הפרדוקס של זמננו

הפרדוקס של זמננו

הפרדוקס של זמננו הוא שיש לנו בנינים יותר גבוהים, אך אופי קצר רוח. כבישים מהירים יותר ורחבים, אך נקודות מבט צרות יותר. אנו מבזבזים יותר אך יש לנו פחות, קונים יותר אך נהנים פחות. יש לנו בתים גדולים יותר, אך משפחות קטנות, יותר מחויבויות ופחות זמן. יש לנו יותר תארים אך פחות שכל ישר, יותר ידע ופחות שיקולי דעת, יותר מומחים אך יותר בעיות, יותר תרופות ופחות בריאות. הכפלנו אך רכושינו, אך צמצמנו את ערכינו. אנחנו מדברים הרבה, אוהבים פחות ושונאים יותר מדי. למדנו לבנות חיים לעצמנו אך איננו חיים אותם במלואם. הגענו לירח, חזרנו ממנו ואיננו סובלניים כלפי הזולת. הקפנו את החלל החיצון אך לא את הפנימי. ניקינו את האוויר אך זיהמנו את הנפש שלנו. אנחנו בעלי הכנסות גבוהות אך ללא מוסר. הגברנו את הכמות וצמצמנו באיכות. אלו זמנים של אנשים יותר גבוהים עם אופי יותר חלש. עם יותר דרוך אך פחות מאושרים. עם יותר אוכל ופחות תזונה. אלה ימים ששתי משכורות נכנסות הביתה. אך יש יותר גירושין. אלו זמנים של בתים יותר יפים עם משפחות מופרדות. זהו זמן שמבלים מול חלון ראוה ופחות מאחורי דלת. וזו העת שבה הטכנולוגיה יכולה לקרב אליך מסר זה ובאותו זמן הנך יכול להחליט לשנות. `` אל תשמור שום דבר לאירוע מיוחד. כל יום שאתה חי הינו אירוע מיוחד ולכן…`` קרא יותר ונקה פחות – שב במרפסת, תהנה מהנוף מבלי להסתכל אך ורק בעשבים השוטים. בלה יותר זמן עם משפחתך וחבריך ופחות זמן בעבודה. החיים הם רצף של חוויות – ליהנות מהן ולא רק על מנת לשרוד. השתמש בכלים חדשים, לבש את בגדיך החדשים בשביל ללכת לסופרמרקט. אל תשמור את הבושם היקר למסיבה מיוחדת, השתמש בו בכל פעם שמתחשק לך. המשפט: יום אחד… אי פעם… סלק אותו משפתך. אם יש דבר ששווה לעשותו, להקשיב אליו, להתבונן בו – הזמן הוא עכשיו. אם היינו יודעים כמה זמן חיים נותר לנו, בטוח היינו רוצים לבלות עם האהובים עלינו. מבלים במסעדות ומבקרים במקומות היפים לנו כל כך. מעט דברים היו מכעיסים אותנו לו ידענו כמה החיים קצרים. היינו מחדשים קשרים עם חברים שמזמן לא פגשנו. היינו כותבים אותם מכתבים שתמיד רצינו. היינו חוזרים ואומרים להורינו, לילדינו, למשפחה ולחברים כמה, ובאמת אנו אוהבים אותם. לכן אל תנסה לעצור, או לשמור שום דבר שיכול להוסיף חיוך ואושר לחייך כל יום, שעה, דקה ושבוע, זה משהו מיוחד… אוריאל מעוז רייקי מאסטר

אלדר

New member
אוריאל אתה צודק מאוד.....

מה שכתבת בפורום נגע לליבי וזה באמת המצב היום גרוע מאוד למרות שזה כך אני לא משתייך לזה אני כן חיי את העכשיו הנצחי תמיד.... אני אוהב הרבה מאוד אנשים אבל אף אחד בעולם אני לא שונא (כאילו אין בי שנאה בכלל) יש כאלה שאני לא מחבב או לא מתייחס אבל זה מראה על חוסר עניין ולא שנאה או רגש דומה... אני מבין את זה ותאמין לי אני שיניתי כמה וכמה ``אנשים`` לצד השני ותקנתי אחרים מכל זה.... אני נגד כל מה שכתבת ובגלל זה אני מוציא משם אנשים לדרך ה``ישר`` אתה צודק ואני מוקיר לך טובה לתמיד אני כבר עברתי לצד השני ככה שלא כולם כאלה וגם אתה בטח לא כזה ? אבל מה שהכי חשוב זה עוזר מאוד להבין את זה.... אור ואהבה לכולם שלכם tksr

ציניות

אתה יהודי שכל עניין היהדות מצוות , והפרדוקס הוא שאתה מתפאר בעבודות אלילים , והשאר הלו נגזרת של זה , דוד

האומנם?

