הפרדוקס של זמננו

אוטיס

New member
היי...

לא רוצה להיכנס לויכוח... רק רוצה לומר שיש אמת בדבריו של אלדר... אני לא בדבר דווקא על הנצרות או האיסלם... אבל... גם אתה אמרתה...או יותר נכון השתמשת במילה שלם... כולנו שלמים...תמיד... אבל זה לא פותר אותנו משינויים... הכל משתנה כל הזמן... אנרגטית ואף גישמית... היכול להיות שהיהדות תעמוד במקום כבר אלפי שנים??? יום נפלא שיהיה... :)

אלדר

New member
תודה על התמיכה הקלה אוטיס....

מה שאמרת די נכון אבל אני לא מקבל את זה כך כי אני חושב שאין כזה דבר שכולם שלמים כי ככה זה כאילו אני יודע בתוכי שאני לא שלם אני עיבדתי חלק מעצמי לפני מספר חודשיים אחרי קטע כואב מאוד לגביי אז אני לא שלם עד שאני ימצא את אותו החלק הזה!! וזה מראה שלא כולם שלמיים ואוטיס שבי באמת דיבר די סתם!! כאילו כתור תאומים שבי מבין שהוא גדל כל הזמן ומתפתח והכל לפי ה``זמן`` אבל שבי לא מקים לו דעות אישיות ממש! אלה הוא רוכש אותם אם ה``זמן`` אז הוא משתנה ופתהום הוא אומר שה``יהדות`` שלמה איך זה יתכן? הכל משתנה אם הזמן שבי תראה שנייה היום למשל אני יקים דת חדשה ונכונה אז הרבה יאמינו בה ממש יאמינו בכל ליבם אבל אחרי אלף שנה זה יפחת קצת וככה עד שיעבור מספיק זמן וא זה יהפך רק לעוד דת אז מה אני יגיד לך זה משתנה ובהווה פחות מאמינים ביהדות מאשר פעם וגם זה יותר רופף ושם היוא חוקים ממש חזקים היום יש כאלה שממש לא מתיחסים אלהם בכלל ועוברים עליהם כל הזמן ויש חוקים שלא עוברים עליהם בכלל אבל זה רופף יותר ופחות חושבים על מה לעשות ופשוט עושים אם יש חוק נגד לא תמיד חושבים על זה שאתה תהיה פושע אלה עושים את זה ואחרי שעושים זה מאוחר מידי ואז רק מבינים שעשית פשע אז שבי מקווה שהבנת אותי קצת.... אור ואהבה לכולם tksr

davyav

New member
היי אוטיס :cool:

אז קודם כל יש שינויים ביהדות.כך לפני 2000 שנה נכתב ספר הזהר,במאה ה14 הוא התחיל להתגלות,מגילת אסתר הופיעה בפורים ויש עוד. יהדות-היא שיטה להתפתחות רוחנית. מטרה של היהדות היא חיבור לאור.חיבור למציאות אין סופית של אהבה ניצחית. יהדות וקבלה -הם המדריך השלם לחיבור לאור שמתואם במיוחד לצרכים ותפקיד של היהודים בתיקון כללי(עולמי). קבלה מלמדת שמבחינת העולם שלנו אור נמצא בחוסר תנוע מוחלט. המציאות האין סופית היא תמיד באותו מקום. אז אוטיס מי שבאמת צריך להשתנות זה לא המדריך לחיבור לאור אלה אנחנו. יהדות כמו שער שיטות רוחניות מדברת על חיבור למימד נצחי חסר תנוע ובגלל זה אין שם הרבה מקום לשינויים. חוץ מזה הרושם שנוצר על היהדות בעקבות כך שזרם לא רוחני השתלט על עליה הוא מוטעה לחלוטין.כדי להבין את היהדות מאוד חשוב ללמוד אותה מהמקור הנכון. אור ואהבה דוד :cool:

