הפרק הלילי: מיאו

etoile

New member
בכל זאת...

צר לי, אני עדיין חושבת אחרת...
לדעתי לוגן הוא דמות טובה, אולי כי אני רוצה ומזדהה עם הרצון הבלתי נלאה הזה לנסות לתקן ולו במעט את העולם. אני לא חושבת שהוא נצלן בכלל. הוא לא היה משדל את מקס לעשות דבר שיסכן אותה (כידוע לכל הוא חרד לגורלה יותר ממנה - מנסה ממנה לחזור למנטיקור עבור זק וכו'). מה זה בעצם נצלן? כיהוא רצה את השביב? יש אדם שלא מנצל רגעים כדי להשיג את מבוקשו? בתנאים כשרים כמובן. מי לא עושה זאת? מקס לא גונבת שמלה כי אין לה כסף לרוכשה? עובדה שאין לו ששום עניין בכסף שחור, מלוכלך ומגעיל מדודו ובעיניי זה נהדר. מדוע יושר והגינות הופכות בעיניי אחרים לתכונות של "חננות"? מה עוד הוא עשה שהופך אותו לנצלן אובססיבי? לא הבנתי מה הכוונה בזה שהם מתנשקים אחר שני פרקים. זו לא סוף העונה הראשונה? אגב מישהו יכול בבקשה להשלים לי פרטים ספורים כי התחלתי לראות מהפרק שהיא פורצת ללוגן והיו כמה פרקים לפני כן. מה היה? ובת כמה מקס?

בהנחה שאת מתכוונת לפרק של יום ה'

היו 19 פרקים לפני זה. למעשה התחלת לראות בסוף העונה הראשונה, אז מן הסתם קצרה היריעה מכדי לספר את כל מה שקרה בפרקים שהפסדת, אז אספר רק את הדברים החשובים או הרלוונטים לפרק הזה ולפרק הבא שסוגר את העונה. אם אני שוכח משהו, אחרים מוזמנים להשלים את החסר. אז ככה: מקס היא בת 19. כפי שכנראה הבנת, מקס איננה אנושית אלא היא חיילת מהונדסת גנטית (הכניסו לה מאפיינים של חתול) שברחה ממנטיקור [הארגון שיצר אותה] יחד עם האחים שלה כשהיא הייתה בת תשע. ליידקר היה המפקד שלה במנטיקור וכל העשר שנים הללו הוא רודף אחרי 12 הילדים "שלו" שברחו ומנסה להחזיר אותם למנטיקור. זק היה מפקד הקבוצה שלהם - האח הגדול, והוא עדיין מתנהג כך והוא עושה כל שביכולתו על מנת להגן על "אחיו" הקטנים [הם לא קרובים ביולוגית, אבל הם מתייחסים אחד לשני כמשפחה כי הם גדלו ביחד]. בפרק הראשון מקס פרצה ללוגן, ואחרי חקירה קצרה הוא מבין שהיא X5, שברחה ממנטיקור ומגייס אותה לעבוד בשבילו. הוא מציע לה עסקה: היא תעבוד בשבילו והוא יעזור לה למצוא מידע על האחים שלה, שהיא מנסה למצוא אותם. עם זק היו לה הרבה מפגשים [הוא הציל אותה, היא הצילה אותו, שניהם הצילו אחות אחרת] אך הוא מסרב לתת לה מידע על האחרים כל עוד היא נשארת בסיאטל, כי זה אזור מסוכן בשבילה [ליידקר יודע שהיא פועל משם]. טינגה היא אחת האחויות הגדולות של מקס. מקס עזרה לה להציל את בנה ובעלה מידי ליידקר, אך ליידקר הצליח להדביק את הילד במעין מחלה כזו. בתמורה לתרופה טינגה הסגירה את עצמה. בדרך למנטיקור, ברין (עוד אחת האחיות שהוחזרה למנטיקור בגלל שהיא גססה והם הצילו אותה) חוטפת אותה לפי פקודת מאדאם X ומביאה אותה לאסם בו ראינו אותה בפרק שעבר. מקס פגשה עוד אח שלה - בן, אך הוא היה שבור וחולה נפשית והוא רצח אנשים. מקס יצאה לעצור אותו ובזמן שהם נלחמו היא שברה לו את הרגל. מאחר ומנטיקור סגרה עליהם ומקס לא יכלה לסחוב את בן למבטחים בן ביקש ממנה להרוג אותו כי הוא פחד מה מנטיקור תעשה לו אםהוא יחזור לשם. מקס בצער רב עשתה כן. את השבב שבצוואר שלה שהוזכר בפרק היא הכניסה בכוונה לעורף וזאת בכדי להציל את סינדי. כפי שראינו מדינות זרות מתעניינות בטכנולוגיה של מנטיקור, בעיקר הדרום-אפריקאיים. להם יש לוחמי על משלהם שנקראים "האדומים". הם מכניסים שבב שמונע מהם כאב ומביא את יכולתם למקסימום. הם רצו לתפוס את מקס ובכדי להגיע אליה הם חטפו את סינדי. מקס לקחה את השבב שהגביר את היכולות שלה והיא הצילה את סינדי. השבב עמד להרוג אותה, אך לוגן וסינדי הצילו אותה על ידי נטרול השבב.

