הפסח הזה

Weird Eyal 21

New member
הפסח הזה

הפסח הזה כל העם חייב להיות מאוחד חייבים להתאחד לנוכח המצב הביטחוני/כלכלי הפסח הזה כולנו מאוחדים תחת הפיתה הגדושה והלחמנייה שמבורכת מי יתן שלכולם יפתחו העינים ויבינו שאין שום סיבה לסבול שבוע שלם עם דיקט בפה הפסח הזה מתאחדים רק פיתה/לחמנייה/לחם/ושאר מאפים מבצק (ולא מקמח מצה)

CHOFA

New member
באמת תהיתי מתי יפתח פסטיבל הפיתה

בס"ד המסורתי.... כל אחד והאמונות שלו ,אותי זה קצת מצחיק לבנות אמונה על "לעשות דווקא"(זה בעיקר מעציב) נו טוף-שיהיה בתאבון...

Weird Eyal 21

New member
מצחיק שאתה צוחק

על האמונה שלך כי רק הדתיים/חרדים עושים דווקא מה אכפת לכם אם אני מאמין שאין אלוהים ואני רוצה לאכול חמץ ולמכור חמץ?? מה אכפת לכם?? דיקטטורה זה מה שהולך במדינה הזאת עלק דמוקרטיה חחחח

answers

New member
מצחיק ביותר

על האמונה שלך כי רק הישראלים עושים דווקא מה אכפת לכם אם אני מאמין שמריחואנה איננה מזיקה ואני רוצה לעשן ג´וינטים ולמכור חשיש?? מה אכפת לכם?? דיקטטורה זה מה שהולך במדינה הזאת עלק דמוקרטיה חחחח

Dorfl

New member
צודק

אבל מאחר ואנחנו יודעים שמריחואנה פוגעת בכושר השיפוט ובחושים, בוא נאפשר לעשן אותה רק תחת פיקוח, פן המעשן יצא לרחוב וידרוס אנשים / יכה אנשים / ישדוד בנק / יקפוץ מהגג / יקפיץ אנשים אחרים מהגג. אני בעד התרת סמים על פי חוק (למרות שאין לי שום כוונה לנסות אף פעם שום סם) - אבל תחת השגחה.

answers

New member
OK

ובכן , כאשר יתירו שימוש בסמים , אני אסכים גם שיתירו (ע"פ החוק) חמץ בפסח. כל עוד את תומכת בכפייה בנושאי סמים , זכותם של החרדים לתמוך בכפיה בנושאים שלהם

Dorfl

New member
זה דבר שונה לגמרי

אתם הדתיים בפורום מאוד נהנים ממשחקי מילים, אבל הם לא מוכיחים דבר ולא מנצחים בויכוחים. משחק מילים הוא משחק מילים בלבד, נקודה.

answers

New member
נח מאוד

להגדיר משחק מילים כל דבר שאין לך תשובה עליו. למען הסר ספק : אין שום הבדל מוסרי בין איסור שימוש בסמים לבין איסור מכירת חמץ בפסח בפרהסיה . אחת מהשתיים , או שאתה נגד כפיה של המדינה , או שלא . אינך יכול להתנגד(מבחינה מוסרית) אך ורק לכפיה שבמקרה לא מתאימה לך. וזה לא משחק מילים

Dorfl

New member
חביבי

1. אני נגד הכפייה של המדינה בשני המקרים, אבל: 2. במקרה של הסמים יש סיבה, מאחר והאדם המשתמש בהם עשוי, תחת השפעתם, להזיק לעצמו ולסביבתו. ובכדי להקדים תרופה למכה: 3. הסמים הוכחו, חזור והוכח, כמזיקים. חמץ לא הוכח כמזיק. הוא אף אחד מאבות המזון

answers

New member
לדעתך

לדעתך אלה הם פני הדברים אבל: א. לדעת אחרים המריחואנה לא גורמת יותר נזק מאשר אלכוהול. ב. לדעת החרדים החמץ גורם נזק גופני ונפשי חמור. מה שאתה בעצם אומר שלמדינה מותר לכפות דברים ****שלדעתך**** צריך לכפות אותם , ואסור לה לכפות דברים ***שלדעתך**** לא צריך לכפות אותם. זוהי גישה לא מוסרית אלא אינטרסנטית. זוהי גם גישה אנטידמוקרטית.

