הפסח הזה

answers

New member
ואנחנו מעשני המריחואנה

לא רוצים לכבד את מתנגדי המריחואנה,לא מגיע להם שיכבדו אותם,אם הם רוצים להאמין במה שהם מאמינים שימשיכו להאמין בזה ולא יכפו כלום על אחרים שלא מאמינים. אנחנו הקפיטליסטים לא רוצים לכבד את הסוציאליסטים שדורשים חוק שכר מינימום,לא מגיע להם שיכבדו אותם,אם הם רוצים להאמין במה שהם מאמינים שימשיכו להאמין בזה ולא יכפו כלום על אחרים שלא מאמינים. אנחנו האנטישמים לא רוצים לכבד את היהודים שלא מרשים לנו ללכת ברחוב עם מדים של האס אס,לא מגיע להם שיכבדו אותם,אם הם רוצים להאמין במה שהם מאמינים שימשיכו להאמין בזה ולא יכפו כלום על אחרים שלא מאמינים.

answers

New member
כל הכבוד על התשובה העניינית

מייצג בכבוד את עומק החשיבה החילונית

israelberger

New member
אז בא ואסביר לך

ההלכה היהודית אוסרת לראות חמץ בפסח ולכן זה מפריע לשומר מסורת לראות חמץ. לא בגלל שאם אני יראה חמץ אני יעלב, ילך הביתה ויבכה. ישראל בתור מדינה יהודית מכבדת את רצון הדתיים ולכן דורשת מהמוכרים להציג את החמץ בתוך החנות (איזו הקרבה!). אין בזה שום עינין של להחזיר אף אחד בתשובה. ואם אפשר לשאול, בשיא הרצינות, למה כל כך מפריע לך שהחמץ בפסח יהיה בתוך החנות? (אני אשמח אם תענה לעיניין בלי דברים כמו "כל השנה כופים עלי מיליון דברים"). ודבר אחד לסיום, ביקשתי יפה ואני אבקש עוד פעם להפסיק את השימוש המגונה בכינוי "חראדים" זה מאד בוטה ומכליל. ובהיזדמנות תסביר לי מה זאת אומרת "לך או לשאר החראדים". אני חראדי בשבילך?

1337hAx0r

New member
אם זה היה ככה אז זה היה בסדר עוד

החוק הוא שצריך לכסות את החמץ גם בתוך החנות.

israelberger

New member
לא נכון

צריך רק שלא יוצג כלפי הרחוב. כמובן שאם במקום לשים בחלון המוכר ישים את זה מול הדלת אז הוא יצטרך לכסות את זה.

1337hAx0r

New member
עוד משהו

ההלכה היהודית אוסרת על הרבה דברים וזה לא אומר כלום כי ההלכה היא שטויות (ולא לדעתי). ואולי נעשה חוק שחייבים לעשות ברית מילה לכל התינוקות,זה בהלכה וזה עלול לפגוע בחראדיים שלא עושים ברית מילה לכולם,וכמובן אסור לנסוע בשבת ועוד מלא חוקים מפגרים של ההלכה,אם יש לחראדיים בעייה שלא יצאו החוצה מהגטאות שלהם (שגם ככה הם בקושי יוצאים משם וטוב שכך).

israelberger

New member
יש הבדל

זה שאתה לא עושה ברית מילה לא פוגע באף דתי וכנ"ל עם נסיעה בשבת ושאר "החוקים המפגרים". חמץ הוא דבר מיוחד שכן פוגע בדתיים מכיוון שיש איסור בהלכה לראות חמץ בפסח. ובקשר לגטאות, נראה לי שאתה לא הראשון שחשב לסגור שם את היהודים. איך קראו לו? אד.. אדולף.. אדולף היט... משהו כזה. אני לא זוכר בדיוק. ואתה עדיין מתנהג כמו ילד קטן שאוהב להגיד חרא. אולי תגיד גם פיפי וטוסיק ואז תצחק וניגמור עיניין.

1337hAx0r

New member
לידיעתך

היטלר לא המציא את הגטאות,היהודים המציאו אותם הרבה הרבה לפני........

israelberger

New member
אני יודע את זה

אבל לפעמים כדי להעביר רעיון משנים את הפרטים הלא חשובים. אני מקווה שהבנת את המסר למרות ההיטפלות לפרטים.

