הפחד לשנות

neophile

New member
3 אפשרויות, אפשרות בחירה אחת

"אני עוד מוכנה איכשהו להסכים עם זה שהאלים בחרו עבורי את הדברים האלה כמבחנים, או משהו. אבל להגיד שאני בחרתי? מעבר לזה שזה מכעיס אותי, זה פשוט לא נכון." זה בדיוק העניין זה מכעיס , מה יותר מכעיס האפשרות שאין לך זכות בחירה בכלל והאלים קובעים הכל? או שבחרת להאמין שלאלים יש חלק נכבד בבחירות שלך? או אולי מה שבאמת מכעיס זה שנתת את זכות הבחירה שלך לאלים? נורא קל לבוא לבן אדם שמציג את האמונה שלו ולהכנס באמ אמא שלו בלי להסתכל באמונות של עצמך , זה אפילו עושה את זה קל יותר . הצגתי כאן 3 אפשרויות ואני מפנה את השאלה לכולכם מה יותר מכעיס? האפשרות שאין לנו זכות בחירה בכלל? האפשרות שאנו משתמשים בזכות בחירה בשביל לעוור את עצמנו?(האפשרות לבחור באי בחירה) או האפשרות שאנו נותנים את זכות הבחירה שלנו ? אתם יכולים לבחור אפשרות אחת בלבד תחשבו על זה טוב.

אורי רז

New member
ה"מכעיס" חוזר לנקודה שכבר העלתי

"זה בדיוק העניין זה מכעיס, מה יותר מכעיס האפשרות שאין לך זכות בחירה בכלל והאלים קובעים הכל? או שבחרת להאמין שלאלים יש חלק נכבד בבחירות שלך? או אולי מה שבאמת מכעיס זה שנתת את זכות הבחירה שלך לאלים? נורא קל לבוא לבן אדם שמציג את האמונה שלו ולהכנס באמ אמא שלו בלי להסתכל באמונות של עצמך, זה אפילו עושה את זה קל יותר." זה חוזר לנקודה שהעלתי קודם לכן - זה "מכעיס" 'שאין לך זכות בחירה בכלל', אז אתה מעדיף להאמין, בצורה שנראית לי אסקפיסטית, שבעצם אנשים בוחרים בעצמם למות באסון טבע או אירוע טרור ולחילופין להאנס, ומעלה הסברים למה הם בחרו בזה. ומכאן נראה שמכיוון שקשה להסביר את הבחירה, ועוד יותר קשה להראות שהם בכלל בחרו, מוצעים הסברים מהסוג הספקולטיבי והבלתי-בדיק. העובדה שהאפשרות שאין לנו זכות בחירה בכלל מכעיסה את מי שזה לא יהיה יותר מאופציות אחרות לא הופכת אותה לנכונה יותר.

neophile

New member
That is not dead .....

"זה חוזר לנקודה שהעלתי קודם לכן - זה "מכעיס" 'שאין לך זכות בחירה בכלל', אז אתה מעדיף להאמין" ואני שוב חוזר על הנקודה שהרבה יותר קל להעביר ביקרות על אמונה של אחר בלי להעביר ביקורת על האמונה של עצמך תראה, אני לא בן אדם הכי רגיש אבל אני מנסה לסמוך על הרגשות שיש לי זה שמשהו מכעיס אותי , אומר שהוא חשוב אני לא מאמין שאנחנו בסך הכל מכונה משוכללת שהתפתחת במקרה אחרת איזה משמעות יש לאונס? מה ההבדל בין אונס למוות בשיבה טובה? אחרי שהתפתחה הפסיכו אנליזה וניכנסו יותר לעניין של גילגול נשמות גילו אצל אנשים שנאנסו או שאנסו שהיו להם חוויות דומות בגילגולים קודמים ובכלל את כל העניין של גילגול נשמות הוכיחו, רק שזאת לא הוכחה מדעית הפסיכולוגיה בתחילת דרכה לא נחשבה כמדע בכלל. אז זה שתגיד לי שעניין מסויים הוא פסיכולוגי ולא קשור לגילגול נשמות כי הראשון מוכח מדעית והשני לא יהיה אבסורד. אם היינו מכונות בלבד היינו מכלים את עצמנו במלחמות כבר מזמן כמו שכמעט קרה ליוונים, רק שלהם נמאס מהמלחמות של האלים והם החליטו(הליגה האתונאית) להקדיש את עצמם לאומנות פילוסופיה וספורט כמובן שזה נשאר רק לתקופת זמן מוגבלת מאוד , ורק ברנסנס זה חזר שוב מצטער מאוד להודיע לך אבל יש לזה קשר ישיר למיקום של כדו"א בחלל ושל גופים אחרים ביחס אליו. The Call of Cthulhu Of such great powers or beings there may be conceivably a survival... a survival of a hugely remote period when... consciousness was manifested, perhaps, in shapes and forms long since withdrawn before the tide of advancing humanity... forms of which poetry and legend alone have caught a flying memory and called them gods, monsters, mythical beings of all sorts and kinds... - Algernon Blackwood That is not dead which can eternal lie, And with strange aeons even death may die. http://www.dagonbytes.com/thelibrary/lovecraft/thecallofcthulhu.htm