בואי נבהיר משהו:

אף פעם לא אמרנו שלוגן הוא לא אחד מהטובים. מה שכן אמרנו זה שהוא כתוב רע. יש הבדל. ליידקר, למשל, הוא נחשב לרע, אך אני חושב שהוא דמות מצויינת. לוגן הוא נצלן. למטרה טובה, נכון, אבל הוא עדיין נצלן. אני אתן דוגמאות: זה שהוא משקר לה ומתחמן אותה כדי שתגנוב לו את הצ'יפ היא דוגמה בולטת, במיוחד בכך שזה לתועלתו האישית; הוא מנצל את הזמן שמקס רוצה לבלות בחברתו על מנת לבצע עבודה [פעם הוא מתחמן שהם יצאו לחופשה במקום שיש בו מקור שהוא רוצה לחקור, פעם אחרת הוא מבטל את ארוחת הערב שמקס בישלה עבורו כדי שהיא תעשה בשבילו משהו]. יש לציין שמקס היא לא ה-X5 הראשונה שהוא מנצל ככה. אחד האחים שלה עבד עם לוגן לפני שמקס הגיע לסיאטל ומצא את מותו. [כך גם לוגן זיהה מהר שמקס היא בעצם ממנטיקור]. יש לציין כמובן שמקס היא לא היחידה שהוא מנצל. והוא בהחלט מסכן אותה בכל פעם שהוא שולח למשימה עבורו. ובאופן מרגיז למדי, הוא מתעקש "להגן עליה" (או במילים אחרות: להתערב) כאשר העניינים חשובים לה, כמו למלשל להציל את אח שלה.
יושר והגינות הן לא תכונות של "חננות" והן אכן תכונות ראויות להערצה. אצל לוגן הן באות בהקצנה עד לנקודה של טעם רע.
בקשר לנשיקה. הם אכן מתנשקים די בהתחלת הסדרה דבר שקוטע את הריקוד ביניהם, שהוא הדלק של כל סדרה במה שקשור לרומן בין שתי הדמויות הראשיות. אולי נשיקה זה לא נשמע הרבה, אבל כאן זה בא כדי לומר שהם בעצם הפכו לזוג (שכאמור היה מוקדם מדי,ומכאן אי אפשר להתקדם הרבה).

Nico Tine

New member
מי מהאחים של מקס עבד עם לוגן?

אני לא זוכר שום אזכור שלו בעונה הראשונה. אולי דיברו על זה רק בעונה השניה?

זה מתוך הספרים

מהספר "לפני עלות החמה". למקס היה אח בשם סת' והיא ראתה אותו בטלויזיה ולכן היא יצאה לסיאטל כדי למצוא אותו. הוא עבד עבור "עיניים בלבד" ומצא את מותו באחת המשימות עבור "עיניים בלבד".

karms20

New member
הם מתנשקים בפרק השמיני.

