הפגנה

גם חיפושית הזבל לא

את כותבת: "כל כמה שאני מסתובבת בחברה חרדית, לא נפגשתי בנשים שמרגישות את עצמן מופלות". גם חיפושית הזבל סבורה, שערימת הדומן עליה היא חיה היא המקום הנפלא ביותר בתבל. לי אישית כלל לא מפריע איך את או נשים דתיות חיות. זבש"כן. מפריע לי אותו שלב, בו את ואתן ואתם חודרים לתחום חיי שלי, מנסים להכתיב לי מה טוב לי ומה רע, מה טהור לי ומה טמא, מה לאכול ומה לא, איך לחיות עם אישי בן זוגי ועם מי ועם מי לא, ועוד אלף ואחד דברים שאין לכם זכות לתחוב אליהם את אפכם ואת ידיכם. אבל אתם עושים זאת מבוקר ועד ערב, ועוד מתפלאים על כך שאנחנו מתקוממים! או למזער מביעים עמדה! כמו הסגל הזה, בפורום, שמרגע בו הראיתי לו את בורותו, כתב: אין לי עניין לדון עם נשים. בטח שלא. מקומך כאישה הוא או במטבח או בעזרת נשים. זה המקום בערימת הזבל שהחיפוש הזכר מקציב לך.

noa_f

New member
בודאי שיש משמעות ל"מאחור"

אשה חרדית מצויה עולה לאוטובוס עם : 5 ילדים בממוצע (2 בעגלה) ו/או המון שקיות מקניות וסידורים /או אחרי שעות עבודה ארוכות ומתישות בבית ובמקום אחר. ואז, היא צריכה איכשהו להסתדר עם כל אלה וגם לשלם באיזושהיא צורה, וגם לשמור על הילדים במקום וגם וגם... למה לדעתך המקומות לקשישים ולנכים הם מיד אחרי הנהג, מה, בגלל שהם יותר יפים? לא, בגלל שהם יותר פרקטיים. למה את חושבת שזרקו את הכושים לאחורי האוטובוס במדינות חשוכות? (כמעט כמו שלנו)

ציפי ג

New member
באוטובוס דן, המשטח לעגלות נמצא

באמצע האוטובוס, ותמיד כשאני עם עגלה, אני יושבת מאחור, בשורה הראשונה, כי פשוט יותר קל לשבת כך, ולהחזיק את העגלה. ואני גם עולה בדלת האחוריץ, שהיא רחבה יותר. ולנכים יש שיקול אחר, והוא ההליכה באוטובוס נוסע, שאינו יציב, והמקומות שלהם בהחלט לא יותר או פחות נוחים מאשר שאר המקומות. למה עשו מה שעשו לאפרו אמריקאים (בו נהיה פולטקלי קורקט) קשור להפליה גזעית. מה שעושים לנשים לא קשור, לא לדעתי, ולא לדעתן, אלא לדעתכן. אז אתן אל תשבנה מאחור.

Boojie

New member
אני מסכימה עם ציפי.

(ואגב, היי לכולם, הצצתי לכאן מפורום פמיניזם...) אין לי בעייה עם זה שאגד עונה על הביקוש ומארגנת אוטובוסים שמותאמים לצרכיהם של חרדים. גם אין לי בעייה עם זה שנשים יושבות מאחור. כמו שאמרה ציפי, הדלת האחורית נוחה יותר. הרי לא משנה באיזה חלק של האוטובוס היו מושיבים נשים - מקדימה, מאחור, באמצע, על הגג או בתליה מחוץ לחלונות (קשה לי לחשוב על אפשרויות נוספות...) - מישהו היה מוצא על מה להתלונן. אז אמנם הקונוטציות של ישיבה באחורי האוטובוס לא נעימות (כי זה מזכיר, חזותית, את הימים הלא נעימים ההם בארצות הברית), אבל אם יש לזה סיבות אובייקטיביות טובות (ולדעתי, הצורך להעלות עגלות לאוטובוס זו סיבה אובייקטיבית חשובה דיה, וכל מי שהתחננה אי פעם בפני נהג האוטובוס שיאפשר לה לעלות מאחור עם עגלה או עגלות יודעת שזה כך) אז מה הסיפור הגדול? זה לא שהמושבים בחלק האחורי של האוטובוס פחות טובים, או לא מרופדים, או שאין שם מיזוג, או שהחלק הזה מלוכלך ומוזנח. מה הסיפור הגדול? או שמישהו היה מעדיף שנשים עם עגלות יאלצו לעלות בדלת הפחות נוחה (מקדימה), רק כדי שזה לא ייראה לנו "לא אסתטי"? אגב, כפי שציינתי כבר בדיון הזה במקום אחר, מה שכן מפריע לי זה הורדת המחיר. אני לא חושבת שחברה בקנה מידה כזה, שהיא למעשה על תקן מונופול בארץ, צריכה ורשאית לנקוט אפליה בתמחור שלה.

