הפרק הלילי: מיאו

../images/Emo58.gif לוגן והדמות מהעונה השניייה

הבעיה עם הדמות של לוגן היא שהדמות שטחית ולא עמוקה, והכותבים התעקשו להעביר אותו לקדמת הבמה כך שאנחנו הצופים רואים ומבינים שהוא בעצם פלקט. רוצה לומר: לוגן כדמות איך שהוא מיוצג יהיה דמות משנית טובה, אך כדמות ראשית בסדרה הוא לא מתאים כי חסר לו העומק הדרוש לדמות ראשית. למשל, אנחנו יודעים שהוא דמות אובססיבית, אך למה הוא אובססיבי להצלת העולם, ולא לנעלי נשים למשל? --- ברודי כתבה: הדמות שלו בנאלית למדי ופשוט כתובה לפי הספר. הוא מסתחבק עם מקס ועוקץ אותה, אבל רגע. לא להאשים אותו, יש לו סיפור מהעבר קורע לב הו בעצם הוא כה רגיש. אז מה שהוא גנב למקס, הסתלבט עליה והפריע לה בדרך (והאדם האחרון שעשה את זה, דיימונד, זכתה לסיים את הפרק עם פרצוף-פיצה) אבל הוא כזה חתיך וחמוד תוך כדי שהוא עושה את זה. אז נסלח לו. --- אני ממש לא מסכים על כך שאלק הוא דמות נוסחתית או שבלונית. הדמות של אלק היא דמות מיוחדת ויוצאת דופן. הוא לא הגיבור הטוב הרגיל, אלא אלק מתהלך בקו דק בין האיש הטוב והאיש הרע. לכל מעשה שהוא עושה יש מניע נסתר. רוב הזמן אכפת לו רק מעצמו. הוא עושה הרבה טעויות והוא מסתבך הרבה בצרות ומקס צריכה להציל אותו. יש לו עבר אפל שבא לרדוף אותו [תיק בריספורד]. הדבר הכי חשוב - הדמות משתנה במהלך העונה. מבפירוש אויב של מקס בכך שהוא עובד עבור מנטיקור נגדה, ועד ליד ימינה בסיום העונה.

Nico Tine

New member
וואי אתה ממש שונא את לוגן הא?

מעניין למה...? בכל אופן הפרק פשוט מעולה. וזה נחמד לראות את מקס מיוחמת

לוגן כתוב גרוע מאוד והשחקן לא משהו

לוגן כדמות כתוב ממש גרוע לדעתי. הוא בסדר כל הוא דמות משנית, כמו למשל רק המפעיל של מקס וזה שנותן לה משימות, כי כך האיפיון הגרוע שלו לא בולט לעין. אך לצערי הוא כן דמות ראשית ואז לומדים להכיר אותו יותר ומבינים כמו הדמות הזו גרועה. אני לא מדבר רק על התכונות השליליות שלו כמו האובססיביות שלו והניצול של אנשים, כי זה בסדר, למרות שהתכונות הללו לא ניתנו לו בכוונה. בגלל שהוא דמות ראשית כל הזמן מנסים להראות לנו כמה הוא מושלם -- ראו כמה אצילי לוגן, הוא מוותר על כל הכסף שלו למען הצדק; רק שיוצרי הסדרה לא מבינים כי דמויות מושלמות הן דמויות גרועות! החסרון היחיד שהם מספקים לדמות זה שהוא בכסא גלגלים, וגם זה לא ממש חסרון כי מבלה את רוב הזמן מחוץ לכסא. בנוסף לכך גם שהם מנסים להראות לנו עוד צדדים של הדמות וליצור סימפטיה זה לא עובד ונראה מאולץ. דוגמאות: לוגן פתאום כותב שירה [שלדעתי זה בכלל התנהגות לא אופיינית לאופי שלו], או שפתאום הוא מחליט להתאבד אך בעקבות ההצלה של שכנתו המבוגרת הוא יורד מהעניין. בנוסף לכך מתעקשים לדחוף לנו את הרעיון שמקס ולוגן צריכים להיות ביחד, כמו למשל שמקס מרגישה פתאום שלוגן נמצא בסכנה ובעקבות זה היא ממהרת לבית החולים. לא רק שהם מימשו את הרעיון מהר מדי מבלי לבנות את המתח המיני בינהם כמתבקש, אלא גם שאני לא רואה שום כימיה בינהם. NONE WHATSOEVER. וגם זה שהשחקן שמגלם את לוגן לא כשרוני במיוחד לא עוזר לדמות. נראה כי ללוגן יש רק שלושה טונים של דיבור: "אני רוצה משהו ואני רוצה אותו עכשיו", "עלינו לעצור את X כדי להגן על העולם", ו"אני מנסה להיות שנון ומקסים אך לא הולך לי"... מצטער לכל המעריצים של מייקל וות'רלי, אין לי ממש הערכה אליו כשחקן.

