הפלגה=מפלגה

• פותח הנושא eviv
  • פורסם בתאריך

beckham17

New member
לא אמרתי שזה כתוב איפשהו...

אבל כמו שאומרים: "מבחן התוצאה"!!! ושם הם קיבלו ציון נכשל... ומרצ פעילה יפה מאוד למען השמאל, הערבים והחילונים...

בחייכם,

שופ מפלגה לא יכולה לאסוף אל קרבה את כל האוכלוסיה הקיימת בארץ, היא תצטרך לעשות סדרי עדיפויות. ומספיק עם הזיבולים על כך שמפלגה זו או אחרת היא של כל העם. ע"ע בני עקיבא, ועכשיו איפה אנחנו? אין מפלגה מוגדרת לבנ"ע, יושב על הגדר רגל פה רגל שם. בועידה הארצית הלפני אחרונה ישבו שם ושברו את הראש מהו כיוונה הפוליטי של התנועה, וזאת בכדי לא לאפשר לחניכים ולמדריכים להגיע לכל קשת ההפגנות, הימין והשמאל והגפנות דתיות וחילוניות וכו'- עם חולצות תנועה. אין מצב שמרץ היא מפלגה של כל העם.

eviv

New member
מרצ היא של כל המאמינים בעקרון

מרצ מאנינה בעיקרון של חופש דת וחופש מדת. יש זרמים דתיים שכוללים את המפד"ל ואת ש"ס שלא מאמינים בזה. הדוג' הקלאסית זה הקניונים בשבת. מרצ היא מפלגה סוציאל דימוקרטית היא במצבה כיום בגלל סטיגמות שונות ומגוונות כמו מה שנאמר כאן. ברור ששום מפלגה לא מייצגת את כלל הדעות יש מפלגות שלא מאמינו בעיקרונות של מרצ בנושא הדת כאמור למעלה כמו המפד"ל וש"ס מרצ כמו הגדרתה מאמינה בסוציאל דימוקרטיה דבר שגם הוא מייצג את האינטרסים של כלל העם. וכמובן שלא כל המפלגות מאמינות בערך זה כמו שינוי הליכוד וכיוצא מזה...

נו בחייך.

ובגלל גישתה הסוציאל אקונומית היא תפתח קניונים בשבת ומי שייפגע יהיה המעמד החלש שיצטרך ללכת לעבוד גם בסוף השבוע, מי שיהנה בפועל יהיו המעמד האמיד שייצאו לבלות. תעשה לי טובה. הכל פוליטיקה בסופו של דבר.

eviv

New member
זה מש לא נכון

החוק שמונע לעבוד בשבת לא מונע מכלל האוכלוסיה הוא מונע מכל מי שהוא שייך לגזע היהודי בלבד לעבוד בשבת. לפי דעתי ואני מאמין שכגם לפי דעתך חופשי כל אדם להחליט על דתו ועל אי דתו לקבוע לעצמו את יום מנוחתו. יש באמת גם אנשים שמאמינים בדיעה שדומה לשלך בנוער מרצ ולכן הדיעה של סיעת נוער מרצ לא נקבעה...

אין מה לעשות.

זאת אומנם לא מדינת דת, אבל יש סטטוס קוו, ואתה תפר אותו ברגע שתיתן הרשאה כללית ליהודים לעבוד כשבא להם. דתיים לא יוכלו לקנות בכל החנויות, בגלל אי שמירת שבת שתגרור מכירה ללא תעודות כשרות. אז איפה פה השיוויון?

eviv

New member
הסטטוס קוו..

סטטוס זה נקבע בקום המדינה כבר עבר הרבה זמן מאז וכדי לחדש אותו על פי התק'... כמו שזכותו של דתי לקנות בחנות כשרה כך זו זכותי לאכול בחנות ללא הכשר. כמו שלאדם דתי יש את הזכות לאכול אוכל כשר גם לאדם החילוני יש זכות לאכול אוכל לא כשר מסיבותותיו השונות... לא יהיה מצב שלא יהיו חנויות שיפתחו בשבת ולדתיים לא יהיה איפה לרקנות זה טיעון יחסית חלש... המקומות היחידים שיפתחו הם לרוב קניונים... אם כבר דיברת על תעודות כשרות אתה מוזמן לראות שאם החנות פתוחה ביום שבת והעובדים הם לא מהגזע היהודי אז המסעדה כשרה אפילו שהיא פתוחה בשבת...

mayakol

New member
שטויות!!!