בפרק ה- 6 Prodigy, יש איזה קטע שיש בניהם איזהשהוא מתח מיני קטן - שם בעצם התחילו לבנות אותו בצורה מוחשית, ושני פרקים אח"כ בפרק השמיני Blah Blah,Woof Woof היא נאלצת להיפרד ממנו והם מתנשקים. בקטע הזה הם כבר שברו את כל המתח המיני שעדיין לא נבנה אפילו. וזה היה מוקדם מידי.

sigaliG

New member
תגובה

אני מסכימה לגמרי שהמתח המיני בין מקס ולגן נקטע מהר מדי והיה כתוב בצורה לא נכונה. אבל זה ממש לא נכון שלוגן הוא דמות מושלמת: זה לא נכון שללוגן אכפת רק מהעולם ולא מעצמו, עובדה שהוא מנצל את מקס (ומשקר לה) כדי שתביא לו את השבב שיעזור לו לחזור ללכת. זה נכון שיחסית למקס הוא לא דמות דינמית כל כך, הוא לא משתנה במהלך הסדרה אבל בעצם ההשואה הזאת היא לא כל כך הוגנת לוגן נולד כילד רגיל (ועוד עם הורים עשירים) עם היו רוצים להראות את תהליך הלמידה וההסתגלות שלו לעולם היו מראים אותו כנער מתבגר ההסתגלות היחידה שלוגן נאלץ להפגין היא ההסתגלות ל'כיסא' שדוקא מובאת יפה בסדרה, מקס לעומת זאת 'נולדה' במנטיקור והסדרה למעשה מראה את ההסתגלות שלה לעולם ולכן היא הדמות שלומדת ומשתנה במהלך הסדרה. אני חושבת שמקס ולוגן מתאימים אחד לשני מצויין למרות שהמתח המיני בניהם נשבר מוקדם מדי בסדרה הדמויות עצמן מתאימות ומתפחות אחת את השנייה.

לא ממש מדויק

ללוגן יש שתי אובססיות: האחת, להציל את העולם דרך "עיניים בלבד"; והשנייה לצאת מכסא הגלגלים. לרוב הוא מנצל את מקס לאובססיה הראשונה. הפעם הוא ניצל אותה לשניה. זאת לא דוגמה שאיכפת לו גם מעצמו. הוא כל כך אובססיבי שזה בא על חשבון עצמו הרבה פעמים, כמו לדוגמה: כמה פעמים הוא ביטל ארוחה עם מקס בכדי לחקור מקור? אם הוא היה חושב קצת על עצמו הוא היה מבין שהוא היה צריך את הכסף מהקרן המשפחתית והיה לפחות מושך את הכסף מהבנק לפני שהוא היה משדר את השידור, ויש עוד הרב דוגמאות. לוגן לא משתנה במהלך הסדרה. היינו חושבים שהאהבה שלו למקס תשנה אותו קצת, אך לא הוא נשאר עם אותן אובססיות. לגבי ההסתגלות לכסא גלגלים, אולי היא מוצגת קצת בהתחלה עם בלינג, אך לחלוטין הוא לא מסתגל לזה יפה. לגבי מקס את צודקת - היא אכן דמות שמשתנה במהלך הסדרה, אך לא תמיד לטובה [עונה שנייה], אבל זה מה שעושה אותה לדמות טובה - היא משתנה. יש לציין כי הדמות החדשה בעונה השניה גם כן משתנה במהלך העלילה מה שהופך אותה לדמות הכתובה היטב.

Dafi the Mighty

New member
לדעתי...

את אומרת שמקס היא הדמות שעוקבים אחריה והיא הדמות שלומדת ומשתנה... ומה, לוגן לא כי לא מתרכזים בו? אני לא מסכימה. אם דמות לא משתנה היא דמות שטוחה, ודמות שטוחה היא בד"כ... דמות משעממת. יש הרבה שאוהבים את לוגן, אני נמנית בין אלה שלא אוהבים אותו. כמו שנאמר לכל אורך השרשור הזה על כך שהדמות של לוגן "מושלמת מידי"- אני מסכימה לזה, ואומרת שהבעיה העיקרית איתו... שהוא פשוט משעמם
אותי לפחות. הרעיון שמתמקדים במקס לא אומר שזה נכון לכתוב את לוגן בצורה כזאת "מושלמת" (או בכלל לשים אותו בסידרה..
). זה היה נכון לשים דמות כזאת כמו שזקן השבט אמר- שהיא צדדית, אבל דמות מרכזית כזאת...?

