הפרק הלילי: מיאו

sigaliG

New member
לדעתי...

הכותבים מביאים לנו לפעמים דברים שכאילו לא קשורים לשום דבר, מתחילים ונגמרים בפתאומיות בלי שום התפתחות לפני או אחרי. כמו לדוגמא כשלוגן רצה להתאבד: היה איזשהו רמז קטן מצד לוגן, אח"כ ראינו את מקס קוראת את התיק הרפואי שלו והדבר הבא זה לוגן עם אקדח, זה לא היה משהו שנבנה במשך כמה פרקים זה היה פתאומי ונגמר באותה פתאומיות כשלוגן עזר לשכנה שלו. בגלל זה התסריט נראה לנו לפעמים לא אמין וכך גם הדמויות.

aj23

New member
השנאה של לוגן ל"כסא"

לא בא בפתאומיות. הוא תמיד שנא ותמיד הרגיש חוסר אונים ואובססיה לצאת מהכסא. אחרי שהוא חזר ללכת ואח"כ שוב חזר לכסא זה מוטט אותו לכן זה לא בא בפתאומיות, יכולנו לדעת שהוא מאבד את הרצון לחיות. אבל, הכותבים פתאם המציאו לנו שכנה שגרה למעלה(לוגן גר בקומה הכי עליונה) ופתאם אין לה חשק לחיות - יותר מדי צירוף מקרים. אז ככה שלפעמים הכותבים עושים עבודה טובה ופעמים נראה קצת קלוש מהמציאות ולעיתים גם סותר את מה שהם אמרו לנו בעבר. זהו, שבת שלום לכולם!

בואי אני אסביר לך

הם לא פתאום עשו תסריט שפתאום הוא רוצה להתאבד, אבל לאומת זאת הוא לא תמיד רצה לעשות את זה... אני למדתי על זה... תראי, בגלל כל המצב שלו וזה וחרי שהוא מצא את האדם היחיד שיכול לעזור לו לקום מהכיסא מה שהוא רצה תמיד, הן אדם הזה מת, ככה הלכה לו כל התקווה והוא התייאש לגמרי... לאומת זאת זה לא משו שוהא חשב לעשות כבר הרבה זמן אלה בגלל הרצף דברים שקורים לו אז כבר הוא התייאש ועבר למצב של חשיבה על התאבדות... אבל אפילו שלא רואים את זה, זה מאוד ממושך... תתארי לעצמך חס וחלילה חס וחלילה טפו טפו שהיית הולכת כרגיל והיו יורים בך והיית הופכת לנכה ולא יכולה ללכת יותר... היית מתה לצאת מהכיסא והאדם היחיד שיכל לעזור לך מת בדיוק לפני שכמעט גרם לך ללכת... את היית כל מתייאשת שכבר לא היית חושבת שיש לך למה לחיות!!! את מבינה??? זה רצף של אירועים שבסוך ורק בסוף גורם לך לרצות להתאבד ובאותו קלות שזה בא זה גם הולך!!! הבנת??? מקווה שעזרתי ...

sigaliG

New member
לא התכוונתי.......

לזה שלוגן רוצה לקום מהכיסא ואפילו לזה שהוא אובססיבי לגבי זה. אני מבינה היטב את האובססיה והרצון שלו לקום מהכיסא אבל בין זה להתאבדות המרחק עוד גדול.כשחושבים על הדמות של לוגן מבינים שזה באמת רצף של אירועים אבל בסדרה עצמה לא היה שום רמז לנטיות התאבדותיות עד שמקס קראה את התיק הרפואי של לוגן. יכול להיות שרק אני הרגשתי ככה אבל בפרק ההוא שבו הוא שוקל להתאבד זה היה נראה לי די מהיר ולא הגיוני. ובאופן כללי לקחתי את המקרה הזה רק כדוגמא, לפעמים נוצרת לי (וכנראה שזה רק לי) התחושה שהתסריטאים מריצים את האירועים בסדרה מהר מדי ובפתאומיות (כמו לדוגמא נשיקה מוקדמת מדי בין מקס ללוגן שהרסה את ה-מתח המיני הלא ממומש-כמו שזקן השבט קרא לזה)

יש משהו

במה שאת אומרת אבל עדיין... דברים כאלה יכולות לגרום לדמות לעשות דברים בלי לחשוב וגם באותה מהירות שהוא החליט להתאבד הוא גם ירד מזה???

sigaliG

New member
ה'פזיזות'...

שבה לוגן החליט כביכול להתאבד היתה לא אמינה ולא מתאימה לדמות שלו, הוא לא מצטייר בעיני כאדם אימפולסיבי (בניגוד למקס). אבל אני גם קצת מסכימה שלפעמים אדם יכול לנהוג בצורה שלא מתאימה לו כתוצאה מאירועים מסויימים.....

sigaliG

New member
עוד בהודעה הראשונה....