האומנם בקרב היהודים שומרי המצוות אין משפחות קטנות? גירושין? סמים? האומנם כל שומרי המצוות מקיימים את ואהבת לרעך כמוך? האומנם של שומרי המוות דנים כל אדם לכף זכות? האומנם כל הדברים שכתבתי נמצאים בקרב עובדי האלילים? עיקר היהדות הינה: מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך - ואידך זיל גמור אינני חושב שכל אדם יהודי שומר מצוות רואה זאת לנגד עיניו ואל לנו להפיל זאת רק על עובדי אלילים כהגדרתך וזאת רק משום ``הפוסל - במומו פוסל`` לכן שימה עלינו לדון עצמינו ולראות היכן אנו טועים לפני שאנו מפילים זאת על שאר אומות העולם וזאת היא הנגזרת! אוריאל מעוז רייקי מאסטר

אלדר

New member
ברור שזה לא כך

כאילו יש לחק לא קטן משומרי המצווה שעוברים על חצי מהחוקים שאסור להם ויש חוק שאין אחד בעולם כמעט שלא עבר וזה לא לשנוא את רעך ובעיקר יש מצוות שצריך לעבור עליהם ובקיצור אני לא יודע מה בדיוק להוסיף אבל אני בכללי נגד רוב החלקים ביהדות כי זו דת לא שלמה.... (חסרים לה עוד שני חלקים) ובקיצור אני יפסיק לקשקש אז בהצלחה אור ואהבה לכולם שלכם tksr

אלדר היקר

אינני מבין למה אתה אנטי-יהדות ועוד כהגדרתך ``נגד רוב החלקים``. ביהדות יש לנו שש מאות ושלוש עשרה מצוות מתוכם 248 לעשות ו365 לא לעשות מתוך 248 עשה, 138 קשורים לבית המקדש - לא אקטואלי להיום, נשארו מאה ועשר. 19 מצוות קשורים לידיעת אחדותו של האל ושאליו צריך להפנות את בקשותינו 20 מצוות קשורים לחגים ושבתות נשארנו עם תשעים ותשע מצוות עשה. 99 המצוות הנותרות קשורות למצוות בים אדם לחברו ובגדול איך בדיוק לקיים את מצוות ואהבת לרעך כמוך אם אתה מתנגד ל``רוב החלקים`` חשבון פשוט אתה מתנגד מינימום ל51 אחוז שזה 55 מצוות, אשמח לשלוח לך את רשימת המצוות על מנת שתגיד לי לאיזה מהם אתה מתנגד נחרצות. מתוך 365 לא תעשה 101 מצוות קשורות לבית המקדש - שוב לא אקטואלי. נשארו 264 מצוות לא לעשות. עשרה קשורים לחגי ישראל ושבתות 254 מצוות לא תעשה לחברך ושוב הסבר מפורט איך מקיימים את ואהבת לריעך כמוך. ובתור ``נגד רוב`` אתה נגד לפחות 133 מצוות של בין אדם לחברו. אפשר לדעת למה? אוריאל מעוז רייקי מאסטר

אלדר

New member
אוריאל ידידי....

לא אמרתי כך בדיוק אני אמרתי במפורש שהיהדות לא שלמה ויש עוד שני חלקים חסרים אז אם אמרתי שאני לא מאמין ונגד חצי מהיהדות זה אומר כשהיא תהיה שלמה אני יאמין בחצי מימנה כאילו אני לא מאמין הפחות מרבע מימנה היא עכשיו שליש ואם אני מאמין החצי מהשליש אז זה אומר משהו... תבין היהדות לא שלמה ואני עצמי משנולדתי לא הבנתי למה להאמין למשהו שלא גמור כאילו כשזה יהיה שלם אז אני יוכל לאמין וככה זה בהכל לדעתי יש הרבה מאוד דברין שאני יודע שהם לא גמורים אז אני לא מאמין בהם וזה כולל את ה``רוחניות`` ``מיסטיקה`` ה``מדע`` ושאר הדומים אז אל תשאל אותי במה אני מאמין כי אני לא יודע גם באהבה אני לא מאמין כבר וגם בחיים וגם ב``מטרה`` ובכל השאר אז איך אני יכול לאמין למשהו שהוא חצוי לשלוש?? אז בקיצור אם אתה יכול להאיר לי את עצמי ואת החלקים שחסרים לי אני ברצון יסכים לזה אם זה יהיה נכון כמובן אבל אני יקבל את חלק מזה.... אבל ברצון אני ישמע אותך אור ואהבה לך אוריאל ולכולם שלכם tksr

אלדר

New member
על סמך הרבה דעות....