נדמה לי שגם בבאר שבע

המחירים של האוטובוסים זולים יותר. אם אגד רוצה לעודד אנשים לנסוע איתה, היא צריכה לגרום שיהיה להם כדאי. אם משפחה עם 4 ילדים נוסעת בתוך העיר זה אומר 4.8*6=28.8, רק לכיוון אחד. יותר זול במונית. ולכן אגד , אני מניחה משיקולים כלכליים, נותנת הנחות. ובאופן כללי כדאי שהיא תתחיל להוריד מחירים....

Boojie

New member
אין לי שום בעייה עקרונית

עם הנחות למשפחות מרובות ילדים (אם כי ראוי לבדוק אם הנחת ילדים רגילה לא מספיק מפצה). אם רוצים לתת הנחות למשפחות מרובות ילדים, שיתנו הנחות למשפחות מרובות ילדים. לא לחרדים. חרדים, לפחות למיטב ידיעתי, הם אזרחים רגילים לחלוטין, וצריכים לחול עליהם בדיוק אותם תנאים כמו עלי. שזה אומר, אותם תעריפים בתחבורה הציבורית.

ציפי ג

New member
בזה אני מסכימה איתך

אבל הקו הזה אינו לחרדים בלבד. אם יעלה אדם חילוני יעיפו אותו מהאוטובוס? הוא נוסע מירושלים לב"ב. אלו שני ריכוזי אוכלוסיה חרדים, ולכן מרבית נוסעיו חרדים. שמעתי את דובר אגד מדבר בנושא, והוא אמר בפירוש שהוא היה שמח להפחית את כל מחירי התחבורה מירושלים לגוש דן, אבל לא מאפשרים לו. אם זה נכון איני יודעת, אבל לטענתו, הקו ירושלים ב"ב הקודם, שנסע לא דרך רמות, והוא " הקו החילוני" מתומחר כך כבר שנים, וכל הנסיונות להפחית את המחיר גם בתקופה בה נסעו בו חרדים, עלו בתוהו. שמעתי אתמול, שמקימים קווים מתחרים לאגד ב"ש ת"א שהמחיר בהם יגיע לכדי מחצית ממחיר הנסיעה באגד. ברגע שתהיה תחרות חופשית לאגד לא תהיה ברירה אלא להלחם מלחמת חורמה באללו שאינם מאפשרים לה להפחית את מחיריה.

אנדרי ז

New member
לי דווקא יש בעיה

התברכנו לצערי בלא מעט חוקים בנושא משפחות ברוכות ילדים, שרוב רובן במדינה הן חרדיות. די להביא בתור דוגמא את החוק האחרון, ששר האוצר מנסה היום לבטל מתקציב השנה הבאה. כל החוקים האלה מכוונים בעצם להיטיב עם האוכלוסייה החרדית, גם אם פה ושם נהנים בעוד כמה מקומות מהריקושטים. למה שלא יהיו חוקים שיעזרו לאוכלוסיות חלשות, לאו דווקא מרובות ילדים? וכי אין משפחות מרובות ילדים שמצבן הכלכלי טוב ואינן זקוקות לעזרה, או משפחות חלשות מעוטות ילדים? בעיה נוספת היא שחוקים כאלה מעודדים ילודה מוגברת, בניגוד למגמה היום במדינות השפויות בעולם (סליחה, שכחתי שאנחנו בעצם לא נמנים עליהן). עפ"י נתונים סטטיסטיים הילודה במיגזר החרדי גדלה משמעותית בעשרות השנים האחרונות. ילדים פשוט הפכו לעסק טוב, הם מביאים הכנסה ניכרת נוספת על חשבון משלם המיסים הפראייר. אח"כ כמובן הם נכנסים למעגל של עוני והמשך קיום על חשבון המדינה, אבל את מי זה כבר מעניין?

למעלה