karms20

New member
התפתחות היא כל הזמן

בן אדם מתחפתח בגלל אנשים שהוא פוגש ומכיר. מקס מתפתחת בגלל כל החבר'ה שסביבה בג'אם פוני, היא מתחיעלה לראות בהם משפחה וחברים, OC עוזרת לה לבטוח באנשים והיא רואה בה חברה הכי טובה, וזה מתבטא בזה שהיא מספרת ל-OC את האמת עליה. לוגן עוזר למקס להתפתח כבן אדם בזה שהיא נעשית פחות אגואיסטית ולא דואגת רק לעצמה, היא מתחילה להשתמש בכוחות המיוחדים שלה לא רק לטובתה האישית (למרות שהיא לא זונחת את טובתה האישית לגמרי). הסידרה לא כל-כך מראה את ההיסתגלות של מקס לעולם כי את ההיסתגלות הזאת היא עשתה כשהיא ברחה ממנטיקור כשהיא הייתה בת 9. מקס דיי כבר יודעת מה קורה בעולם ומי הטובים והרעים. לעומת זאת - לוגן? איך הוא השתנה מאז שהוא פגש את מקס? יותר פתוח לאנשים אחרים? פחות לחוץ? רואה דברים באור שונה? אני חושבת שמקס ולוגן מתאימים אחד לשני מצויין למרות שהמתח המיני בניהם נשבר מוקדם מדי בסדרה הדמויות עצמן מתאימות ומתפחות אחת את השנייה. הבעיה היא שבסידרה כזאת שמבוססת על שתי דמויות ראשיות ומתח מיני בניהן, אם שוברים את המתח המיני מוקדם מידי מאבדים נפח בסידרה ונאלצים למצוא כל מיני דרכים לבנות אותו מחדש, וזה קצת קשה כשהכול כבר פתור (קרי - נשיקה). ואיך בדיוק הדמויות מתאימות? מה הופך אותם מתאימים האחד לשני? איך בדיוק מקס מפתחת את לוגן?

sigaliG

New member
תגובה

ברור שעם המתח המיני נשבר הסדרה מאבדת נפח אבל לדעתי הדמויות מתאימות זו לזו בלי קשר למתח המיני(אפילו כידידים בלבד). אני רואה את מקס ולוגן כשני הפכים שנמשכים אחד לשני: מקס היא אימפולסיבית, דואגת בעיקר לעצמה ולאנשים שחשובים לה, היא לא אובססיבית לשום דבר וכו'. לוגן לעומתה הוא אדם שקול יותר וזהיר יותר, יש לו אופי די אובססיבי והוא דואג ל'עיניים בלבד' יותר מלעצמו. לוגן עושה את מקס ליותר אכפתית וזהירה. אני מסכימה שמקס פחות משפיעה על לוגן משתי סיבות: הסדרה לא באה להראות את לוגן משתנה, לוגן הוא הדמות המשנית למקס ולכן לא ממש רואים אותו משתנה (אולי גם בגלל שמייקל וות'רלי הוא לא השחקן הטוב ביותר בביטוי מחשבות ורגשות דרך מעשים). והסיבה השנייה היא שלוגן הוא מטבעו אדם אובססיבי ועל אנשים כאלה קשה להשפיע ולשנות את דעתם. הסדרה כן מראה את ההשתנות של מקס, אולי הסתגלות זו לא בדיוק המילה המתאימה אבל היא כן לומדת על העולם בעזרת לוגן והחבר'ה בג'ם פוני. בסופו של דבר מכל השרשור הזה, אני חושבת שלוגן ומקס מתאימים מאוד אבל התסריטאים הרסו את המתח בניהם מהר מדי, לא היה מזיק עם לוגן היה קצת פחות אובססיבי וקצת יותר משתנה בהתאם לסביבה (לדעתי התכונות האלה גם קשורות), וגם עם בליהוק השחקן לתפקיד של לוגן היו מתרכזים קצת פחות במראה וקצת יותר ביכולת להעביר את המחשבות והרגשות של הדמות.