סתכל כפי שאמרתי שהיהדות לא שלמה כי אם תחשוב שניה למה אמרתי ככה תבין... אז דבר ראשון: ב``ימי הביניים`` האמינו פי 7 ביהדות וזה מוחך!!! דבר שני עכשיו בקושי מאמינים וזה יורד כל הזמן דבר שלישי מאז שהיהדות התפצלה לנצרות ולאיסלם היא נחצתה ברובה וגם זה אמת אם חושבים על זה הנצרות האיסלם ובסוף היהדות הם אותה דת אבל בשלוש פנים שונות כי בכולם יש את ה``אל`` המרכזי ובכולם יש מישהו שהביא את הדת בנצרות ישו באיסלם מוחמד וביהדות משה (מיציאת מצריים) אז למה זה קרה בכלל הפיצול? זה היה חלק חשוב בהיסטוריה שהיה צריך לקרות אבל חייבים להאחד שוב את הדתות אם מישהו יקח את כל שלוש הדתות ביחד וירכיב דת רביעית מהשלושה כולם יראו מה יקרה בעולם וסוף סוף יהיה שלום נצחי בעולם ויהיה דת היהדות הישנה שוב אם יצליחו לעשות את כל זה.... אז יהיה שלום מצחי במאה אחוז!!!!!! אבל רק עוד מאה שנה בערך יקרה כל זה.... אז אם מישהו אי פעם יסתור את מה שכתבתי אני יתקוף חזרה ומי בכלל יכול להתווכך אם הדעה שלי???? שלכם tksr אור ואהבה

davyav

New member
אלדרי אתה חושב שאתה יודע הכל?

``.... אז אם מישהו אי פעם יסתור את מה שכתבתי אני יתקוף חזרה ומי בכלל יכול להתווכך אם הדעה שלי????`` לא הגזמת טיפה?מאיפה אתה יודע שמה שכתבת נכון? כל הדעות שלנו הן דעות שלנו בלבד. יש בנו המון חוכמולוגיה ,המון דברים שאנחנו בטוחים בהם, אבל אין להם ולמציאות שום דבר. דעה עצמית ללא התנסאות לא שווה הרבה. כדי לדעת משהוא על יהדות צריך ללמוד וליישם אותה. תגיד אתה למדת משהוא על היהדות כדי לדבר בצורה כל כך נחרצת? חוץ מזה למה לתקוף? מי תוקף אותך :cool: ? אור ואהבה דוד :cool:

אלדר

New member
סלח לי דוד לשניה....