שכתבתי התכוונתי לפתאומיות שבה הוא החליט להתאבד ולא לאובססיה שלו לקום מהכיסא. מובן מאליו שאדם שיושב בכיסא גלגלים ירצה לקום ממנו ואפילו יהיה אובססיבי לגבי זה.

סצינת נסיון ההתאבדות היא לא אמינה

דבר ראשון, לוגן הוא אדם מאוד אובססיבי במיוחד לגבי "עיניים בלבד" [אפילו עד לצורה של אישיות נפרדת] כך שהוא לא יהרוג את עצמו כל עוד יש על מה ללחום. דבר שני, נגיד שזה היה באופי של לוגן להרוג את עצמו בסיטואציה שכזו, לא מחליטים להרוג את עצמך כל כך מהר. [או שהשחקן כל כך גרוע שהוא לא מראה את הרגשות העוברים על לוגן כשהוא עומד לאבד את עצמו לדעת]. דבר שלישי, הצורה בה הוא החליט שלא להתאבד בסוף נראית מאולצת כל כך ולא אמינה [ואני לא מדבר על השכנה שהזיזו אותה לקומה מעליו] ועוד אחר כך הוא מנפנף את זה כאילו כל יום הוא מנסה להתאבד.

ברודי

New member
לפי דעתי[נדחפת]

אתה טועה בזה שאתה אומר שזה לא אמין שהוא יחליט להתאבד. יש משפט כזה- אין שופטים אדם בשעת צערו. ו.. טוב, אני אקדים בזה שאני ראיתי את הפרק הזה מזמן ואני לא ממש זוכרת מה קרה בו, אבל מה שאני כן יכולה לומר בוודאות זה שאי אפשר לצפות התנהגות של אנשים בשעה של צער או כעס. אדם שהיה רגיל ללכת כל החיים שלו ולחיות את החיים במלואם פתאום הופך להיות נכה. אפשר רק לנחש כמה זה יכול להיות מתסכל ואנחנו פשוט לא יכולים לדעת מה תהייה התגובה של כל אדם למקרה כזה. אז גם ללוגן "מושלם" (כביכול, לדעתי) ככל שיהיה יש את רגעי החולשה שלו, במיוחד במצב טראומטי כזה שלא ניתן לשפיטה בצורה הרגילה אלא לפי אמות מידה רגישים יותר. אם ההחלטה להתאבד היתה פתאומית אפשר להאשים בזה רק את התסריטאים. אני בכל מקרה ראיתי רמזים לזה בפרק i and i am a camera כשפיל מסתלבט על זה שלוגן המוח ומקס הכוח ולוגן דופק לו כזה פרצוף.. וזאק בטח שלא עזר לו להרגיש טוב יותר בקשר לזה שהוא מסכן את מקס. ועכשיו בכלל כשהוא על כסא גלגלים גם אם יקרה לה משהו הוא לא יוכל לעזור. נו באמת לכל אדם יש את הרגעי שבירה שלו. זה נורמלי לחלוטין להרגיש יום בהיר אחד כאילו כל העולם מתמוטט עלייך ולוגן פשוט לקח את זה רחוק יותר. וזה שהוא עמד לירות לא אומר שהוא היה יורה אני מאמינה שגם בלי הדליפה הוא לא היה יורה[אם זאת לא היתה סידרה כמובן].

תדחפי חופשי ... ../images/Emo6.gif

דבר ראשון, לוגן אינו אדם ממשי, אלא הוא דמות, דמות שכל מעשיה נקבעים בתסריט. מכאן אפשר לנתח את מעשיו של לוגן בכל מצב, אפילו "בשעת צערו". דבר שני, כאשר אני אומר דמות "מושלמת" אני לא אומר שהיא מושלמת כמו שמתכוונים לאדם מושלם (שאין לו חסרונות), אלא הכוונה שיש לו חסרונות ואפילו יכול להיות לו עבר טראומטי, וזה לא סותר את העובדה שהדמות מושלמת, או במקרה שלנו מושלמת מדי. אני אנסה להסביר למה זה לא אמין: מלבד הפתאומיות שזה הגיע והפתאומיות שזה הלך, זה פשוט לא מתאים ללוגן. בכל הסדרה אנחנו רואים שללוגן יש אינספור מקורות (כסף, אנשי קשר וכיו"ב) כך שלא סביר להניח שלא היו לא דרכים אחרות לבדוק. בנוסף לכך המשחק והכתיבה בקטע היו כל כך גרועים עד לנקודה שהקטע הפך לא רק ללא אמין אלא למגוחך.

kyle chandler

New member
מכל השרשור הזה../images/Emo168.gif

יצאתי כבר צבוע לגבי לוגן!!!! אין לי מושג אם אני צריך לתמוך בדמות שלו או לשנוא אותה, כי יש פה טיעונים חזקים מאוד לגבי שני הצדדים!!!!!! אבל אני ישאר בעדו...

למעלה