הפחד מלמות כאנוס

אה, עכשיו תפסתי למה כוונתך.

נו, לו יהי שזה רק בגלל קשיים אמונתיים ולא קשיים להתאקלם. ניכר שלא פגשת באמת חוזרים בתשובה בקשיהם.

אני מכירה מישהו

שאם לא הגאווה העצמית, והפחד מקבלת פנים גרועה בציבור החרדי אותו נטש, היה מזמן חוזר בתשובה. לא כי הוא הפך למאמין, אלא כי הגעגועים לאהוב ולמוכר, למשפחה שהשאיר מאחור, לאורח החיים המוגן המוכתב והעוטף - כל אלה קוראים לו לחזור. הבנאדם לא מאושר היכן שהוא כיום, למרות שהוא חי עפ"י אמונותיו. יש כאלה שהישארות במסגרת הקיימת פשוט מתאימה להם יותר.

כנגד אותו מישהו

כמה אחרים שאת מכירה מרוצים עד אין קץ מהמקום אליו הם הגיעו? מה שאת מתארת זה מיעוט שבמיעוט, ויש לי תחושה חזקה שאותם אנשים לא מסתדרים טוב בסביבתם, איזו שלא תהיה.

moshe010

New member
אם הם לא מסתדרים בשום מקום למה הם רוצים לחזור

? הרי כבר היו שם ולא יסתדרו אלא מה הם כנראה סבורים עכשיו אחרי שהיו בשני המקומות שעדיף אצל החרדים

יש כאן בעיקר פן פסיכולוגי

אחרי זמן מה אנשים נוטים לשכוח את שנות הרעב ולהיזכר רק ברגעים יפים. פתאום כשקשה, מחירים ששולמו בדרך נראים כלא היו שווים יותר, שהרי האדם לא מרוצה ממקומו. אבל שוב, מדובר באחוז מזערי. כמדומני שאני יודעת על מה לימונינה מדברת, ואם כן זה אכן מקרה קצה חריג. בכל אופן, בטוחה שכמו בכל מהלך לכל אחד יש רגעים קשים בהם הוא חושב שאולי המהלך לא היה שווה, ושהדרך קשה (בעיקר אלה שאכן משלמים מחירים כבדים בדרך) אבל המודל צריך להיות קודם כל הרוב, ובנוסף אנשים שהגשימו עצמם מבלי להתיאש בדרך. (וותיקים, יציבים) ובנוסף כמובן, על סמך הכרות אישית של כל אחד עם עצמו, ולא מתוך היסחפות אחרי העובדות ש'רובם מסתדרים ולא מתחרטים'.

לחוד

New member
כפי שכבר העירו

החיים כאנוס הם דפוקים ולא המוות. אני חושב שהיום לפני שאנחנו נעשים זקנים עוד יש לנו כוח לשקר כל היום. אבל מה יהיה בגילאים מתקדמים יותר? גם כשיזל לנו ריר נמשיך להתמיד בשקרים?

חחח...

גם כשיזל לך ריר תפחד לדבר על ליבך, כי אז הילדים לא ישקיעו זמן לטפל בך כדי אשמאי זקן וממרה. חחח הצחקת אותי עם התיאור הזה...

הפחד שלי

שיום אחד תמים כזה אני ימות כמו כלב וסו ואט מה הספקתי לעשות איפה האנרגיה שבזבזתי .. אז מה תגיד שעצמ המחשבה על העתיד וטיולי בגונוגלים באוקלומה זה מספיק ואחרי שאני מת אז זהו אין כלום

davidmaur

New member
הדת היא תרופת הרגעה למי שמחפש כדור להפיג את

כאבו. מי שעובד את ה' לשמו אינו חשוף לתופעות לוואי. חוץ מזה שהבחירה הופשית בידך לחיות כאנוס פורק עול או כפורק עול בפרהסיה או כאנוס מפני הדיבור.

למעלה