טוב חזרתי מה בדיוק כתבת? לא הבנתי נכון כנראה אבל לפי הרגשות שלך בזמן הכתיבה הם לא היו ממש נחמדות או ``טובות`` כנראה אולי זה הרגיז אותך קצת אז אני מצטער (אני פשוט בזמן קריאה יכול להרגיש את הרגשות שבהם כתבו את זה) אז דוד מה שאני כתבתי זה שאם זו הדעה שלי איך יוכלו לסטור אותה? כאילו היא שלי אז היא לא של משהו אחר אז די אי אפשר לסתור אותה ולא אמרתי שינסו אז בו נגיד שאי אפשר לסתור אותה ל``נצח`` עד לפה הבנו? נקווה שכן עכשיו נמשיך מי אמר שאני בטוח בזה כל כך??? אף אחד אז אל תסיק מסכנות מהר כל כך (גם אם הן נכונות וגם אם לא) ומי עוד אומר שאני לא למדתי על היהדות משהו??? (שוב פעם אני לא אמרתי כזה דבר או רמזתי) אז בבקשה דוד אל תשפוט אותי כך זה לא נחמד לעשות כזה דבר רק מכמה מילים על גבי האינטרנט ואתה תראה אם יצא לך אי פעם להכיר אותי שבכאלה דברים בכל 16 השנים שלי לא טעיתי!!! אז אני ``יודע`` על היהדות מספיק כדי להגיד את זה (למרות שאני יודע הרבה מאוד על היהדות שלך דוד בעצם למרות שאני אף פעם לא האיתי בהרצעה על זה או שסיפרו לי על זה אבל חקרתי על נושא זה את העבר של זה ואת ההווה של היהדות אז אי אפשר כבר להגיד שאני לא יודע על היהדות ואני מניח שאפ עד כאן לא טעיתי בחיים שלי אז גם בזה אני לא טועה אבל נניח שאם אני טועה אז מה?? זכותי להגיד כך אם זה נכון יהיה אפשר להודות לי ואם לא אז להגיד שאני מפגר אבל אני בוחר לאן להיות שייך אז דוד לעניין למה שאמרתי ולמציאות יש כל כך הרבה במשותף עד שהרוב חושבים את זה לאחד למרות שזה עדיין לא וזו הבעיה וכן אני לא התנסאתי ביהדות ולא בשתי הדתות האחרות אבל חקרתי אותם ולמדתי הרבה מאוד עליהם ואני לא מדבר בצורה כל כך ``נחרצת`` אבל שוב למדתי על זה וכן יש דעה בלי התנשאות בה עצמה ואף אחד לא תקף אותי ולא אמרתי שיעשו את זה.... אור ואהבה לכולם שלכם tksr

davyav

New member
היי אלדר :cool:

דבר ראשון לא כעסתי.למה לי לכעוס? ואם הרגשת כעס או בדברי אני מתנצל :cool: . פשות הרגשתי במשפת האחרון שלך שאתה טוען לצדק מוחלט ומתכוון לתקוף כל אחד שלא מסכים אתך .(תקרא אותו עוד פעם) בקשר ללימודי יהדות רק שאלתי ,לא קבעתי עובדות. רציתי להבין מאיפה הדעה שלך.:cool: האמת היא אחרי שקראתי את ההודעות שלך השארת אותי מבולבל לחלוטין. אתה מזל תאומים אמיתי. רק שאילה אחת.מאיפה אתה חושב שאתה ``יודע`` מספיק כדי להחליט שיהדות או רוחניות זה משהוא לא שלם?( לא שופת ,רק רוצה להבין) ככל שאני לומד ומתנשא יותר אני דווקה מתחיל להבין שאני לא יודע הרבה. על מנת להגיד מה שאמרת אדם חייב להיות מומחה בתחום. להבין היטב את מעמקי רוחניות. ואם קבר התחלנו לדבר על זה חייבים להבין קודם מה זה יהדות,נוצרות,איסלם. התשובות לשאילות האלה כלל לא פשוטות. שיהיה לך חג שבועות סמח דוד :cool:

אלדר

New member
דוד יש לי בקשה אחת בבקשה ממך...