nktlajur1

New member
אני כל כך מסכימה איתך!

שזה פשוט מפחיד.....לפי דעתי הדבר הכי גרוע שהם עסו בסדרה זה שבעונה השנייה לא היה לנו שום זוג לא מקס ולוגן לא כלום ולפי דעתי הם היום צריכים לעשות משהו בין אלק למקס זה כבר היה הרבה יותר הגיוני וגם שניהם הרבה יותר מתאימים....חבל!

karms20

New member
אבל... מישהו (אהם אהם) לא נתן

קודם כל שיהיה ברור שזה לא נועד להעליב את כל אוהבי הלוגן/וות'רלי שפה. (ברודי I LOVE YOU
!!!).
יש הרבה שמועות על מה שהיה. בכל מקרה ממה שאני שמעתי הם בכלל רצו להעיף את לוגן בסוף העונה הראשונה אבל בגלל שהוא ואלבה היתארסו הם לא יכלו. ואז הביאו את אלק כדי שיהווה love interest למקס (ככה התסריטאים הגדירו את זה9)ושיוסיף למתח בין הזוגות כי כבר לא היה מתח מיני בין מקס ולוגן. בכל מקרה הדמות של אלק הייתה כל-כך מוצלחת שהם התחילו לתת לו יותר ויותר זמן מסך וסיפור רקע (שלוגן לא קיבל) ובמהרה הוא הפך לדמות השלישית בחשיבותה בסידרה מה שעיצבן את הדמות השניה בחשיבותה בסידרה (לוגן/וות'רלי). ממה שאני שמעתי זה הגיעה למצב שהוא (וות'רלי) היה סופר את השורות שלו מול אלא של ג'נסן, רצו לעשות משהו בין אלק ובין מקס אבל אלבה וות'רלי לא הסכימו. וגם וות'רלי לחץ כדי שישנו את אלק בעונה השלישת ושהוא יהפוך לרע. וות'רלי נורא קינא בג'נסן, כי בעונה הראשונה בעצם וות'רלי היה המעיין הבחור היחיד המרכזי בסידרה ה"סמל סקס החתיך" שלה, ובעונה השנייה הביאו את אקלס שהוא יותר צעיר ושיחק דמות יותר אטרקטיבית ושהיה יותר יפה (גם בהגדרת הדמות, הרי ה-X5 צריכים להיראות מאוד טוב). ושהוא לקח זמן מסך ותשומת לב מהכוכב הראשי. את התוצאה ראינו בפרק האחרון של העונה השנייה - Superlog ורגלי הפלא מציל את אלק הפצוע (ושהתסריטאים אמרו שהיה פצוע בכוונה כדי שיהיה היגיון בזה שלוגן מציל אותו) וכמובן מתרברב על זה. אלק הייתה דמות כל-כך טובה שהם אפילו חשבו לעשות לו סידרת בת כמו שעשו לאנג'ל מבאפי. הייתי נותנת הרבה כדי לראות את A Dod And His Boy... נאנחת והולכת לראות את Medium is the Message בשביל הקטעי אלק וג'ושוע

QueenMaria

New member
המפ.

