הפסקתי להשתמש בנפה

כשאתה מתייחס לבדיקה אחרי טחינה

אתה מתכוון לבדיקת נפח לעומת משקל? לא הבנתי את כוונתך. אני לא בטוחה בכך, אבל נראה לי שנפח הפולים השלמים פחות יתן לנו אינפורמציה מהנפח שנותן לנו הקפה הטחון לאחר דחיסה. מדידה נפחית לעומת משקלית היא נקודה מעניינת שהעלית ואעשה לגביה חיפוש ברשת. אני זוכרת שקראתי התייחסויות לכך, אבל לא נתקלתי בבדיקה של הנושא. קראתי על חשיבות אורך המסלול שעושים המים עד להגיעם לבסיס העוגיה, כלומר עובי העוגיה. (בניסוי זה דווקא השתמשו בשקילה) בעקבות ההודעות שלך חשבתי אולי לעשות בדיקה עם סומטרה, כיוון שהתרשמתי שהוא ממש שונה בצפיפותו (גם ברמת הגרגר) ודורש טחינה יותר דקה מאחרים. אולי הוא יתן הבדלים יותר מובחנים בין מדידת משקל ונפח. אפשר לקלות אותו בשתי דרגות שונות, כמו שהצעת. אני לא יודעת לגבי בדיקת נפח פולים שלמים. אריץ כמה שוטים על פי מדידת משקל (14 גרם) ואמדוד גם את נפחם וכמה שוטים על פי נפח (עד הבורג) ואמדוד גם את משקלם. אני מניחה שמדידת המשקל תתן נפח גבוה יותר. כמובן שאצטרך לשנות את עובי הטחינה על מנת להפיק משקה ראוי. שוב, מדידת הנפח פה לא תהיה מדויקת. אנסה להקפיד כמה שיותר. מה אני מודדת בעצם? את התוצאה? איכות המשקה? לזה התכוונת? ובסוף הודעתך, התכוונת להכנת תערובת SO? זה דווקא משהו שמסקרן אותי. ניסית (או מישהו אחר ניסה) פעם להכין תערובת SO (אני מתכוונת כמה דרגות קליה של אותו זן)?

nati0202

New member
האמת,שפשוט חשבתי שקיימת אפשרות שהתיחסות

לגורם המשקל כפרמטר קבוע/מוחלט ומדויק יכולה להטעות.אבל אם זה הוביל אותך למחשבות של טחינת פולים ירוקים ובדיקות נפח מוזרות כנראה שסיבכתי והיסתבכתי. בטרנס הנסויים שלך הגעת לגורם המשקל,ולפי תחושתי זה פרמטר שאינו קבוע גם כאשר הנפח של הקפה הטחון במסננת זהה.כלומר,כל שינוי בדרגת הקליה של הפולים משנה את המשקל הסגולי שלהם(בלי קשר לשינוי הנפח) ומה שהתכוונתי לבדוק האם נכון להתמקד במשקל בדיוק גבוה כאשר את בעצם בודקת חומר שמשקלו הסגולי משתנה עקב פירוק כימי של הפולים ע"י החום בזמן הקליה,וכל מעבר ממנה למנה בדרגת קליה אחרת, הופך את נתון המשקל ללא רלוונטי. עם הידע שאת מפגינה,קצת הייתה יומרה מצידי להציע כיצד לבצע את הבדיקה(אם בכלל)-אני משאיר את זה לך!. בקשר לתערובת מדרגות קליה שונות-לדעתי/טעמי התהליך מתאים גם ל SO וגם לתערובת. אם לדוגמא את בודקת זן חדש בדרגת קליה בהירה ויש בו חמיצות יתר לטעמך, וקליה כהה תיתן מרירות קלה ואפילו ניחוח מעושן,שילוב של שתי הקליות יכול לספק תערובת מעניינת.העירבוב יכול להיות ביחסים שונים-כך שאין סוף לאפשריות. אני בתקופה האחרונה קולה כתערובת בדרגה city+ ואותה תערובת בדרגה F.C+ ומערבב ביחס 50/50 או ביחס 1/3 ל2/3 לטובת CITY+. אגב,ניסיון קליה למחצית הדרך בין שתי דרגות הקליה לא נתן את אותו טווח טעמים. ולסיום,מה קורה עם ה MACAP MXK (נתונים חבל"ז),נראה לי שהיא יכולה לטחון חצץ בלי שום בעיה..