Ender W

New member
כמה אתה באמת יודע על אתונה ועל

הרנסאנס? למה לתת אותם כדוגמא לאיך הצלחנו להנצל מהשמדה עצמית במלחמות בזכות תקופות מתקדמות ונאורות, כשהאמת כל כך הפוכה? אבל לפני שנדבר על אתונה ועל הרנסאנס... "זה שמשהו מכעיס אותי , אומר שהוא חשוב" כמה הודעות קודם אמרת שההתקדמות היא מעבר מהרגש לאינטלקט. וכאן אתה מראה שהאינטלקט שלך הוא בעצם הרגש. "מכעיס אותי" הופך אצלך לקריטריון לחשיבות של דברים. זה שהנמלה מאוד כועסת על זה שחברה שלה בדיוק נמעכה למוות, לא הופך את תהליך המעיכה למשהו בעל חשיבות קיומית לעולם. וזה בדיוק מה שאתה. נמלה. רק קצת יותר גדולה ועם קצת יותר יכולת התבטאות. לגבי אתונה: במסגרת חיי ההוללות המקובלים שם, היו הרבה מלחמות, שעשועי רציחת עבדים בידי אריות, שעשועי זירה אחרים פילוסופיה, ספורט, אורגיות, עבדות וחיים קשים. הכל ביחד כל הזמן. אף אחד לא הפסיק את רציחת העבדים בקרבות שעשועים כדי לדון בפילוסופיה. נכון שפעם בכמה זמן הפסיקו את המלחמות המקומיות כדי לארגן תחרות ספורט גדולה. אבל בערך זהו. כמו שהיה במליון ממלכות/מדינות/אזורים אחרים בעולם. ותקופת הרנסאנס? לא ממש הייתה תקופה מדהימה בהתפתחות האנושית. מלחמות? היו. מאבקי דת אכזריים? היו. הבדלי מעמדות מעוררי גיחוך/כעס? היו. רוב האומנים הגדולים היו אומני חצר שעבדו בשביל בעלי ממון בתנאי עבדות כמעט. כל מה שהם עשו היה שייך לבעלי הממון. חלקם עבדו עבור הבוס המתקדם שנקרא הכנסיה הקתולית ושהיה עשיר מאוד. הבוס הזה דאג שכל מה שהם עושים בימי חייהם יהיה שייך לכנסיה. היו הרבה דברים שחורים בתקופת הרנסאנס והיתה התקדמות מסויימת בתפישת הציור והפיסול בעיקר. אתה חושב שכל זה קרה בגלל מיקום של כדור הארץ? אני טוען שזה קרה בגלל שזבוב נכנס לאוזן של האל נפטון וזאת היתה התוצאה. אין לה שום קשר למיקום כדור הארץ. הטענות של שנינו מוכחות בדיוק באותה דרגה/רמה. רק שאתה מציג את הטענות שלך בתור אמת מוחלטת ואני מציג את שלי בתור טענה. כמו שאמר גבלס (איש ההסברה המוכשר של היטלר): אם חוזרים על שקר מספיק פעמים במספיק בטחון, הוא הופך לאמת.

אורי רז

New member
למה התרנגולת חצתה את הכביש ?

"זה חוזר לנקודה שהעלתי קודם לכן - זה "מכעיס" 'שאין לך זכות בחירה בכלל', אז אתה מעדיף להאמין" 'ואני שוב חוזר על הנקודה שהרבה יותר קל להעביר ביקרות על אמונה של אחר בלי להעביר ביקורת על האמונה של עצמך' א. ומה בכך שזה קל יותר ? ב. בפרט, משתמעת איזה בקורת מהטענה שלך - האם אתה טוען שאני צריך לשפוך את המעיים שלי בפורום עם בקורת על האמונה שלי לפני שאני מעביר בקורת על האמונה שלך ? ג. האם מה שיש לי לאמר על האמונה שלך לא ראוי להשמעה עד שאעביר בקורת על האמונה שלי ? אולי יש פה סוג של אסקפיזם, כנסיון להעביר את הכדור למגרש שלי ? "אני לא מאמין שאנחנו בסך הכל מכונה משוכללת שהתפתחת במקרה" תחזיק באיזה אמונה שאתה רוצה, אבל זאת עדיין רק אמונה. "אחרת איזה משמעות יש לאונס? מה ההבדל בין אונס למוות בשיבה טובה?" אחד החסרונות שלי הוא חוסר סבלנות, במיוחד בקטע של לחזור על עצמי. אתה רוצה שלאירועים כמו אונס תהיה משמעות. אתה רוצה שיהיה הבדל בין למות באסון טבע או אירוע טרור ובין מוות בשיבה טובה - הבדל שאפשר להסביר אותו, הסבר שייתן משמעות לאלימות ויהפוך אותה לקונסטרוקטיבית. אם אתה רוצה לסכם את הדיון באמירה שלאמונתך לכל דבר יש הסבר וסיבה, ושבמקרה של המתים באסון בארה"ב ההסבר והסיבה הוא שיש נשמות, ושנשמות המתים בחרו (בעשייה או במחדל) במוות של הגוף הפיזי מסיבות ותועלות הנסתרות מאיתנו, אחלה - אתה תאמין במה שאתה רוצה, ואני אאמין במה שאני רוצה. אם אתה רוצה לשכנע - לפחות אותי - תזדקק לטיעונים שאני אמצא משכנעים יותר. "הפסיכולוגיה בתחילת דרכה לא נחשבה כמדע בכלל. אז זה שתגיד לי שעניין מסויים הוא פסיכולוגי ולא קשור לגילגול נשמות כי הראשון מוכח מדעית והשני לא יהיה אבסורד." רק שלא הבנתי מה העניין המסויים שהוא פסיכולוגי במה שכתבת. הנשמה, וכל מה שכתבת עליה, הוא עניין של אמונה נטו (במקרה זה, שלקחת ממקורות כמו תורת הקבלה וקראולי, שאינם נחשבים לפסיכולוגיה או מדע, נוכח היומרות של קראולי), ותורת הגלגולים איננה פסיכולוגיה גם להודאתך. או שאתה מנסה לבסס את הטיעון שלך באמירה כי יכול להיות שגלגול יהפוך בעתיד לנושא מבוסס כמו פסיכולוגיה ? [ניחא הפסיכיאטריה, שהצד התרופתי שבה זוכה לאישוש מהכיוון הרפואי, שבעצמו נחשב למדע רך, אבל פסיכולוגיה ? עשרות שנות עיסוק אינטנסיביות בפסיכולוגיה והיא עדיין מדדה בשלבים האינפנטיליים של תצפיות סובייקטיביות.] "אם היינו מכונות בלבד היינו מכלים את עצמנו במלחמות" האדם הוא הדבר היחיד ביקום שמכלה את עצמו במלחמות. ברושים לא מחסלים אורנים עם מסורים, פרות לא הורגות נשרים עם מקלעים, והדינוזאורים לא הוכחדו במלחמת גוג ומגוג עם הכרישים. אפילו האדם לא מכלה את עצמו במלחמות - הגזע האנושי מתרבה בקצב כל כך מהיר, שאפילו מלחמות העולם הראשונה והשנייה לא גרמו ליותר מדפיקת פח קלה בעקומת ההתרבות האנושית. "מצטער מאוד להודיע לך אבל יש לזה קשר ישיר למיקום של כדו"א בחלל ושל גופים אחרים ביחס אליו." איך זה מתקשר לדיון שנערך עד כה ? איך זה אמור לקדם אותו ? לשם מה הודעת לי מה שהודעת נוכח הצער שההודעה גורמת לך ? [לא, אין לנושא ההודעה שלי שום קשר לדיון, אבל חשבתי שיהיה משעשע לענות ב'כי היא רצתה להגיע לצד השני, ומכיוון שהכביש מקיף את התרנגולת היא לא יכולה ללכת מסביבו'.]