לא הבנתי את הקטע הזה, אולי זה בגלל שאני כל הזמן שוחכת מה היה בפרק האחרון חוץ מהקטע עם הדגל.
בא לך להסביר?: "את התוצאה ראינו בפרק האחרון של העונה השנייה - Superlog ורגלי הפלא מציל את אלק הפצוע (ושהתסריטאים אמרו שהיה פצוע בכוונה כדי שיהיה היגיון בזה שלוגן מציל אותו) וכמובן מתרברב על זה."

ספוילר

אלק נפצע בהתחלה כשאחד השוטרים יורה בו בטעות בתחילת המצור על ג'ם פוני. ב"רגלי הפלא" הכוונה היא שלוגן לא צריך את השלד החיצוני כדי ללכת, אלא הוא משתמש בו כדי לשפר את היכולות שלו. בקרב מול לוחמי הכת, אלק פצוע והלוחמת שהוא נלחם נגדה כמעט מכה אותו בראש עם יד של בובה [מה שעשוי היה להרוג אותו] אך לוגן מציל אותו. אח"כ לוגן מזכיר לאלק שהוא הציל אותו.

karms20

New member
SUPERLOG

הכוונה לשני קטעים בפרק האחרון: לקפיצה הענקית הזאת שהוא הביא בפרק האחרון. כשהחבורה יוצאת מג'אם פוני ומתחילים לירות עליהם הוא נותן מין קפיצה ענקית כזאת (תוך כדי שהוא יורה באקדח שלו) ומצטרף לחבורה שבורחת לג'אם פוני. כמובן שהקפיצה היא ממש לא קפיצה שבן אנוש רגיל יכול לעשות, ונועדה בעצם לשים אותו בשורה אחת עם מקס ואלק שהם אלה שמסוגלים לעשות דבר כזה. וגם לקטע הוא הציל את אלק כמו שזקן אמר.

Dafi the Mighty

New member
ארר

כל כך כל כך מתסכל
למה? למה לא עשו לו סידרת בת? למה למה למה? לדעתי הוא הדמות הכי מעניינת בסידרה... (אלק) שונאת את לוגן

ברודי

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo24.gif

תראי... אני אגיד לך מה. אני יודעת שהדגשת שזה רק שמועה, אבל כ"כ נוח להסתכל על זה כעובדות כי זה ממש אמין ויושב בול עם מה שקרה בכל עונה. ובכל זאת, אולי אני תמימה אבל אני מעדיפה שלא להאמין לזה. גם כי מייקל אמר בראיון שיותר קשה לו לראות את ג'סיקה עושה את הפעלולים המטורפים מאשר מתנשקת עם בחור אחר בסידרה. וגם כי פשוט שאם הם לא הצליחו לגרום לזה שהרשת לא תבטל את הסידרה, איך לעזאזל מייקל הצליח לקבוע לתסריטאים מה לעשות? איך הוא קבע להם מה יקרה לדמות שלו בסוף עונה שנייה או שלא יהיה למקס רומן עם "דמות אחרת"(נשאיר את זה ככה כדי שזה לא יהיה ספוילר)? אם הרשת כ"כ דלוקה על כסף (והיא אפילו ביטלה את דארק בגלל זה) ורומן של מקס או העפה של לוגן היו מעלים את הרייטינג של הסידרה (ומביאים להם יותר כסף) הם דבר ראשון היו עושים את זה ולא העובדה שמייקל מאורס לג'סיקה, או כי הוא ביקש יפה, היתה גורמת להם להשאיר אותו. לא ייתכן שמייקל זה שקבע להם שלא יעיפו אותו רק כי הוא מאורס לג'סיקה. מצטערת זה לא נשמע לי ב-כ-ל-ל. הרשת כבר עשתה דברים גרועים מזה.

