הפרק התשיעי

ניר4819

New member
הפרק התשיעי

שרשרו לכאן את ההתרשמויות והחוויות שלכם מהפרק הנהדר, לטעמי. אבל אני חייב לציין דבר אחד שלדעתי היה קצת בעייתי בפרק: סצינת ההוצאה להורג של נד. בספר רואים את הסצינה הזו דרך העיניים של אריה, ושלה בלבד. אנחנו לא נמצאים לרגע על הבמה עם נד וסנסה, ואנחנו לא רואים שום דבר דרך העיניים של מישהו פרט לאריה. הסצינה הייתה צריכה להיות מצולמת, לכן, בלונג שוט או במדיום שוט, ורק דרך העיניים של סנסה. קלוזאפים - רק על אריה. לא על נד. חלק מהעוצמה של הסצינה בספר הוא הריחוק שלנו מההתרחשויות. פה הכניסו אותנו לתוך ההתרחשות. אריה היא רק אחת הדמויות בהן המצלמה מתמקדת, כשהיא לוקחת אותנו גם לתוך הבמה ונותנת קלוזאפים על נד ומראה את האירועים גם דרך העיניים שלו. זה לא מצא חן בעיני, אני חייב להגיד. חוץ מזה, היה פרק חזק ביותר, לדעתי. הקטעים של טיריון היו טובים במיוחד, כרגיל, ואהבתי במיוחד את הסצינה שבה הוא מתוודה בפני ברואה ושייאה על נישואיו הראשונים. ממש הרגשתי את העצב והכאב שלו בדברו, והסדרה מדגישה יפה שהוא ממש לא התגבר על הטראומה הזו. אהבתי גם את הקטעים של קייטלין בטירתו של וולדר פריי. רק בעיה אחת - הוא נראה צעיר מדי. אני טועה, או שהוא אמור להיות בן 90? בסדרה הוא בטח לא נראה בגיל הזה. צעיר בהרבה. גם הסצינות עם הדותראקים היו נהדרות, בפרט הקרב הקטן שהיה שם. זה כל כך הסדרה הזו האופן שבו ג'ורה ניצח! הייתי מראה את ביצי הדרקון בפרק הזה - אחרי הכל, צריך להזכיר לצופים אותם ואת חשיבותם לקראת הפרק הבא. בתוך כל הסערות האלו דווקא הסצינות בחומה, הרגועות והשלוות יותר, פחות הצליחו לרתק אותי. אבל אני מתחיל לחשוב יותר ויותר שהליהוק של ג'ון לא מוצלח, בניגוד למה שחשבתי בפרקים הראשונים. השחקן שמגלם אותו פשוט לא תופס את המהות של הג'ון, לטעמי. אז בסופו של דבר, יופי של פרק. מותח, מסעיר, מרגש (עם כל הבעייתיות בסצינת ההוצאה להורג, זלגה לי דמעה קטנה כשזה התרחש), משעשע (ה"קרב" של טיריון היה חזק במיוחד חחחח), ועכשיו מחכה לסיום העונה ואחר כך לספר הבא.

CallMeCavanaugh

New member
אני דווקא אהבתי את השינוי בסצינה האחרונה

כשנד צועק ליורן "באלור", זה משנה את הסצינה בשתי דרכים, ושתיהן עדיפות על המקור. השינוי הראשון הוא שיורן לא במקרה מוצא את אריה בקהל, מה שהיה די דאוס אקס מכינה בספר. השינוי השני הוא שאנחנו רואים שנד כבר יודע מה הולך לקרות, הוא לא באמת מצפה שג'ופרי יתן לו ללכת לחומה.

Indego

New member
לא חושב שנד ידע שהוא הולך למות...

עובדה שבסופו של דבר הוא שיקר, והציג את עצמו כבוגד, על אף העובדה שהוא חף מפשע (מן הסתם כדי להמנע ממצב של פגיעה בסאנסה ואריה). אגב שמתם לב לחיוך של אצבעון לאחר המוות של נד? אני מאוד מקווה שיהיה לו מוות קשה בהמשך הסדרה. אוליי דרך להבת דרקון או משהו כזה.

