וגם זה אחד המחסומים העיקריים להבנה ותמיכה
משער או מניח,בטעות כמובן,שמי שחי ליד א"ס מכיר לפחות קצת את הנטייה הידועה שלהם להקשרים מפתיעים ולא שיגרתיים כביכול ולדיבור ותפישה שיכולה להיות מאוד אסוציאטיבית יחסית למה שנחשב כסדר ליניארי על ידי הסביבה הנורמטיבית. גם תגובות שלי בפורום הזה נתקלות כל הזמן בטענות שאני מעוות את הדברים ולא לכך התכוונו הדוברים(הטענה הזאת באה בעיקר ממך וכנראה זה לא מקרי) אלא שאנשים שונים יוצרים הקשרים שונים ולפעמים אנשים רואים בדברים שאנשים אחרים אומרים הקשרים שלא גלויים לדובר עצמו,זה לא נקרא עיוות,להפך,גם למען זה מתקיימים נסיונות לדיון ציבורי חוסר היכולת להבין אוטיסטים נובע גם מהעובדה שאנשים נורמטיבים לא מסוגלים להבין את המשקל והמשמעות של ההקשרים הפנימיים שהם יוצרים בין הדברים והמשקל השונה של ההקשרים זה אחד הביטויים הכי מהותיים של השונות האוטיסטית,הכפיייה האלימה והמטופשת בטירוף מרגיז של הרוב מתבטאת גם דרך דחייה מוחלטת של הלגיטימיות והערך והמשקל של ההקשרים המבטאים את מבנה יחסי הגוף נפש האופיינים לאוטיזם,אלה בדיוק הדברים שמובילים לדכאון ובדידות ותסכול ואבדן אוריינטציה ואפילו קשיים תנועתיים ושאר דברים שנחשבים בטעות ללקות חוסר היכולת לאתר ולהבין את ההקשרים שמהווים את היסוד לזהותו של האדם גורם גם ואפילו בעיקר למי שנחשבים לצערי כסמכות להפריד ביטויים שונים של אותה תופעה ואותה מצוקה לאיי מבודדים של סעיפי לקות,ולא רק זה אלא שמוסיפים פצע על חבורה בסירוב עקשני להקשיב למה שאוטיסטים מספרים על עצמם לדיבור מאוחר או לחוסר דיבור יכולות להיות הרבה סיבות שאינן נובעות מליקוי ניורולוגי אני למשל לא מדבר וגם לא דיברתי מאז שהייתי קטן גם בגלל הסיבות שאת חלקן ניסיתי לתאר למעלה פשוט אין טעם,אין מי לדבר,ברור לי גם מנסיון וגם ממבט באנשים ובדרך שבה הם נוהגים שאינם פנויים להבין ולשמוע אנשים מסוגי ואם אני כבר פותח את הפה תמיד יבינו אותי בדיוק הפוך,אז אני כמו לא מעט אוטיסטים מעדיף פשוט לשתוק,והרי לך "לקות" אותו הדבר נכון גם לסעיפים אחרים שנחשבים ללקויות עצביות כמו קשיי תנועה והתארגנות וזיהוי שאת כולם אפשר לשייך גם לקשיי ההישרדות של זהות שלא מקבלת שיקוף הולם ולכן אין לה נקודות אחיזה שיאפשרו לה למקם את עצמה בסביבה ולהתפתח כהלכה וכמו שגלית תיארה יפה ונורא כל זה הופך לעוד יותר נורא שמסרבים להקשיב גם למה שהזהות הזאת מנסה בקשיים עצומים לחלץ מקירבה בתואנה שזה הכל נובע מלקותה או מהטראומה שבו היא שרוייה נ"ט לא אשמים שהם לא מסוגלים להבין אוטיסטים,הם פשוט בנויים מעט או הרבה אחרת,אבל זה לא אומר שהם לא אמורים או יכולים לפחות לנסות קצת להקשיב יותר