karms20

New member
טוב...../images/Emo58.gif

וגם כי פשוט שאם הם לא הצליחו לגרום לזה שהרשת לא תבטל את הסידרה, איך לעזאזל מייקל הצליח לקבוע לתסריטאים מה לעשות? קודם כל יש הבדל גדול מאודדדד בין לשנות תסריט לבין למנוע ביטול סידרה. תסריטאים שומעים מה שיש לשחקנים להגיד וזה ידוע שהם יכולים לשנות שורות לפי הבקשות של השחקנים. זה דבר שונה לגמרי לעבוד מול רשת. הרי לשחקנים אין כמעט קשר עם הרשת. אין שום קשר בין העובדה שהוא יכול או לא יכול לגרום לשינויים בתסריט לבין מה שקורה עם הרשת וביטול סידרה. כשזה מגיע לעניינים כספיים כמו תקציב סדרה או ביטולה לשחקנים אין עמידה בעניין. בעניין הזה לג'יימס קאמרון ולחברתה הפקה יכולה להיות עמידה. אבל השחקנים לא שווים שום דבר, הם יכולים לשנות דברים ברמה של תרחישים/שורות/ מראה של הדמות (תיספורות *אהם אהם*) וכד'. את בעצם שאלת אותי אם הוא לא הצליח במטרה הקשה (שרוב הסיכויים הם שהוא בכלל לא היה מעורב במניעה בכל מקר הכי אין לו כוח בעיניין) אז איך הוא יצליח במטרה ההרבה יותר קלה? אבל בקשר לשינויים בדמות ומה יקרה איתה , בטח שהייתה לו מילה. וככה הוא גם יכל להשפיע מה יהיה בסוף. למייקל גם היה קשר עם ג'יימס קאמרון. שהוא כידוע אדם חזק מאוד בכלל ועל הסט של דארק בפרט. וידוע שבין ג'יימס קאמרון והרשת היו סיכסוכים רבים בקשר לסידרה עד לרמה שהוא אמר שהוא לא יעבוד יותר איתם. חלק מהסיכסוכים היה על העיניין הזה. ודרך אגב לא אמרתי שמייקל קבע להם שהם לא יכולים להעיף אותו, יש גם את ג'סיקה שהיא הכוכבת הראשית שלהם והם רצו שהיא תהייה מאושרת. כומו שאמרתי המון מזה זה שמועות. אבל כשרואים את פרק הסיום על SUPERLOG ורגלי הפלא...

ברודי

New member
הו...../images/Emo58.gif

לא ניסחתי את זה טוב כנראה.. מי כמוך יודע שכשהרשת החליטה לבטל את דארק היא בכלל לא ירקה לכיוון השחקנים ז"א שהיא לא ייחסה לשחקנים יותר מדי חשיבות. אז איך זה שכשמדובר בביטול הדמות של לוגן שזה צעד דרמטי הם הולכים לפי כל הדרישות (כביכול) של מייקל? למה שהם יקשיבו לו בכלל? כי הוא מאורס לג'סיקה? אם הם ירצו כדברייך שג'סיקה תהייה מאושרת שיתנו לה העלאה במשכורת, אבל לא לפטר את הארוס שלה כשמדובר בסיכון של מליוני דולרים? פשוט לא נשמע. ובקשר לפרק הסיום, אני לא מבינה מה הבעיה בו. (עשינו את זה כבר לא?) לוגן במשך עונה שלמה לא יכל להועיל הרבה מבחינה פיזית, וסוף סוף כשהוא יכול, ואפילו להציל אחד מהטרנסג'נים החזקים. זה ברור שהוא יהיה מאושר ויזרוק איזה הערה צינית. במיוחד כשכולם כאן טוענים שהאגו שלו זה אחד מהחולשות שלו. הכותבים רק הלכו עם זה... אני חושבת שמי שרוצה להסתכל על זה כאילו מייקל אחראי על זה פשוט יראה את זה ככה. ומי שיבוא לצפות בסידרה בלי דעה מוקדמת או שמועות וכ"ו, לא ישים לב לעניין הזה כ"כ. אגב, אולי זה היה הכנה לאיזה משהוא בעונה שלישית שאנחנו פשוט לא יודעים עליו.