Ender W

New member
נורא קל לראות הכל בשחור לבן (וגם

עדיין לא לענות על שאלות שנשאלת וכנראה שהן קשות מדי כי הן לא מסתדרות עם התאוריות שלך (לפחות לא בפרשנות המוזרה הפרטית שלך לתאוריות האלה) אין 3 אפשרויות. מה לעשות... חלק מהדברים קורים בלי קשר לבחירה שלנו או לא לבחירה שלנו. (רובנו לומדים את זה בין גיל 6 חודשים לשנתיים) חלק מהדברים תלויים בבחירה ישירה שלנו. לך יש זכות בחירה שמאפשרת לך להגיב להודעה הזאת או להתעלם ממנה (כפי שאתה עושה בהצלחה עם השאלות הישירות שהפנתי אליך) אבל אין לך שום זכות בחירה לגבי באיזה שעה השמש תזרח מחר. גם אם תתחבר לכל המעגלים והספרות הפנימיות והחיצוניות ותתפלל לשלום עולמי ותקפוץ 4 מדרגות אבולציוניות בשעה הקרובה - לא תצליח לבחור שהשמש לא תזרח מחר בבוקר. מרגיז אותך שאין לך שום אפשרות בחירה לגבי מתי השמש זורחת? מכעיס אותך שנתת את זכות הבחירה בנוגע לשעת זריחת השמש לאלים? או שבחרת להאמין שלאלים חלק נכבד בבחירות שלך מתי בדיוק תזרח השמש? נכון שהשאלות שלך נראות מגוכחות קצת ברגע שמכניסים אליהן קצת משמעות ולא מדברים באופן כללי על "בחירות"? בקיצור - יש דברים שיש לנו זכות בחירה לגביהם. יש דברים שאין לנו שום השפעה עליהם - אפילו אם הם נוגעים לנו. בחלק הזה אתה כמו נמלה קטנה שמאמינה שיש לה השפעה על האיש שדרך על חברה שלה בטעות. שמאמינה שחברה שלה בחרה להדרס על ידי האיש ולכן איכשהו היא הצליחה להשפיע עליו לצאת לגינה ולטייל עליה. הילדה הקטנה שנהנתה מהעולם עד שכרכרת התופת של החמאס התפוצצה עליה ופיזרה אותה במרחב - לא זימנה את כרכרת הנפץ, לא בחרה שכרכרת הנפץ תגיע אליה ולא אחראית בשום מידה לעובדה שהיא נרצחה. או שאולי תסביר סוף סוף איך בדיוק היא אחראית ומה בדיוק הבחירה שעליה אנחנו צריכים לכבד אותה ושהביאה לבסוף להתפזרותה בחלל המדרחוב. האמונה שהכל סובב סביבנו ולכל דבר שקורה בעולם יש סיבה שקשורה אך ורק אלנו (בלי קשר אם הדבר הזה השפיע עלנו או לא) היא אמונה ילדותית קצת. אבל כנראה שלאנשים מסויימים יותר קל לראות הכל בשחור לבן ושקוף. או שאני בוחר הכל כולל הכל. או שאני לא בוחר כלום (אין אפשרות בחירה/ויתרתי על זכות הבחירה שלי לטובת האלים שאין להם שום דבר יותר מעניין לעשות מאשר לשבת ולבחור בשבילי) או שאני מתעלם מהשאלה כי היא לא נראית לי פשוטה מספיק.

neophile

New member
Justice

ביצעה איזושהי בחירה שהובילה למקרה של האונס? היתה לה דרך לבחור בחירה אחרת (מודעת, כי רצית לכבד את המתים על בחירתם... כלומר בחירתם דורשת כבוד, כלומר היא מודעת) שהיתה יכולה למנוע את האונס? אם כן, אולי צריך לשפוט אותה ולא את האנס? זה בדיוק השאלה שאתה שואל את עצמך כשאתה מתמקד במדיטציה בקלף הצדק ובהקשר הספציפי הזה איך זה מתקשר לקלף האוהבים והשטן?

Ender W

New member
ובכל זאת, אולי אפשר לקבל תשובה?