אני יצליח לפענח את הכתוב הרבה יותר טוב אם תשמור על כתובה בלי שגיעות כתיב בבקשה... כאילו קשה לי לקרוא ולנחש מה כתוב שם (וזה לא רק אתה דוד גם אני כותב בשגיעות לפעמיים כפי ששמת לב אבל אצלי זה כבר נעשה יותר סיגנון כתיב ולא סתם כתיבה מהירה) ודבר שני אני לא אמרתי כלום רק שתשים לב שוב וכפי שאמרתי לך מקודם בפעם השניה מה שאני אומר זו הדעה שלי ויש לי בה מאה אחוז נכונות כאילו אני מאמין שהיא נכונה בכולה ואמרתי את זה כבר בדעה שלי אני מאמין במאה אחוז!!! אתה יכול להגיד לעצמך שזה לא נכון או לאמין בחלק ממה שאני מאמין אבל אני אומר את זה כי אני ``יודע`` וקשאני אומר שאני יודע אז אני יודע ובלי שאלות איך ולמה ומאיפה אני יודע כי דוד כפי שאתה יודע כבר יש אנשים אם יכולות מוזרות מאוד בחיים שלהם ויש סוג של ``כישוף`` (כך נקרא לזה למרות שזה לא מדוייק בכלל) וזה עושה לאותו אחד שהוא יוכל לדעת כל מיני דברים בזמן הנכון הנפש של כל אחד מכניסה ידיעות שונות למח של כל אחד ומתי שצריך את אותו הידע אז הוא מופיע ויש כאלה שזה בא טבעי להם וכל הזמן הם יכולים לדעת אם הם מתרכזים במשהו מספיק או שהם כל כך רוצים לדעת עד שהרוחות שבמקום הוא שלהם נותנים להם את הידע הזה.... ושוב אני אומר לך אני לא אומר שלי יש יכולת כזו ולא אמרתי שאין ויש עוד משהו היהדות היא לא כל כך ``רוחנית`` היא יותר כפייה מסוג מיוחד במינו (ככה זה וזהו!! היהדות כיום הווה היא כפייה וזה ככה ומי שמאמין הוא יותר נכון רבים של הדת הם די סוחטים כסף מהמדינה!!! וזה נכון) ובלבול זה תוצר של אי הבנה של משהו ואתה ידעתה מהאתחלה את התשובה?? כנראה שלא אז היה לך בלבול מהאתחלה בעניין זה כנראה ותבין מתי בערך התחילה היהדות להשתנות אבל ממש להשתנות? מאז בהגיעה האיסלם והנצרות ומאז היא מפוצלת לשלוש ויותר חלקים אבל שים לב כשיהיה ``אחד`` שיחבר את היהדות נצרות והאיסלם לאחד ויפיץ את מה שיצא לו אז יגיע התקופה שעליה מדברים הרבה זמן ושהיא אמורה להגיע לעולמנו בקרוב (למאן האמת אני יכולתי לעשות את זה ואני יודע אבל קרה לי משהו שגרם לי לא לעשות את זה) ואני ממש לא מומחה בזה אבל דוד יש לי שאלה לך בבקשה תגדיר לי ``מומחה`` לפי המושג הישן שלו? אתה בטח לא זוכר ולפי מה שעכשיו זה אומר זו טעות ואין מומחים כמעט בעולם ואין אף אחד בעולם שיודע את ``מעמקי`` הרוחניות כי אין כזה דבר או יכולת להגיע לשם כי לכל מקום שמגיעים תמיד יש עוד דבר אחר ללמוד והנצרות והאיסלם זה קל מאוד לפרש מה הם ובקשר ליהדות זה בעיה ממש ולי אין מושג עדיין מה הפירוש שלה כי אני עצמי ונפשי לא הרכבתי את היהדות לגמרי ואין מישהו שעשה את זה לאחרונה אז מה אני יגיד לך אין כרגע תשובה לזה אבל שמישהו יעשה את זה אני יקבל את התשובה שלו כל עוד הוא זה שאמור להגיע לתשובה וגם לך חג שמח דוד אור ואהבה לכולם שלכם tksr נ.ב. דוד מקווה שעניתי לך בערך על השאלות שלך

אוקיי... זה כבר TOO MUCH!!! ;-(

טקסר ידידי, זה נורא נחמד (סליחה, מאוד נחמד יש לומר) שאתה בא ושולל את היהדות על ימין ועל שמאל... אבל תעשה לי טובה - ורד מזה! היהדות היא כל כך דבר עמוק ושלם, עם דגש על ה``שלם``, שאני ממש לא יודע מאיפה ``הקרצת`` שחסרים שני חלקים! ומה הקשר בכלל לנצרות ולאיסלאם?! טקסר, אתה מבלבל קצת, לא? היהדות הייתה לפני כולם - היא האמא של האמונות! אז נכון שבא ישו אחד ואמר מה שאמר וכך נוצרה דת חדשה... ונכון שהם מאמינים ``באלוהים שלנו``... אבל אנחנו לא מאמינים בישו, מריה ורוח הקודש, נכון? אז מה הקשר של נצרות יהדות?? האמונות שונות!!! אתה צריך שאני אעשה לך השוואה בשביל שתראה עד כמה היהדות שונה מהנצרות? הנצרות אפילו לא מקיימת את מצוות התורה (בגלל אמונה מטופשת שבהרצח ישו, הוא כיפר על חטא האדם הקדום - גיב מי א ברייק!). הנצרות מאמינה ב-``פסל וכל תמונה``, והרי הם מתפללים לפסליו ותמונותיה של ישו ומריה. יהדות ל-א שווה נצרות! ולגבי האיסלאם... ובכן - זה בכלל אמונה אחרת מהיהדות... ורק שתדע שדת האיסלאם בנוייה גם מבודהיזם! אז מה - עכשיו תגיד שהבודאיזם לא שלם?! תראה, היהדות היא תורה שלמה... ולא סתם נקראה ירושלים בעבר ``שלם``. נעם היהודי, העם המאמין, הוא עם שלם! שאל כל חוזר בתשובה למה הוא חזר בתשובה - ואתה יודע מה הוא יגיד? הוא יגיד לך שהוא חזר בתשובה כי הדת נתנה לו תשובות, ואכן הדת נותנת תשובות לכל השאלות... וזה בגלל שהיא שלמה! אז אל תספר לי על ``כישוף``, או תחושת בטן שאתה ח-ו-ש-ב שיש לך...! ואל תשלול את היהדות אם אתה אפילו לא מכיר אותה!! הגזמת... שבי B-(