../images/Emo58.gif פרק סיום הסדרה

בפרק הזה לוגן מצטייר בעיני בצורה מאוד מגוחכת. אני לא אומר שזה אשמתו של וות'רלי, פשוט כי אני לא יודע, אני פשוט מנתח את זה לפי איך שזה שודר. לוגן הוא לא איש הפעולה. היחדו שלו הוא שהוא פורץ למחשבים ויש לו את המודיעין ואת המקורות. בנוסף לכך, זה שלוגן "מזכיר" לאלק שהוא הציל את חייו, מראה יותר על אופיו של אלק -- שהוא יודע לקבל את זה ברוח טובה, מאשר על אופיו של לוגן. לגבי האגו, אכן יש ללוגן אגו, אבל אני תחת הרושם שקרן התכוונה לאגו של מייקל וות'רלי שהוביל לקטע הזה...

aj23

New member
אתה מערב דברים.

האי-הערכה שלך למייקל ווטרלי גורם לך לשנוא גם את הדמות שלו. אבל אם תהייה קצת יותר אובייקטיבי אתה תראה את לוגן אחרת. הוא עשיר,בעל השפעה, מבחינתו הוא לא צריך להתערב בשילטון ובשחיתויות, כי כל הקלפים הם לטובתו. אך בכל זאת הוא נלחם ל"מען הצדק" ועוזר לאנשים -תכונה שצריך להעריך. הסיבה שהוא מנצל אנשים זה לא לטובתו האישית אלא למען מטרה מאד חשובה. הבעיה אצלו מתחילה שהוא מושלם מדי- וכך זה יוצא די לא אמין. אבל אם הוא מתנהג ככה אז סבבה, הוא עושה את העבודה שלו על הצד הטוב ביותר. בקשר לזה שדמות מושלמת היא דמות גרועה- אני בספק. כי זה שהוא מושלם מדי נותן לך מימד אחר של מחשבה - מתי הוא יפול? מתי הוא ינצל את הכוח בשביל טובתו האישית? הפרק מיאו לדוגמא: לוגן ניצל את מקס בשביל שתגנוב את השבב - מאנשים שהם לא רעים.כאן יצא לוגן קטן,מאד. בקשר לזה שלוגן כותב שירה - על מה התבססתה כשאמרת שלא מתאים לו? בגלל שהוא ריאליסטי תמיד?או בגלל שהוא יותר ריאלי מאשר הומני? בכל מקרה הם הראו לנו זוית אחרת של לוגן - אולי הוסיפו ככה למושלמות אבל את זה כבר ידענו.

לא

אני לא שונא את לוגן בגלל שאני לא מעריך את מייקל וות'רלי. הייתי רוצה להאמין שההערכה שלי לדמות [או במקרה זה, אי הערכה] נובעת מדברים יותר אובייקטיבים כמו ניתוח הפרקים אחרי הפעם השלישית שאני רואה אותם והבנה בכתיבת תסריטים ודמויות... הבעיה העיקרית עם לוגן שהוא מושלם מדי. יש לו כסף ללא הגבלה, הרבה מקורות והרבה אמצעים. הוא יודע הרבה דברים, גם דברים שהוא לא אמור לדעת. הכותבים מנסים כל הזמן להראות לנו כמה לוגן הוא טוב ומושלם עד לנקודה של יותר מדי וזה כבר נראה מלאכותי והורס את הדמות עוד יותר. דמויות מושלמות הן דמויות הכי גרועות שאתה יכול לכתוב [בתסריט או בספר]. הן בכלל לא מעוררות אמפטיה אצל הקורא\צופה ובכלל לא אכפת לו מה קורה איתן. לי למשל, לא איכפת מה קורה אם לוגן, אם הוא יכול ללכת או לא, אם הוא חי או מת, כי אני בכלל לא יכול להזדהות איתו. בגלל הצורה שהדמות נכתבה מתאים ללוגן להיות דמות משנית בלבד, כי אז הצורה בה הוא נכתב כלל לא מהווה בעיה. כלומר, אם הוא ישמש מנטור ומדריך למקס, או יהיה המפעיל שלה ששולח אותה למשימות. שיהיה רק דמות צדדית. כמו למשל שיהיה כמו יודה במלחמת הכוכבים. שם לאף אחד לא אכפת שיודה הוא כמעט אלוהים. לגבי השירה, זה נראה מאוד מלאכותי, גם בגלל שאני חושב שזה מאוד לא מתאים לאופי של לוגן כפי שהם הציגו את זה, וגם בגלל שיותר זה לא מוזכר. לא ראית סימנים לזה קודם וגם לא אזכורים לזה אחר כך. כמו כן, כוונת ההתאבדות שלו. לגבי החסרונות שלו - כפי שזה נראה מצפייה חוזרת ונשנית בסדרה וקריאת הספרים, הן לא חסרונות שהכותבים ייעדו ללוגן, אלא נגזרות מהכתיבה של הדמות.

