הפניה בלשון זכר?

wasaby

New member
מוזר שדווקא לאחר שכתבת

שהאקדמיה אינה קובעת מה מותר ומה אסור את נסוגה להגדרות פורמליות של "לא קיים" גוף סתמי. בפועל גוף סתמי קיים. גברים ונשים משתמשים בלשון ה"זכר" כאשר ידוע להם שהנמען עשוי להיות זכר או נקבה. רובם ככולם לא עושים זאת מתוך כוונה כלשהי להתעלם ממישהו. ברור כי מנהג זה צמח על רקע לא שוויוני אך ההצעות לתיקון שמוצעות פה בינתיים יגרמו לסירבול בלתי נסבל של השפה או לחוסר אחידות מבלבל.

Boojie

New member
מה שייכת האקדמיה לכאן?

העובדה היא שדה-פאקטו, מבחינת מבנה השפה העברית, אין דבר כזה "מין סתמי" בעברית. ותאמיני למישהי שניסתה נואשות לתרגם קטע שמבוסס כולו על השימוש במין הסתמי כדי להסוות את העובדה שמישהי שמתחזה לגבר היא בעצם אשה. אין דבר כזה מין סתמי בעברית, וכשמשהו כתוב או נאמר בלשון זכר, זה זכר. אם הייתי מתרגמת את אותו קטע, למשל, בלשון זכר, ואחר כך היה מתברר שמדובר בנקבה, זה היה צורם בצורה קיצונית ביותר. כי זכר, מה לעשות, זה לא סתמי. זה זכר.

אושר מ

New member
היי נועה. נחמד לראות אותך פה

כמו שאת רואה מספר המשתמשות פה רב ביותר, ולכן הדיון התפתח הרבה יותר. אין לי מה להוסיף..מעבר למה שכתבו פה. בעיקר מיכל. ואני ממש לא מסכימה עם מי שאמר (אמרי אולי?) שזה לא קיפוח...כי אם זה לא קיפוח, הכיצד זה לא תמיד כך? יאאלה ביי...

silkpink

New member
אולי כבר דברתן על זה.........

אבל שמתן לב שיש זכר ונקבה בעברית - MALE AND FEMA יש גבר ואישה - man and woman ויש איש ואישה שזה עדיין - man and woman ויש בעל ואישה שזה husband and wife יש לכן הסבר לדלות השפה?

ירון ג.

New member
גם אם כבר היו מקרים בהם מרצה פנתה

לקהל של רוב נשי ואני הגבר היחיד שישב שם בלשון רבים נקבה. (מה שאגב, אף פעם לא הפריע לי ונראה לי הגיוני לדבר בלשון הרוב) מיד להצהרתה הפמיניסטית הזו היא הוסיפה "ואני מתנצלת בפניך, ירון" בתחילה הייתי מחייך ואומר שזה כלל לא מפריע לי (מה שגרם להרמת גבות מצד חלק מהיושבות ) אבל היום אני מיד שואל: "על מה את מתנצלת??" אף אחת, עד היום (כולל) לא ענתה לי על השאלה..... הם מיד מובכות בעצמן (אני מקווה שלפחות בפעם הבאה כשהן משתמשות בלשון נשים נקבה, הן לפחות לא מתנצלות בפני הגבר שיושב שם). ד"א - כתבתי מרצות ולא מרצים כיוון שזה לא קרה לי לעולם עם גבר - מרצה (מפתיע??)

למעלה