במדיציה שלי יש הרבה דברים. קלפים זה לא אחד מהם. מצטער, בשעורי הטארוט הייתי עסוק עם דברים אחרים. דברנו על קורבנות אסון. על כאלה שלא עשו שום דבר מודע שהכניס אותם לסיטואציה של אסון. _לטענתך_ הם ביצעו בחירה מודעת שאנחנו צריכים להעריך אותם עליה. עכשיו, אכפת לך להסביר את הבחירה המודעת שהם עשו? כשמישהו הולך למסעדה ונהרג בפיצוץ של מחבל מתאבד - מה הבחירה המודעת שעליה צריך לכבד אותו לטענתך? אל תדבר איתי על קלפים ועל תאוריות ששיבטת גנטית. פשוט תסביר במילים פשוטות שגם הדיוט כמוני מסוגל להבין. טענת טענה - אני מאוד אשמח לקבל הסבר של הטענה _שלך_.

neophile

New member
להתעורר מהחלום

העניין הוא שזאת לא בחירה אחת, אלו הרבה בחירות כל נשמה בן אדם עם הבחירות שלו אני מדבר על אמונה אגדות מיתוסים מושגים שהספרות השירה האומנות והטארוט עוסקים בהם אני יכול להפנות אותך לכל מני פילוסופים שהתיאוריות שלהם היו נכונות לזמן שלהם ,התיאוריות שלהם היו מה שהיה נחוץ כדי להביא לשינוי מחשבתי. paradigem shifting ברמה קולקטיבית. הגיע הזמן שנלמד את זה בבית הספר אנחנו יכולים לבחור להמשיך לעקוב אחר הדוגמא של אחרים או שאנחנו יכולים לבחור להיות דוגמא לאחרים. זאת קפיצה אבולציונית ואנחנו פוחדים מזה פחד מוות מן הסתם זה דורש שנשנה המון בדינמקיה האנושית הנוכחית, למצוא דרכים חדשות לביטוי. הרומאים בנו קולוסאיום , אנחנו נבנה אולמות מציאות מדומה משחקי רשת עולמיים... חוויית המשחק האולטימטיבית זה מה שהילד בתוכנו רוצה או לנסח את זה בצורה אחרת , להרוס את המטריקס הידועה גם בתור רשת הקישור האנרגטית או המישור האסטרלי ולבנות מטריקס חדש, יציר כפינו. כל האנשים האלה מתו כדי להזכיר לנו לא להפסיק לחלום על המטריקס החדש זה שינוי הדרך שאנו חווים בה אנחנו בוחרים בחוויות הרגשיות הקיצוניות ,אנחנו נהנים מזה אבל כל עוד לא נעשה paradigem shifting נמשיך לחוות אונס בתור חוויה שלא בחרנו בה , זה חלק מהתכנון. ומה הדבר שמשפיע בצורה הגדולה ביותר על רצוננו לחוות אונס בתור חוויה שלא בחרנו בה? קארמה. בין אם אלה זכרונות בתור אונסים\אונסות נאנסים\נאנסות תשחררו את הקארמה ותוכלו להביט על העניין מנקודת מבט אחרת כל עוד הקארמה לא משוחררת זה כמו בלון הליום שקשור , לא יעזור כמה הליום תוסיפו(עוד חוויות כאלה) מקסימום הבלון יתפוצץ צריך לשחרר את הקשר.

Ender W

New member
ובכל זאת אולי אפשר לקבל תשובה?

השאלה הייתה פשוטה. למרות הכל במקום לענות עליה אתה ממשיך עם המעגלים שלך. ולוקח אותם לשיאים חדשים... "להרוס את המישור האסטרילי"? אתה מכיר אותו כל כך טוב ואת כל שוכניו כל כך טוב שאתה יודע שצריך להרוס אותו? "קפיצה אבולוציונית"? איך זה קשור לשאלה? למה אתה חושב שאתה מסוגל פיסית לבצע קפיצות אבולוציוניות? מה ההיסטוריה לימדה אותנו על הדברים שגרמו לקפיצות אבולוציוניות? מתי גזע/אנושות עובר אבולוציה הדרגתית ומתי יש קפיצות? ומה אתה לומד מזה על הסיכויים לקפיצה היום? " כל האנשים האלה מתו כדי להזכיר לנו לא להפסיק לחלום על המטריקס החדש " אני מוכן להשבע שחבר טוב שלי שהצליח לההרג במהלך שרותו הצבאי לא עשה את זה כדי להזכיר לך לא להפסיק לחלום על איזשהו מטריקס. עד כמה שאני מכיר אותו, מצידו יכולת לחלום על תרנגולות שמנקרות אותך עד היום שהיית משתגע. "אנחנו בוחרים בחוויות הרגשיות הקיצוניות ,אנחנו נהנים מזה אבל כל עוד לא נעשה paradigem shifting נמשיך לחוות אונס בתור חוויה שלא בחרנו בה" עוד חזרה על השטות הזאת? איך בדיוק קורבן האונס "בחרה" בחוויה הרגשית הקיצונית הזאת? מה קרה, קראת יותר מדי על זה שכל מה שקורה לנו בחיים זה שעור שהנשמה מזמנת כדי שנוכל ללמוד אותו ולהתקדם? אז זהו, שבחיים זה לא ככה. חלק מהדברים הם מערך שעור, חלק מהדברים לא. ועדיין לא ענית על שאלה פשוטה של 4 שורות. אז אם אתה מוכן, במקום להמשיך להסתבך בשורות ארוכות על תאוריות שאתה משבש לחלוטין, פשוט לענות לשאלה ששאלתי בהודעה הקודמת שלי. בבקשה?