aj23

New member
דעתי

זה נכון שדמויות מושלמות הם לא דמויות טובות - כי אין בהם פן אנושי ולא נותן לנו אפשרות להזדהות איתם. מצד שני, לוגן רחוק מלהיות מושלם - למרות שהכותבים מנסים בכל פעם שיהייה כזה. ללוגן יש גאותנות יתר, ובכלל הוא מתנשא וחושב שהוא מעל כולם. בכל מקרה גם אני לא אוהב את לוגן - אבל דוקא יש פעמים שאני מזדהה עם הדמות שלו - בגלל אותן חסרונות(שלא חסרות לו).

etoile

New member
לעניות דעתי...

אמנם בניגוד אליכם זו הפעם הראשונה שאני צופה בסדרה (למרות שלצערי פספסתי מספר מצומצם מהפרקים הראשונים), אני נהנית ממנה מאוד ומקפידה לא לפספס אף פרק, אבל בניגוד אליכם אני כן חושבת שיש עומק ומהות לדמות של לוגן. עצם הרצון הראוי להערצה לתקן ולהציל את העולם המעוות, העובדה שהוא נאבק בנכות שנחתה עליו בגלל שרצה לסייע והאהבה שלו לקשה לו לממשה בגלל נכותו (סביר להניח שאם היה יכול ללכת היה מזמן עם מקס לפי הפרקים בהם הצליח לעמוד עקב עירוי הדם שלה), גורמים לו להיות דמות מענינת ועמוקה. זהו אדם שנאבק ברצון לעזור ולהיות עם אהבתו... איך אפשר להגיד שאין לו עניין? לדעתי השירה מתאימה לאופיו הרגיש ממילא והרצון להתאבד מובן לחלוטין - הוא הלא לא נולד נכה אלא נשאב למצב במזופת הזה בעל כורחו בגלל רצונו האדיר להציל, לא?

etoile

New member
ושכחתי לציין ש...

שהמתח המיני בין הדמויות בנוי כהלכה ובין כל שגעונותיהם הם מתאימים זה לזו כמו כפפה ליד. דמות אחת מפרה את השנייה ובעיניי הם עושים רק טוב אחד לשני. אני שלא ראיתי את הפרקים כששודרו אז ולא יודעת מה יהיה בעונה הבאה, באופן אישי מאוד מקווה שהם יהיו יחד כל העונה הבאה...

