הפסח הזה

answers

New member
תורת הגזע

התבסס על מחקרים של גדולי המלומדים באירופה (לאו דווקא נאצים) , כולל זוכי פרס נובל . האם היתה הצדקה לדעתך למדיניות הגזע הנאצית?

begone

New member
תורת הגזע

תורת הגזע התבססה על מחקרים מופרכים של כמה פסאודו-מדענים מפוקפקים. היטלר לקח כמה תיאוריות שלא הוכחו כדי לבסס את הטירוף האישי שלו. אדם הוא אדם הוא אדם הוא אדם. אין גזעים יותר טובים מגזעים אחרים. כל בני האדם שווים. עובדה: בארה"ב התקדמו השחורים בכל המוסדות האפשריים. בישראל התקדמו הערבים והנשים בכל המוסדות האפשריים. בכל העולם יש מגמה הולכת ומתחזקת של גלובליזציה, שבה כל הגזעים מתערבבים זה בזה, משתפרים והופכים שוויוניים. תורת הגזע היתה שקר מתועב, שמופרכותו הוכחה שוב ושוב. כל אדם מסוגל להגיע להישגים אדירים, ללא קשר לגזע שלו. לגבי פרס נובל - הפרס הזה הוא בסך הכל תעודת הוקרה אנושית. הפרס איננו מהווה הוכחה אבסולוטית לצדקתה של תיאוריה זו או אחרת. גם ערפאת זכה בפרס נובל לשלום, למרות שמפעל חייו לא עסק בשלום אלא במאבק לאומי.

answers

New member
מה שמוכיח

שמחקרים אמינים לא יותר ואולי פחות מאמונות , פחדים , וגבינה ירוקה

taro

New member
והרשה לי להוסיף

שחלוקת התואר "פסבדו-מדענים" הינה מגוחכת כשמדברים על מדענים-פילוסופים כמו רנאן הצרפתי או צ´מברלין הבריטי. אם אפשר לחלק את התואר הזה להם, אפשר לחלק אותו גם לאיינשטן. ועוד אומר, שהתקדמותם של שחורים בארה"ב מתאפשרת באמצעות אפליה מיוחדת. אני לא רואה איך ערבים ונשים התקדמו בחברה הישראלית, בהתחשב בעובדה שהחברות הגדולות, הצבא והפוליטיקה - עדיין מאויישות בגברים יהודים בעיקר. כמו כן, התערבבות של גזעים היא לכל היותר התערבבות של גזעים, לפי התורה הגזענית. ולסיום, ההנחה "כל בני האדם שווים" מגוחכת מעצם טיבעה, בהתחשב בעובדה שהנחה כזו כמוה לאדם אתאיסט כמו "כל היהודים חייבים לשמור שבת". אם את החלק האחרון אפשר לתפור ב"לא ראיתי, לא שמעתי, לא מועיל ולא הגיוני", אפשר בהחלט לפטור כך גם את תזת השוויון, שמחקרים מדעים הפריכו אותה מזמן. אדגיש ואומר כי אינני מאמין בתורת הגזע, אולם האדם החילוני, שמאמין שאין רוח והכל נקבע בחומר, שמאמין שאין חוקי מוסר עליונים ושמסתמך על המדע, נראה לי קצת מגוחך שיתחיל לבצע שפיטות מוסריות ולזלזל בתיאוריות מדעיות שלא נוחות לא, בלי שום ביסוס. ואגב, לא מזמן התפרסם בארה"ב מחקר בשם "עמותת הפעמון" שדווקא אשש מחדש את תורת הגזע, וגם עורר רעש רב דווקא משום טענותיו המבוססות אמפירית. לדתיים שבינינו, אין בעיה לפתור את זה בכך שהם אומרים "כולנו בני אלוהים". אבל מה יגיד האדם החילוני? "פבסדט מדען"? זו שרטלתמות וחוסר מקצועיות, שלא לדבר על צביעות ופחדנות אינטלקטואלית.