IWRIS

New member
פרק 9

אני דווקא מאוד אהבתי את הסצנה של ההוצאה להורג שלכל אורכה היו לי צמרמורות, ואהבתי את המשחק של ג'ופרי. זה נכון שהראו את הסצנה מעוד נקודות מבט חוץ משל אריה, אבל נתנו לה נקודת מבט מרכזית מאוד בכל מקרה. אהבתי את סצנת הסיפור של טיריון, למרות שהפריע לי שהוא לא סיפר שאחרי שטיווין נתן את טישה לחיילים שלו, הוא הכריח אותו לשכב איתה פעם אחרונה ולשלם לה מטבע זהב כי "לאניסטרים שווים יותר", או משהו כזה... ולדעתי הויתור על סצנת הקרב היה מעצבן. הם "עילפו" את טיריון ע"י הכוחות שלו במקום לתת לו להילחם! זה היה ממש פתטי... אהבתי גם את הסצנה של ג'יים שנשבה והנאום של רוב. וולדר פריי לא נראה כמו שדמיינתי והוא אמנם היה מעצבן אבל פחות מאשר מתואר בספר....אבל כל הסצנות של הדותראקים היו מושלמות
בסך הכול פרק מעולה, בעיקר בגלל טיריון וההוצאה להורג.... בפרק הבא אמורים להיות דרקונים
!

Elia4

New member
אחד הפרקים החזקים

לא זזתי לרגע מהמסך! ממש הרגשתי בתוך הסיפור, יכולתי להרגיש כמעט כל דמות. נשבר ליבי על נד ועל חאל דרוגו....

CallMeCavanaugh

New member
בקשר לפריי

הוא אכן נראה צעיר מדי ב30 שנה בערך, אבל אני חושב שהם פיצו על זה יפה בכך שבערך כל הנוכחים באולם היו דומים לו בצורה מפחידה ממש.

כאבה לי הבטן בסצינת ההוצאה להורג

היא הייתה שלמה יותר מבספר. החיפוש של נד אחרי אריה. ניסיון הסרק של סרסיי לעצור את הפסיכופט שהוא הבן שלה מלעשות את הטעות שתביא להסלמה נוספת. הסצינה של טיריון עם ברון ושאי באוהל הייתה נהדרת. גם התפתחות הקשר ביניהם, גם ההעמקת הדמות של טיריון. התקשיתי לצפות בסצינה בתוך האוהל של חאל דרוגו. אין לי ספק שהסצינה עם ביצי הדרקון חייבת להיות הסצינה שמסיימת את העונה.

is00

New member
הסצנות המדוברות.

1. לטעמי הסצנה בין ברון, טיריון ושאי באוהל עם "משחק השתייה" היתה ארוכה מדי וחלק גדול ממנה היה מיותר. אבל הכי מאכזב... טיריון לא התוודה שהוא בעצמו היה זה ש"סגר את התהליך" עם טישה. אבל, זה כנראה בגלל שבסדרה החליטו למחוק את כל החלק הזה מהעבר שלו, כדי שטיריון ייזכה להרבה יותר סימפטיה מהצופה. 2. חווית הקרב של טיריון היתה מגוחכת לטעמי. באמת? לעלף אותו? אני תוהה, אם ככה הם יינהגו בכל מעורבות של טיריון בקרב גם בהמשך... 3. היה לי חבל שקיצצו כל כך הרבה זמן מסך לאריה בשביל ההוצאה להורג. לדעתי היו צריכים לתת לנו יותר מ"ההרפתקאות" של אריה מחוץ לחומות, לפני ההוצאה להורג. אלו הסצנות שהקורא מתחיל להבין שאריה היא שורדת! 4. ההוצאה להורג... הייתי מעדיף את זה יותר קרוב לספר, משמע מהצד של אריה ולא מהצד של נד, אבל סה"כ זה היה סביר. 5. וולדר פריי בהחלט היה צעיר מדי, אבל האמת אפשר להבין את זה. זה קצת מסוכן להביא שחקן מבוגר מדי לתפקיד הזה, כי אי אפשר לדעת האם הוא "יחזיק מעמד" גם להמשך. בדיוק כמו שקרה עם השחקנית ששיחקה את "נאן הזקנה". כל השאר... מצטער עשיתי "פאסט פורוורד" לרוב.

is00

New member
האמת מסכים.

לדעתי היו צריכים להקדיש לפחות איזה 2 דקות בפרק לשבייה של ג'יימי כשהוא מסתער לכיוון רוב כדי להרוג אותו.

CallMeCavanaugh

New member
אני לא מבין

כל כך הרבה מתלוננים כאן על חוסר נאמנות לספר, ואז מתלוננים על זה שהסצינה הזאת נעשתה כמו בספר? מישהו כאן זוכר שבספר בכלל לא רואים את הקרב ביער הלוחש, כי אין שום דמות נ"מ שמשתתפת בו? (לפחות לא דמות עם נ"מ בספר הראשון)

is00

New member
זאת בדיוק הנקודה.

