הפינה השבועית

ענתנוי

New member
מציאות של כולנו?

ואתה מאשים אותי בחשיבה מקובעת?... אני מאמינה שיש מציאות כשלעצמה, אבל אין לנו שמץ של מושג מה היא ואין לנו את היכולת להבין אותה במלואה. אני מאמינה שכל מי שחי בידיעה שלמה יכול להבין זווית מסוימת של אותה מציאות "נסתרת" וככל שנאסוף יותר רסיסים של אמת, כך נתקרב יותר להבנה של מה שמסתתר מעיננו. אני מציעה את הרסיסים שאספתי במשך חיי. מה אתה מציע? את הידיעה שאספת ממקורות משניים (ספרים?...) ואת אוסף התיאוריות שמפרשות את העובדות כאילו יש לנו כבר את כל התשובות?... "האמת שלי" - היא אמת מוחלטת עבורי. היא לא סותרת או מתנגשת באמת של מישהו אחר - אבל היא מאיימת על כל מי שמפחד להתמודד עם האמת שלו עצמו....

גור42

New member
היא כן סותרת וכן מתנגשת - וזו בדיוק הבעיה

ועצם העובדה שאת מבטלת עשרות שנים של בדיקה וחקירה וניסיון אישי בסיסמאות מזלזלות כמו "מה אתה מציע? ידיעה שאספת ממקורות משניים?" או "אתה לא מבין שום דבר בגנטיקה", רק מוכיחה עד כמה עמוקה הסתירה שיש בין התפיסה שלך לשלי. את אפילו לא מסוגלת להביא את עצמך למצב שבו את לוקחת את התפיסה שלי (או של כל אחד אחר מלבד עצמך) ברצינות. והתפיסה שלך ממש לא "מאיימת" עליי. הדבר היחיד שאני מרגיש מאויים כאן על-ידו, זו הדרישה שלך שמי שלא מסכים איתך ישתוק. ועולה פה גם השאלה מה יותר חשוב לך: לשמר את התפיסה האישית שלך בכל מחיר, או לחתור לכיוון האמת האובייקטיבית גם במחיר של הודאה בטעות? אם כבר מדברים על "פחד להתמודד עם האמת"...

tamarus1

New member
מותר לא להסכים עם מה שענתנוי כותבת?

זאת היא שמגדירה זאת התקפה.

גור42

New member
לא! אסור!

גור42

New member
ומה עם מי שכן מבין וכן מתעניין, אבל לא מסכים?

ואני לא מדבר על מישהו שלא מסכים לעקרון האנושי הבסיסי של "כל אדם הוא עולם ומלואו", אלא לאנשים שלא מסכימים עם התיאוריה הספציפית שלך. את כתבת: "הפרדה קוגנטיבית "נוירוטיפיקלית" היא בין "ימין" ל"שמאל" - כלומר - בין חשיבה רציונלית לחשיבה אינטואיטיבית. הפרדה קוגנטיבית "אוטיסטית" היא בין "קרוב" "רחוק" - כלומר - בין הפרטים לתמונה השלמה." ואני, בסליחה ובמחילה ממך, לא רואה שום קשר בין ההגדרה הזאת שלך לאוטיזם לבין המציאות. אז מה את מתכוונת לעשות עם העובדה הזאת שיש ביננו אי-הסכמה כל-כך יסודית? תגידי שוב פעם שאני לא מבין כלום?

ענתנוי

New member
הגדרת עבודה

מגדירה את הנושא שעומד על הפרק. ההגדרה הזו לא אמורה לחפוף להגדרת ההעבודה המקובלת, אבל היא שייכת לתחום האוטיזם, כי יש הרבה אזורי חפיפה בין שתי ההגדרות. השאלה שמענייינת אותי היא מה ההגדרה המאד ספציפית הזו אומרת לך - האם היא רלבנטית לגביך? אתה מכיר אותה? סובל מהבעיה? מתעניין בה?

גור42

New member
היי! אני אחד מאלה שהגדרתם עומדת על הפרק

ובדיוק כמו שאת מתקוממת נגד התופעה של הגדרת אוטיזם כ"ליקוי", כך אני מתקומם נגד התופעה של אנשים שמנסים להגדיר אותי בדרכים שלא מתאימות לי, ואחר-כך עוד מגדילים לעשות וקובעים נחרצות ש"מדובר בידיעה ולא דיעה, ואם ידיעה לא מתווכחים".

ענתנוי

New member
אי דיוקים

אני מתנצלת על חוסר הבהירות בתגובות שלי, שגרמו לאי הבנה הזאת. ( אני לא מילולית ואת המילים אימצתי רק בשלב מאוחר יותר בחיים....) "הגדרת עבודה" - לא הגדרה. הסברתי את זה קודם. "ידיעה" = ממקור ראשון, מהחיים. אי אפשר להתווכח עם אדם על ניסיון חייו. אתה יכול "לקבל ולא להסכים" = מבין שזה הניסיון שלך אבל לא שלי, וזה לגיטימי, כי כולנו שונים. אתה יכול למצוא חפיפה בין הנושא שהעליתי לניסיון החיים שלך, ולשתף אחרים בהיבטים נוספים שלא מוכרים לי. או להחליט שזה בכלל לא מעניין אותך.... ואני חוזרת שוב לנושא העיקרי של ההודעה: בעיות תקשורת שנובעות מהפער בין ה"פרטים" ל"תבניות". מוכר? מובן? מהדהד לך? מציף מחשבות או זיכרונות או תובנות?....

למעלה