karms20

New member
הבעיה היא

שהדמות לא מציאותית. מקס היא דמות מציאותית, היא מכונה לעזור לאנשים שהיא אוהבת ויותר מזה לא איכפת לה במהלך הסידרה היא מתפתחת ולומדת להיות יותר איכפתית לעולם. אבל בכללי היא דמות ממש לא מושלמת שמנצלת את היתרונות שלה לטובתה. לוגן הוא דמות יותר מידי מושלמת בדמות כזאת קשה להראות התפתחות. הבעיה היא שהם ניסוי יותר מידי להראות אותו כגבר הרגיש, הקדוש המעונה, לא איכפת לו מעצמו אלא מהעולם - לקחו את כל הקלישאות הקימות על הגבר הרגיש "המושלם" וניסו לדחוף אותן בדמות אחת הם יותר מידי דחפו אותו כ"סמל סקס" של הסידרה. שאר הדמויות בסידרה הזאע הן די אנשים רגילים עם חולשות רגעים טובים ופחות והכי חשוב מאוד לא מושלמים, לעומת זאת לוגן הוא האנטי המוחלט של זה, וזה הופך אותו לדמות מנותקת לגמרי וגם לא מציאותית. FACE IT אנשים לא מתנהגים ככה!! גם אין שום מיסתורין בדמות הזאת אנחנו יודעים בדיוק למה לצפות ומה יקרה אח"כ. ובקשר למתח המיני. התסריטאים של הסידרה הודו בעצמם שהם עשו שטות כשהם נתנו למקס להיתנשק איתו כל-כך מוקדם בעונה ושזה דפק להם המון ושהם היו צריכים להמשיך עם המתח המיני כמה שיותר ולא לרוץ עם זה. וברגע שהם כבר התנשקו הם היו בבעיה. כמו שהם אמרו את זה - אנשים רוצים לראות את "הריקוד". רוב הסדרות שמצליחות הרבה זמן הן סדרות ש"הריקוד" בין הדמויות הראשיות נמשך לאורך זמן. אני לא זוכרת שראיתי איזו סידרה שתוך שני פרקים מאז שהתחילו לבנות את המתח המיני שני הכוכבים מתנשקים זה יותר מידי מהר.

מסכים בהחלט [->על התכונות של לוגן]

בקשר לתכונות של לוגן: אני רוצה להפריד בין שני סוגים של תכונות: האחד, תכונות שהן שליליות בכל קנה מידה, כמו האובססיביות שלו או הניצול שלו של האנשים. אני לא יודע עד כמה הכותבים רצו שהוא יהיה ככה, אבל אני בטוח שהם לא התכוונו להציג אותו כנצלן אובססיבי כמו שאני רואה אותו [לאחר קיראת הספרים המשלימים וצפיה מדוקדקת בפרקים]. הסוג השני של תכונות הן תכונות שהן טובות בפני עצמן, רק שאצל לוגן הן תכונות שסותרות את התכונות האחרות שלו הוא הן באות אצלו כהגזמה. כמו למשל שהכותבים פשוט הגזימו והקצינו את הדמות עם האידיאלים שלה. לוגן הוא דמות מושלמת מדי. דמויות כאלה הם ממש לא מציאותיות והן ממש התפתחות. אני לא רואה התפתחות או שינוי אצל לוגן שבאמת נובע משינוי פנימי של הדמות. בקשר למתח המיני: קרן צודקת שהיא אומרת שהמתח המיני [או לדייק במונחים UST, מתח מיני בלתי ממומש] הוא לחם חיקה של כל סדרה המבוססת על רומן בין שני הגיבורים הראשיים. כאן זה בחלט טעות של התסריטאים שהם נתנו לזוג לממש את המתח בינו מוקדם מדי. הם פשוט לא נתנו לנו אפילו לראות את המתח המיני ביניהם [שאני ממש לא רואה] לפני שהם הופכים אותם לזוג (לא משנה עד כמה שהם יכחישו ש"הם לא כאלה").עכשיו הכותבים מנסים להוכיח לצופה בכוח שהם נשמות תאומות והגורל שלהם הוא להיות ביחד. מיותר לציין שזה נראה מאולץ וכלל לא אמין.
עכשיו הערה קטנה בקשר לדמות מהעונה השניה...
* * * * מרווח ספויילר * * * * בואו נדבר על אלק. רשמית הם לא ביחד, וגם הספר האחרון מסתיים שמקס במיטה עם לוגן. אבל בואו נודה בזה שמקס עם לוגן מהסיבות הלא נכונות ושזה רק עניין של זמן עד שהיא תהיה עם אלק. בכל מקרה, מה שרציתי להגיד שבין מקס לאלק רואים את המתח המיני הבלתי ממומש ביניהם. כמו שקרן אמרה, זה שהם התחילו כמעין אויבים ורק לאט לאט נהיו לחברים רק עושה לזוג הזה טוב.

למעלה