חבל על מפגן חוסר המידע

בעוד דעתך היא שלך , המידע שעליו מבוססת ידיעתך חסר , והמדובר הוא על קיומך ועל הקיום בכלל , ולא אתה לא מסוגל לעשות את החיבור וחבל , וגבי המומחים יש ויש , לבלבל יהדות אם נצרות או איסלם כצדדים של אותו מטבע הרי זו טעות , למטבע הרבה צדדים , אולם על יצירת המטבע ומי היוצר ומי הנוצר , ועל כמה מימדים העניין פרוס , קשה להסביר למי שרואה מציאות כמציאות , יש מי שמייצר אותה ויש מי שנהנה מפירות המציאות כאשר תפקידו לייצר אותה , ובעניין זה מי בדיוק פרזיט , ההיבט המצומצם שלך במרחב שלו אתה מיחס מציאות , שונה ממי שאתה במקור , דהיינו אתה איזה שהוא היבט תת הכרתי של עצמך השלם , שחולם אותך , ועוד שבמרחב הנ``ל אותו אתה מזהה כמציאות נובע אך ורק מכך שאתה יושן , וכל חייך ישנת , ומידי פעם הדבר נראה לך מוכר ברצונך , רוחות המקום וכו`, אולם אתה מעביר את כל חייך בשינה עמוקה , במעמקי הרוחניות , ועצתי לך היא תתעורר , כי ההרכב המלא של היהדות כבר קיים . דוד

קצת מידע בבקשה

אתה טוען שהיהדות לא שלמה והיא רק שליש. מהן שני החלקים הנוספים החסרים? אני אשמח אם תפרט כי לפי מיטב ידיעתי ואני רחוק מלדעת הכל ביהדות יש את כל המרכיבים לעולם רוחני וטוב ושלם רק אנו היהודים פיספסנו משהו במהלך שנות גלותינו. במעמד הר סיני אמרנו נעשה ונשמע ובמשך אלפיים שנה עשינו נעשה ללא נשמע כי כך חונכנו. הבא נשמע - זהו הזמן! אוריאל מעוז רייקי מאסטר

אלדר

New member
אוריאל ידידי שלום שוב.....