כתבת ש- "שאם החנות פתוחה ביום שבת והעובדים הם לא מהגזע היהודי אז המסעדה כשרה אפילו שהיא פתוחה בשבת" ממש לא נכון!!! מסעדה שפתוחה בשבת, ולא משנה אם עובדים בה לא-יהודים, היא מסעדה לא כשרה, ואין לה תעודת כשרות כמובן! איך מסעדה שמחללת שבת יכולה להיות כשרה??? למרות שבמסעדות שונות אוהבים לזבל את השכל וכששואלים אותם אם יש להם תעודת כשרות הם עונים "לא, אין לנו תעודה כי אנחנו פתוחים בשבת, אבל אנחנו כשרים בעיקרון" טוב. עדיף שישתקו.

eviv

New member
את מוזמנת להכיר

את מערכת הרבנות ואת חלטוטיה השונות זו עובדה ולא דיעה ולא איזה זיבול שכל של איזו מסעדה. זה צעד שגרר אחריו מחאה ציבורית רחבה ואף פורסם בעיתון מעריב. קודם כל נראה לי שעיקרון גוי של שבת דיי דומה לא? עם גוי יכול להדליק לי את האור בשבת למה הוא לא יכול לבשל?

beckham17

New member
תסביר לי בבקשה את הדוגמא שלך...

על הקניונים, שאני אדע מה אתה אומר... תודה!

eviv

New member
הסבר

יש חוק במדינת ישראל המחייב יהודי בשבת לא לעבוד. כמובן שהגדרתו של יהודי היא בן של אם יהודייה או אב. זה לא משנה אם הוא חילוני דתי אתאיסט ובכלל אם הוא מאמין אמונה אחרת ומגוונת. חוק זה הוא לא טו ב כי הוא לא מאפשר לאדם להחליט בעצמו על יום חופשי שיהיה לו. חוק דומה שיש בבלגיה למשל מגביל העסקת עובד על ידי מעביד למס ימים מסויים. ולא נכנס לעניין האמונה.

beckham17

New member
למה שיפגעו זכויות הדתי?

ומדובר פה על מדינה יהודית, שיום השבתון שלה הוא שבת קודש!!! אז זכותו של בן אדם מאמין לא לפתוח את חנויותיו בשבת? אז למה שה"זכות לקניין" ו"חופש התעסוקה" שלו יפגעו על חשבון החילוני שלא שומר? יום שבתון חייב להיות, נכון? אז הוחלט ע"י מדינת ישראל, שהיא מדינה יהודית בהגדרתה, שיום השבתון שלה הוא יום השבתון של היהדות - שבת! ולנוצרים, מוסלמים ודרוזים שבמדינת ישראל אין שום פגיעה אם הם יעבדו ביום השבתון הרשמי שלהם, בגלל שאין שום איסור לעשות מלאכה בימי השבתון שלהם.......

eviv

New member
מדינת ישראל איננה מדינת הלכה../images/Emo70.gif

מדינת ישראל היא מדינה של כלל העם היהודי ונכללים בתוכו הזרמים השונים של יהדות כמו החילונים וגם האנשים שמוגדרים כשייכים לדת היהודים אבל הם אינם. בגלל זה צריך להיות חופש של בחירת יום השבתון... בן אדם מאמין שלא יעבוד אבל יש הרבה שרוצים ואתה לא יכול לכפות עליהם את אמונתך... אני לא רואה שזכות קניין וחופש העיסוק נפגעים פה אנא תפרט יותר...

beckham17

New member
נפגעים מאוד!!!

כי כל עסקן ישקול אם כדאי לו לשכור דתי לעבודה, ולכן נפגעות זכויות הבסיס שלו. אמרתי שמדינת ישראל היא מדינה יהודית, לא מדינת הלכה. ולכל הדעות שבת הוא יום השבתון היהודי. לכן הולכים ע"פ הרוב וע"פ הגדרת המדינה, כיהודית, ולכן אין זכות לאדם לפתוח את עסקו בשבת!!!

eviv

New member
כבר מקודם אמרת

שהעם היהודי כולל בתוכו גם חילונים וגם אתאיסטים וכבר אמרנו שמדינה יהודית פירושה מדינת העם היהודי, מתוך כך שהציונות היא תנועה לאומית ולא משהו אחר. לכן אני חושב שרצון העם ז הוא שאמור לקבוע ולא מיעוט בתוכו... גם זה שחנויות פתוחות עד מאוחר פוגע בסקטור מסויים שיש לו משפחה והוא צריך לטפל בה... כל דבר שתשנה יפגע במישהו אבל פתיחת חנויות בשבת לא פוגעת באף אחד בגלל שאלו קניות של כיף ולא של צורך. אני לא רואה בכך שפותחים קניון שלא מפריע לשכנים בצורה מיוחדת כדבר שלילי אלא כאל דבר לגיטימי שאנשים רוצים לעבוד...

