הפלגה=מפלגה

• פותח הנושא eviv
  • פורסם בתאריך

eviv

New member
הפלגה=מפלגה ../images/Emo35.gif

שמעתי שאתם פעילים פוליטית הכוונה לתנועה של בני עקיבא וזה דבר חיובי לדעתי, אבל באיזה מפלגה אתם תומכים והאם תוכלו להסביר לי למה אתם תומכים דווקא בה?

אושרה1

New member
אז האמת היא כזאת:

בס"ד פעם הייתי אומרת לך שאני מפד"ל אבל כיום... המפד"ל בושה לעם ישראל יושבים בממשלה אחת עם שינוי ומסכימים לקטע של פסולי חיתון ועכשיו גם "מפת הדרכים" עד מתי הם ישארו בממשלה? שיצאו כבר שיגנו על כבודם אז להגיד לך שאני חירות-אז גם לא כי הם יותר מדי קיצונים(ואני מזה לא שמאלנית) אז ת'אמת אולי ש"ס הם עוד שומרים על כבודם ולא יסכימו לדברים כמו המפד"ל אבל בדוגרי שום מפלגה אושרה

beckham17

New member
כמה הבהרות ותיקונים...

1. מפד"ל זה לא בושה לעם ישראל. יש הרבה דברים שאפשר להגיד שהם טעות קשה, אבל הם עדיין המפלגה היחידה שמייצגת את הציבור שלנו ועושה את זה כמו שצריך. 2. צודקת, אני לא חושב שזה היה צעד נבון לשבת בממשלה עם שינוי, ולהפרד מאחינו החרדים. חבל... 3. גם הרבה גורן זצ"ל בכבודו ובעצמו תמך בחיתון כזה לפסולי חיתון. אבל חס וחלילה להסכים ליותר מזה. 4. המפד"ל לא הסכימו מעולם למפת הדרכים, הם הצביעו נגד בישיבת הממשלה בנושא, אך היה רוב של שרי שינוי+ליכוד, ולכן זה עבר. 5. אין ספק שש"ס לא מייצגת אותנו. ש"ס, דבר ראשון, היא מפלגה ספרדית בלבד. חוץ מזה היא מפלגה שתומכת בהשתמטות חרדים מהצבא. אני לא תומך בגיוסם, אבל גם לא תומך בהשתמטותם. חוץ מזה, היא מפלגה שמלאנית! 6. חירות לא יכולה לייצג אותנו מכיוון שמדובר במפלגה חילונית קיצונית, עם נציג חרדי אחד. אין נציגים דתיים לאומיים. 7. גם האיחוד הלאומי הם מפלגה חיחלונית, ולכן גם היא לא מייצגת אותנו. 8. רק המפד"ל, כמה שיש דעות חלוקות על דרכה, היא המייצגת של הציבור שלנו!!!

אושרה1

New member
אוקי:

בס"ד נכון היא היייתה נגד מפת הדרכים אבל היא עדיין יושבת בממשלה! וחירות היא אכן לא דתיה אבל לפחות היא לא הייתה מסכימה להישאר בממשל ה אחרי מפת הדרכים וש"ס היא לא רק לספרדים! ונכון ת'קטע של בחורי ישיבות גם אני לא אוהבת אבל היא לפחות מייצגת בתור מפלגה דתית! האיחוד הלאומי-ממש לא אוהבת אותם. המפד"ל אכן מייצגת אותנו אבל היא קצת מעצבנת וסליחה על הבאלגן של התשובות אושרה

beckham17

New member
היא יושבת בממשלה...

כי אז שינוי יוכלו לעשות כל העולה על רוחם... אם הם חתמו אז שישארו עד הסוף, עד שזה יהיה מוגזם... ש"ס מכריזים על עצמם שהם מפלגת עדות המזרח, והם שמאלנים!!! צודקת, המפד"ל מעצבנת, אבל זה לא מה שגורם להם לא לייצג אותנו...

שרוך

New member
אוש ש"ס היא רק לספרדים

בס"ד הי אושרה מה קורה כתוב תפלייר של המפלגה שזה מפלגה ספרדית והיא שונאת אשכנזים !!! מה דעתך על זה? והם ממש לא מייצגים אותנו !!! שרוך

אושרה1

New member
אוקי אז ככה:

בס"ד אם המפד"ל הייתה יוצאת מהממשלה לא הייתה ממשלה! כי לא היה מי שייצג את הדתיים והדתיים היו מתלוננים ובלי הדתיים זה בלתי אפשרי והממשלה הייתה נופלת. נכון ש"ס היא די גזענית אבל זה בגלל שהם חושבים שיש מספיק מפלגות רק לאשכנזים המפד"ל היא גם מפלגה שהרוב בא אם לא כולם הם אשכנזים אושרה

מוצארט

New member
דבר ראשון: אני מתנגד נחרץ לפוליטיקה

אבל.. ה-"חילונים", הם לא אחינו? רק החרדים?? יאללה, לאן הגענו...

beckham17

New member
לא אמרתי את זה...

אבל רוב הדתיים מסתכלים, לצערי, על החרדים כעל פריקים לא מהעולם הזה, אבל הם לא! הם אפילו יותר דומים לנו מהחילונים, אותם הדתיים נוטים להעריך יותר. מצידי תקרא לזה הפלייה מתקנת, אבל אל תקפוץ למסקנות חסרות בסיס...