אז דבר ראשון אני ממש לפני שתי דקות עניתי על חצי מהשאלה שלך בהודעה לדוד כאילו באותו המקום שאני כותב לך גם כתבתי לדוד תשובה אחת שעונה על רוב מה שאתה רוצה לדעת אוריאל ועל השאר אני ינסה לעשות עכשיו בתקווה שזה לא ימחק עד מחר... סתתתם טוב אז נראה .... ונראה.... ונרא... מצאתי טוב נתחיל אני באמת ``טוען`` ואולי אף צודק בטוח שהיהדות לא שלמה כי ככה זה בהווה שלנו ואתה כבר יודע את זה עכשיו זה מתחיל להסתבך קצת מפה אני אומר שיש ליהדות שלושה חלקים חשובים במיוחד שמחולקים ל... (איך ידעת) לשלוש כמובן שיש עוד די מספיק חלקים חסרים אבל שלוש חשובים יותר!! והם ...... שוב ניחשת או שלא!! (אחרת למה שאלת בכלל?) והם הנצרות יהדות והאיסלם שלוש הדתות האלה הם שלוש חלקים מדת אחת ישנה יותר מכל השלוש שהתחלקה מסיבה חשובה ובקרוב מאוד יגיע הזמן שהיא תתאחד שוב לדת אחת אבל זה לא העיקר ותשים לב מאיפה הגיעו שני הדתות האחרות? (נצרות והאיסלם?) מהיהדות נכון?? ברור (בעצם הנצרות באה בתקופת השלטון של הרומים על ישראל אבל ישו היה יהודי ובגלל זה (לא כל כך) הנצרות היא חלק מהיהדות ובגלל ששני הדתות היו קרובות מאוד אחת לשניה הם שינו חוקים ומושגים כדי לתת ריחוק ונבדלות אחת מהשניה) אז נחזור לעניין שלנו אני לא מספר את כל הידוע לי וזה ממש לא המקום לזה ואני גם לא רוצה לספר הכל מסיבה אישית שלי אבל אל תגיד שאני טועה כי זה נכון ואני עד עכשיו לא הבנתי איך לא שמו לב לזה?? (בטח בושה ודעות קדומות) ומה שהכי מעצבן מממש האתחלה בת`נך היה חילוק חשוב אם תשים לב מקטע מסויים הם התחילו להגיד שרבים של היהדות שה``מיסטיקה`` וה``רוחניות`` וה``אסטרולוגיה`` וכל השאר זה פשע ומירמה וכישוף ``רע`` וכל השאר הדעות האלה נגד זה וזה היה חושב שזה יקרה שם אבל זה מעצבן שבהמשך הת`נך הם שוב מזכירים קטעים שקשורים ל``כישוף הרע`` וזה לא שווה ככה שעושים נכון? אבל זה היה חשוב ובו נקבל עובדה אחת ששנינו מסכימים עליה מי העם שהביא את כל ה``מיסטיקה`` לעולם אחרי הבבלים והאסיינים (זה שמם טליה??) היהודים הם אלה שהעבירו את הידע שלהם לבאים ומהיהודים זה הופץ חלק גדול מזה לאירופה (כאילו האסטרולוגיה והנורמולוגיה והרוחניות הם מהיהדות ולמשל כל שאר דרכי הקריאה באו ממקומות שונים בעולם ויש את האינדיאנים שעושיפו לזה הרבה מימדים חדשים) אז אוריאל אני חושב שעניתי לך מספיק שהיהדות מחולקת כי אי לא יכולה להכחיש את ``מרכבת האש`` אבל מדי האתחלה הם מכחישים את האסטרולוגיה בהרבה מקרים בת`נך ככה שזה לא שלם אי אפשר לקבל את מרכבת האש ואת נפילת החומות של יריחו אבל לא את הרוחניות והמיסטיקה והאסטרולוגיה והנביאות ואגב זה אחת מהתפקידים שכן מקבלים בת`נך עד תקופה מאוחרת מאוד הנביאות זה היה מקצוע פעם והיה לכל מלך אחד כזה לפחות פעם ואין לי מה להגיד לך שאתה כבר לא יודע (ואולי אתה יודע יותר מימני בזה כי אישית אף פעם לא קראתי את הת`נך ולא למדתי בבית הספר עליו בכלל כי זה משעמם אותי מוות) אז עכשיו אחרי שהראתי לך נקודת מבט אחרת ממה שעד עכשיו ראיתה נקווה שתבין את רוב הדברים שכתבתי לך אם תבין את הכל יותר טוב ומה שאני הכי מקווה שלפחות את רוב החלק האחרון תקבל עליך לידע שיש לך עד עכשיו אור ואהבה לכולם שלכם tksr וחג שמח לכולם.....

אלדר ידידי

קראתי חפוז את מה שכתבת יש לי המון מה להגיד אך אני יוצא לטיול בצפון עד יוש שלישי כשאחזור אשמח לענות לך באריכות שיהיה לך ולכול העולם כולו חג שמח ללא פיגועים וללא אסונות. אור וטוב חג שמח אוריאל מעוז

אלדר

New member
אוריאל אני מצפה לכך מאוד ולתשובה של

וחג שמח שוב פעם וגם לכולם.... ואם אני לא טועה שכחת להודיף חלק קטן בשם שלך בתחתית הדף??

אלדר

New member
בפורום רייקי איפה??

באיזה אתר? ומה הכתובת? כי זה לא בתפוז הפורום הזה נכון?? אז בבקשה ממך אוריאל לכתוב את הכתובת בתובך כדי שאני ידע לאיפה להכנס... בבקשה... תודה מראש אור ואהבה לכולם

ועוד איך...