והרשה לי להוסיף

שדעותיך זהות לגזען המצוי ולשוביניסט הבהמתי המבחיל,כמו כן כמו כל גזען שובינסטי הינך מפגין בורות מדהימה בנושאים עליהם מדובר פה. חוץ מזה לא כבר אמרנו שלא כל המחקרים אמינים ב100%? אבל כנראה לך קל להתעלם מכך ולהתייחס רק לדברים שמתאימים לראיית עולם הצרה שלך(והגזענית)

taro

New member
LOL

אם היית טורח לקרוא עוד קצת, היית רואה שאני לא מאמין בתורת הגזע, כמו גם בנחיתותה הביולוגית של האישה. אני כאמור, מאמין שכולם נחותים בפני האל, ואין מי שנחות יותר או פחות. אבל אם הייתי בוחר להיות חילוני, למה שלא אאמין בתורת הגזע? אתה מדבר על בורות, אבל אני לא רואה אותך מתקן את הבורות שלי כביכול; אולי דווקא אתה הבור בינינו? נכון, לא כל המחקרים אמינים במאה אחוזים, אבל אם מחקר מדעי שמפריך את מעמד הר סיני הוא מספיק אמין, אין סיבה שמחקר גזעני לא. אתה חושב שאם תאמר "גזען" או "שוביניסט" זה עלבון? מצטער, אבל אני לא גזען ולא שוביניסט, מהסיבות שפרטתי למעלה. וגם אם הייתי חילוני, ובוחר להיות גזען ושוביניסט, מדוע לדעתך זה אמור להיות עלבון? הרי זה הגיוני, תועלתני ומבוסס אמפירית. באותה מידה "חילוני" היא עלבון.

יש לך בעיה קטנה

אתה כנראה לא מבינים בכלל חילונים לא ידוע באיזה חברה אתה נמצא אבל אין לך מושג על מחשבותינו רעיותינו ודעותינו. בעיניך חילוני \זה עלבון עפי´ ההיגיון המעוות שלך שבגללו אתה גם חושב שאי אמונה באל משמעותה בורות ובגללה אנחנו חסרים מידות מוסר לכאורה(שטויות כמובן). ה"מחקר המדעי" שסותר את קיום מעמד הר סיני הוא פשוט חוסר בהוכחות כתובות או פיזיות לקיומו של המעמד(חוץ מהתנך) פשוט אין שום ממצא ארכיאולוגי שיכול לאושש את אמונתך ואין שום ראיה כתובה שתאשר -כי הרי חוץ מעם ישראל גם לעמים נוספים היו מה שנקרא ספרים היסטורים שמגוללים את ההיסטוריה של עמם ועמים אחרים אז איך התעלמו מכל מאות השנים שבני ישראל שהו במצרים לכאורה ואת הליכתם במדבר 40 שנה שהרי במהלך הזמן הזה הרי פגשו עמים אחרים למה ארוע זה לא נרשם בשום ספר אחר חוץ מהתנך? זאת היא הבעייתיות של הסיפור הנחמד שאתה כה מאמין בו

taro

New member
ושוב

לא אמרתי ש"חילוני" הינה מילת גנאי, להפך; אמרתי ש"חילוני", כמו גם "גזען" ו"שוביניסט" הינן הגדרות נטולות משמעות ונטולי ערך של "טוב" ו"רע". אין סיבה שגזען הוא רע, אם חילוני אינו דבר רע. לא אמרתי שאי אמונה באל משמעה בורות. לא אמרתי שאין לכם אמות מידה, אמרתי שאמות המדיה של החילוני שדורש הוכחות הגיוניות סותרות את אמונתו שלו, ולכן משמען צביעות. גם לקיומו של שוויון בין המינים או קיומו של שוויון בין הגזעים אין הוכחות.

אבל המורה!!! זה לא רק אני דיברתי!!!

ייתכן ויש צדק בדבריך בעניין איסור המריחואנה בחוק וייתכן שלא, כל זאת נדע בפורום "די לאיסור הסמים" או משהו בסגנון... אבל אם כבר העלת את הנושא, אני רואה שלא ראית לאחרונה תשדירים בערוץ 2 עם נהג המשאית שעישן מריחואנה... בן אדם תחת השפעת מריחואנה שמסתובב חופשי מסכן את סביבתו, בן אדם שמוכר פיתות במסעדה שלו, לא במיוחד...