אני מכבד מאוד את דעתך, אבל...

בקשר לכסא הגלגלים, בהתחלה הוא אמר שאין לו רגשות קשים בנוגע לזה כי הוא מאמין כי מה שאמור לקרות קורה. אני מבין את הרצון של אנשים לצאת מהכסא ולהאחז בכל שביב של תקווה, אבל אני חושב שהקטע עם ההתאבדות היה תלוש מאוד. בקשר לשירה, לא משנה מה תגידו, גם זה נראה מאוד תלוש ומאולץ.

מסכימה איתך!!!

את צודקת... כלוגן מנצל את מקס הוא לא מנצל אותה לרעה או לטובתו אלא כדי להציל אנשים חפים מפשע ולהסגיר אנשים רעים ומסוכנים!!! לוגן/מייקל וות'רלי הוא מושלם בעיניי!!!!!!

aj23

New member
לא ממש אכפת לי מיש כימיה או לא

מה שכן ג'סיקה אלבה שיחקה מעולה ובאמת נתנה הרגשה כאילו היא מיוחמת. בקשר ללוגן- לא צריך לשפוט את לוגן על האובסיסיביות שלו לקום. זה ידוע שלאנשים נכים יש אובססיה ענקית בקשר ל"קום מהכסא". חלק מהאנשים מעבירים את זה הלאה ולא נותנים לזה להשפיע על המצב רוח שלהם בכלל. אבל זה אחוז קטן, בת'כלס רוב האנשים נכנסים לחרדות ולתחושה של חוסר אונים גדול: מה אני שווה עכשיו,אני לא יכול לעבוד וכדומה... זה הסיבה שלאנשים שאחרי תאונה נהפכים לנכים מביאים פסיכולוג לתקופה שמשתנה בין אדם לאדם. לכן הכותבים עשו עבודה יפה עם הדמות שלו בקשר לנכות: הם הראו בן אדם שהתמודד עם הנכות בצורה קשה והוא קיבל אובססיביות בקשר לנכות. הם גם הראו את הנטיות האובדניות שלו - מה שנכון מאד אצל נכים מסוימים. התגובה של לוגן:"אני יהרוג את עצמי לפני שאני חוזר לכסא הזה", היתה אמיתית וראו שהכותבים למדו קצת לפני שרשמו.

dark max

New member
לא מסכימה

בקשר לכימיה בין מקס ללוגן.קודם כל בין מקס לרייפר זה ניראה כאילו יש יותר כימיה כי היא היתה האמצע שלב הייחום(השלב הכי קשה).חוץ מזה אם תעברו על כל הפרקים אתם תשימו לב שהיחסים כן מתפתחים בהדרגה,פשוט לא כל כך רואים את זה כי לכל אחת מהדמויות יש יותר מידי גאווה.הם מראים את זה רק בסוף העונה כי רק אז הזמן היה מתאים כביכול(מקס הבינה כמה היא אוהבת את לוגן בגלל היחום ולוגן הפסיק לרחם על עצמו כי הוא יכל לצאת מכיסא הגלגלים).ולדעתי הדמות של לוגן לא מושלמת יש לו הרבה חסרונות: הוא די מזוייף,הוא אובססי,הוא דוחף את האף,יש לו אגו עצום,הוא שוקע כל כמה זמן ברחמים עצמיים בגלל הכיסא,הוא מתלוננן על כל דבר ועוד ועוד עד שאין לי כוח להמשיך

dark max

New member
חוץ מזה

זק יכל בקלות לחלץ את טינגה בלי מקס כי אם שמתם לב לא היתה אז הבטחה מי יודע מה ואולי טינגה גם יכלה לחיות.....

דווקא כן הייתה אבטחה כבדה

ואני לא חושב שטינגה הייתה יכולה לחיות... המכונה הרגה אותה.

אבל את מזכירה רק

את החסרונות של לוגן... את לא מזכירה אף פעם שהוא הציל למקס כמה פעמים את החיים שלה ושהוא אוהב אותה וגם אני יכולה להמשיך עוד ועוד.!!!

למעלה