neophile

New member
clockwork orange

הבחירה שלהם היתה מודעת מתישהוא אל תידבק לזמנים כי הנשמה קיימת מעל הזמן אפשר לראות את זה כאילו הנשמה חווה את כל הגילגולים בו זמנית. כשלבחירות שאתה עושה יש השפעה לא רק על העתיד שלך אלה גם על העבר שלך, וכותצאה מכך על ההווה שלך, כלומר על הרגע שאתה בוחר. זאת הסיבה שאומרים תבחר לחיות בעכשיו לא בעבר ולא בעתיד נניח אתה מתעורר בבוקר אתה נוסע לעבודה , זה כביכול נמצא בעתיד אבל למעשה הבניין שאתה עובד בו נבנה כבר מזמן וכך גם לגבי השולחנות והכסאות מתי שתחזור הביתה אתה תחזור לעבר? אתה תמיד נמצא בהווה , הנשמה היא לא שונה , רק שהיא לא מוגבלת לזמן כמו שאנחנו מוגבלים. ולכן תזכור את זה כשאתה עורך השוואה בין ההוויה הנשמתית להוויה הארצית שניהן הוויות נכון, שניהן עורכות אינטרקציה אחת עם השנייה אבל שניהן נמצאות במסגרות זמן שונות . "קפיצה אבולוציונית"? איך זה קשור לשאלה? למה אתה חושב שאתה מסוגל פיסית לבצע קפיצות אבולוציוניות? מה ההיסטוריה לימדה אותנו על הדברים שגרמו לקפיצות אבולוציוניות? מתי גזע/אנושות עובר אבולוציה הדרגתית ומתי יש קפיצות? ומה אתה לומד מזה על הסיכויים לקפיצה היום? אתה יודע, כדו"א למרות שהוא מסתובב סביב עצמו לא עומד במקום ,הוא סובב סביב השמש מערכת השמש עצמה סובבת מערכת רחבה יותר לכן המיקום של כדו"א בחודש ויום מסויים בשנים שונות יהיה פחות או יותר אותו הדבר במסלול שלו סביב השמש , אבל זה לא אומר שכדו"א נמצא באותו מיקום בחלל. קפיצות אבולציוניות קורות כל תקופת זמן ארוכה אם אתה רוצה הסבר פסאודו מדעי תחשוב על כך שבכל מיקום של כדו"א בחלל יש הרכב שונה של קרינה ,בין אם זה משמשות ומערכות כוכבים רחוקות, בין אם זה מכוכבי לכת קרובים שמשדרים קרינה או סופגים קרינה או בין אם זה מהקרינה הישירה של השמש כל המרכיבים האלה יוצרים קרינות מסויימות ובגלל שכדו"א נע סביב השמש ניתן לדעת באיזה קרינה הוא יעבור בשנה מסויימת אותה קרינה משפיעה על החלק בעצמו שהכי רגיש לשינויים זעירים , והוא ה D.N.A זה לגבי שעת הלידה , הזמן שאתה יוצא מהרחם המגן ונמצא חשוף לקרינה בפעם הראשונה, זה יוצר חתימה מסויימת. מעבר להשפעה הראשונית הזאת , אני מניח שלהרכב הקרינה בכל זמן מסויים יש השפעה על הr.N.A כלומר על החלבונים שאתה מייצר ושיש להם זמן כיליון מוגדר השמש קובעת את השנה, הירח את החודש וכוכבי הלכת את הימים ואת השעות(הורמונים) . זאת אומרת שלכל אחד יש "מצב רוח(הורמונלי)" שהוא יחסי לזמן לידתו ולזמן הנוכחי ובנוסף יש "מצב רוח" שהוא משותף לכלל האנושות לכן לא רק מצב הכוכבים הנוכחי קובע(ההורסקופ השבועי) ולא רק מצב הכוכבים של האינדווידואל ביחס בין לידתו לזמן הנוכחי אלה שילוב של שניהם(אהה! ויש עוד המון השפעות שאין לנו מושג לגביהם!) הנשמה בוחרת פוטנציאלים, הגוף הגישמי מגביל פוטנציאלים תמיד יש אפשרות לפאקים זאת לא מערכת מושלמת, אם היא היתה מושלמת לא היה ניתן ללמוד ממנה . אז כשקורים פאקים כאלה בעולם , במקום להשמיץ את המערכת עדיף להבין איך היא יכולה להיות מושלמת יכול להיות שאני רואה את העניין ככה בגלל שאני מזל בתולה ויש לי נטייה לפרפקציוניזם אני לא יודע איזה מזל אתה , אבל אתה לא רואה את זה כמוני זה בטוח תראה איזה יופי של מערכת שקיימים בה כלכך הרבה ווריאציות של חוויה וכלכך הרבה נקודות ראות שונות זה גם טוב וזה גם רע , המערכת לא שופטת את עצמה, החלקים בה שופטים את המערכת אותה מערכת , הנשמה היא גם חלק ממערכת אז בתור חלק היא שופטת , אבל לא בתור מכלול. ולכן אני לא יכול להביא לך תשובה אני לא יכול להוכיח לך שהיא בחרה בזה אתה לא יכול להוכיח לי שהיא לא בחרה בזה אתה רק יכול לתת לי טיעונים ריגשיים , אני יכול לתת לך טיעונים אינטלקטואלים חלק מהותי מהמעבר לעידן החדש הוא הפחתה של הרגש והגברה של האינטלקטואל אם בעידן הזה הרגשות היו היסוד שהשפיע על החוויה שלנו בצורה המשמעותית ביותר, האוויר יהיה היסוד שישפיע עלינו בצורה המהותית ביותר בעידן הבא בשלב מסויים נבין שלשמור טינה לא יתרום להתפתחות שלנו, והנשמה בגדול בוחרת במה שתורם להתפתחות שלה , גם אם לאני הארצי זה לא נראה ככה. קפיצה אבולציונית מתרחשת כאשר הנשמה משתנת בזמן שהגוף הפיסי עדיין קיים לא כולם יזכו לחוות את זה , מפני שלא כולם יוכלו לעמוד בזה זאת חוויה לא קלה לנשמה , ובטח היא תהייה עוד יותר לא קלה אם הגוף הפיסי עדיין בנמצא. ופי כמה וכמה החוויה תהייה לא קלה כאשר הגוף הפיסי עדיין בנמצא וקיימת בו טינה לכן חשוב לשחרר קארמה מחיים קודמים בייחוד בכל מה שקשור לטינה שאנחנו שומרים, כי כפי שאתם יודעים כמו רוחות רפאים חלק מהזכרונות הנשמתיים שלנו נשמרים במימד האסטרלי, נניח זימנתם לעצמכם שיעור קשה, הוא הגיע , יש סיכוי שהוא הוריד את רמת המודעות שלכם עד שאתם לא שמים לב כי הוא עדיין נמצא באסטרלי ואז הוא יחזור על עצמו שוב ושוב עד שתפנו את האנרגיה הזאת מהאסטרלי אם זה לתוך הגוף או בחזרה לנשמה. השאמאניזם קורא לזה "החזרת חלקיקי נשמה" כל המערכת האנרגטית הזאת הולכת להשתנות ולכן זה הזמן לפנות את כל האנרגיה המודעותית שאתם שומרים באסטרלי זה מה שאני התכוונתי בלשחרר קארמה , ברמה הגבוה ביותר אין קארמה רעה או טובה, עבור כל דבר שאנחנו עושים פועל חוק של סיבה ותוצאה אי אפשר לשים שבב במוח של כולם וברגע שתעלה בהם מחשבה אלימה הם יתעוותו...זה לא אנושי(התפוז המכני) לעומת זאת אונס הוא כן אנושי והגיע הזמן שנקבל את זה .

