והרשה לי להוסיף
שחלוקת התואר "פסבדו-מדענים" הינה מגוחכת כשמדברים על מדענים-פילוסופים כמו רנאן הצרפתי או צ´מברלין הבריטי. אם אפשר לחלק את התואר הזה להם, אפשר לחלק אותו גם לאיינשטן. ועוד אומר, שהתקדמותם של שחורים בארה"ב מתאפשרת באמצעות אפליה מיוחדת. אני לא רואה איך ערבים ונשים התקדמו בחברה הישראלית, בהתחשב בעובדה שהחברות הגדולות, הצבא והפוליטיקה - עדיין מאויישות בגברים יהודים בעיקר. כמו כן, התערבבות של גזעים היא לכל היותר התערבבות של גזעים, לפי התורה הגזענית. ולסיום, ההנחה "כל בני האדם שווים" מגוחכת מעצם טיבעה, בהתחשב בעובדה שהנחה כזו כמוה לאדם אתאיסט כמו "כל היהודים חייבים לשמור שבת". אם את החלק האחרון אפשר לתפור ב"לא ראיתי, לא שמעתי, לא מועיל ולא הגיוני", אפשר בהחלט לפטור כך גם את תזת השוויון, שמחקרים מדעים הפריכו אותה מזמן. אדגיש ואומר כי אינני מאמין בתורת הגזע, אולם האדם החילוני, שמאמין שאין רוח והכל נקבע בחומר, שמאמין שאין חוקי מוסר עליונים ושמסתמך על המדע, נראה לי קצת מגוחך שיתחיל לבצע שפיטות מוסריות ולזלזל בתיאוריות מדעיות שלא נוחות לא, בלי שום ביסוס. ואגב, לא מזמן התפרסם בארה"ב מחקר בשם "עמותת הפעמון" שדווקא אשש מחדש את תורת הגזע, וגם עורר רעש רב דווקא משום טענותיו המבוססות אמפירית. לדתיים שבינינו, אין בעיה לפתור את זה בכך שהם אומרים "כולנו בני אלוהים". אבל מה יגיד האדם החילוני? "פבסדט מדען"? זו שרטלתמות וחוסר מקצועיות, שלא לדבר על צביעות ופחדנות אינטלקטואלית.