beckham17

New member
זה דעת הרוב

אם תעשה סקר של כל המדינה, תראה שהרוב יגידו שלדעתם יום השבת הוא יום השבתון של המדינה (ובצדק) הציוניות היא לא "תנועה", זאת דרך חיים. זה שחנויות פתוחות עד מאוחר זה כבר משהו אחר, כי זה נובע מפשרנות. במקה שאני הבאתיע אין עניין של פשרנות. בגלל שעל הלכה לא מתפשרים! בטח שלא על הלכה משמעותית וחשובה כמו שבת! אתה לא רואה את זה, אבל "בשם השוייון", שאתה כ"כ מאמין בו, אתה צריך להתפשר ולא לפתוח, בגלל הפגיעה הישירה, שקיימת! וגם אם תגיד שהיא לא קיימת - הרי היא קיימת, וכבר הוכחתי לך!!!

eviv

New member
גם אצל הנוצרים יום ראשון הוא שבתון

ורק דבריןם כמו מוזיאונים וחנויות במרכזים פתוחות וגם המסעדות. וגם אצלם זה מוכר כים שבתון... הציונות היא תנועה שאיגדה הרבה דעות ודרכי חיים כמו ביתר הסוציאליסטים והדתיים הלאומיים איזה הלכה? האם אמרתי לך תעבוד בשבת? האם אמרתי לך תחלל שבת? בכלל לא אמרתי שאתה לא יכול לכפות את מנהגית ואת האמונה שלך על כלל עם ישראל. אתה שומר שבת בבקשה למה אני צריך להיפגע מזה? אתה תשמור על השבת שלך לפי אמונתך ואני הנהג כמו שאני רוצה לנהוג אם אני לא פוגע בך אין סיבה שאני לא יעשה את זה. הטיעון שאמרת בקשר לפגיעה הכלכלית לא נכונה. היא היתה נכונה אם הייתי אומר שצריך לחייב את כולם לעבוד שבעה ימים בשבוע אבל זה אינו נכון... אבל אני אמרתי שצריך לעבוד ששה ימים אבל זה צריך להיות לפי השיקולים של העובד ולא על פי שיקולים אחרים. כמובן צריך לגרום שבעל העסק לא יראה את שבת כמו כל יום אולי בכך שיהיה מס מיוחד על יום השבת וכו'

lali37

New member
אבל אז

הרבה אנשים לא יעסיקו דתיים כי הם יכולים לעבוד רק 5 וחצי ימים בשבוע ולא שבע ובכלל אתה לא רוצה יום חופש כזה?? תחשוב אדם בן 40 שצריך לעבוד 7 ימים ואין לו יום חופש-זה סיוט!!!!

beckham17

New member
טוב... הויכוח הזה לא מגיע לשום מקום

אני טוען שזאת פגיעה בזכות הקניין ובחופש התעסוקה, אתה לא (מסיבה שאני לא מבין) וזהו! וההצעה שלך על מס, זה גם יגרום לפגיעה בסטטוס קוו (וכמה שהוא מיושן אי אפשר לשנות אותו, בגלל ששינוי,ואף הקט ביותר, של הסטטוס קוו יגרום לסכסוך ענק בין הדתיים לחילונים, ואף למלחמת אחים), וגם לא קשורה בכלל למה שאני טענתי. זאת עובדה שמעסיקנים יעדיפו להעסיק חילונים, שיעבדו 7 ימים בשבוע, מאשר דתיים שיעבדו רק 5 וחצי... שום מס לא יגרום לשוויון בנושא הזה...

תחיה

New member
סליחה?

בעזר"ה אתה לא חושב שיש מספיק מדינות ערביות בעולם ודווקא את מדינת ישראל שהיא המדינה היחידה של העם היהודי צריך לחלק לשניים??? למה שאת הבית שלי יחזירו? תראה אתה תתחיל לחלק להם את השטחים בחזרה ומהר מאוד הם ירצו לקחת ממך עוד ועוד מקומות! אין להם מה לחפש כאן!!! מדינת ישראל שייכת רק לעם היהודי!

למעלה