הפניה בלשון זכר?

אני ירוקה מקנאה

אני ממש מקנאה בך שאת לומדת לתואר שני בסוציולוגיה. אני לא יודעת על מה חשבתי כשהחלטתי לעזוב את החוג ולעבור לתואר שני במנהל עסקים. אני למדתי בחטיבת המגדר במסגרת התואר הראשון בחוג והקורסים שם נהדרים. גם אני אעשה את המאסטר בנושא מגדר, אבל במנהל עסקים הם לא פתוחים לנושאים האלה כמו בסוציולוגיה. אני אקפוץ לבקר בחוג כשתגמר השביתה:)

deep ocean

New member
המממממ

אגב, אני אשמח לפגוש אותך שם :) אז למה החלטת לעבור למנהל עסקים? לי זה דווקא נראה ברור ואני לא מאשימה/מבקרת או משהו שמת את השיקול של העניין וההנאה מול התכלס´/העיסוק העתידי ובחרת במנהל עסקים. לא? רוב האנשים לא לומדים את מה שהכי מעניין אותם זה משיקולי כסף, עיסוק, ועוד. תאמיני לי, אין לך מה להיות ירוקה כחול הולם אותך יותר

לשנה הבאה בסוציולוגיה

כן, חיפשתי משהו שישלב בין מה שאני אוהבת לעשות לבין מה שיתן לי עבודה ובחרתי בהתנהגות ארגונית בפקולטה למנהל עסקים. כך אני גם יכולה לעסוק במחקר על מגדר בארגונים וגם יכולה להיות יועצת ארגונית. אבל מה, אני מאבדת את קור רוחי בכל פעם שמרצה מביא לנו סילבוס/תרגיל שמנוסח בלשון זכר ביחיד, מעיר הערות שוביניסטיות (ויש הרבה) או מרצה לשיווק שנותן כל שיעור דוגמא על עקרת הבית שנוסעת לסופר (למה, הכניסה לסופר אסורה לגברים?). תלונותי נתקלות באטימות של המרצים ושל הסטודנטים כאחד. לא נורא, את הדוקטורט אני כבר אעשה בחוג לסוציולוגיה.

טל קר

New member
אוף טופיק. גם אני לומדת בת"א

בפקולטה למנהל עסקים, MBA, כשאחת ההתמחויות שלי היא התנהגות ארגונית. שמת לב לאחוז הרב של נשים בהתמחות/מסלול הזה? להבדיל מאחוז הנשים בהתמחות במימון. זה באמת העסיק את מחשבותי במעט הפעמים שנכחתי בשיעורים טרם השביתה.

איזה כיף לכולנו

ללמוד בפקולטה הכי אנטיפטית, באוניברסיטה הכי אנטיפטית בארץ... לא סתם שרוב הלומדים במסלול זה הן לומדות, אלא ששמונים אחוז מהן הן אמהות לא עובדות. יש לך הסבר לתופעה? אגב את מוזמנת לפנות אלי באימייל - אני מחפשת פרצופים מוכרים בקורסים הכ"כ מנוכרים של מנהל עסקים.

מירה ח.

New member
../images/Emo32.gifטל, תמשיכי בלימודים אלה

כי התחום הוא מקסים, מרתק ומבטיח לך עתיד טוב יותר... כל תחומי העיסוק האירגוני למיניהם נחשבים למקצועות שהביקוש להם יגדל ויגדל בעתיד, ואם להתבסס על נסיוני האישי - מומלץ ביותר מכל בחינה

נועה, ברוכה הבאה. נבקר גם אצלך

לעיתים תכופות יותר. יש לנו מפגש פורום מחר בת"א - מצטרפת ? מוצבת כאן איפהשהו הודעה עם פרטים. חנה

deep ocean

New member
מפגש פורום? מה באמת?

לא ידעתי. איפה, מתי, היכן? טוב אני אחפש את ההודעה בפורום עצמו.

nirdagan

New member
ניסיון מהחיים על פנייה בלשון נקבה

כשהייתי צעיר היתה לי הודעה במזכיר האלקטרוני שפנתה את המטלפן\ת בלשון נקבה "...אנא השאירי הודעתך...". קיבלתי הרבה תלונות (מגברות ואנשים כאחת) על כך שאני שובינסט\מאצ´ו\מניאק (מחקי את המיותר, אם בכלל) בגלל שאני מרמז שנשים רבות מטלפנות אלי. ניר

augustus

New member
../images/Emo45.gif ו - ../images/Emo6.gif לניר

לחברתי קרה, למען האמת, סיפור דומה. היא נכנסה לדירה בה התגורר לפני זה אביה, והקליטה על המשיבון הודעה דומה לשלך. כעבור מספר ימים אביה התקשר זועם: חברו ממילואים שמע במקרה את ההודעה ודיווח לאבא שבדירתו "גרה עכשיו איזו לסבית". האבא הודה שבפעם הראשונה בחיים הוא התבייש לומר שבדירה גרה בתו. היא אמרה לו: צודק אבה´לה, במקומך גם אני הייתי מתביישת
אבל הסיפור שלך משעשע לא פחות משלה, אם לא יותר.

אמיר.

New member
השם הרשמי הוא ´משיבון´...

ואפשר בהחלט להשאיר הודעה בסגנון של: "נא השאירו הודעה" או "נא להשאיר הודעה" או "אפשר להשאיר הודעה ..." בלי פילסופים...

augustus

New member
תצטרפי למערכה, נעה

מסכימה עם כל מילה בהודעתך, לכן לא אטרחן עם תוספות רבות. ד"א אם כל כך רוצים שנאמין ששפת זכר היא שפה נייטרלית, אז שגם הפרסומות לחומרי ניקוי יהיו בזכר. בינתיים, גם אם הפתרון היחיד בעולם היה הסלאשים המסרבלים, הייתי מעדיפה לסבול קצת סרבול מאשר הטמעה חברתית שמבטלת את הנשים. אלא מה - לא צריך לשבור את הראש. אפשר לפנות ברבים, אפשר להשתמש באינפיניטיב.

דליה.ד

New member
כמורה יש לי פתרון קטן../images/Emo66.gif

בדפי העבודה שאני מכינה אני כותבת : " עליך להקיף, עליך לכתוב, לציין, לענות ..." או כל דבר אחר, ילדה תקרא את זה כפניה אישית בנקבה (י´ בחיריק ך´ בשוא), וילד כפניה אישית בזכר (ל´ בצירה ך´ קמוצה). האם הבנתם/ן את השיעור?............

augustus

New member
רעיון מצוין! כשאמרתי

שאפשר להשתמש באינפיניטיב, חשבתי על "נא לכתוב", אבל הניסוח שלך ידידותי הרבה יותר.

aaa123

Member
הבנתי אבל בכל זאת

עליך נראה יותר כלשון זכר מלשון נקבה בגלל שיש את האופציה לכתוב עלייך. ברור שמה שאת עושה עדיף על פניה בלשון זכר אבל בכל זאת זה לא 100 אחוז ניטרלי.

למעלה