הפסקתי להשתמש בנפה

הפסקתי להשתמש בנפה

בעזרת השקילות גיליתי שנפח הגרגרים לאותו משקל כל הזמן משתנה ובאופן די משמעותי. כנראה הגרגרים כל כך פלאפיים, שהדרך שהם עושים עד לסלסלה ולפיזור בה, ואולי עוד תנאים נוספים שאני לא חושבת עליהם כרגע, גורמים להם להדחס קצת אחרת כל פעם. כמו-כן, ההעברה מכלי אליו אני מנפה לסלסלה (אולי גם בגלל שהגרגרים לא מספיק צפופים) גורמת לחוסר אחידות בפיזור (וזו הרי היתה המטרה של כל העסק). מכיוון שכך, עברתי ל WDT. (לפחות עד שאחליף מטחנה. יש לי כבר כיוון.)

dts

New member
קפה את שותה לפעמים דיעה ?

נכון להיום ולאתמול עדיין לא הבנתי מה הבעיה לשתות קפה טוב בלי אינטגרלים ומיקרוסקופ סריקה אלקטרוני ? עיצה שלי (והיא ניגזרת מענף המזון והאוכל באופן כללי) היא להשתמש בחושים שקבלנו ובעוד קצת אימון וקפה שנישפך לכיור בדרך להצלחה. בריסטה טוב בארץ ובעולם מכוון פעם ביום ,רואה ,נותן דפיקה קטנה לידית ,מישר והקפה יוצא בכיף . זו דעתי או שלא הבנתי משהו יסודי

בענף המזון

1. לא משתמשים במטחנות ביתיות, שמאלצות פדנטים כמוני להשתמש ב WDT על מנת לקבל גרגרי קפה בלי גושים. זה לגבי הפיזור. 2. לגבי כמויות קפה, אני מניחה שהדוזר עובד בצורה הרבה יותר מדויקת. מעבר לזה שאין לי דוזר, גם כשיהיה לי, לא ישבו במטחנה פולים שיפעילו מספיק כח כלפי מטה. זה עוד פרמטר שמביא לצורך ביתר תשומת לב (אם זה מעניין את המשתמש לשים לב לפרמטרים).. 3. כמובן שמכונה מהסוג שלי יש פחות סלחנית כלפי אי דיוקים מאשר מכונות בבתי קפה. מחוץ להשוואות, מקריאה באתרים חו"ליים, נראה שגם בריסטי שעובדים בבתי קפה בודקים גישות שונות, כמו הבדלים שגורמים שינויי dose. אני שואפת להגיע למצב שאכין קפה בלי מדידות מדויקות וכלי עזר מוזרים (או מיעוט שלהם). אני חשה שאני זקוקה להתנסויות בשינויי פרמטרים על מנת להחליט איזו דרך להכנת הקפה היא האופטימלית עבורי. בשלב של "ניסויים", עם המכשור שנמצא ברשותי, זה נראה לי הכרחי לשמור על פרמטרים כמה שיותר קבועים בכדי שתהיה אפשרות להסיק מסקנות. ואני מאוד נהנית מהקפה שלי, בד"כ.

שכחתי את הדבר הכי חשוב

מעבר לטיעונים ההגיוניים שאני מספקת (לעצמי?) - אני פשוט אוהבת את זה!! החיבה שלי ל"ניסויים" שאני עורכת, שינויי הפרמטרים ושימוש בכלים היא חיבה ללימוד הנושא לעומקו (והעומק הוא יחסי), ובאה אצלי לצד ההנאה שלי מקפה.

dts

New member
ברור

ראיתי אנשים שנהנים ואוהבים לאסוף מפיות מכל מקום. לדעתי חוץ מקינוח אף וניגוב * אני לא רואה לאן זה מוביל אבל קטונתי מלשפוט ולהבין אותם. בקיצור ובגלל שאני בהחלט מסכים עם המסקנה והתוצאה אליה את מנסה להגיע "קפה ללא מדידות" לא נותר לי אלה להמתין בסבלנות לאותו סוף שמח. כשתגיעי לנקודה הזו אני ארצה "להפיל" עליך משימה מדעית - אם תרצי להתמודד איתה

ברור, אתה גם לא שומע הבדלים בין לבין...

