האמת,שפשוט חשבתי שקיימת אפשרות שהתיחסות
לגורם המשקל כפרמטר קבוע/מוחלט ומדויק יכולה להטעות.אבל אם זה הוביל אותך למחשבות של טחינת פולים ירוקים ובדיקות נפח מוזרות כנראה שסיבכתי והיסתבכתי. בטרנס הנסויים שלך הגעת לגורם המשקל,ולפי תחושתי זה פרמטר שאינו קבוע גם כאשר הנפח של הקפה הטחון במסננת זהה.כלומר,כל שינוי בדרגת הקליה של הפולים משנה את המשקל הסגולי שלהם(בלי קשר לשינוי הנפח) ומה שהתכוונתי לבדוק האם נכון להתמקד במשקל בדיוק גבוה כאשר את בעצם בודקת חומר שמשקלו הסגולי משתנה עקב פירוק כימי של הפולים ע"י החום בזמן הקליה,וכל מעבר ממנה למנה בדרגת קליה אחרת, הופך את נתון המשקל ללא רלוונטי. עם הידע שאת מפגינה,קצת הייתה יומרה מצידי להציע כיצד לבצע את הבדיקה(אם בכלל)-אני משאיר את זה לך!. בקשר לתערובת מדרגות קליה שונות-לדעתי/טעמי התהליך מתאים גם ל SO וגם לתערובת. אם לדוגמא את בודקת זן חדש בדרגת קליה בהירה ויש בו חמיצות יתר לטעמך, וקליה כהה תיתן מרירות קלה ואפילו ניחוח מעושן,שילוב של שתי הקליות יכול לספק תערובת מעניינת.העירבוב יכול להיות ביחסים שונים-כך שאין סוף לאפשריות. אני בתקופה האחרונה קולה כתערובת בדרגה city+ ואותה תערובת בדרגה F.C+ ומערבב ביחס 50/50 או ביחס 1/3 ל2/3 לטובת CITY+. אגב,ניסיון קליה למחצית הדרך בין שתי דרגות הקליה לא נתן את אותו טווח טעמים. ולסיום,מה קורה עם ה MACAP MXK (נתונים חבל"ז),נראה לי שהיא יכולה לטחון חצץ בלי שום בעיה..