Ender W

New member
חידוד קצר לשאלה, כדי אולי לקבל

תשובה. "הבחירה שלהם היתה מודעת מתישהוא אל תידבק לזמנים כי הנשמה קיימת מעל הזמן" אם אפשר, שוב... איזה בחירה בדיוק? זאת ממש לא שאלה קשה! הבחירה להתפוצץ ממטען צד? הבחירה להאנס? הנשמה בחרה שבתאריך X בשעה Y מישהו יאנוס באכזריות את הגוף שבתוכו היא נמצאת? אם כן, אתה יכול להסביר את המונח "בחרה"? לבחור זה כשיש יותר מאופציה אחת. כלומר לנשמה היתה אפשרות א. שהגוף לא יאנס/יתפוצץ והייתה אפשרות ב. שהגוף כן יאנס/יתפוצץ. והיא בחרה משתי האפשרויות האלה את אפשרות ב. לזה אתה מתכוון? בזה אתה מאמין? כי אם זה נכון, אין טעם לשום מערכת צדק ומשפט למשל. כל מי שאונס במילא אנס מישהי שבחרה להאנס. כל מי שגונב/שודד במילא פגע במישהו שבחר להיפגע. אני מבין שאם מישהו קורא לי בשמות, אני יכול לבחור האם להעלב או לא. אבל אם מישהו יורה לי בלב כדור 0.5, אין לי ממש יכולת בחירה... דרך אגב, אני מתכוון להתיחס לכל ההודעה הארוכה שלך יותר מאוחר, רק שזה מחייב הרבה יותר זמן כדי להצליח לענות בצורה מסודרת, ולכן אני מפריד את התשובה שלי לשני חלקים...