אולי תניח את ה"עוקצנות" שלך מפורום "אודיו לכל" והנח לנו להתענג לפחות על קפה טוב לסוגיו, ובעיקר לקרוא פוסטים מעניינים כשל "דעה עכורה" ודומים לה ?

nati0202

New member
לדעתי את מייחסת למשקל,"משקל"יתר..

הפרמטר החשוב זה הנפח של הקפה הטחון לאחר דחיסה שאמור להיות קבוע פחות או יותר(או שטח הפנים של סה"כ גרגירי הקפה שבאים במגע עם המים).כאשר סוגרים את הידית, הקפה צריך להגיע עד הרשת שבראש וכך זרימת המים והפיזור דרכה היא אופטימלית. גם אם יש לך משקל של מנה שסיפקה שוט אלוהי,כל שינוי בתערובת או,יותר משמעותי,בדרגת הקליה-יתן שינוי במשקל. ההבדל בין קליה של אותם פולים בדרגת city לדרגת f.c+ יכול לגרום לאיבוד מסה של 5%,ומצד שני - הגדלת נפח משמעותית. עכשיו,שאת מצוידת במשקל קטלני וחיבה לניסויים,יש עוד הצעה לבדיקה.... 1)משקל +נפח-פולים ירוקים. 2)משקל+נפח פולים - אחרי קליה בהירה. 3)משקל+נפח פולים -אחרי קליה כהה. יתכן מאד שכל האמור לעיל זה שטויות(המשקל שלי הוא ברזולוציה/דיוק/קפיצות של 5 גר',כך שלא בדקתי בעצמי דבר). נ.ב: לא הבנתי באיזה שלב בדיוק את מבצעת את השקילה?

נקודה מעניינת, שאבחן

(מקווה שאין פה כאלה שמחזיקים את הראש באומרם: "אוי לא! עוד נושא שהיא תחפור בו) בנוגע לנגיעה ברשת, עד כמה שידוע לי, זרימת המים אופטימלית כאשר הקפה מגיע עד הבורג, או כ 2 מ"מ מהרשת. היה לי חשד שיש הבדלים בנפחים של זנים שונים באותו משקל. לא שמתי לב לתוצאות. אעשה באמת רישום יותר קפדני. לגבי הניסוי, אני לא בטוחה אם טחינת פולים ירוקים תיטיב עם המטחנה. הם דחוסים יותר. מה ידוע לכם? אני יכולה למדוד כמה מ"מ מהפס בסלסלה הגרגרים יושבים אחרי דחיסה. זה לא יעכב אותי הרבה, אבל נראה לי שהמדידה תהיה מאוד לא מדויקת, בגלל שוני בעוצמת וזוית הדחיסה (כמה שאנסה להיות עקבית) ולא בטוח ששנתות של מ"מ יהיו מספקות.

nati0202

New member
התכוונתי לבצע את הבדיקה לפני הטחינה..

כלומר,לקחת לדוגמא 100 גר' פולים ירוקים,אם ניתן לבדוק גם את הנפח שהם תופסים.לאחר מכן לבצע קליה בהירה ולאחריה שקילה+נפח.לאחר מכן להעביר קליה כהה לעוד 100 גר' פולים ירוקים(מאותו סוג) ולבצע שקילה+נפח.עכשיו,שיש לך נתונים על אחוז הירידה במשקל והעליה בנפח(של כל מנה) בכל סוג קליה,ניתן לבצע טחינה רגילה לכל דרגת קליה ולבדוק אם יש מיתאם לתוצאות הקודמות.כבונוס לניסוי המייגע,ניתן לבסוף לערבב את המנות הקלויות ולקבל טווח טעמים חדש ולעיתים מפתיע לטובה. בקשר לגובה הקפה במסננת-יש מכונות שהבורג לא בולט מהרשת וכידי לקבל הערכה למפלס הנכון,אין ברירה אלא להגיע למצב שלאחר סגירת הידית יש סימנים ראשונים של רשת על פני הקפה.אצלך במכונה הבורג בולט וזה נראה סביר לקבוע את גובה הקפה עד אליו.

תציע לי דרך נוחה לבדוק נפח באופן מהימן

להכניס אותם למים במנסרה ולראות כמה עלה מפלס המים? לא נראה לי שאבצע כזה דבר.

knappertsbusch

New member
פספסתי סמלון: ../images/Emo8.gif

עצם המחשבה על בדיקות מכונה/קפה/דחיסה/טחינה עם ספקטרופוטומטר...

למעלה