לא היתה להם שום בעיה לשנות דברים מהספר, וכמה מהם הם מאוד קריטיים, אבל הם התקמצנו על השינוי הקטן הזה, כשיש להם הזדמנות מוצדקת לשינוי כזה? זה אומר המון על העיבוד הלוקה של הסדרה, לטעמי.

is00

New member
קרב המוני?

אני מדבר על חלק אחד קטן בקרב, לא על כל הקרב. סצנה עם רוב ג'יימי כשמסביבם כמה ניצבים לבושים כחיילים וג'יימי מנסה להגיע לרוב, הורג כמה בדרך, אבל מוכרע בסופו של דבר, לפני שהוא מגיע לרוב.

zekit

New member
מאוד אהבתי את הסצינה של ההוצאה להורג

לדעתי היא דוגמא מושלמת לכך שלסידרה לפעמים יש ערך מוסף מעבר למה שיש בספרים. שום דבר שקרה שם לא סתר את מה שקרה בספר, אבל בגלל שהסידרה לא מוגבלת לנקודת מבט של דמות אחת, למדנו דברים חדשים... כמו אך יורון מצא את אריה, אך סרסי מנסה למנוע מג'ופרי את ההוצאה להורג (בספר היא טענה שהיא ניסתה לעצור אותו, פה אנחנו מקבלים אישור לזה שהיא לא שיקרה) . בקיצור מאוד אהבתי את מה שהם עשו שם..

nathaliesh

New member
../images/Emo58.gif אכזבה, בגדול

בשורה התחתונה- סצינת ההוצאה להורג של נד לא הייתה טובה. איך אני יודעת שהיא לא הייתה טובה בלי להכנס יותר מדי לניתוחים? היא לא רגשה אותי. לא חשבתי עליה אחרי שהפרק נגמר. אפילו לא כמה דקות. כשקראתי את הספר חשבתי עליה ימים ע"ג ימים. אני מסכימה מאוד עם ההסברים והניתוח שלך למה הסצינה הזאת הייתה לא משהו בלשון המעטה, או אם לא נהיה פוליטקלי קורקט פשוט לא טובה. היא לא הייתה גרועה, היא פשוט מייצגת את מה שכל הסדרה מייצגת בעיני- לא טובה מספיק. בטח ובטח שלא מתעלה לרמת הספרים. הסצינה עם טיריון כשהוא מתוודה אכן הייתה טובה מהסיבה הפשוטה שהשחקן שמשחק את טיריון נפלא- יחד עם זאת שימו לב למה הורידו, והחסירו- את העובדה שטיווין חייב גם את טיריון לשכב עם טישה בפעם האחרונה. הסדרה וזאת לא הפעם הראשונה שאני מציינת את זה- מרככת מאוד מאוד את היחסים בין טיווין לבין בניו. לא ברור למה ואיך הם מתכוונים להסביר את רצח הבן ע"י אביו. הליהוק של ג'ון נוראי. באמת שאין לי יותר מדי מה לומר עליו. הסדרה לפחות בעונה זאת היא בעיני פספוס תסריטאי ובימאי עצומים. בחירות שגויות בענק בכל פרק וצומת חשובה.

ניר4819

New member
שאלה לי...

מדוע את חושבת שהעובדה שהורידו מסצינת הוידוי של טיריון את העובדה שהוא נאלץ לשכב עם טישה עוד פעם מרככת במשהו את היחסים בין טיריון לטיווין? העובדה שטיריון נאלץ לראות את אשתו שוכבת עם החיילים ואנשי המשמר לא גרועה מספיק? אין בה די כדי להסביר למה טיריון מתעב את טיווין? דווקא העניין שטיריון אולץ לשכב איתה שוב נראה לי, גם בספרים, כאיזה עודף, כסרח מיותר ולא נחוץ (אלא אם נגלה בהמשך שהיא הרתה ויש טיריון קטן שמסתובב איפשהו בווסטרוז). הסיפור שלו עם טישה מספיק טרגי וקשה גם בלי שהוא היה נאלץ לשכב איתה שוב, ואין לי בעיה עם זה שהסדרה הורידה את זה. זה לא מוסיף ולא מוריד, בסופו של דבר.

nathaliesh

New member
זה לדעתי מה שהופך את הסיפור

מסתם אבא קשוח ברוח התקופה שמלמד את הילד שלו לקח של "אהבה קשוחה" לסיפור הזוועה שהוא.

למעלה