם חס וחלילה זה קורה, אתם ישר מאשימים ומתרצים את זה בפנאטיות. Good for you!!! תמשיכו להאמין בזה, ולא לשקול אפילו לרגע את האפשרות שהטעם שלהם שונה משלכם או דברים אחרים ושאין לזה שום קשר לפנאטיות או משהו כזה.

CallMeCavanaugh

New member
ואצלך הבעיה הפוכה

אם עשו משהו לא כמו שרצית (שים לב, לא כמו שזה בספר - כמו שאתה רצית. כי מפריע לך ששינו מהספר כאן וגם מפריע לך שלא שינו מהספר ביער הלוחש), אז מדובר בעיבוד לקוי.

CallMeCavanaugh

New member
היום כל אחד כותב

העובדה שאתה כותב לא הופכת אותך לסמכות בנושא (במיוחד שהצגת את עצמך כסופר, ואת הסדרה כותבים תסריטאים). אני מכיר כותבים שדווקא נהנים מהסדרה וחושבים שהיא כתובה היטב. אחד מהם אפילו תסריטאי עם השכלה פורמלית בתחום.

is00

New member
והנה זה שוב מתחיל...

אני אגיד את זה בצורה הכי פשוטה - אתה(ואחרים) מאוד נהנה מהסדרה וחושב שהכתיבה בה נפלאה - אני שמח בשבילך וזואת זכותך המלאה. אני(ואחרים) מאוד לא נהנתי מהסדרה וחשבתי שהכתיבה בה לא ממש טובה ומשעממת לעיתים - זאת זכותי המלאה. לכל אחד יש את הזכות לדיעה שלו, ולאף אחד אין את הזכות לכפות את הדיעות שלו על אחרים. בסדר? תודה לך ובוא נמשיך הלאה.

גם לי זכור משהו כזה

טיריון מספר לברון שלבסוף אביו אמר לו שהוא צריך להיות אחרון, לאחר שלא נשארה שום טיפת רוך ואהבה או משהו כזה. לראות אותה "כפי שהיא". ובזה אביו מתכוון, כזונה. אז אומר טיריון לברון שהוא היה צריך לסרב אבל הזין שלו הסגיר אותו. או שהוא אומר שהזין שלו בגד בו.. משהו כזה... אבל זה מה שטיריון אומר. ברור שככה או ככה טיווין היה מכריח אותו...

nathaliesh

New member
טיריון אכן אומר שהוא התגרה

אבל זה לא מוריד מזוועת המצב. ובכלל, באופן כללי, לגבר יכולה להיות תגובה גופנית פיזית גם בלי שהוא ממש יהיה מעוניין בה.

גם אשה מגיבה תגובות פיזיות בלי שתהיה מעוניינת

על סיפון הבאלריון, כשז'ורה מגיע לתאה של דאני באמצע הלילה. דאני הפרוצה מתערטלת בפניו ושולחת אותו להביא לה מכנסיים. ז'ורה אוחז בה ומנשק אותה. כשהיא מתרחקת ממנו הוא מסתכל עליה. היא מכסה את שדיה בידיה בטרם פטמותיה יבגדו בה או משהו כזה...

למעלה