neophile

New member
טירוף שליטה

אני חושב שכבר הסברתי את העניין בבירור ואתה בוחר להתעלם מההסבר שלי ציינתי שיש הבדל מהותי בין בחירת נשמה לבחירת נשמה מגולגלת(incarnated) ובו זמנית ניסיתי להעביר שאין כלכך הרבה הבדל בין נשמה לנשמה מגולגלת מהבחינה שגם הנשמה היא גילגול של תודעה , שאנחנו בתור הנשמה המגולגלת לא מסוגלים לתפוס בכלל, אנחנו מפחדים מזה . מה שמייחד את כדו"א שהוא נמצא באזור בחירה חופשית, כלומר יישויות יכלו לבחור להשליט עריצות וזה מה שקרה בפועל הנטייה של חומר רוח(שהם בסך הכל אותו הדבר ברטט אחר) תהייה להתפתח בכיוון הרוחני , רק כאן רוח יכולה לבחור להתגלגל בחומר הנשמה מתפתחת בצורה חיובית, אבל הנשמה בהתאם לחוקים הפיסיים פועלת דרך היסודות אותן יישויות נפלו הכי נמוך שאפשר לעולם היסודי . אבל אל תתבלבל בין אלו שנפלו לבין אלה שמשליטים עלינו עריצות...לא לא..אלו יישויות נפרדות. הם איפשרו מימדים חדשים של חוויה אבל הם סובלים עבור הבחירה שלהם בדיוק בשביל זה הם יצרו את הגיהנום כדי ללמד בני אדם סבל עבור הבחירות שלנו . אך אל תשלה את עצמך שהגהנום נמצא בעולם הבא, ממש לא הוא נמצא בעולם הזה הגיהנום הוא על פני האדמה זה מה שהאנושות חווה כאשר אנחנו משעממים את עצמו למוות כל הדרמטיות שאנחנו נמצאים בה מתחילה לשעמם כל הסרט הזה מתחיל לחזור על עצמו , ההיזון הריגשי הזה זה מאוד דומה למחלת הפרה המושגעת שאילצה חוואים רבים לעשות הרג המוני לפרות. זאת דוגמא לקורבן שהפרות עשו מבחירה כדי ללמד אותנו שהגורל שלנו יהיה דומה אם לא נעשה משהו בקשר לזה. הדרך שאנחנו מתייחסים לפרות מאוד דומה לדרך שמתייחסים אלינו ,דוחסים אותנו קרוב אחד לשני , ואנחנו לוקחים תרופות רק כדי שנוכל להמשיך להזין בתדרים ריגשיים מסויימים. אבל אתם חייבים להבין שללא הרוע לא היינו יודעים מה טוב היינו כמו פרות שמנוצלות ללא ידיעתן אבל מבחירתן, כי הן לא היו יודעות בחירה אחרת. אז הציגו בפנינו עוד אופציות, האופציה להיות חופשי ובחרנו בה , אבל כתוצאה מכך לקחנו על עצמנו את התכונות של העריצים, השלטנו עריצות על עצמנו הפכנו למתורבתים , התרבות דורשת שנדחיק דברים מסויימים שיהיה לנו צל הבעיה היא שהצל שלנו כלכך גדול...מאיים לבלוע אותנו בצל נמצאים גם התכונות הנעלות שלנו וזאת הסתירה שהתרבות דורשת מאיתנו שגם נדחיק את התכונות החייתיות וגם נדחיק את האינדווידואליות כדי שנהייה חברתיים רוב האנשים שנמצאים בדכאונות ומצבים נפשיים שכאלה , ככה בגלל שהם מדחיקים את התכונות הטובות שלהם ובכל זאת הם מתרחקים מהחברה... אז נותנים להם תרופות שמשפיעות על התחום האפור בין חיתיות לנעלות כדי שימשיכו להיות חלק מהכבשים,שימשיכו בשלטון העריצות. נראה לי שאתם אדישים לסכנה שאיזה מטורף שליטה(הסוג המקובל ביותר של טירוף) ילחץ על הכפתור . כמה מטורפי שליטה אתם מכירים בחיים שלכם? אז איך אפשר לפתור את המצב הזה? או שהתרבות תיהרס לחלוטין ואת זה אף אחד לא רוצה או שנהפוך לחברותיים יותר(ישתילו צ'יפ במוח של כולם שיווסת את ההורמונים) או שנשחרר את הצל , את החיה את הנעלה. ונראה מה יקרה... מטורפי שליטה בגילגולים קודמים יכולים לבחור להאנס כדי להתחבר לצל שלהם שנית. אותו הדבר לגבי כל האנשים שמתים באלימות אם זה ע"י איש אחר או ע"י כוחות הטבע. ולמי זה לא קרה באחד הגילגולים? מי לא התנסה בטירוף שליטה?

Ender W

New member
אני בוחר להתעלם מההסבר שלך???

תשמע, אני מתחיל להתיאש... מהסיכוי לקבל ממך תשובה ברורה בשפה שגם אני יכול להבין. שוב - התפרסת למליון כיוונים, שכמובן לא קשורים לשאלה. דיברת על מספר סוגים של ישויות (ושוב כאילו מדובר בעובדות ולא בתאוריות) דיברת על הצל שלנו ועל הדחקת החייתיות. מצאת את המיקום המדויק של הגהנום. "מה שהאנושות חווה כאשר אנחנו משעממים את עצמו למוות"??? - זה הגהנום? מאיפה את ממציא את התאורים ההזויים האלה? --- ושוב נחזור לשאלה המאוד ממוקדת שלי: איזה בחירה בדיוק? זאת ממש לא שאלה קשה! הבחירה להתפוצץ ממטען צד? הבחירה להאנס? הנשמה בחרה שבתאריך X בשעה Y מישהו יאנוס באכזריות את הגוף שבתוכו היא נמצאת? אם כן, אתה יכול להסביר את המונח "בחרה"? לבחור זה כשיש יותר מאופציה אחת. כלומר לנשמה היתה אפשרות א. שהגוף לא יאנס/יתפוצץ והייתה אפשרות ב. שהגוף כן יאנס/יתפוצץ. והיא בחרה משתי האפשרויות האלה את אפשרות ב. לזה אתה מתכוון? בזה אתה מאמין? כי אם זה נכון, אין טעם לשום מערכת צדק ומשפט למשל. כל מי שאונס במילא אנס מישהי שבחרה להאנס. כל מי שגונב/שודד במילא פגע במישהו שבחר להיפגע. אני רוצה תשובה ברורה! הנשמה בחרה להתפוצץ בפיגוע תופת? כלומר - היא יכלה לבחור להתפוצץ או לא להתפוצץ והיא החליטה שעדיף לה להתפוצץ? אני רוצה הסבר על תהליך הבחירה עצמו! הנשמה מגיעה למסדר וצריכה לבחור לעצמה גוף חדש לגלגול הקרוב. היא אומרת לעצמה "בגלגול הקודם הייתי פריק שליטה, עכשיו בו ניקח גוף שכתוב עליו שהוא נאנס פעמיים ובסוף מתפוצץ" ואז היא מבקשת מהאפסנאי גוף שמתאים לדרישה? זה פחות או יותר התהליך? אני בסך הכל רוצה להבין איך בדיוק נראה תהליך הבחירה. מה האופציות ועד כמה הנשמה מחליטה ומשפיע. אם אתה צודק, אפשר לבטל את החוק, את המשטרה ואת מערכת המשפט. כל אחד מקבל בדיוק את מה שהוא ביקש. אין סיבה להעניש אף אחד. ברור לי לחלוטין שמישהו סיפר לך שהנשמה בוחרת בכל מה שקורה לה. (או שזה מה שהבנת מאיזה ספר שקראת) ברור לי גם שלא ממש הקדשת מחשבה למשמעות של המשפט הזה (ושל הבחירה) ובגלל זה אתה לא מצליח להסביר אותו ממש ובמקום זה אתה שופך מאות מילים ולוקח את השיחה למקומות אחרים לגמרי. מה שלא ברור לי זה איך אתה לוקח דברים שלא הבנת עד הסוף, מתייחס אליהם כאילו הם אמת מוכחת ומטיף את תורתך בשער הפורום. לא עדיף קודם להיות בטוח שאתה מבין על מה אתה כותב? שוב - בסך הכל הסבר פשוט של תהליך הבחירה של אותה ילדה קטנה שמאושרת מהעולם ולא יודעת שעוד שניה היא הולכת להתפוצץ ממטען חבלה... אני מחכה.