ויתרתי על העניין

לא נראה לי כל כך פרקטי ולא התחשק לי להסתבך. אבל בכל מקרה, השאיפה שלי היא להגיע למדידה נפחית. מה ששמתי לב, שבאותו משקל של אותה תערובת או זן, אני צריכה להשאיר נפח שונה בסלסילה, לפני דחיסה. זה אומר לי שהפיזור בסלסילה שלי לא אחיד ושאני צריכה "להשקיע" יותר ב WDT. האמת, אני קצת מתוסכלת. הייתי רוצה שבועיים חופש להתאמן ולצבור בבת אחת קצת יותר פרקטיקה. זה כמובן לא יקרה. אצבור מיומנות בצעדים קטנים יותר.

להתראות תסכול, שלום WDT

לפני WDT מושקע, בכדי להגיע לאותו משקל הייתי צריכה לגרוף גרגרים בעומק שונה של הסלסילה כל פעם, לתקן, לשקול, לסלק עוד קצת, לשקול וכו'. אוףףףףףף!! כמובן שזה לא אפשר לי לעבור למדידה נפחית. החלטתי קצת יותר להציק לגרגרים ולקח לי קצת זמן לקבל באהבה את WDT, אבל זה השתלם. אני גורפת עם ה"מזאבלוף" (הכלי הקעור שלי), בתנועות NESW, בודקת במאזניים הדיגיטליים ומגיעה לסטיה של עד 0.3 גרם. נבדק במדידות של אותה תערובת ובין תערובות שונות. לפני WDT היו לי הבדלים של עד 1 גרם (בעצם נדמה לי שהיו מקרים של קצת יותר). עוד לא עברתי למדידה נפחית. אני צוברת עוד נסיון, כיוון שבדקתי זאת רק באזור ה 12 פעמים.

דרגות קליה שונות לזן אחד.

יצא לי בעבר לקלות זן אחד עם שתי רמות קליה ולא תמיד זה השביע את רצוני. פעם ניסיתי 50% קולומביה קליה בהירה למדי (סוף פיצוץ ראשון),ו-50% קולומביה סוף פיצוץ שני,לא היה משהו,ניסיתי גם עo סומטרה ו-png לא אהבתי,כיוון שהחמיצות של הקליה הבהירה השתלטה על התערובת,מה שהכי הצליח לי זה עם זן מקסיקני (תת זן) בשם מאראגוג'יפ (זן נהדר לכשעצמו, פולים ענקיים ויפים ) עם קליה כהה וקליה כהה יותר (תחילת פיצוץ שני וסוף פיצוץ שני),יצא טעים עם התחושה של מיצוי המתיקות של הקליה הכהה,ועדיין נשארהעדינות מהקליה הכהה פחות. קליה זו עשיתי בתנור ולא בקולה יעודי (בקליה עם קולה צריך סטטוסקופ על מנת לשמוע את הפיצוץ השני),והשתמשתי בתערובת לאספרסו לא ממותק והיה לא רע.

joncafe

New member
בשום אופן לא לטחון קפה ירוק!!

זה גם כתוב בהוראות אם זכרוני אינו מטעני. זה עלול להיות הרסני לסכינים.

t a s t e

New member
נסי מטחנה 64מ" לפחות

לא חשוב של איזו חברה לפני שתחליטי. אני לא פותח דיון אלה מציע למי שזה חשוב לו\ה.

מחכה לשתי הצעות מחיר מחר

אחת - MACAP M4 stepless שניה - MACAP MXK conical (stepless) גם למאזר יש 58 מ"מ וכידוע היא מפיקה תוצאות מעולות. אתה אתה עדיין מתכוון למטחנות לשימוש ביתי?

t a s t e

New member
אני מתכוון לשימוש ביתי אבל הן

מיועדות לשימוש תעשייתי. אין לי ניסיון עם הקוניות רק עם הדיסקיות השטוחות. ל mazzer mini יש גם עם דיסקיות 64 מ"מ אבל עם אותו מנוע כמו ל58. אני בכל אופן מעדיף דיסקיות 64 עם מנוע 350w לפחות. את ה- MACAP MXK לא מייבאים למיטב ידיעתי,זה באמת היה מעניין לשתות קפה שניטחן בה.

light12

New member
אפשר יהיה לשמוע כמה בקשו ממך עבור המטחנות?

פשוט קניתי מכונה נוספת ואני אזדקק למטחנה באיזה שהוא שלב

סחטיין על הסטאפ הביתי שלך

להשלים את התמונה של הסטאפ - עם איזו מכונה אתה עובד?

אהה. עכשיו אני מבינה מאיפה נובעת ההמלצה שלך..

זה סטאפ ביתי.. הנה מתחילה אצלי ירוקת.

למעלה