תחיה

New member
ככה...

בעזר"ה כול אחד תומך במפלגה אחרת, לא כולם תומכים באותה מפלגה! אני למשל הצבעתי בבחירות למפד"ל כי הם דוגלים בתנועה הם מקימים את הישיבות והאולפנות של התנועה... אבל מצד שני אני דיי דוגלת גם מפלגת מולדת, לא לתת מדינה לפלשתינאים, לעשות טרנספר, לא להחזיר שטחים! זה מפלגה שאני תומכת בה, ומצד שני חשוב שיהיו סניפים של בני עקיבא בארץ!

beckham17

New member
איפה ראית שהמפד"ל בעד החזרת שטחים?

בשום חלק במצע שלהם זה לא נכתב... ואכן, רק המפד"ל תומכים בבני עקיבא!!! הלוואי שכל מי שתומך בליכוד, יחזור הבייתה, והמפד"ל תחזור להיות מפלגה גדולה ומשמעותית, לפני שהליכוד וש"ס כרסמו ממנה כ"כ הרבה...

תחיה

New member
תראה את...

בעזר"ה יושב ראש המפלגה! בפינוי שהיה בחוות גלעד הוא מהר מאוד נכנע ללחצים של כולם ואמר להתפנות! זה יושב ראש זה?! ככה לא מוותרים על חלקים בארץ!!!

beckham17

New member
מי אמר שאני מתומכי אפי איתם?

אותי יותר מייצג זבולון אורלב והרב יצחק לוי. אני מזמן כבר טענתי שזאת הייתה טעות לשים את איתם בראש המפלגה. אבל זה הרע במיעוטו בכל מקרה...

תחיה

New member
אני לא אומרת...

בעזר"ה שאתה תומך באפי איתם! אבל כמובן שהרב יצחק לוי הוא איש מעולה ולפי דעתי הוא מתאים להיות יושב ראש, אבל זה בעיה שיש יושב ראש שמוכן לוויתורים! צריך להילחם על המדינה שלנו!

eviv

New member
אני אתחיל ../images/Emo70.gif

אני תומך במפלגה ששמה מרצ אני תומך בה בגלל היותה מפלגה סוציאל דימוקרטית היא מאמינה בחופש ובשיוויון בין כלל אזרחי המדינה. היא נותנת התחשבות מצד אחד לשיוויון שבין אזרח לאזרח לבין החופש שיש לאזרחים. אני תומך באידיווגיה הזאת כי המדינה לפי דעתי צריכה לדאוג לשיוויון בין כלל אזרחי המדינה ולא לדאוג רק לבעלי ההון ולבעלי אינטרסים שונים. חוקים לדוג שמרצ חוקקה בנושא החברתי הם דיור ציבורי בנושא המדיני מרצ מאמינה שמדינת ישראל צריכה להיות מדינה עם ציביון של העם היהודי ולכן העם היהודי צריך להיות הרוב בו, לכן איא אפשר להכליל בתוך המדינה שלנו 3,500,000 פלאשתתינים שלא משתייכים לעמנו ולכן המפיתרון לטווח הארוך הוא שתי מדינות לשני עמים

אושרה1

New member
תראה

בס"ד מרץ היא מפלגה מצוינת אבל יש בעיה שהיא לא כל כך אוהבת דתיים וזה בעיה וגם אם אין לה בעיה עם דתיים-היא רוצה שיפתחו קולנועים בשבת וחנויות בשבת וזה נגד הדת לכן היא לא מפלגה טובה אבל ת'מת היא אחלה מפלגה מבחינת הדברים האחרים שלה וואלה שכחתי לגמרי ממולדת מולדת הם אחלה אושרה

eviv

New member
מרצ לא אוהבת חילוניים...

מרצ היא לא מפלגה של סקטור מסויים כמו שינוי (מפלגה של חילונים) היא מפלגה שפועלת למען חופש דת וחופש מדת כל בן אדם יבחר את דתו או שיבחר שלא תיהיה לו דת. כל בן אדם יהיה חופשי לבחור, הדתיים יהיו דתיים ויכובדו בצורכיהם והחילונים ישארו חילונייםם ויתחשבו בצורכיהם. כאמור מולדת לא מאמינים בשיוויון...

beckham17

New member
ממש.....

חבל שהם לא מקרינים את זה כלפי חוץ. תראו לי שפוי אחד שאומר שהם באמת שוויוניסטים, ולא תומכים במגזרים מסויימים מאוד...

eviv

New member
באיזה אופן הם לא מקרינים זאת החוצה?

אתה מוזמן להתעניין ולקרא את המצע של מרצ אין שום העדפה לשום מיגזר וגם יש כמה דתיים שנמתפקדים למפלגה... לא ראיתי כפייה חילונית ואם תראה תגיד לי ואנסה לארגן פעילות שטח בנושא... אל תשווה ת מרצ ושינוי בנושא הדת שינוי היא מפלגה למען המיגזר החילוני ממעמד הביניים בעוד מרצ אינה פועלת לשום מיגזר שהוא...

למעלה