Dorfl

New member
ואם כבר

הסמים *הוכחו* כמזיקים. החמץ לא. אולי גם נאסור מכירת מזון בשעות היום במהלך חודש הראמדן? לא? למה לא? זה בדיוק אותו הדבר.

answers

New member
אתה מפספס את הנקודה

אם למדינה יש זכות לכפות את רצונה על הפרט הרי שהיא רשאית: א. לאסור שימוש בסמים. ב. לאסור העסקת עובדים מתחת לשכר מינימום ג. לאסור מכירת חמץ בפסח ד. לאסור אכילה בתקופת הרמדן. אם למדינה אין זכות כזו , אז אין לה . מכל מקום , כל האיסורים האלה ועוד , הם באותם מידה של לגיטימיות. ולכן אם אתה מנסה לטעון טענה מוסרית אתה יכול לטעון "למדינה אין זכות לכפות עלי דבר כל עוד איני פוגע באיש" , ואז אני אצטרף אליך בשמחה . אולם כל עוד אתה מסכים ולו לאיסור אחד שהמדינה יכולה להטיל עלי (שאינה פוגעת באיש) , אתה סתם סקטוריאלי אם אתה מציע להפלות את החוקים של המפלגות החרדיות.

Dorfl

New member
כי

סמים פוגעים לא רק במשתמש, אלא גם בסביבתו. לאדם אסור לכפות על סביבתו לסבול מההרגל (המגונה?) שלו, ולכן הם נאלצים לכפות עליו בכדי שהוא לא יכפה עליהם משהו חמור יותר. חג הראמדן מתבסס על אמונה דתית שלא הוכחה ולכן אין שום סיבה שניתן למישהו לכפות עלינו אותו. כנ"ל לגביי הפסח.

answers

New member
לדעתך כמובן

לדעת מפלגת "עלה ירוק" , משתמשי מריחואנה אינם מזיקים לחברה. לדעת אנשי אגודת ישראל , אוכלי חמץ בפסח מזיקים לכולנו. תפיסת עולם מעניינת יש לך : כפייה שתואמת את דיעותיך הינה לגיטימית כפייה שאינה תואמת את דיעותיך איננה לגיטימית (ואף מותר לעבור על החוק הזה) אין ספק: זוהי תפיסת העולם הכי סבבה. אשקול לאמץ אותה בדחיפות.

begone

New member
ההבדל, מר גאון

"לדעת מפלגת "עלה ירוק" , משתמשי מריחואנה אינם מזיקים לחברה. לדעת אנשי אגודת ישראל , אוכלי חמץ בפסח מזיקים לכולנו" אנשי עלה ירוק מתבססים על עובדות ומחקרים. אנשי אגודת ישראל מתבססים על אמונות ופחדים. אדם שפוי מבסס את חייו על עובדות ומחקרים. אדם הזוי מבסס את חייו על אמונות ופחדים. חג שמח שיהיה לך - תאכל מצות ותהיה ילד טוב ירושלים.

answers

New member
מה זה משנה על מה הם מתבססים?

אם למדינה אסור לכפות על הפרט דבר , אסור לה גם לכפות דברים שנובעים ממחקרים ואם מותר לה אז מותר לה גם לכפות דברים שנובעים מאמונות , מפחדים , או מגבינה ירוקה.

begone

New member
למדינה מותר לכפות הרבה

המדינה צריכה לכפות על הפרט, כאשר הפרט מזיק לסביבתו וגם לעצמו בצורה בלתי נסבלת. "אסור לה גם לכפות דברים שנובעים ממחקרים ואם מותר לה אז מותר לה גם לכפות דברים שנובעים מאמונות , מפחדים , או מגבינה ירוקה". ולכן - אם מותר למדינה לכפות דברים מסוימים במצבים מסוימים, אסור לה לבסס כפייה על אמונות (כי אין להם ביסוס מציאותי) וגם פחדים או גבינה ירוקה. המדינה לא יכולה לכפות על מוסלמי להיות יהודי, רק בגלל שהיא "מאמינה" שיהודים יותר טובים. "אמונה" איננה דבר מציאותי. ידיעה, לעומת זאת, מבוססת על המציאות ולכן יכולה להיות בסיס לכפייה. תורת הגזע היא שקר. לכן צריך להילחם נגדה. הלאומנות (הטוענת שלאום מסוים טוב מלאום אחר) היא שקר. לכן גם צריך להילחם נגדה. הקומוניזם הרדיקלי (הטוען כי הפועלים צריכים לגרום למהפיכה אלימה) מסוכן ולכן צריך להילחם נגדו. כנ"ל גם חבר מרעיו של בין-לאדן, כנ"ל גם המשיחיסטים של חב"ד, כנ"ל גם החבר´ה של ש"ס. השקר הוא אויבה של המציאות. קל לזהות שקר, במיוחד כאשר מתעלמים מאמונות ומתייחסים אך ורק לעובדות.

למעלה