N12 - הפעוט בן ה-4 שנדבק בפוליו עלול להישאר משותק במחצית מגופו
פרסום ראשון: הפעוט סובל מחולשה נוירולוגית במחצית מגופו, מצבו עלול להחמיר • במשרד הבריאות מעריכים: המקרה הוא רק קצה הקרחון, כנראה יש עשרות או מאות נדבקים
![]()
פרסום ראשון: הפעוט סובל מחולשה נוירולוגית במחצית מגופו, מצבו עלול להחמיר • במשרד הבריאות מעריכים: המקרה הוא רק קצה הקרחון, כנראה יש עשרות או מאות נדבקיםmobile.mako.co.il
טוב. כבן זוג לאישה שחלתה במחלה הארורה הזו בתחילת שנות ה-50, הדבר שהכי מכעיס אותי, זה שאבות אכלו בוסר ושיני בנים תכהנה.![]()
פרסום ראשון: הפעוט סובל מחולשה נוירולוגית במחצית מגופו, מצבו עלול להחמיר • במשרד הבריאות מעריכים: המקרה הוא רק קצה הקרחון, כנראה יש עשרות או מאות נדבקיםmobile.mako.co.il
צודק, קבלת חיסון מומת בלי זן 2 הבעייתי שהוצע מהחיסון הוא דבר שהכי נכון עבור ילדים.טוב. כבן זוג לאישה שחלתה במחלה הארורה הזו בתחילת שנות ה-50, הדבר שהכי מכעיס אותי, זה שאבות אכלו בוסר ושיני בנים תכהנה.
נניח שבתחילת שנות ה-50 היו חיסונים לא מוצלחים, ויש הטוענים, שדווקא החיסון הוא שגרם לעולל לחלות ולהיפגע (או אפילו למות = רבים גם מתו אז).
אבל כיום, כשהחיסונים כבר נבדקו לאורך שנים ארוכות והוכחו כיעילים? זהו עוול נורא להזניח ילד ולא לחסנו.
פשוט מקומם, שהורה שחסך מילדו את החיסון, הוא זה שגרם לילדו (וחבל שלא לו עצמו) עוול לכל ימי חייו. אין לי מלים שתסייענה לי להביע את כעסי על הורים שכאלה.
אכן כתוב. אחרת לא הייתי מתייחס לזה בתגובתי. ושוב אזכיר לך, שאשתי שייכת לקבוצת שנות ה-50, כך שהנושא קרוב אלי.צודק, קבלת חיסון מומת בלי זן 2 הבעייתי שהוצע מהחיסון הוא דבר שהכי נכון עבור ילדים.
אולי אפשר לדחות אותו עד הכניסה למסגרת כמו גן ילדים, אך לא יותר ולכן לא ברור לי, למה פעוט בן 4 לא חוסן?
כתוב שהוא לא חוסן? כי לא קראתי את הכתבה.
בשנות ה80![]()
"מה שבטוח בטוח"... גם אם זה היה מיותר, מוטב ללכת על הצד הבטוח במקרה כזהבשנות ה80
גם המבוגרים נקראו להתחסן.
מעניין אם יקראו שוב לאוכלטסיה המבוגרת לקבל 2 טיפות.
נכון!"מה שבטוח בטוח"... גם אם זה היה מיותר, מוטב ללכת על הצד הבטוח במקרה כזה
חיסנתי את כול הילדים שלי נגד פוליו.![]()
טוב עשית.חיסנתי את כול הילדים שלי נגד פוליו.
ליתר ביטחון חיסנתי אפילו את סבתא שלי.
אל תהיה בטוח שזה יעזור.חיסנתי את כול הילדים שלי נגד פוליו.
ליתר ביטחון חיסנתי אפילו את סבתא שלי.
אני זוכר שחיסנו באמצעות זריקה ברגל וגם נתנו כמה טיפות על הלשון.אל תהיה בטוח שזה יעזור.
בשלב מסויים גילו שלחיסון מוחלש יש תופעות לוואי, אבל אם נותנים אותו כחיסון בוסטר למי שקיבל חיסון מומת אין אותם.
זה העלים את תופעות הלוואי,
אבל בהמשך גם הפסיקו לתת את המומת לכולם,
אמרו שיתנו אם תהיה התפרצות מחודשת.
אז צריך לברר מה הילדים קיבלו, יכול להיות שצריך בוסטר
זריקה זה המומתאני זוכר שחיסנו באמצעות זריקה ברגל וגם נתנו כמה טיפות על הלשון.
עלינו כהורים מבוגרים ואחראיים לעשות את הכל על מנת שהילדים יהיו מחוסנים.זריקה זה המומת
וטיפות זה המוחלש.
ככל הידוע לי הילדים שלי לא קיבלו טיפות.
אם יגיע לצפון נשלח אותם
על כך נדמה לי שאין חולק. השאלה שבמחלוקת היא האם בכוחו של החיסון המוכר לחסן את הילדים והאם המחיר שמשלמים בגינו אינו גבוה יותר מהסיכון לחלות במחלה בלעדיו. אני בדעתך בעניין, אבל המחלוקת היא שם, לא בשאלה מה תפקידנו או חובתנו כהורים, כאשר גם אלו שבוחרים שלא לחסן עושים זאת מאותה סיבה בדיוק, קרי דאגה לילדיהם, גם אם הדרך בה הם בוחרים שגויה (לפחות בעיני, לפחות במקרה הזה).עלינו כהורים מבוגרים ואחראיים לעשות את הכל על מנת שהילדים יהיו מחוסנים.
משרד הבריאות מחלק את הבוסטר של פוליו רק כשיש התפרצות, ובאזור שיש התפרצות.עלינו כהורים מבוגרים ואחראיים לעשות את הכל על מנת שהילדים יהיו מחוסנים.
יש לי שכנה דלת ממול, היא נפגעה מפוליו.
היא סיפרה לי שבילדותה היא הייתה ילדה בריאה לחלוטין
וזה נפל עליה ככה ביום בהיר.
הייתה אז התפרצות קשה של המחלה.
ואנחנו עוד "בוכים", "קורונה קורונה".
איזה הבדל בין הדברים, אנשים מתו ובמקרה הטוב השתתקו בגפיים התחתונות לכל החיים.
![]()
נשבר הלב . תפסיקו לשחק בבריאות ותחסנו את הילדים שלכם !![]()
הגורם להתפרצות הפוליו הם ההורים שמתנגדים לחיסונים?עדיין מוקדם לדעת מה קרה שם ויש להמתין לתוצאות חקירה אפידמיולוגית.
באחד המקומות קראתי שמדובר בהתפרצות עקב זן תרכיבי. הזן התרכיבי "הבעייתי" גם לא נמצא בשימוש שנים רבות, מאז שעברו מתרכיב טריוולנטי לבי-וולנטי שאינו כולל אותו.
מה שכן ניתן לומר - אילו אותו ילד היה מחוסן סביר להניח שלא היינו שומעים על זה
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.