אלדר

New member
שבי ידידי הותיק מאיפה בדיוק הקרצת..

את זה????... מאיפה יש לך זכות להגיד שהגזמתי כשאתה אומר שטויות שהם לא נכונות!!! יש לי כמה דברים להגיד לך ואני לא מתכוון לרדת מזה... אז דבר ראשון בנצרות נכון שסוגדים לפסלים של ישו ומרים הקדושה אבל האם יש תמונה אחת או פסל של רוח הקודש?? לא אז היא כמו היהדות אלוהים שווה לרוח הקודש של הנוצרים וישו הוא זה שהביא את התורה שלהם זה ממש שווה ולמה הדתות כל כך לא קרובות? שבי כפי שאתה אומר ומדגיש אתה בטח יודע איך בדיוק האמינו לפני 300 שנה היהודים באלוהים נכון??? אז למה השתנה כל כך הדרך אמונה הזו בשנים האלה??? אם אתה יודע איך האמינו לפני כל כך הרבה זמן בדיוק רב תראה שיש שינוי גדול בגלל משהו שהם לא היו מוכנים להגיד שרבים ולמה הם שינו את הדת באתחלה במעט אבל זה גדל ובגלל זה יש שלוש דתות רחוקות באמונה שלהם ובקשר לאיסלם היא לא איתה פעם דת שקשורה בכלל לבודהיזם הבודהיזם הצתרף לאיסלם בכח!!!! ושבי מי שחוזר בתשובה זה רק בגלל שהוא מבולבל ושאין לו בכלל אמונה בכלום לפני שהוא עושה את זה והוא עושה את זה בשביל שיהיה לו אמונה אחת ויחידה ולא בגלל שהוא רוצה ומאיפה בדיוק שבי הקרצתה שהיהדות היא דת שלמה כל כך???? כי היא לא!!!!!!!!!!! ושבי גם לי וגם לך אין הרבה מה לריב על זה! אף אחד מימנו לא ינצח כי שנינו נפסיד בגדול ואני לא רוצה סתם להתווכח איתך לכיף ושבי איתך אישית אני לא מוכן להתווכח על נושא זה בשום מקרה ולא משנה מה תגיד או תעשה לא פה ולא במקום אחר אף פעם לא נריב על זה!!! ושים לב שבי שאם עוד כמה זמן מה שאמרתי יתגשם למי תגיד שצדקתי? לאף אחד ורק תגיד שטעיתה אז אני לא מוכן לזה!!!!! בה ביי ושבי תמצא לך מישהו אחר להתווכך איתו על זה!! וכפי שאמרתי לדוד זו דעתי והיא שלי!! וזכותי להמשיך לאמין בה!! בוקר טוב ושימשיך להיות כזה... אור ואהבה לכולם שלכם tksr נ.ב. שבי מאמין שלי תחזור לתחילת האמונה של העם שלנו ותלך צעד צעד עד היום ותגלה הרבה דברים שחמקו ממך עד עכשיו!!