neophile

New member
ערעור

אתה מכיר את המשל על ההודים העיוורים שנתקלים בפיל, אחד ממשש את הרגליים אומר שזה עמוד, אחד את החדק אומר שזה נחש וכו' וכו' והם מתווכחים אחד עם השני לגבי מי צודק מה שאני מנסה להעביר לך , זה שבנושא הבחירה החופשית כולנו עיוורים, כי אם היינו רואים הכל הרי היינו יודעים את האמת היחידה ולא היתה לנו אפשרות לבחור אחרת . אפשות בחירה חופשית דורשת את האפשרות של בחירה בשקר,באי אמת אבל הרי הבורא מייצג את האמת האולטימטיבית ולכן נוצר צורך ביצירת יריב שייצג את השקר ואי האמת זה תהליך של האצלה מתמדת תדמיין מפל שזורם מטה על פני סלע גס, מדי פעם המים יעשו ספלאש כל הקיום שלנו הוא ספלאש כזה בנקודות שכבר זרמו הרבה מים הסלע יהפוך לחלק ,אין שם ספלאשים זה מה שאנחנו קוראים לו האלוהי . בנקודות שיש ספלאשים אנחנו קוראים לזה שטני מה שמתנגד ל"אמת" האלוהית המים הם כמו הבורא זורמים תמיד. הסלע הוא החומר שעל פניו מתרחשים הספלאשים האם המים יצרו את הסלע? או שהמים יצרו את העיקרון של הספלאש? הסלע כתוצאה ממנו? האם הבורא יצר את הרע? או שהוא יצר את העיקרון שמאפשר את הרע ? בתור בני אנוש המטרה שלנו היא למזג את שני התפיסות האלה יש יקומים שקיים בהם יוצר אחד , יש יקומים שקיימים בהם הרבה יוצרים רק ביקום הזה של בחירה חופשית אף אחד לא באמת יודע הרבה יישויות טבעו עלינו זכויות יוצרים אבל תמיד באים אלו שמביאים את המשפט לערכאה גבוה יותר מי הם אלו? אנחנו בני האדם . בני אדם הם המאשימים, בני אדם הם הסניגורים, בני אדם הם הקטגורים , בני אדם הם הנאשמים ובני אדם הם המערערים , בני אדם הם גם החפים מפשע. אתה מסכים איתי שבשביל שתהייה אפשרות לערער , צריכה להיות אפשרות של האשמת חפים מפשע? קורה שבית המשפט מאשים חפים מפשע , אם לא היתה אפשרות להאשים חפים מפשע גם לא היתה לנו אפשרות לערער כל המלאכים וכל השדים וכל האלוהים וכל השטנים מחליפים תפקידים , פעם הם לצד הנאשמים פעם הם לצד המאשימים פעם הם לצד המערערים פעם הם לצד החפים מפשע . אנחנו מתקרבים לסוף הזמן של המשחק הזה לא משנה כמה פעמים שיחקנו מאשימים לא משנה כמה פעמים שיחקנו נאשמים לא משנה כמה פעמים היינו חפים מפשע כולנו "אשמים" שבחרנו לשחק במשחק , עכשיו הזמן להכין את הערעור האחרון ,הערעור של המשחק עצמו . אם לא נערער את המשחק עצמו נהייה תקועים בו מי יודע כמה פעמים הוא כבר חזר על עצמו? כל פעם שהוא חוזר על עצמו הרגשות שלנו נהיים מעורבים יותר ויותר תקבל את זה שהגענו לרמה כזאת שהרגשות שלנו מסמאים את עינינו לחלוטין עלינו לחשוב על זה כדי למצוא פיתרון , לחשוב על זה כדי למצוא פיתרון אומר להפסיק ליצור מצבים ריגשיים בלתי אפשריים . זה שנפסיק לפשוע אחד כנגד השני יהיה הסימן לכך שאנחנו מצליחים אבל הדרך לשם עוד ארוכה. איך אנחנו מפסיקים ליצור מצבים ריגשיים בלתי אפשריים למשל? למשל אפשר לשחרר קארמה מהמישור האסטרלי זאת דרך מצויינת בייחוד לנו כל מי שמתעסק במאגיה וכישוף . רבים מאיתנו פוחדים שאם נתעורר מהמשחק המים יפסיקו לזרום

Ender W

New member
סוף סוף תשובה, אני חושב!

גם כאן החבאת את התשובה טוב טוב. בין שלל תאוריות שקל להפריך לבין משפטים שלא ברור הקשר שלהם לנושא או אחד לשני ולכן אני אחזור על התשובה במילותי שלי כדי לוודא שאכן הבנתי אותה. התשובה היא: הבחירה עליה עלנו לברך את הקורבנות היא בחירתם להשתתף במשחק מלכתחילה. בחירה קשה ומסוכנת שהם היו מודעים היטב לסכנות ולאתגרים החבויים בה. וזהו. שתי שורות קצרות... אז למה הסתרת אותן בתילי תילים של תאוריות ומשפטים עד עכשיו? על הבחירה להשתתף במשחק לא אכפת לי לכבד את כולם. (רק בהערת אגב - בעולם שלך הבורא מייצג את האמת האולטימטיבית ולכן צריך יריב???. בעולם שלי דברים עובדים אחרת לגמרי)

למעלה