יודע מה?

פלוני א´ רצח. אולי כדאי שלא נעצור אותו על רצח כי לא נוכל לעולם לעצור את כל הרוצחים...

israelberger

New member
לא אכפת לנו

וזה מה שאתה לא מבין. תפסיק להיות פרנויד ולחשוב שכל מה שמעניין אותנו זה לחכות לך מעבר לפינה שתוציא פיתה ואז לכסח לך את הצורה. אתה יכול לקנות ולמכור ולאכול חמץ כמה שבא לך רק אל תציג אותו בחלון ראווה בציבור כי זה פוגע בנו הדתיים. אני לא מבקש ממך לכבד את הדת אלא את האנשים שמאמינים בה.

1337hAx0r

New member
וזה

שאתם החראדיים לובשים רק שחור פוגע בחילוניים,אנחנו לא מבקשים ממכם לא ללבוש שחור,רק אל תצאו עם זה לרחוב איפה שחילוני יכול לראות את זה.

answers

New member
זו בדיוק

הסיבה שיש כנסת שקובעת איזה פגיעות מותרות ואילו אסורות. הפגיעה של חמץ בפרהסיה נאסרה על ידי החוק. הפגיעה של בגדים שחורים לא נאסרה. חראדי שכמותך

israelberger

New member
אני לא מאמין שצבע שחור באמת פוגע בך

לפי דעתי אתה משקר. ואפילו אם זה היה נכון אז אתה בדעת מיעוט. אם אכן ביגוד שחור היה פוגע בריגשותיו של חלק נחשב מהציבור אז המצב היה שונה. בניגוד לזה חמץ שמוצג לראווה ברחוב פוגע בריגשותיו של הציבור הדתי ולכן שבוע אחד בשנה המוכרים מתבקשים לכבד את ריגשותיו של הציבור הדתי. ואל תגיד "אתם החראדים", זה גם לשון בוטה וגם הכללה שאני לא מבין איך ניכנסתי אליה.

1337hAx0r

New member
דיייייי

דיי להקטין הכל,"שבוע אחד בשנה" "הכללות" וכל דבר אחר שאתה אומר. זה לא שבוע אחד בשנה,זה כל הימים בשנה במגוון רחב מאד של תחומים ולא רק בענייני אוכל (לא ואני לא אפרט לך כי אני בטוח שאתה יודע ). אנחנו החילוניים לא רוצים לכבד את הדתיים והחרדיים ,לא מגיע להם שיכבדו אותם,אם הם רוצים להאמין במה שהם מאמינים שימשיכו להאמין בזה ולא יכפו כלום על אחרים שלא מאמינים.

answers

New member
ואנחנו מעשני המריחואנה

לא רוצים לכבד את מתנגדי המריחואנה,לא מגיע להם שיכבדו אותם,אם הם רוצים להאמין במה שהם מאמינים שימשיכו להאמין בזה ולא יכפו כלום על אחרים שלא מאמינים. אנחנו הקפיטליסטים לא רוצים לכבד את הסוציאליסטים שדורשים חוק שכר מינימום,לא מגיע להם שיכבדו אותם,אם הם רוצים להאמין במה שהם מאמינים שימשיכו להאמין בזה ולא יכפו כלום על אחרים שלא מאמינים. אנחנו האנטישמים לא רוצים לכבד את היהודים שלא מרשים לנו ללכת ברחוב עם מדים של האס אס,לא מגיע להם שיכבדו אותם,אם הם רוצים להאמין במה שהם מאמינים שימשיכו להאמין בזה ולא יכפו כלום על אחרים שלא מאמינים.

1337hAx0r

New member
ועוד משהו

אני גם חושב שהצגת לחם בפסח לא מפריעה לך (או לשאר החראדיים) באמת,אני חושב שזו רק עוד אחת מהדרכים של החראדיים לנסות לגרום לאנשים "לשמור מסורת" בכפייה בשביל הנסיון להחזיר אותם בשאלה.

למעלה