להתווכח איתך?! תאמין במה שאתה רוצה

טקסר, מי בכלל רוצה להתווכח איתך? אני רק מנסה להסביר לך (גם אם זה בטון הטלה שלי.. :)) שאתה לא יכול לבוא ולפגוע באנשים בדת שלהם (שהיא גם שלך..) ובאמונתם! ועוד בטענות חסרות בסיס (אם כל הכבוד...!) ורק שתדע - לא משנה ממתי הבודאיזם קיים, העניין הוא שהאיסלאם העתיק ממנו.. ולא להיפך! ועם עובדות אל תתוכח, אוקיי? ואל תזבל לי במוח שמי שחזר בתשובה הוא מבולבל! תיכף תגיד לי שבלונדיניות טיפשות באמת.. ושמרוקאים הם שחורים, קטנים ולא קולטים, נכון? ברור שלא! כי זו סטיגמה! זה שהתקשורת מציגה את ``המבולבלים`` ביניהם.. זה לא אומר שהם ככה! וכמה חוזרים בתשובה אתה הכרת אישית שתוכל לשפוט אותם? או שגם זה מבוסס על ``תחושת בטן``? אז טקסר, תעזוב.. ואל תצא נגד משהו לפני שבדקת אותו, הרי זה לא קביל בבית-משפט... כמו שזה לא קביל בכל מקום אחר! אז אל תבין אותי לא נכון - תאמין במה שאתה רוצה, זה ממש לא משנה לי.. להיפך, איש באמונתו יחיה! אבל אל תבוא לי בטענות חסרות ביסוס, ואולי אפילו פוגעות שהדת לא שלמה - במיוחד בגלל שזה לא ככה! אז גיב מי א ברייק כבר אמרתי? אני אישית חושב שאתה טועה, זכותי לא? הרי א-ת-ה אמרת ``זו דעתי והיא שלי!! וזכותי להמשיך לאמין בה!!``, לא? ולמה אתה בטוח כל כך שאתה צודק??????????????? שיהיו לך סבבה של חיים ואמונות שבי

אלדר

New member
אוי שבי שבי למה????

למה אתה עושה את זה לי?? ועוד עכשיו? טוב אני יענה לך... אני מכיר מעל 9 אנשים שחזרו בתשובה אז אני מכיר מספיק נכון??? וזכותך להגיד את הדעה שלך ואני לא יסתור אותה (למרות שעשיתי את זה כבר) ואתה יכול להגיד שאני טועה אבל בו נסכים על משהו? עוד כמה שנים (לא משנה כמה) נראה מה נכון ומה לא נכון??? ואז נדע ולמה בכלל לנסות לפצח את זה עכשיו אם זה בכל מקרה לא נכון שתי הדעות שלנו??? (או רק אחת נכונה) ונגיע לעיקר עכשיו.... פה זה לא בית משפט!! ובכלל אתה חושב שיש בדרך ה``רוחניות`` בית משפט? לא אין כזה בדרך הזו אם אני לא טועה אפשרי להרגיש ולראות את ההילה של הבן אדם ויש דרכים אחרות לראות מי צודק.... ואני בטוח בזה שאני צודק ואם לא אז לפחות יותר מהדעה שלך וזו זכותי.... ושבי אני מיעץ לך לחקות בסבלנות עד מתי שיקרה משהו (הרי לאחרונה תמיד מדברים על התקופה שתבוא כשיקרה משהו לעולם שלנו וזה במידה רוחנית...) ככה אני שמעתי שחושבים שיקרה בקרוב.... אז נחכה לאותו זמן וגם אם זה יהיה רק שאנחנו נהיה זקנים יותר מעכשיו... אז בוא נחכה במקום לריב טוב??? ושוב למה אתה בא לי אם מה שיש לך לומר?? (כאילו שבי ממה שאמרת בשתי ההודעות האחרונות ממש לא היו הוכחות ל``סתירה`` שלי לגבי הדעה שלך) ושוב חג שמח או יותר נכון סוף חג שמח... אור ואהבה לכולם....

אך טקסר טקסר...

מתי תבין שאני לא רב איתך! אתה שמעת אותי אומר שאני מאמין בכלל ביהדות?!?! חשבת שאולי אני אומר את זה כי אני חושב שטענותיך פוגעות? במיוחד בגלל שהן חסרות בסיס (לא אמרתי את זה כבר?! :)) ועזוב אותי מבית משפט... אבל רק שתדע שהגבול בין הגיון ומעשיות לבין רוחניות הוא דק מאוד.. ;-) L&L גם לך.. שבי

אלדר

New member
תודה שבי לך מקרב לב....

אבל יש לי שאלה אחת אחרונה...... למה זה פוגע הדעה שלי??? כאילו אחרי שרמזת על זה בפעם הראשונה בדקתי את זה ואני לא מבין במה זה פוגע? (אולי זה אפילו בגלל שאני לא מאמין כל כך ביהדות?) אבל עדיין במה???

תודה?? על מה?!

דעותיך פוגעות בכך שאתה ``מאשים`` את היהדות בכל מיני דברים שהיא לא אשמה בהם...והמבין יבין.. ואם לא הבנת - עזוב. L$L שבי

למעלה