אם בני האדם היו הולכים על רגל אחת , אז לדברי הלל מובן , וכשאתה גוי בדרך בקצרה לגיור אז זו מובנה , ובעניין זה פירוש אחר הוא זיל גמור , אולם התורה עצמה וכך גם בני אדם שלמים הולכים על שתי רגלים , כמו ירושלים , יראה + שלם , שני רגלים , וההליכה בשני רגלים בעת הזו היא על פי שמאי ולא על פי הלל , כידוע , שבסוף ההליכה היא על פי שמאי . וכאשר האור עושה פעולה של כינוס ועליה לעומת צימצום וירידה , אזי דרכו של הלל בטלה לדרכו של שמאי , וכל נספחי הזוייות שבדרך הלל כגון רייקי בטלות , רייקי = רייק + י` , שמובנה חסרונו של האלוקים , או חסרון הנביעה מקוצו של יוד , או התגשמות או התבהמות או סטרא אחרא , ופירוש אחר הוא זיל גמור , אגב זיל משמעו היבטים יחסיים טפלים וטפיליים במרחב הנצפה על ידי התודעה . ונחזור לעיקר הפרדוקס יהודי שאינו מקיים מצוות המשתומם על כל הזיליות שבעולם , דוד

Tal_Ya_Tal

New member
תיבת פנדורה או :-( `הצל`

היי אוריאל, B-) תודה על המתנה שנתת לנו. נתת לנו אפשרות להתבונן בתיבת `הפנדורה שלנו`. אפשרת לנו להזכר ב`צל` של עצמנו. ולא חשוב מה אומרים, אלו באמת התנהגויות של כולנו. ומי שמוציא עצמו מן הכלל, כאילו כפר בעיקר.... (זוכרים מי אמר למי ועל מי נאמר?!?!?) הצל הוא בפשטות, הצד הבלתי נראה של האור. הוא כל מה שאנו מתנגדים אליו. אלו הם אותם היבטים דחויים של האישיות, שאיננו מקבלים בעצמנו והם משתקפים לנו דרך אחרים. ועל כן אנו מבקרים אותם. שבט המאייה הגדיר את `הצל` כמתנה שלא תסולא בפז. מפני שהוא מראה לנו את המרחק שלנו מן האור. את הפער שעליו עלינו לגשר במסענו אל האיחוד המחודש עם האחדות המוחלטת. הצל מעניק לנו מראה לגדילה בחיי היום יום. הוא מעניק לנו מבט מעמיק פנימה וצפיה מוגברת במסענו אל תוך המראות המעורפלות של תחושת הנפרדות. הוא עוזר לנו להכיר את אותו חלק בתוכנו, הדורש שינוי. ברגע שנלמד לקבל ולחבוק את אותם חלקים דחויים בתוכנו-באהבה, רק אז הם יוכלו להשתנות. או אז, נוכל לגשר על הפער שלנו עם האור. L&L TALYA

איזו טעות

כאשר יהודי מטמא את תודעתו הנקיה בחושך , קרי ידעונות או העלאה באוב , הוא עלול להשתמש בחושך הזה בתוך הניקיון , ועבור מי שנקי זה יראה כצל . או מודעותו המוחשכת המשוטטת כצל בין כותלי הפסבדו מציאות , ואף עלול להציק , בחטאיו המשוטטים למי שנקי , לא רק שאין לאמץ את הצללית הנ``ל , אלה יש להכיר בכך ששולח הצל ישלם מחיר , לכל היהודים נשמה הפרוסה בכל העולמות , ובחלק מהעולמות הם כיושנים , קרי חיים את המציאות השקרית כשחקני משנה בהצגת המציאות , ואהבת חינם היא הדרך בא אמורים להעיר יושן , קרי לפי הבנתו ומידותיו , ואם הנ``ל הוא נשמה הכוללת את כולכם והערתם אותו בדרך לא של אהבה , אתם עלולים למצוא את עצמכם תחת דין אליהו הנביא שנשאר אחרון כאשר כולם פנו לכיוון הבעל , וכידוע זה ממש יותר גרוע מכל מה שפנדורה ותיבתה מכילים , אז תזהרו מהצל , כי זה מה שלבסוף תהיו צל חולף הבטל מכל הקיומים הסירו ממכם את האלילות ויפה שעה אחת קודם , כהמתעורר עירני מאוד . דוד

למעלה