1337hAx0r

New member
כן נתטפל לפרטים

אם כבר מדברים על היטלר,אז אתה זוכר את זה שאסור ליהודים להתחתן עם גרמנים בגלל טוהר הגזע?,לידיעתך פה קורה אותו דבר. וגם החראדיים מתייחסים לגויים כמו שגרמניה הנאצית התייחסה ליהודים במלחמת העולם השנייה. ואל תגיד זה לא כולם ושזה רק חלק מהרבנים שלא כולם מקשיבים להם..... כל החרדיים אותו דבר הם הולכים אחרי הרבים כמו שכבשים הולכות אחרי הרועה צאן שלהם.

israelberger

New member
אתה ממש עיוור

איפה יש מחנות ריכוז לגויים? בבני ברק? ואיפה מוחבאים תאי הגזים לגויים? בטח במאה שערים. אתה מבלבל שכל. אפילו ע"פ ההלכה אסור לפגוע באף גוי בשום דרך שהיא. מאיפה אתה מביא את ההתקפות חסרות השחר האלה? אני במקומך הייתי מתבייש ומחפש איפה להחביא את הפרצוף שלי.

1337hAx0r

New member
אמרתי שרוצחים אותם?

למה אתה מכניס לי מילים לפה (או להודעה במקרה הזה ) ? ההודעה שלך עכשיו מראה את הגזענות,אתה ושאר הרבנים חושבים שאתם הגזע (רק שאתם מייפים את זה ואומרים "עם נבחר ") הנבחר בדיוק כמו שהיטלר חשב שהגזע הארי הוא הגזע הטוב,כמו שהיטלר אסר על גרמנים להתחתן עם יהודים בשביל לא לפגוע בגזע מאותה סיבה גם החרדיים אוסרים להתחתן עם "גויים" בשביל לשמור על העם היהודי,בכלל המילה גוי היא מילה גזענית עם קונוטציות שליליות. ולא אמרתי שהחרדיים רוצחים ושיש להם מחנות השמדה ושאר השטויות שכתבת.

israelberger

New member
כן

אמרת שהחרדים מתנהגים לגויים כמו הנאצים וזה אומר לרצוח .או שהנאצים לא רצחו? אני מקווה שלא התכוונת לזה. אנחנו אכן עם נבחר אבל זה לא אומר שאנחנו יותר טובים. אישית אני חושב שאנחנו עם מאד דפוק מהרבה בחינות למרות שלא הייתי בוחר עם אחר בעד שום הון שבעולם. אנחנו לא נוהגים להתחתן עם גויים כדי לא להעלים את העם היהודי. ממש במקרה נתקלתי לאחרונה במצע של מר"צ וזה מופיע גם שם (כנראה שהדרך היחידה לשכנע אותך שמשהו לא פסול זה ששמאלנים תומכים בו).

1337hAx0r

New member
טוב שאתה מחליט שאני שמאלני

כי אני לא,אבל תסכים איתי ששמירת העם היהודי זה אותו דבר כמו שמירת הגזע הארי

לא ממש

הגרמנים כדי ל"שמור" על הגזע הארי עיקרו והשמידו גזעים אחרים, הדתיים לא נוהגים ככה למרות רמיזותיך,או שאולי אתה יודע משהו שאפ אחד פה לא יודע?

israelberger

New member
אין אפילו דימיון בין הדברים.

אם הנאצים היו מחליטים בדרכי נועם להשאר חברה סגורה שלא מתחתנת עם זרים זה היה מצוין. אבל זה לא מה שהם עשו. מה שהם עשו היה השפלה ורצח של מי שהיה שונה מהם.

israelberger

New member
לא נכון

היהודים מבדילים את עצמם מהגויים על מנת לקיים את עצמם כעם בעוד שהנאצים הבדילו את עצמם מכיוון שהם "נעלים יותר" תוך כדי השפלה של "הנחותים יותר". לא חשבתי שיגיע היום ואני יתווכח עם אחי היהודי על חומרת מעשי הנאצים מול מעשי היהודים.

1337hAx0r

New member
אותו דבר מילים אחרות......

ועוד משהו אתה לא אח שלי,אני מתבייש באנשים כמוך,אולי במקום שכולם יתחלקו לגזעיים שלהם "יהודי " "גוי " וכל התיאורים האלה כולם יהיו בני אדם וזהו?

למעלה